Ben mi geri kafalıyım anlamadım. Normalde çalışıyorum ancak hem hamilelik hem pandemiden dolayı evdeyim. Eşim yorgun argın işten gelecek hem de yemek yaptıracağım ona. Hastalık vs dışında genelde bende oluyor işler. Tabi market, çöp gibi taşımalı işler eşimde. Bunun dışında zaten vakti kalmıyor ki. Belki ben böyle öğrendiğim için belki çalışıp eve geldikten sonraki yorgunluğu bildiğim için üstüne gitmiyorum. Hatta kendisi diyor bana söyle ben yapayım. Ben demeden camları siler hafta sonları, evi temizler. Ben hiç demiyorum. Zorla yapılacak şeyler değil yani zihniyet meselesi sanırım
Geri kafalılık değil de.. genis bakmıyorsunuz olaya bence.
Işten gelen bir insana iş yaptirmaktan bahsetmiyoruz genel olarak .
Işten gelen bir insana herkes yemek yapar. Iftar ve sahur menülerimizi paylaştığımız bölüme bakarsaniz burdaki kadınların hergun ne güzel yemekler çıkardığını görürsünüz...
Isten gelene her kadın merhamet eder. Işten gelen kisinin erkek ya da kadın olmakla ilgisi de yok. Insan olmakla ilgisi var. Benden 10 yaş küçük kız kuzenim işten gelirken beni arayip şunu yemek istiyorum derdi yapardim. Herkes yapar.
Burda hemfikiriz.
Sizin bakmayı unuttuğunuz kısım şu; evde hiçbir şeye dokunmayan bir adami ele alalım. Dışarda çalışıyor . Ama evde hiçbir şey yapmıyor. Evdeki her şeyi kadın yapıyor .
Çocuk olması ya da olmamasi önemli değil.
Siz bu durumu adil buluyor musunuz?
Ben bulmuyorum. Çünkü;
Mesai biten birseydir. Saat 5 te... 7 de ya da 10da mesai biter... Ama ev işi bitmez. Sürekli tekrar eder .
Eşiniz yaptığı iş karşılığında maaş almaktadır. Oysa siz hep bir boşa kürek çekme hissiyati yaşarsınız. Çünkü tam olarak bir kısır döngüye benzemektedir
Eşiniz bayramlarda tatil yapar. Siz çift mesai yaparsınız.
Çocuğunuz varsa hele.. Eşiniz gece dinlenir. Sizin geceniz gundunuzun birbirine girmiştir.
Ve sonunda eşiniz birgün emekli olur... ve fakat siz olamazsınız.
Siz derken... evde çalışan ev hanımlarından bahsediyorum yani sahsen sizi ele almıyorum.
Ben de 3 sene özel sektörde çalıştım. Hem de ne çalışmak... ama vakti gelince bankamatik önünde maaş almak ciddi bir motivasyondur çalışan icin. Oysa eV hanımları sadece manevi şeyler bekliyor.
Yine ayni yerden bakinca erkeklerin bir çoğunun kadının görevi zannederek kadının emeğini kolaylikla çarçur ettiğini söyleyebilirim.
Mesela ... evde ekstra dağınıklık çıkarması dışında, eşinin annesine de yardım etmesi gerektiğini düşünenler var. Ya da bu akşam 10 kişilik yemek yaparsan arkadaslarimi yemeğe çağıracağım diyebiliyorlar değil mi...
30 kişilik iş arkadasi grubunu tek seferde iftara almak isteyen bir adam taniyorum ben. 2 seferde almayı da reddediyor. Burda kadının emeğini kolayca çarcur ettigini iddia edebilirim.
Ama bir kadin kocasinin parasını kolayca carcur edemez. Çünkü para tükenir .
Işte ayni şekilde kadın da tükeniyor. Yipranıyor.
Erkek yıpranma karşılığı emekli ikramiyesi alırken... kadın yıprandığı ile kalıyor
Burda bahsedilen şey işten gelen adama yemek yaptırmak değil. Bahsedilen şey hayatin getirdiği yükleri eşit paylaşmak...
Bakın eşit diyorum. Ona bile rızam var. Çünkü madem erkekler daha güçlü ve bununla övünüyorlar... O zaman neden ağırlığın çoğunu almıyorlar. güç bu değil midir...
Işe yaramayan fiziksel güç ayilarda da var. Bu sartlarda fiziksel gücü olan bir erkeğin hangi vasfı onu ayıdan ayırabilir?
Merhameti, vicdanı, eşinin yüklerine yardim etmek ve eşinin emeğini çarçur etmemek ayırt edici özelliktir.
Şu an eşim pandemi nedeniyle çalışmıyor. Öğretmen kendisi. Evin maddi yükü yüzde 80 oranında onda.
Ben evden çalışarak gelir elde ediyorum. Fakat benim gelirim az olmasına rağmen ondan çok çalışıyorum.
Gözlemeleri ben yapıp buzluğa attım . O pişirdi sahur yaptık
Çünkü biz küçük hesaplar yapmıyoruz. Birbirimizi kendimizden sakınıyoruz. Asla çarçur etmiyoruz.
Evlilik sevmektir. Sevmek merhamet etmek ve çarçur etmekren sakınmaktır.
Normalde birinin beni alinti yapmasından hoşlanmam. Kendim de yapmam. Ama yeri gelmisken fikirlerimi herkesle paylasmak istedim. Sizi alinti yapmış bulundum.
Umarim anlayisla karşılarsınız.
Iyo forumlar dilerim