nasıl baş edebilirim bu takıntılarla..

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
kızlar benim bu seferde takıntılarım başladı .ya elimi yıkıyorum "yıkadım mı acaba" diye yeniden yıkıyorum.sonra çamaşır yıkadım geçen de "acaba o çamaşırı yıkadım mı" haydi pis pis giydiysem diye içimden geçti.bunlar örnekler daha pek çok oluyor.yıkadığımı hatırlıyorum ama tekrar aynı şeyi yine söylüyorum "acaba mı" diye..bu herşey için geçerli.okula gideceğim odamı topluyorum bilgisayarı kapatıyorum,neredeyse bilgisayara bakmaktan gidemiyorum.ben bu bilgisayarı kapattım mı hadi kapatmadıysam.evden çıkarım kapıyı kilitledim mi acaba??..off kızlar benim ne yapmam lazım yardımcı olun şimdiden teşekkürler.

takıntılar için ilaç tedavisi veriyorlar kullandınızmı bilimiyorum ama. bir de davranışçı tedavi, ödev veriyorlar. mesela bilgisayarı kapatıp kapatmadığınıza bakmak için 1 hakkınız var. dönüp odaya baktınız, bir daha gidip bakmayacaksınız. ya da kapı kilitleme mesela, dönüp 1 kez baktınız bir daha içinizi kemirse gene bakmayacaksınız. kendinize 1 hak vereceksiniz. ama doktor kontrolünde ilaç kullanıp daha kolay atlatmaya çalışın bence, hayatı takıntılarla zorlaştırmayın derim.

kızlar benim bu seferde takıntılarım başladı .ya elimi yıkıyorum "yıkadım mı acaba" diye yeniden yıkıyorum.sonra çamaşır yıkadım geçen de "acaba o çamaşırı yıkadım mı" haydi pis pis giydiysem diye içimden geçti.bunlar örnekler daha pek çok oluyor.yıkadığımı hatırlıyorum ama tekrar aynı şeyi yine söylüyorum "acaba mı" diye..bu herşey için geçerli.okula gideceğim odamı topluyorum bilgisayarı kapatıyorum,neredeyse bilgisayara bakmaktan gidemiyorum.ben bu bilgisayarı kapattım mı hadi kapatmadıysam.evden çıkarım kapıyı kilitledim mi acaba??..off kızlar benim ne yapmam lazım yardımcı olun şimdiden teşekkürler.

ben de son zamanlarda aynı senın gıbıyım tatlım :50:

teşekkür ederim yorum yapan arkadaşlara.
başka fikirleri olan arkadaşlar varsa yazabilirler.

Son düzenleme:
Takıntı için şöyle bir tedavi yöntemi de var. Bu düşünceler her aklına geldiğinde trafikteki "DUR" işareti misali kendini durdurup bu düşüncelerden uzaklaştırıyorsun, ilk başlarda çok yorar ama zamanla beyin buna şartlanıyor ve bu düşünceler başına üşüşmüyor en azından. Ama tabii stresten vs. den de uzak durman lazım, bu gibi şeyler bu hastalığın baş düşmanı gibi.

takıntı değil unutkanlık başlamış hemen bir nöroloji uzmanına görünün derim bnm babamda öyle bizde takıntı sanardık ama unutkanlıkmış maalesef yıkadığı elini dönüp bir dha yıkıyordu... sonçta elinizi yıkadınız şöyle bir bakarsınız koklarsınız yeni yıkanmış el sabun kokar gidip tekrar yıkamanın anlamı yk ya da ne bileyimg iydiğiniz kıyafetın temiz olduğunu göryorsunz olmadı koklarsınız yni bu kdr büyütmeyin bnce zihninzde bnde de oluyor bazn ama işte adı unutkanlık bence bunun .. acabaları aklınızdan çıkarın bnce

Takıntı için şöyle bir tedavi yöntemi de var. Bu düşünceler her aklına geldiğinde trafikteki "DUR" işareti misali kendini durdurup bu düşüncelerden uzaklaştırıyorsun, ilk başlarda çok yorar ama zamanla beyin buna şartlanıyor ve bu düşünceler başına üşüşmüyor en azından. Ama tabii stresten vs. den de uzak durman lazım, bu gibi şeyler bu hastalığın baş düşmanı gibi.

doğru diyorsun ama biraz stresliyim galiba aile içinde çok şey düşünüyorum,çok şey kafamı yoruyor annemde böyle sanırım onunda etkisi olabilir teşekkürler.

kafan biraz karışık ,yoğun belki de ondandır..
takıntı değil bu çünkü..

takıntı değil unutkanlık başlamış hemen bir nöroloji uzmanına görünün derim bnm babamda öyle bizde takıntı sanardık ama unutkanlıkmış maalesef yıkadığı elini dönüp bir dha yıkıyordu... sonçta elinizi yıkadınız şöyle bir bakarsınız koklarsınız yeni yıkanmış el sabun kokar gidip tekrar yıkamanın anlamı yk ya da ne bileyimg iydiğiniz kıyafetın temiz olduğunu göryorsunz olmadı koklarsınız yni bu kdr büyütmeyin bnce zihninzde bnde de oluyor bazn ama işte adı unutkanlık bence bunun .. acabaları aklınızdan çıkarın bnce

sizin dediğiniz doğru olabilir,teşekkürler.

doğru diyorsun ama biraz stresliyim galiba aile içinde çok şey düşünüyorum,çok şey kafamı yoruyor annemde böyle sanırım onunda etkisi olabilir teşekkürler.

Genetik eğilim var mı tam emin değilim ama Allah yardımcın olsun, fazla düşünme her şeyi, sen düşünsen de düşünmesen de olacağına varır, takılma her şeye...

Bir nevi vesvese..Takıntıların elinde oyuncak olma..Sadece irade..Elini yıkamadıysan yıkamadın ölmezsin..Camasır pisse pis bi kerede kirli giyin..Ya pcyi kapatmadıysan en fazla 24 saat acık kalır bsey olmaz..sadece bunlar degildir heralde ama bosvermeyi ögrenmekten baska care yok dikkatini dagıt bseye takılınca.Bu kadar aciz miyim ben diye sor kendine..Degilsindir (:

"Ve kul:Rabbi,euzu bike min hemezati'ş-şeyatin.Ve euzu bike rabbi en yahdurun."

Anlamı:"De ki:Ya rabbi,seytanların vesveselerinden,onların yanımda bulunmalarından sana sıgınırım!"

Bu dua seni rahatlatır ins (: Bildigim kadarıyla..Selametle.

canım düşünmemek ve tekrarlamak için kendini şartlandır olmadı psikolojik destek alabilirsin. Benim bir arkadaşım bunun çok daha ilerisiydi. Seninki gibi başladı, Klozette babasının spermleri kalır o da tuvalete girip hamile kalabilir diye, tuvaleti çamaşır sularıyla yıkardı. Ailesi ile kirli sepetini ayırdı, makine de ya tek yıkardı ya da el de, hemde annesi çok titiz bir kadındı.. Çok dikkat et canım sakın ilerlemesine izin verme

Biraz vurdumduymaz olmayi dene. Pc aciksa acik, kiyafet kirliyse kirli... ev kitlenmediyse de hirsiz ne bilecek de direk sizin kapiya gelecek, falan filan.. Birkac sene once bende de boyle herseyi 5 kere kontrol etme, elleri ust uste birkac kez yikama aliskanligi vardi. Boyle davranarak yenmistim.

Yaşamadım ama aklıma şöyle bir yöntem geldi.

Not defterini eline al ve yaptığın işleri yaz bir hafta boyunca, aklına gelince oradan bak.

İkinci hafta işlerden birini yazarsan diğerini yazma, aklında tutmaya alışırsın.

Üçüncü hafta da hiç yazma ve ne olursa olsun geri kontrol etme.

canım bu bir hastalık ve tedavi alman lazım..basit ilaçları var..zamanla kurtuluyorsun telkinlerden... kendi kendine geçmez tedavi lazım...eşimin bi arkadaşı arka arkaya 8 veya 9 kez abdest alıyormuş acaba oldu mu abdestim olmadı mı diye..doktora gitti iyileşti..sende gitmelisin zamanla ilerliyor haberin olsun canım geçmiş olsun...

Bu zaman zaman hepimize olur. Bazen hep arkamizi kollama gereksinimi yasariz. Belkide bunu tetikleyen olaylar yasariz farketmeden. Bende yillar yili kapiyi kilitledikten sonra elimle ittiririm. Hatta ittirmeyi unutursam asansorden cikar tekrar ittiririm. Bir ara kafayi taktim dusundum hep bana anlatilan kapiyi acik birakma hikayeleri sebep oldu. Ama kabullendim sevdim bu takintimi pollyannacilik misali en azindan kapiyi kilitlemeyi unutmuyorum diyorum.

teşekkür ederim yorumlarınıza,dediklerinize dikkat edeceğim.

Back
X