Nasıl başımdan savabilirim?

Bunlar sizi çok mu seviyor,orda tek başına bı gidelim sürpriz yapalım morali duzelsin gibi düşünme ihtimalleri var mı, sırf gezmek mi amaç?iyi açıdan bakiyorum da ilcedesin yapacak bişey yok sikiliyorsun gibi vs vs. ogullarinin evi yok mu oraya gitsinler sen gitme,rahatsızım de, kendileri hazırlayıp yesinler,ya da seni ozledilerse sen çek git 3saat fazla degil

Bunda kiralacak bir durum yok..
Hamile ve calisan bir kadin neden bahaneye ihtiyac duyuyor.
Bu keyfi degil ki.
Yorgun oldugunuzu,su an yatili misafiri iyi bir sekilde agirlayamacaginizi,size is yaptirmayacaklarini bilseniz bile kendi evinizde baskalarinin yemek yapmasindan veya ikramda bulunmasindan huzursuz oldugunuzu soyleyeceksiniz.
Bu kadar.

23 kişiye iftar vermek meziyet ister. Üstelik hamile hamile ve çalışıyorsunuz. Eşinize söyleyin ben istemiyorum, yapamam bitti. Yardıma geliyorlar diyeceğim, bunun adı eziyet. Hamile kadının evinde, 23 kişi hafta sonu gezmesinde ne işleri var.

Kabul etme valla onlar seni düşünmüyorsa sen kendini ve evladını düşün. Ben de hamileyim ve çalışıyorum ilk 3 ayda çok zor geçti ancak kendime geliyorum tabiri caizse. Bende de var bu insanlardan ve kendi ailem. İlk 3 ay halimi hatırımı sormayan insanlar havalar güzelleşti ya bi haftasonu sana gelicez diye beni arıyor kardeşim. Ben de ben müsait olursam gelebilirsiniz dedim, bozuldu o nasıl laf falan dedi. hem hamileyim hem çalışıyorum kimseyi ağarlayamam kusura bakmayın dedim. Bir de benimkiler bencildir kendi çocuğunu bana bırakıp gezmeye falan giderler. Biliyorum malımı. Siz de başınıza gelecekleri biliyorsanız öncelikle çocuğunuz için gardınızı alın.

Diğer konunuzdan da anladığım kadarıyla zaten onlarla enerjin pek tutmuyor, kaldı ki bu kadar kalabalık enerji tutsa da gelecek misafirleri sevmiyorsan hamile hamile çekilmez. Kendine hiç dert etme, eşini karşına al ve "hamile halimle o kadar misafiri ağırlayamam söyle onlara gelmesinler" de. Açık ve net olmak her zaman iyidir. Taviz tavizi doğurur; bu konuda bir taviz verirsen, aynı kalabalık bu defa bebek görmeye, ad koymaya vb. çıkar çıkar gelir.

Uzak yoldan gelecekler 3 saat yine benden beklerler. Tek başına yetişmek mümkün değil. Hamile halimle çay için ayakta dönsem bile zor. Hiç bir şey yapmasan da kafa yorgunluğu yeter
Evlattan ötesi boş. Şimdi bu stresten bir kanama geçirsen, Allah korusun birşey olsa kim senin kadar üzülecek sanıyorsun. Kocaymış, görümceymiş kırılan kırılsın. Bebeğine ve kendine ne kadar önem verdiğini göstermelisin tam da şu anda. Fedakarlık yaparak da değerli olunmuyor zaten. Kendine değer veren daha çok değer görüyor.

Kendine değer veren daha çok değer görüyor.
İşin sırrı tam olarak bu. Bu dünyada en değerli şey insanın kendisidir, evlat, anne, baba, eş, sevgili, arkadaş vb. onlara değer veren kimse en değerli kişi o dur, çünkü değerin sahibi o dur. Değeri alan değil, verendir değerli olan. Kişi eğer kendisine değer vermiyorsa, değer verdikleri karşısında da zamanla değerini yitirir.

Şu yazdıklarında kendimi gördüm görümce çocuklarıyla gelip kalmıştı hamileydim ertesi gün kayınaile toplaşıp mangal yakmışlsrdı güya bana bir şey yaptırmayacaklardı adamlar yattı yatağı toplamadılr yediler içtiler kaçtılar. 30 haftamdaydım gerçekten çok zor doğum yaptım kimse gel medi hatta evlerine çağırmazlar kimseye hizmet etme kimseyide ağırlama ben yaptım böyle bir salaklıksen yapma

Direkt diyeceksin.
Hem tek kalıyorsun eşinde yok yanında.
Bütün iş sana kalacak.

Merhabalar,
Bu saatte uyuyamadım. Eşimden uzakta başka bir ilde görev yapıyorum. Eşimin abisi tutturmuş haftasonu bulunduğum yere gelmek istiyorlarmış. Bana ayrı, eşime ayrı söylemiş. Üstelik 5 aylık hamileyim. 1 aile de gelmiyor. Kayınlar, görümce, eşleri, çoluk çocuk organizasyon yapıyorlar.

Geçen ara tatilde eşim çok istiyor diye abartmıyorum çoluk çocuk eş ailesi 23 kişi evimde iftar verdim. Yemekleri kayınvalidemle yaptı ama ben ayakta dönmekten ve yardım etmekten o gece yorgunluktan yatağımı bulamadım. Ayağıma belime sancı girdi

Eşimi kırmak istemiyorum ama hamile bir insanın üzerine çok gelmiyor mu sizce de? Gündüz çalışıyorum, akşam eve kendimi zor atıyorum. Üstelik hafta sonuna kalmalı cümbür cemaat bulunduğum ile gelmek istiyorlar. Eşimle nasıl kırmada konuşabilirim? Eş ailesinin nasıl başımdan savabilirim?
bütün bunlar kocanızdan dolayı yaşanıyor farkındasınız zaten :KK43: kocamı kırmadan nasıl söyleyebilirim kısmını çoktan geçmişsiniz aslında... bence biraz kırılsın iyi olur anlamıyorsa kırılmak iyi gelebilir. o kırılmasın diye siz evin hizmetçisi olacağınıza varsın kırılsın kocaman adam yıkılmaz 2 sözle merak etmeyin

hamile ve çalışan halimle kalabalık kaldıramam şuan müsait değilim halim yok yoğunum abine karım biraz rahatsız diyeceksin dersiniz
kaynınıza da plan yapmışsınız ama benim rahatsızlıklarım var kusura bakmayın diyeceksiniz

buna da küsen küssün zaten iyi olur bırakın küsecek olan küssün onların sorunu
kabul etmek ağırlamak zorunda değilsiniz ki

birde kocalarınıza hassas bebek muamelesi yapmayın hanımlar bunlar kocaman adam yani konuşmanıza hayır demenize hemen kırılıyorlarsa ergenle evlenmişsiniz demektir o zamanda terbiye ediniz yine nazlamayınız :)

yaptıkça siz görevinizmiş gibi hep beklerler, ne münasebet herşeyin bir usulü var bu işler böyle olmaz neden size hamilesin bu sefer sen bize gel bir haftasonu hem değişiklik olur hem seni görürüz demiyorlarda göç eder gibi kalabalık geliyorlar çünkü aman kocam kızar kırılır diye yapacağınızı biliyorlar :)

o yorgunluklarınız için sonra çok pişman olursunuz keşke yatsam yuvarlansam uyusaydım dersiniz doğumdan sonra, karnınızdaki de yoruluyor sizle birlikte öncelik bebeğiniz onların gönlünü hoş tutacaksınız diye içinizdeki canı yıpratmayın

Ben hamileyken esim iftara misafir cagirmak istediginde iftar hazirlayamam dedim. Yatili misafir cagirmak istedi, hizmet edemem dedim. Bunda kirilip gucenecek birsey yok. Hizmeti kim ediyorsa onun musaitligi onemli

Bu kocalarınızı nasıl nazlandırıyorsunuz böyle ya, ne kadar kıymetliler aman kırmayayım gücendirmeyeyim. O sizi o kadar düşünse şu an bu durum yaşanmazdı emin olun. Ayrıca bebeğiniz doğduktan sonra her şey başınıza kaldığında bu geçen günlerinize ağlarsınız hiç aklım yokmuş diye.
Bu tarz konularda ayrıca merak ettiğim bir şey var bunca insanı evinizde nasıl yatılı ağrlayabiliyorsunuz? Konakta mı yaşıyorsunuz? 7 çocuk bir de anne babaları nerde yatıyor bu insanlar, yorgan yastık nasıl yetiyor? 160 mt2 evim var küçük de sayılmaz ama ben dört kişilik çekirdek ailem dışında en fazla 3 kişiyi yatıracak yere sahibim mesela. Sizler nasıl sığdırıyorsunuz?

Çok net bir şekilde kimseyi kırmadan reddedebilirim böyle bir teklifi; çalışıyorum,hamile olduğum için biraz da ağırlaştım bu aralar, kendime bile yemek yapamıyorum sizi layığıyla ağırlayamam, başka bi zaman beklerim anneciğim :KK200:

Açık açık söyle hem çalışıyorum hem beş aylık hamileyim açıkçası uygun değilim başka bir zaman inşallah iyi günler telefonu kapat

birde kocalarınıza hassas bebek muamelesi yapmayın hanımlar bunlar kocaman adam yani konuşmanıza hayır demenize hemen kırılıyorlarsa ergenle evlenmişsiniz demektir o zamanda terbiye ediniz yine nazlamayınız :)

yaptıkça siz görevinizmiş gibi hep beklerler, ne münasebet herşeyin bir usulü var bu işler böyle olmaz neden size hamilesin bu sefer sen bize gel bir haftasonu hem değişiklik olur hem seni görürüz demiyorlarda göç eder gibi kalabalık geliyorlar çünkü aman kocam kızar kırılır diye yapacağınızı biliyorlar :)

o yorgunluklarınız için sonra çok pişman olursunuz keşke yatsam yuvarlansam uyusaydım dersiniz doğumdan sonra, karnınızdaki de yoruluyor sizle birlikte öncelik bebeğiniz onların gönlünü hoş tutacaksınız diye içinizdeki canı yıpratmayın
Hizmet ettirecekler işte.
Amaçları bir tane enayi bulmak.

Allah yardımciniz olsun. Bazı aileler niye böyle düşüncesiz oluyor anlayamıyorum dogrusu. Allah nasip ederse evlendiğimde eş ailesiyle kıtalar arası mesafe olacak. Böyle seyleri okuyunca bu duruma üzülmek yerine daha da bi seviniyorum 😂 Sınırlarınızı çizin, karşı tarafa uygun şekilde belli edin. Yoksa baş edemezsiniz.

Merhabalar,
Bu saatte uyuyamadım. Eşimden uzakta başka bir ilde görev yapıyorum. Eşimin abisi tutturmuş haftasonu bulunduğum yere gelmek istiyorlarmış. Bana ayrı, eşime ayrı söylemiş. Üstelik 5 aylık hamileyim. 1 aile de gelmiyor. Kayınlar, görümce, eşleri, çoluk çocuk organizasyon yapıyorlar.

Geçen ara tatilde eşim çok istiyor diye abartmıyorum çoluk çocuk eş ailesi 23 kişi evimde iftar verdim. Yemekleri kayınvalidemle yaptı ama ben ayakta dönmekten ve yardım etmekten o gece yorgunluktan yatağımı bulamadım. Ayağıma belime sancı girdi

Eşimi kırmak istemiyorum ama hamile bir insanın üzerine çok gelmiyor mu sizce de? Gündüz çalışıyorum, akşam eve kendimi zor atıyorum. Üstelik hafta sonuna kalmalı cümbür cemaat bulunduğum ile gelmek istiyorlar. Eşimle nasıl kırmada konuşabilirim? Eş ailesinin nasıl başımdan savabilirim?
Es kiisi ne demis?Gelin mi demis?
Bide erkeklerin böyle seyleri konusması sacma değil mi ya?
Abisi nasıl kafasına göre size gelelim diye biliyor yani?

Back
X