Nasıl alistirirsan öyle gider??

Sorun olan şeyler de oluyor ya yemek alışkanlığımız inanılmaz zıt mesela ne o benim görüşümü kabul eder ne ben onunkini sanırım bir ömür de kabul goremicez 😂 3 öğün sorun çıkıyor ben sebzeci haslamaci o daha hamur işi etci yagli seyler ister inatla haslama sebze yaparim illa bi huysuzlanma yaşanır mesela bugün kızartma o istedi, vaktim yok mutfağımız yağlanır dışarı çıkıcam halledemem dedim ben se türlü yemek istedim anlaşamadık, o pide yedi ben tost 😂 her zaman ortak noktada buluşamıyoruz bulusulursa sıkıcı olurdu ya.

Oyle ufak tefek konularda herkes zitlasiyordur. 🙄 Erkeklerin cogu etcil saniyorum, etrafimda hep oyle. Eşim de hamur işi olmasa da et et et et devamli...
Bunaltiyor bazen. 😬

Ben çalışmasam çoğu işi yapardım belki. Cocuk olmadığını varsayarak diyorum. Şu temizlik programlarında 3 saatte her yeri yağ venir tabakası kaplamış her yeri tek başına pırıl pırıl yapıyor insanlar. O da 1 hafta gider. Tamam nankör iş yine kirleniyor falan ama ise giden insan da 8 belki yolla 10 saat gidiyor acayip fark varyani. Cocuk yokken ve cocuk ilk 5 yaşında değilkenden bahsediyorum. Ev işi ise bugün süpürmem bana ne dersin bugün yemek yapmayım kahvaltılık yiyeyim yarın da dışarıdan söyleyeyim dersin vs aciliyeti olmayan şeyler gibi geliyor. Ama iş hayatında aaa yarim saat sonra yaparım bile yok. Is hayatını da anlamadan bu tür şeylere girmek saçma geliyor. Ikisini de gör öyle yorum yap. Ben gördüm yapabiliyorum :KK70: yine diyorum küçücük bebegin yok iken. Onun için kasmayın ya. Çok da ayh oyh diyenlere de inanmayın.
ev kadınları yada ıs bulamadıgı ıcın evde olan hanımlar sureklı aynı ısı yapmakdan bezıyorlar..sıkıntı ıs değil aslında o evde kapalı olmak..
evde olan kadınlar çalısanlara gore daha cok depresyon yasıyormus sebebı..evde sureklı yanlız kalmak..eslerde eve geldıgınde yorgun oluyor..sohbet dahı edemeden yatmak zorunda vakıt yok ertesı gunu ıs var..
aslında evlılıkde cok cazıp değil bu acıdan bakıldıgında

Ben calisirken esim benden once gelmsse eve veya izinliyse evi supurur toplar pencere siler yani bikadinin yapacagi herisi yapardi. Ama suan calismiyorum
10aylik bebegim var, nekadar evde olsamda hersey birakin dort dortlugu dordun 1ini yapabildiysem aferin bana
Evin isinide yemeginide alisverisinide ben yapiyorum
Esim hafta ici cok yogun bi tempoda calisiyo
Haftasonu yardim eder, mesela yemek yapar, veya bebegimizi alir disari cikarir yada evde onla ilgilenir
Alisveris yapar camasir katlat vs

Yani aslinda 2 tarafda birbirine anlayisli olmali. Okadar disarida calisip yorulmussa ondan is beklemem yanlis olur.
Bu benim evliligimde boyle
Nasil alistimi?
Yani mesela calisiyorum yorgun bitkin gelmisim ev temiz degilse ben her ise yetisememki yemegi yaparim temizlige dokunmam benimde bi canim var
Mesela suan icin ornek verim
Alisverise gittim, 5kg patates almisim
Ben onj yukari cikarmam icinden 3 4 patates alirim canim askim arabada patates vardi cok agir ben getiremedim elleril. Doluydi derim. O getirmedigi surece ben getirmem.... Anneme gore bu cok tuhaf :)
tasınıcak seylerı ben tasıyordum..eve cunku alısverısı esım yapardı..
evdede elınden geldıgınce yardım ederdı

tasınıcak seylerı ben tasıyordum..eve cunku alısverısı esım yapardı..
evdede elınden geldıgınce yardım ederdı
Ya iste karsilikli olmali bence
Ben 10yil yanliz yasadim
Yani hem kadin hem erkek oldum
Eger hayat paylasiyosak yeri gelir erkek yapar onu demem yaparim yeri gelir kadin yapar onu demem yapmasanida beklerim
Hayat musterek

Oyle ufak tefek konularda herkes zitlasiyordur. 🙄 Erkeklerin cogu etcil saniyorum, etrafimda hep oyle. Eşim de hamur işi olmasa da et et et et devamli...
Bunaltiyor bazen. 😬
Ufak tefek mi 😄 işte bizde o konu ufak tefek olmuyor önemli bir safhada sorun oluyor anlatmak istediğim şey tamda bu ben de su an sizin cümlenizle tam pekiştirmiş oldum.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Herkesin ki göreceli karşılaştırmak yerine fikir olsun senin içinde. Şöyle ben çalışan biriyken evlenip başka bir şehrin ufak bir sahil kasabasına gelin geldim. Eşim yıllarca bekar yaşamış çamaşır bulaşık temizlik yemek herşeyi benden iyi bilir ama çok çok rahatsız olmam vs gibi uç birşey olmadığı sürece birşey yapmaz. Ya da ben kıyamadım başta bilmiyorum. Şimdide yapmak istemiyor. Bence başta nasıl alıştırırsanız öyle gider konusu gerçek ve bir çok insanda tecrübe ile sabit

Ben mi geri kafalıyım anlamadım. Normalde çalışıyorum ancak hem hamilelik hem pandemiden dolayı evdeyim. Eşim yorgun argın işten gelecek hem de yemek yaptıracağım ona. Hastalık vs dışında genelde bende oluyor işler. Tabi market, çöp gibi taşımalı işler eşimde. Bunun dışında zaten vakti kalmıyor ki. Belki ben böyle öğrendiğim için belki çalışıp eve geldikten sonraki yorgunluğu bildiğim için üstüne gitmiyorum. Hatta kendisi diyor bana söyle ben yapayım. Ben demeden camları siler hafta sonları, evi temizler. Ben hiç demiyorum. Zorla yapılacak şeyler değil yani zihniyet meselesi sanırım
Bence geri kafalı değilsiniz. Adil olan bu. Bunu da iş hayatını bilen insanlar anlıyor. Evlenirken erkek çalışacak, kadın evde olacak diye plan yapıldıysa... Zaten gün boyu yapınca işler bitiyor. İşten yorgun gelen adama iş vermek saçma.

Ama koşullar her zaman aynı değil. Eşin işçiyse çok yorulur, yapamaz. Diyelim ki eşin öğretmen, o gün iki saat dersi vardı. Dersini işledi eve geldi. Herhalde yardım eder. Ben eve para getiriyorum diye bir köşeye çekilirse o adamda merhamet yoktur zaten

Kim demişse doğru demiş. “Nasıl alıştırırsan öyle gider.” Biz flört ederken kayınvalidem dedi ki gözünün altında sinsi sinsi “ benim oğlanda herşeyi ayağına ister. Ev işi de bilmez” ben o gün ona cevap vermedim ama evlendikten sonra eşimi bir güzel eğittim. 👍🏻
Ben zaten kendi başıma yaşıyordum, kendi işimi yapıyordum. Ee evlendim evin işi x2 oldu ama ben tek başıma yapacağım. Oldu, gözlerim doldu 😂😂
Valla önce mutfakta yardım etmeye başladı. Sonra bir gün elektrik süpürgesini verdim. Onu beceremedi. Diyor “makina iyi çekmiyor.” Artık temizlikte görevi belli. Camları ve balkonları siliyor, yıkıyor. Geçen camları gazete kağıdıyla sildi. Ayna gibi yaptı 🧿
Kayınvalidemin ömrü yetmedi oğlunun before and after’ını görmeye.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Her şeye ben yapayım diye atmalayacaksin ilk başta 😉 herseye yetişmeye çalışmayacaksın ;) sonrasında elinde tornavida dolap kurarken bulursun kendini ben gibi 🙂 mesela bi düzenimiz var bizim. Ben yemek yaparım beraber kurarız sofrayı sonra ben kızıma yemek yedirmeye devam ederken o sofrayı toplar makineyi boşaltır doldurur, çöpü atar. Süpürme işini bazen ben bazen o yapar. Çamaşır işi, paspas bendedir mesela. Çocukları dışarı o çıkarır çoğunlukla. Çay yapma servis vs ondadır. Tamir tadilat isleri vs onda artık. Dağıtma z en önemlisi düzenlidir. Uzun süre ev işlerini bana lütuf gösteriyormuş gibi yaptı annesinin evinde yapmadığı için ama şimdi alıştı. Baştan tolerans göstermeyeceksin sonradan değiştirmek daha zor

ev kadınları yada ıs bulamadıgı ıcın evde olan hanımlar sureklı aynı ısı yapmakdan bezıyorlar..sıkıntı ıs değil aslında o evde kapalı olmak..
evde olan kadınlar çalısanlara gore daha cok depresyon yasıyormus sebebı..evde sureklı yanlız kalmak..eslerde eve geldıgınde yorgun oluyor..sohbet dahı edemeden yatmak zorunda vakıt yok ertesı gunu ıs var..
aslında evlılıkde cok cazıp değil bu acıdan bakıldıgında
Ee ise gidenler de hep aynı ise aynı işi yapmaya aynı insanları görmeye gidiyor. Işten gelen sohbet, muhabbet etmiyorsa o ayrı bir sorun tabii. Onun dışında ben ev işi konusunda yorum yaptım. Evet aynı işi sürekli yapmak sıkıcı yorucu ve nankör diyebiliriz ama ise gidenler de aynı. Ev işi nankör deniyor ya her iş aynı aslında. Bitmiyor ve tekrarını istiyor. Ben ki her işin ortak olmasindan yanayım ama bu konu garip geldi ve anlamadım tam. Beni gıcık eden konular çalışıyorum ve evin her işini de ben yapıyorum diyen konular yetmiyor şimdi de ben ise gidiyorum eşim uzaktan çalışıyor yine her şeyi ben yapıyorum diyenler. Bir de üstüne 3 çeşit yemek bir de tatlı yapıyorum diyenler ve onlara hicbir şey demeyip normal görenler yok mu..onlar çıldırtıyor beni ama.herkesin kendi zamani ve tercihi napayım:)

Ee ise gidenler de hep aynı ise aynı işi yapmaya aynı insanları görmeye gidiyor. Işten gelen sohbet, muhabbet etmiyorsa o ayrı bir sorun tabii. Onun dışında ben ev işi konusunda yorum yaptım. Evet aynı işi sürekli yapmak sıkıcı yorucu ve nankör diyebiliriz ama ise gidenler de aynı. Ev işi nankör deniyor ya her iş aynı aslında. Bitmiyor ve tekrarını istiyor. Ben ki her işin ortak olmasindan yanayım ama bu konu garip geldi ve anlamadım tam. Beni gıcık eden konular çalışıyorum ve evin her işini de ben yapıyorum diyen konular yetmiyor şimdi de ben ise gidiyorum eşim uzaktan çalışıyor yine her şeyi ben yapıyorum diyenler. Bir de üstüne 3 çeşit yemek bir de tatlı yapıyorum diyenler ve onlara hicbir şey demeyip normal görenler yok mu..onlar çıldırtıyor beni ama.herkesin kendi zamani ve tercihi napayım:)
vallahı cok var bızım ulkemızde
hem ısde calısır hem evde calısır..
kadın bu durumdan hosnutsa sıkıntı yok..
tabııkı hayat musterek..
evlılıkde ahenk uyum olmalı değilmı..bırbırını eksık konularda tamamlamalı..
ama kımı erkeklerde bencıl yada ıslerıne oyle gelıyor

Ben çalışmasam çoğu işi yapardım belki. Cocuk olmadığını varsayarak diyorum. Şu temizlik programlarında 3 saatte her yeri yağ venir tabakası kaplamış her yeri tek başına pırıl pırıl yapıyor insanlar. O da 1 hafta gider. Tamam nankör iş yine kirleniyor falan ama ise giden insan da 8 belki yolla 10 saat gidiyor acayip fark varyani. Cocuk yokken ve cocuk ilk 5 yaşında değilkenden bahsediyorum. Ev işi ise bugün süpürmem bana ne dersin bugün yemek yapmayım kahvaltılık yiyeyim yarın da dışarıdan söyleyeyim dersin vs aciliyeti olmayan şeyler gibi geliyor. Ama iş hayatında aaa yarim saat sonra yaparım bile yok. Is hayatını da anlamadan bu tür şeylere girmek saçma geliyor. Ikisini de gör öyle yorum yap. Ben gördüm yapabiliyorum :KK70: yine diyorum küçücük bebegin yok iken. Onun için kasmayın ya. Çok da ayh oyh diyenlere de inanmayın.
Bende aynı fikirdeyim. Bir taraf çalışmıyorsa çocuk yoksa ev işinide çalışandan beklenesi saçma geliyor. Bu demek değil ki yediğini kaldırmasın ve ya hiçbir şeye elini sürmesin. Çalışma saatleri belli düşünüyorumda çalıştığımda eve kendimi zor atıyordum kafam kalkmıyordu. Birde gelip ev işlerine yardım etmek çok fazla gelir. Çocuksuz iken tabiki ve yine diyorum hiçbir işin ucundan tutmamayı demiyorum ama gelip evi süpür sil vs beklenmesin. Zaten evde iki kişi iken bir ev ne kadar pislenebilir ki evi temizlesen bir kaç gün rahatsın izinli günde de eşinle dip köşe gir tamamdır. Günlük temizlik akşama kadar sürmüyor sonuçta iki üç saatlik bir şey sonra akşama kadar boştasın yemek hariç ama çalışan adam 10 saat hem bedenen hem zihnen yoruluyor birde gelip evdeki işlerin yarısını yapsam ohooo o zaman hayat müşterek pek olmuyor

Bizde ben çalışmıyorum ev işi genellikle bendedir ama görev dönüşü 1gun izinli olur o zaman kalkar yemek benden yeni tarif keşfettim der yapar ben ona yardım ederim onun dışında sofraydi ortalık toplamasiydi yardımcı olur t vs vs yani çoğu zaman yardım eder yorgun geldiği için işten ben pek bişi yaptırmam yardım da beklemem

Bazı normal ve ılımlı adamlar, alıştırıldığı şekil yaşar. Adamin geçinmeye gönlü varsa ılımlı ve olumludur. Haliyle sizin alıştırmanıza bağlı olarak ilerler.

Bazıları ise doğuştan geçimsizdir. Ve böyle bir adamı kendi lehinize bir şeye alıştırmanız hemen neredeyse imkansızdır.

Benim evliliğimde 4 sene bitmek üzere.

Öğretmenim ve fakat atanamadım . Eşim atandı.

Ben evden birtakim ürünler yaparak satış yapıyorum. Büyük kazanıyorum diyemem. Ama ev geçimine yardımcı oluyorum ve kendim istediğim şeyleri alıyorum.

Robot süpürge almak istedim ve aldım.

Genelde de biriktiririm. Yazın benim biriktirdigimle tatile gideriz.

Evde senin işin benim isim diye bir ayrim yok.

Kimin eline gelirse o yapar. Eşim şu an çalışmıyor zaten. Hep evde.

Genelde is yükü onda. Ben sürekli çalışıyorum çünkü.

Kimin nakadar para getirdiğine bakmıyoruz biz. Eşim camlari siler. Balkonlari yıkar. Çamaşır asar. Toplar. Bulaşık kaldirir. Her türlü işi yapar.

Annemde kalirken de (bundan 4 sene önce) hemen bulasığı girer yikardı. Çayı koyar servis yapardı. Babam ilkim çok yadırgamıştı. Şimdi alıştı.

Ben de o yaparken birşeyler yaparım. Mesela banyoyu temizlerim. Mutfak dolapları ya da kitaplığın tozunu alırım.

Eşimle birbirimizi yormamak için elimizden geleni yapıyoruz .

Camları sileyim desem de istemez. Ya da ne bileyim bunun gibi güç isteyen şeyleri yaptirmaz. sana mi kaldi der.

Ha eli yavaştır. Ağırdır. Zaman zaman sinir eder insani.

Mesela sahurlari o hazırlıyor ama onun bıraktığı mutfagi benim bir elden gecirmem gerekiyor.

Eşim çocukken cıkmış evden. Yapamadığı yemek yoktur. Anlamadığı elektrik su tesisati yoktur. Tek yasamanin avantaji bu bence. Ha onun yemek yaptığı mutfaği benim bi temizlemem gerekiyor mesela. Ya da bir bulaşık kaldirmasi icin yarim saat beklemek gerekiyor ama . Napalim katlaniyoruz

Iyi bir insan bulursan, hayatın müşterek olduğuna alıştır.

Benim elim kalem turmasaydı ya da altın bileziğim olmasaydı da eşim böyle olurdu. Çünkü geçinmeye gönlü var.

Gecinmeye gönlü olan adamla her şekil gecinirsin.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Eşimin işi çok yoğun ve akşamları çok geç gelir , ben öğretmenim ama tam gün bir okuldayım . Okul çıkışı market , pazar alışverişi , ödev malzemesi vs gibi alışveriş işlerini hallederim. Ağır ve bozulmayacak şeyler bagajda durur , akşam eşim taşır . Eve gelince genelde , toplama ve havalandırma işini yaparım . İkindi kahvaltısı , ödev , yemek yaparız. Akşam eşim genelde hazır sofra , hazır çocuk bulur . Ancak bulaşık makinesi ona aittir , çocukları akşam oyalamak , çay getirip götürmek , meyve hazırlamak , çocukların gece yoğurtları ona aittir . Biz ayrıntılı temizliği pazar günü yapardık . Eskiden Cumartesi günü gezerdik . Pazar banyosu ki eşim yıkardı oğlanları küçükken , formalar , çantalar , projeler heeppp pazar günü yapılır . Ortak olarak. Ben eve 15 günde bir yardımcı alırdım . Camlar , mutfak dolabı ve dip köşe temizlik için .
Eşim eskiden ben bilmem derdi , şimdi mantı bile büküyor , fellah köfte yapıyor benimle . Ama ilk evlendiğimiz zaman yardım isteyince ben ev hanımı değilim deyip bir diklenmişti , ben de değilim deyip 2 hafta elimi hiçbir şeye sürmedim . Sonra özür diledi , barıştık , seviştik vs . İlk başlarda eğer aman kocam , canım kocam deseydim yapmazdı bence .
Ha benim eşim çok iyi bir baba . Çocukların çorabına kadar her işini yapar . Beni hiç yormaz . Çocuklarda tabi baba deyince milyon kere baba çıkar ağızlarından . Ama ben bez de değiştirdim , mama da pişirttim . Büyürken tüm aşamalarda yanımdaydı. 12 yıldır her gece çocuklara hikaye okur .
Kayınvalideme ve görümcelerime kalsa eşim sürahiden su doldurup içemez . Bana kayınvalidem zaten sen ne cingözsün demişti . Oğlanı ev erkeği yapmışsın demişti .
Şöyle bir şey var benim çocuklar da her ilin ucundan tutarlar . Onlara da sürekli bana yardım edin dedim . Şimdi hemen gelip ne iş yapıyorsun anne diyorlar.
Kesinlikle alıştırmayla alakalı bence de .

Bende aynı fikirdeyim. Bir taraf çalışmıyorsa çocuk yoksa ev işinide çalışandan beklenesi saçma geliyor. Bu demek değil ki yediğini kaldırmasın ve ya hiçbir şeye elini sürmesin. Çalışma saatleri belli düşünüyorumda çalıştığımda eve kendimi zor atıyordum kafam kalkmıyordu. Birde gelip ev işlerine yardım etmek çok fazla gelir. Çocuksuz iken tabiki ve yine diyorum hiçbir işin ucundan tutmamayı demiyorum ama gelip evi süpür sil vs beklenmesin. Zaten evde iki kişi iken bir ev ne kadar pislenebilir ki evi temizlesen bir kaç gün rahatsın izinli günde de eşinle dip köşe gir tamamdır. Günlük temizlik akşama kadar sürmüyor sonuçta iki üç saatlik bir şey sonra akşama kadar boştasın yemek hariç ama çalışan adam 10 saat hem bedenen hem zihnen yoruluyor birde gelip evdeki işlerin yarısını yapsam ohooo o zaman hayat müşterek pek olmuyor

Ne iş yaptigina göre degisir.
Benim eşim fiziksel olarak yorulmuyor mesela işinde. Hatta pandemi oncesi işten gelip koşmaya çiktigi zamanlar olurdu oyle "kafam kalkmiyor" duruma gelmez asiri yogun bir donemde degilse.

Dolayisiyla eve gelip aksam bikaç bisey yapmak dokunmuyor adama. Ben işten gelip yerleri sil yaptirmiyorum gerci yaomaz zaten 😂 ama yine bazen denk geldiyse makine bosaltir aksam kendi utusunu yapar, kendi gelip dagittiysa onu toplar yatmadan, yemek yok ve disardan soylemeyeceksek kolay biseyleri benimle hazirlar gibi şeyler.

Ben ilk evlendiğimde şehir dışına geldim işten ayrılmak zorunda kaldım çalışmıyordum sonra hamile kaldım bu sürede evdeyim diye ev işlerini ben yapardım hanile olduğum zamanda çok hassastım yardım beklerdim ama öyle hamilesin diye canım da cicim yoktu hani ben yapayım diye çok özenirdim öyle insanlara elimden geldiğince eşim de yemek yapmayı sever bazen arada yemek yapardı makbule geçerdi temizlik pek sevmez bana asla işime karışmaz dı öyle çok yemek beklemezdi alışveriş ondaydı genelde .sonra ben çalışmaya başladım planlar değişti şimdi alışveriş yapmak onda pazar bende arada bazen yemek yapar onda arada e temizlik yapmamaya alıştığı için yapmaz bekar evinde kalmış onca yıl ama temizlik o zamanda sevmezmiş bana diyor o zaman temizlikçi gelsin ben de istemiyorum ona vereceğim parayla birleyşer alırız çünkü yapabiliriz haftasını boş zorla söylettirir .çocuğu oyalar ben tezmilzlik yaparım ama çoğu yük bende ne bilim ya kadınlar gerçekten çok fedakar

Ne iş yaptigina göre degisir.
Benim eşim fiziksel olarak yorulmuyor mesela işinde. Hatta pandemi oncesi işten gelip koşmaya çiktigi zamanlar olurdu oyle "kafam kalkmiyor" duruma gelmez asiri yogun bir donemde degilse.

Dolayisiyla eve gelip aksam bikaç bisey yapmak dokunmuyor adama. Ben işten gelip yerleri sil yaptirmiyorum gerci yaomaz zaten 😂 ama yine bazen denk geldiyse makine bosaltir aksam kendi utusunu yapar, kendi gelip dagittiysa onu toplar yatmadan, yemek yok ve disardan soylemeyeceksek kolay biseyleri benimle hazirlar gibi şeyler.
Bunlar normal dediğim gibi elini hiçbir şeye sürmesin değil ve çocuk yoksa iki taraftan biri çalışmıyorsa söylediklerim geçerli ama bazen çevremde olsun burada olsun okuyorum. Direk şöyle deniliyor eşimin ağır işi yok . Masa başında yorulmuyor ki deniyor. Kime göre neye göre yorulmuyor beyin yorgunluğu fiziksel yorgunluktan daha ağırdır. Bunu söyleyende hatırlıyorum şunu bekliyordu kendisi eşi gelene kadar bekliyormuş o gelince iş yapmak istiyormuş hatta ağır cümleleri vardı aşağılayıcı onları yazmıyım eşide yardım ediyormuş ancak her şeyi yapamıyormuş ( süpürme yemek gibi şeyler) yoruluyorum gücüm yetmiyor diyor hanımefendı de kavga çıkartıyordu sürekli şimdi adam o kadar saat çalışıp eşi akşama kadar televizyon karşısında olup eşi gelincede her şeyi ondan bekliyorsa ben buna müşterek demiyorum. Yoksa sizinkiler her evin düzeninde olması gerekenler ama bazıları abartıyor ne yazık ki

Eşimle ikimiz de pandemi sürecinde evdeyiz. Ev işleriyle ben ilgileniyorum. Eşim yardım edeyim dese de gerek yok ben hallederim diyorum. İlla ev işlerinde yardım edecek, süpürecek, bulaşık yıkayacak, yemek yapacak diyenlerden değilim. Öyle bir beklentim de olmadı. Eşim de bunu biliyor. Bir gün ihtiyacım olur, hastalanırım, yorgun olurum vs o zaman yapar bunu da biliyorum. O yüzden de sürekli her işte gel yardım et demek, yaparken karşılık beklemek niye yapıyorum hizmetçi miyim kafasına girmek bana göre değil. Eşime de sürekli yardım et desem eminim o da hoşlanmaz bu durumdan. Çocuk değil ki farketmeyecek de alıştırmış olacaksın. Vaktim varsa, sağlığım yerindeyse ben yaparım hiiiiç ortak aramam.

Back
X