Nasıl alistirirsan öyle gider??

Bunlar normal dediğim gibi elini hiçbir şeye sürmesin değil ve çocuk yoksa iki taraftan biri çalışmıyorsa söylediklerim geçerli ama bazen çevremde olsun burada olsun okuyorum. Direk şöyle deniliyor eşimin ağır işi yok . Masa başında yorulmuyor ki deniyor. Kime göre neye göre yorulmuyor beyin yorgunluğu fiziksel yorgunluktan daha ağırdır. Bunu söyleyende hatırlıyorum şunu bekliyordu kendisi eşi gelene kadar bekliyormuş o gelince iş yapmak istiyormuş hatta ağır cümleleri vardı aşağılayıcı onları yazmıyım eşide yardım ediyormuş ancak her şeyi yapmıyormuş ( süpürme yemek gibi şeyler) yoruluyorum gücüm yetmiyor diyor hanımefendı de kavga çıkartıyordu sürekli şimdi adam o kadar saat çalışıp eşi akşama kadar televizyon karşısında olup eşi gelincede her şeyi ondan bekliyorsa ben buna müşterek demiyorum. Yoksa sizinkiler her evin düzeninde olması gerekenler ama bazıları abartıyor ne yazık ki

Aman adamlarin da agzi var ya yapmak istemiyorsa yapmasin ha, yaptirana da bisey diyemicem. Ben işten gelip asiri yorulsam hicbir kuvvet bana yerleri supurtemez. 😁😁 Mumkun değil.

Aman adamlarin da agzi var ya yapmak istemiyorsa yapmasin ha, yaptirana da bisey diyemicem. Ben işten gelip asiri yorulsam hicbir kuvvet bana yerleri supurtemez. 😁😁 Mumkun değil.
Banada😂 aman iki kişinin ne kadar pisliği olur ki evi ıkı saatte toparla hafta sonları eşinle dip köşe yap yetiyor. Her gün temizlikte yapılmaz. Yemin ederim şu aralar baba evinde çok rahatım evlenincene halt yicem farkındalığı geliyor 😂😂

Banada😂 aman iki kişinin ne kadar pisliği olur ki evi ıkı saatte toparla hafta sonları eşinle dip köşe yap yetiyor. Her gün temizlikte yapılmaz

Bizim mutfak 2 gun duzgun duruyor ve baya kirleniyor. 😂
Mutfaktan genel olarak nefret ediyorum yahu. Yemek yapmasi, temizlemesi...
Biri hergun yemek yapip mutfagi temizlese yeter ki ben butun evi hergun temizleyeyim oyle bir nefret etmek.
Mutfagin detayli temizligini de hep eşime atiyorum diyorum sen mutfagi hallet yeter ki ben banyoyla oturma odasini kendim yaparim. 😁

Benim kocisim de bende sarayım der oturur sarar eşarp yok mu ya diye espiri yapar elime de yakıştı hee der beni güldürür 3 tane sarar çok yoruldum kocama akşam lazımım kendimi yormamam lazım hıh der kalkar o bile bo enerji verir bana .
Sarma deyince aklıma geldi paylaşmak istedim.
Aynen bu bile bir gönül yapmadır yorgunluk almadir

Bizim mutfak 2 gun duzgun duruyor ve baya kirleniyor. 😂
Mutfaktan genel olarak nefret ediyorum yahu. Yemek yapmasi, temizlemesi...
Biri hergun yemek yapip mutfagi temizlese yeter ki ben butun evi hergun temizleyeyim oyle bir nefret etmek.
Mutfagin detayli temizligini de hep eşime atiyorum diyorum sen mutfagi hallet yeter ki ben banyoyla oturma odasini kendim yaparim. 😁
Lanet bende aynıyım mutfaktan nefret ediyorum zaten yemekten anlamıyorum 5 ay sonra çocuk her gün makarna yiyecek Allahtan bir kaç yemek biliyor ona kakalıcam 😬

Lanet bende aynıyım mutfaktan nefret ediyorum zaten yemekten anlamıyorum 5 ay sonra çocuk her gün makarna yiyecek Allahtan bir kaç yemek biliyor ona kakalıcam 😬
Ya canım ben de senin gibiydim evlenirken ama bugün iki yemek ve pancar salatasını 30 dakikada yaptım. Bir de pişmesi var tabii arada gidip baktım. Pişince kapattım.. biber dolması ve çorba yaptım zor yemek sayılmaz ama evde her gün zor yemek yapılmaz ki haftada 2 yapılr anca. Gözünde büyütme yani. Esin de bölüşürse işleri hele çok kolay. Benim eşim yarısından fazlasını yapar islerin normalde ama yemek yapmayı pek sevmiyor:)) kahvaltı hep onda mesela bana daha kolay geliyor sabah kalkıp o mahmurlukla kahvaltı hazirlamak daha zor geliyor esasen. Ama dediğim gibi evlendigimde bende yemek konusunda nerdeyse sifirdim.

Bizim mutfak masrafi disardan soylemekten ayri bir şişiyor zaten (fastfood degil buarada ev yemegi filan getirtiyorum) . Arada yemek yapiyoruz, arada makarnayla gecistiriyoruz, eee sonra disardan da soyleniyor işte arada illa 😐😐

6 bucuk sene oldu evleneli ben de hala anlamiyorum yemekten. 😄 Mecbur karnimiz doysun diye bikac bisey ogrendim tabi işte yaşayip gidiyoruz.

Ya canım ben de senin gibiydim evlenirken ama bugün iki yemek ve pancar salatasını 30 dakikada yaptım. Bir de pişmesi var tabii arada gidip baktım. Pişince kapattım.. biber dolması ve çorba yaptım zor yemek sayılmaz ama evde her gün zor yemek yapılmaz ki haftada 2 yapılr anca. Gözünde büyütme yani. Esin de bölüşürse işleri hele çok kolay. Benim eşim yarısından fazlasını yapar islerin normalde ama yemek yapmayı pek sevmiyor:)) kahvaltı hep onda mesela bana daha kolay geliyor sabah kalkıp o mahmurlukla kahvaltı hazirlamak daha zor geliyor esasen. Ama dediğim gibi evlendigimde bende yemek konusunda nerdeyse sifirdim.
İnternetten vs baka baka alışırım dimi ya haklısın her gün ağır yemekte olmaz. İşleri vs hiç gözümde büyütmüyorum o konuda hızlıyım bi saatimi alıyor. Ee bizimkide zaten kendi evinde temizlik yapan düzenli biri haftalık yapsak bile yeter düzenli olduktan sonrada mutfak biraz korkutuyor. Ama alışırsın diyorsan bir bildiğin vardır sonuçta herkes evlenirken yemek yapmayı biliyor olmuyor bir şekilde elin alışıyor. İçim biraz rahatladı ya teşekkür ederim 🌸

İnternetten vs baka baka alışırım dimi ya haklısın her gün ağır yemekte olmaz. İşleri vs hiç gözümde büyütmüyorum o konuda hızlıyım bi saatimi alıyor. Ee bizimkide zaten kendi evinde temizlik yapan düzenli biri haftalık yapsak bile yeter düzenli olduktan sonrada mutfak biraz korkutuyor. Ama alışırsın diyorsan bir bildiğin vardır sonuçta herkes evlenirken yemek yapmayı biliyor olmuyor bir şekilde elin alışıyor. İçim biraz rahatladı ya teşekkür ederim 🌸
4.5 sene sonra cok guzel yemekler yapan bır hanım olacaksın..ben zeytınyaglı pırasayı tarıften bakmadan yapamazdım..
tecrubesız olmakda guzel aslında..

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Bence her şey paylaşılmalı .Ama bızım erkeklere bu degılde yan gelıp uatmak ogretılıyor.Eşe saygı yok ,Sevgı yok tıpkı bır hızmetcı muamelesı gosterıyorlar .

İlk evlendigimizde eşim hiç yardim etmezdi. Bende calisiyordum. İşten gelip temizlik yapardim mesela kılını kipirdatmazdi. O zamanlar bende cok ustelemiyordum. Hatta daha cok benim yetisemedigim yapmadigim seyler yuzunden cok kavga ederdik..
6.5 yil gecti ve cok sey degisti. Ama bunu seninde görevin sende yap diye soylemedim.
İlk cocuk olduktan sonra bebege bakmakla yardima basladi. Hamilelikte ev islerine de az yardim etsede çocuk doğunca pek yapmazdi ama yapabiliyordum ben.
Gecen subatta 2. Kızım doğdu. Pandemi etkisiyle de benim psikolojimin bozulmasiyla da ev işleri aksamaya basladi. O zaman hem yapip hem söylenmeye başladı. Bende soyleneceksen yapma dedim. Şaka yollu yok bakici tutayim yok yardimci tutayım demeye başladı bende tut o zaman dedim. Ciddi ciddi yetişemiyorum bu kadar yapabildigim dedim. Yazdan sonra birazda kendi halimi görerek yardimci oluyor şuan. Yeri geldi süpürge yapti yeri geldi bulasik doldurdu. Camasir varsa katladi. Cocuklara baktı.
Çöp atmayan adamdi bu.

Öğrenirsin elektra, kardeşim evlendiğinde makarna yapmayı dahi bilmiyordu, hem evin küçüğü olduğu hem de evlenene kadar çalıştığı için biz ona evi işidir, yemektir yaptırmadık hiç.
O vakitler net vs yok, evlenince ilk zamanlar neredeyse her gün beni arardı ablaaa falanca yemeği yapacağım nasıl yapılıyor diye, baktım telefonla başa çıkamayacağız yemek tarifleri defteri yapıp verdim, 1 yılın sonunda benden iyi yemek yapmaya başlamıştı😌
Artık yemek siteleri var, bizim sitenin yemek tarifleri var, videolar var, çoğununda malzeme ölçüleri tam, hata yapmak pek mümkün değil, gerisi de zaten el lezzetine bakıyor.

Kadın erkek iş bölümüne gelince, kadın çalışsın ya da çalışmasın, çocuklu çocuksuz fark etmeksizin bence evlendiğiniz andan itibaren kadın da erkek de eşe yardım etmeli, erkek ağır koşullarda çalışıyorsa hafta sonları dahil edilmeli ama mutlaka dahil olmalı, kadın da bence bir musluk değiştirmeyi, eline tornavida alıp 2 vida sıkmayı bilmeli ve yapmalı.

Erkek çocuk yok, çalışıyor da zaten denip işlere dahil edilmezse çocuk olduktan sonra aynı düzene devam etmek istiyor, ev işi çocuk bakmak kadının görevi diyor kenara çekiliyor.

Tabii biraz da zihniyet meselesi ama okuyorum çoğu çalışan kadının eşi, kadın da aynı eşi gibi eve yorgun argın geldiği halde köşe yastığı gibi atıyor kendini koltuğa, o kadın işten gelip üstünü değiştirmeden yemek hazırlayıp sofra kuracağım diye bir saniye durmadan iş yapıyor, bulaşık kaldır yıka, çamaşır yıka derken yatana kadar koşturuyor.

Kadın hasta olunca bir tas çorba vereni olmuyor ama erkek hasta olunca ki erkek burnu aksa yatağa düşer ölüyorum der, her hizmeti tam olsun istiyor.
Çalışıyorlar tamam ama kadın da ev kadını bile olsa boş durmuyor, çalışmıyor ki ev kadını deniyor ama ev kadını sigortası maaşı olmayan, prim günüm doldu deyip emeklilik hakkı olmayan biri, bir de anneyseniz evlendirseniz de aklı her çocuğu için ayrı endişeler taşıyan, her şeyi düşünen insanlar, o yüzden bence kadınlar erkeklerin yükünü nasıl hafifletiyorsa erkekler de kadının yükünü hafifletmeli, elinden bulaşık yıkamak gelmiyordur belki ama hanım sen çok yoruldun otur dinlen ben sana çay koyayım demesi bile kadının gururunu okşar, yağmasalar da gürlesinler bari.

Son düzenleme:
Ben mi geri kafalıyım anlamadım. Normalde çalışıyorum ancak hem hamilelik hem pandemiden dolayı evdeyim. Eşim yorgun argın işten gelecek hem de yemek yaptıracağım ona. Hastalık vs dışında genelde bende oluyor işler. Tabi market, çöp gibi taşımalı işler eşimde. Bunun dışında zaten vakti kalmıyor ki. Belki ben böyle öğrendiğim için belki çalışıp eve geldikten sonraki yorgunluğu bildiğim için üstüne gitmiyorum. Hatta kendisi diyor bana söyle ben yapayım. Ben demeden camları siler hafta sonları, evi temizler. Ben hiç demiyorum. Zorla yapılacak şeyler değil yani zihniyet meselesi sanırım
Geri kafalılık değil de.. genis bakmıyorsunuz olaya bence.

Işten gelen bir insana iş yaptirmaktan bahsetmiyoruz genel olarak .

Işten gelen bir insana herkes yemek yapar. Iftar ve sahur menülerimizi paylaştığımız bölüme bakarsaniz burdaki kadınların hergun ne güzel yemekler çıkardığını görürsünüz...

Isten gelene her kadın merhamet eder. Işten gelen kisinin erkek ya da kadın olmakla ilgisi de yok. Insan olmakla ilgisi var. Benden 10 yaş küçük kız kuzenim işten gelirken beni arayip şunu yemek istiyorum derdi yapardim. Herkes yapar.

Burda hemfikiriz.

Sizin bakmayı unuttuğunuz kısım şu; evde hiçbir şeye dokunmayan bir adami ele alalım. Dışarda çalışıyor . Ama evde hiçbir şey yapmıyor. Evdeki her şeyi kadın yapıyor .

Çocuk olması ya da olmamasi önemli değil.

Siz bu durumu adil buluyor musunuz?

Ben bulmuyorum. Çünkü;

Mesai biten birseydir. Saat 5 te... 7 de ya da 10da mesai biter... Ama ev işi bitmez. Sürekli tekrar eder .

Eşiniz yaptığı iş karşılığında maaş almaktadır. Oysa siz hep bir boşa kürek çekme hissiyati yaşarsınız. Çünkü tam olarak bir kısır döngüye benzemektedir

Eşiniz bayramlarda tatil yapar. Siz çift mesai yaparsınız.

Çocuğunuz varsa hele.. Eşiniz gece dinlenir. Sizin geceniz gundunuzun birbirine girmiştir.

Ve sonunda eşiniz birgün emekli olur... ve fakat siz olamazsınız.

Siz derken... evde çalışan ev hanımlarından bahsediyorum yani sahsen sizi ele almıyorum.

Ben de 3 sene özel sektörde çalıştım. Hem de ne çalışmak... ama vakti gelince bankamatik önünde maaş almak ciddi bir motivasyondur çalışan icin. Oysa eV hanımları sadece manevi şeyler bekliyor.

Yine ayni yerden bakinca erkeklerin bir çoğunun kadının görevi zannederek kadının emeğini kolaylikla çarçur ettiğini söyleyebilirim.

Mesela ... evde ekstra dağınıklık çıkarması dışında, eşinin annesine de yardım etmesi gerektiğini düşünenler var. Ya da bu akşam 10 kişilik yemek yaparsan arkadaslarimi yemeğe çağıracağım diyebiliyorlar değil mi...

30 kişilik iş arkadasi grubunu tek seferde iftara almak isteyen bir adam taniyorum ben. 2 seferde almayı da reddediyor. Burda kadının emeğini kolayca çarcur ettigini iddia edebilirim.

Ama bir kadin kocasinin parasını kolayca carcur edemez. Çünkü para tükenir .

Işte ayni şekilde kadın da tükeniyor. Yipranıyor.

Erkek yıpranma karşılığı emekli ikramiyesi alırken... kadın yıprandığı ile kalıyor

Burda bahsedilen şey işten gelen adama yemek yaptırmak değil. Bahsedilen şey hayatin getirdiği yükleri eşit paylaşmak...

Bakın eşit diyorum. Ona bile rızam var. Çünkü madem erkekler daha güçlü ve bununla övünüyorlar... O zaman neden ağırlığın çoğunu almıyorlar. güç bu değil midir...

Işe yaramayan fiziksel güç ayilarda da var. Bu sartlarda fiziksel gücü olan bir erkeğin hangi vasfı onu ayıdan ayırabilir?

Merhameti, vicdanı, eşinin yüklerine yardim etmek ve eşinin emeğini çarçur etmemek ayırt edici özelliktir.

Şu an eşim pandemi nedeniyle çalışmıyor. Öğretmen kendisi. Evin maddi yükü yüzde 80 oranında onda.

Ben evden çalışarak gelir elde ediyorum. Fakat benim gelirim az olmasına rağmen ondan çok çalışıyorum.

Gözlemeleri ben yapıp buzluğa attım . O pişirdi sahur yaptık😊

Çünkü biz küçük hesaplar yapmıyoruz. Birbirimizi kendimizden sakınıyoruz. Asla çarçur etmiyoruz.

Evlilik sevmektir. Sevmek merhamet etmek ve çarçur etmekren sakınmaktır.

Normalde birinin beni alinti yapmasından hoşlanmam. Kendim de yapmam. Ama yeri gelmisken fikirlerimi herkesle paylasmak istedim. Sizi alinti yapmış bulundum.

Umarim anlayisla karşılarsınız.

Iyo forumlar dilerim

Öğrenirsin elektra, kardeşim evlendiğinde makarna yapmayı dahi bilmiyordu, hem evin küçüğü olduğu hem de evlenene kadar çalıştığı için biz ona evi işidir, yemektir yaptırmadık hiç.
O vakitler net vs yok, evlenince ilk zamanlar neredeyse her gün beni arardı ablaaa falanca yemeği yapacağım nasıl yapılıyor diye, baktım telefonla başa çıkamayacağız yemek tarifleri defteri yapıp verdim, 1 yılın sonunda benden iyi yemek yapmaya başlamıştı😌
Artık yemek siteleri var, bizim sitenin yemek tarifleri var, videolar var, çoğunuzda malzeme ölçüleri tam, hata yapmak pek mümkün değil, gerisi de zaten el lezzetine bakıyor.

Kadın erkek iş bölümüne gelince, kadın çalışsın ya da çalışmasın, çocuklu çocuksuz fark etmeksizin bence evlendiğiniz andan itibaren kadın da erkek de eşe yardım etmeli, erkek ağır koşullarda çalışıyorsa hafta sonları dahil edilmeli ama mutlaka dahil olmalı, kadın da bence bir musluk değiştirmeyi, eline tornavida alıp 2 vida sıkmayı bilmeli ve yapmalı.

Erkek çocuk yok, çalışıyor da zaten denip işlere dahil edilmezse çocuk olduktan sonra aynı düzene devam etmek istiyor, ev işi çocuk bakmak kadının görevi diyor kenara çekiliyor.

Tabii biraz da zihniyet meselesi ama okuyorum çoğu çalışan kadının eşi, kadın da aynı eşi gibi eve yorgun argın geldiği halde köşe yastığı gibi atıyor kendini koltuğa, o kadın işten gelip üstünü değiştirmeden yemek hazırlayıp sofra kuracağım diye bir saniye durmadan iş yapıyor, bulaşık kaldır yıka, çamaşır yıka derken yatana kadar koşturuyor.

Kadın hasta olunca bir tas çorba vereni olmuyor ama erkek hasta olunca ki erkek burnu aksa yatağa düşer ölüyorum der, her hizmeti tam olsun istiyor.
Çalışıyorlar tamam ama kadın da ev kadını bile olsa boş durmuyor, çalışmıyor ki ev kadını deniyor ama ev kadını sigortası maaşı olmayan, prim günüm doldu deme emeklilik hakkı olmayan biri, bir de anneyseniz evlendirseniz de aklı her çocuğu için ayrı endişeler taşıyan, her şeyi düşünen insanlar, o yüzden bence kadınlar erkeklerin yükünü nasıl hafifletiyorsa erkekler de kadının yükünü hafifletmeli, elinden bulaşık yıkamak gelmiyordur belki ama hanım sen çok yoruldun otur dinlen ben sana çay koyayım demesi bile kadının gururunu okşar, yağmasalar da gürlesinler bari.
Bak yemek tarifi topiclerini unutmuşum abla haklısın buradaki üyelerden de püf noktaları tarifleri alırım😏 İş bölümüne gelince aynı düşünüyorum erkek dahil olmalı ama şuna değindim kadın olsun erkek olsun bunu suistimal edenler oluyor. Kadın çalışıyor geliyor çat işe yemeğe tek girişiyor adam biblo gibi elinde telefon önüne hizmet bekliyor😒 birde bunun değindiğim tarafı ise misal burada olsun çevremde olsun okuyup gördüğüm şu oluyor. Eşim çalışıyor 10 saat diyelim bende evdeyim ama bir şey yapmıyorum komşuya gidiyorum televizyon izliyorum ki bunlar normal zaten ama olay şuraya geliyor. Eşim gelsin yapsın yani olay yardım değilde her şeyi yapsın ben her şeyi yapamam diyip evin çoğu yükünüde veren hem cinslerimiz var anlatmak istediğimi anlarsın abla bundan bahsetmiştim. Yani çalışsın çalışmasın iş bölümü olucak adam öyle gelip bir tabak kaldırsın vs sadece demiyorum 🤷🏼‍♀️ Ben kadın erkek olarak olaya bakmıyorum abla bunlar kadın içinde erkek içinde geçerli

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Daima söylerim, ne kadar ekmek, o kadar köfte.
Kimse kusura bakmasın da ahır kullanır gibi evi kullanan adamlara tahammül edemem.
Bir zahmet herkes bir işin ucundan tutacak.
Kim neyi seviyorsa onu üstlenebilir ama siz çalışmıyorum diyerek her şeyi yapmaya kalkışmayın.
Sofra toplamak, bulaşık dizmek boşaltmak, çamaşır yıkamak ütülemek, ev süpürüp silmek üstün beceri gerektirmiyor, bunları dünyada nefes alan her insan yapabilir, yapmalıdır da.
Ha yemek yapamazsa eşiniz, yapmasın ama mutfağı toplayabilir.
Ütü sevmiyordur, siz onu yaparsınız, o yerleştirir vs vs.

Bak yemek tarifi topiclerini unutmuşum abla haklısın buradaki üyelerden de püf noktaları tarifleri alırım😏 İş bölümüne gelince aynı düşünüyorum erkek dahil olmalı ama şuna değindim kadın olsun erkek olsun bunu suistimal edenler oluyor. Kadın çalışıyor geliyor çat işe yemeğe tek girişiyor adam biblo gibi elinde telefon önüne hizmet bekliyor😒 birde bunun değindiğim tarafı ise misal burada olsun çevremde olsun okuyup gördüğüm şu oluyor. Eşim çalışıyor 10 saat diyelim bende evdeyim ama bir şey yapmıyorum komşuya gidiyorum televizyon izliyorum ki bunlar normal zaten ama olay şuraya geliyor. Eşim gelsin yapsın yani olay yardım değilde her şeyi yapsın ben her şeyi yapamam diyip evin çoğu yükünüde veren hem cinslerimiz var anlatmak istediğimi anlarsın abla bundan bahsetmiştim. Yani çalışsın çalışmasın iş bölümü olucak adam öyle gelip bir tabak kaldırsın vs sadece demiyorum 🤷🏼‍♀️
Bahsettiğin mevzu ayrı, erkek de kadın da iyi niyeti suistimal etmemeli, genel olarak sevgi, saygı, iletişim ve hoşgörü temellerine oturtulmuş bir evlilikten bahsediyoruz, böyle bir evlilikte adam kenara çekilip sofra kurmak mııı ben kadın mıyım deme hakkına sahip değil, zira o kadın işi dedikleri işleri dışarıda sigorta maaş sosyal haklar olarak teklif ettiklerinde bayıla bayıla yapıyorlar, erkek anlamaz bilmez beceremez laflarına da katiyen katılmıyorum.

Bizim çok sevdiğimiz aile dostumuz bir abi var, anneleri kız erkek dememiş kızına da oğluna da her işi öğretmiş, abi yemek yapar, çamaşır yıkar hem de elde çamaşır yıkar sakız gibi çıkarır, bulaşık temizlik, bunlar yetmezmiş gibi çok güzel kanaviçe işler, kızının çeyizine bile kanaviçe işleyip koydu.
Bir tanıdık çok güzel örgü örerdi, yapabiliyorlar yani, kadınlar da birçok erkek işini yapabiliyor ağır vasıta şoförü olan kadınlar var, hamallık yapan kadınlar var.

Dediğim gibi önemli olan iyi niyeti suistimal etmemek, ne kadın ne erkek.
El ele vereceksin kadın işi erkek işi demeyecek birlikte yapacaksın, erkek çocuğuna da bakacak, bir alt değiştirmek, 2 pışpışlamak zor gelmeyecek.

"Telefon cüzdan başkaları ile olan konuşmalar gizlilik ilkesi yani asla ihlal edilmemeli bir şifre dahi yanında tuşlanmamali bu benim görüşüm"

Evliliginizde bu kisim ne işe yaradi? Getirisi ne oldu? Yoksa sadece oyle istiyorsunuz diye mi? 😬 Nedeni varsa merak ettim
Kişisel alan saygısı, çok önemli mevzu.
Evlilik konusunda ahkam kesecek bir insan değilim ama sanırım bu yukarıdaki ilkeler olmasaydı yaşayamazdım.

Eş de olsa ben ayrı bir bireyim bu evde ve hayatımın her alanını açmak zorunda değilim, bana kalan şeyler olmalı.
Bu bazen bir kaçış olarak işe de yarıyor çoğu zaman ise yitirilmek üzere olan saygıyı ‘dur bir dakika ya, daha birbirimizin bireysel alanına bile girmeye çalışmadık kendini frenle’ diye otokontrol mekanizması uygulatıyor.

Geçen bir konuda bahsedildi, lavabo kullanırken bile giren eşler varmış, asla bana göre değil mesela hakaret sayarım.
Bir kapı kapalıysa, ben açana kadar ya da tıklatıp iznim alınmadan girilmemeli.
Ve evet, o evde beraber yaşasak dahi böyle olmalı.

Tamamen çiftlerin arasındaki ilişkiye ve iletişime kalmış. Eğer anlayışla ilerleyen bi ilişkiyse alışılan bi davranış kolaylıkla değişebilir. Yani nasıl alışmışsa öyle gitmez. Her sorumluluğu yüklenmek de yanlış, bir durumda bi davranışı beklemek de yanlış. Duŕumlar değişir, davranışlar da buna göre şekil alır. Sağlıklı olan bu.

Bahsettiğin mevzu ayrı, erkek de kadın da iyi niyeti suistimal etmemeli, genel olarak sevgi, saygı, iletişim ve hoşgörü temellerine oturtulmuş bir evlilikten bahsediyoruz, böyle bir evlilikte adam kenara çekilip sofra kurmak mııı ben kadın mıyım deme hakkına sahip değil, zira o kadın işi dedikleri işleri dışarıda sigorta maaş sosyal haklar olarak teklif ettiklerinde bayıla bayıla yapıyorlar, erkek anlamaz bilmez beceremez laflarına da katiyen katılmıyorum.

Bizim çok sevdiğimiz aile dostumuz bir abi var, anneleri kız erkek dememiş kızına da oğluna da her işi öğretmiş, abi yemek yapar, çamaşır yıkar hem de elde çamaşır yıkar sakız gibi çıkarır, bulaşık temizlik, bunlar yetmezmiş gibi çok güzel kanaviçe işler, kızının çeyizine bile kanaviçe işleyip koydu.
Bir tanıdık çok güzel örgü örerdi, yapabiliyorlar yani, kadınlar da birçok erkek işini yapabiliyor ağır vasıta şoförü olan kadınlar var, hamallık yapan kadınlar var.

Dediğim gibi önemli olan iyi niyeti suistimal etmemek, ne kadın ne erkek.
El ele vereceksin kadın işi erkek işi demeyecek birlikte yapacaksın, erkek çocuğuna da bakacak, bir alt değiştirmek, 2 pışpışlamak zor gelmeyecek.
Kesinlikle aynı düşüncedeyiz abla benim nişanlım çok şükür evde iş yapan biri işi ağır olmasına rağmen evlerine gittiğimizde annem bile direk bu çocuk ne kadar temiz senden iyi biliyor temizliği odası çiçek gibi bir toz yok banyo taşları bembeyaz vs dıye çaktırmadan inceleyip beni gömdü 😂😂 benden iyi biliyormuş diye takılır. Annesine her zaman yardım eder. Benim içinde erkekler yemek yapmayı bilmiyorsa bir salata yapıp sofrayı kurabilir hatta yemek yapılırken içerde oturucağına eşinin yanında oturup muhabbet edip bir yandan yemek yapılması daha eğlenceli geliyor. Kırıntı vs döküldüğünde orayı süpürebilir incileri dökülmez. Zaten bir erkek düzenliyse her işin ucundan tutar. Benim aklıma bu konuyu okuyunca yakın arkadaşım geldi oradan kadın olsun erkek olsun suıstımalliğe karşıyım dedim. Kendisinin eşi çok fazla ağır bir işte çalışırdı gece 11 lere kadar sonra gelip evi komple temizlerdi. Bizde aa ne güzel yardım ediyor vs derken yoo yaptırıyorum her şeyı ben anneme gidiyorum gezıyorum tozuyorum hizmetçi değilim yapsın işi ne falan derdi. Zaten en son eşi annesini bir yere bıraktı diye kadının evini basıp dövmüştü o arada boşandılar bir sene içinde 🤷🏼‍♀️

Son düzenleme:
Back
X