- Konu Sahibi Busra-drnk
-
Bizimkilerde öyle. Daha 2. çocuk yok “olunca biz buna bakarız siz ona bakarsınız” diyorlar. Doğmamış çocuğa don biçmelerine rağmen “olur mu öyle şey? Doğumda hastaneye bile götürücem. Yanımdan ayrılmayacak, kardeşiyle olacak her an” diyorum. Bence bu durumlarda 1 saatliğine bile büyüğü bırakmayın ki, fazlasını isteyemesinler. O 1 saati arasınlar.
İstediklerinde hayır diyin. Büyüğü ağlarsa gidicem diye, “siz mesulsunuz ağlamasından, gitmeyecek” diyin. Net olmak zorundasınız.
Ya biraz şaka yollu söylüyorlar ama bu bi nabız ölçmedir. Net olursan kimse bir şey diyemez. Dese bile yapmazsın. Ama biraz müsamaa gösterince oluru var demekki diyip ısrarlar başlıyor.Aynı benimkiler daha bebegim 2 aylık bile olmadı hemen bi daha dogurda bunu bize ver diyolar.
En sonu sırf bu yüzden kötülük çıkacak..haklısın ya bn çok sıkıldım bu yüzdenCok haklisin esimi babannesi almis annesine vermemis babannesi rahmetli olmasina ragmen en ufak bir seyde annesine beni sen buyutmedin babannem buyuttu der o yuzden vok korkarim oglumu vermem kiskaniyor derler ama umrumda degil
En sonu öyle dicem galibaSana sihirli bir cümle söyleyeceğim hayatın değişecek.
'HAYIR! Göndermiyorum. Çocuğum evinde kalacak.'
Bitti.
Eşim söylemiyorvalla kızım 10 yaşında kv burda kal gitme dediklerinde bile kızım gözümün içine bakar ve ben kalamam der ,
bunu 3 yaşındaykende aynısını yapardı çünkü ben ona evde resti çekmiştim , siz kızınıza heryerde kalınmıyacagını , misafirliğe gelenede burda kal gitme dememesi gerektiğini , gezmeden sonra eve geliniceğini birdaha böyle birşey yaparsa ceza alacagını sert birşekilde söyleyeceksınız , onlara cevabı kızınız yada eşiniz söyleyecek ,
Eşime söyledim sen söyle ki ara bozulmasın dedim ama dinlemedi bana başka onlara başka oluyor bazenBizimkilerde öyle. Daha 2. çocuk yok “olunca biz buna bakarız siz ona bakarsınız” diyorlar. Doğmamış çocuğa don biçmelerine rağmen “olur mu öyle şey? Doğumda hastaneye bile götürücem. Yanımdan ayrılmayacak, kardeşiyle olacak her an” diyorum. Bence bu durumlarda 1 saatliğine bile büyüğü bırakmayın ki, fazlasını isteyemesinler. O 1 saati arasınlar.
İstediklerinde hayır diyin. Büyüğü ağlarsa gidicem diye, “siz mesulsunuz ağlamasından, gitmeyecek” diyin. Net olmak zorundasınız.
Tabiki gidebilir diyorum ama bu yaş için çok erken şimdi giderse bi daha alışıp gelmek istemez diyorum ama dinleyen yok em sonu kötülük çıkacak belliBabaannesi ne daha sert söyleyin madem anlamıyorlar, ben öyle yaptım bir daha kimse diyemedi.
Çocuğunuza evde izah edin, yine de isterse kucaklayıp götürün istediği kadar ağlasın.
Zaten annesinden ayrı kalmak için çok küçük
2.5 yaşında bi kız çocuğu ve sürekli vaatlerle kandirilmaya çalışılıyor bn Hayır desemde bana kızıp ağlıyor bu şekilde iyice kendimden soğutmak istemiyorum nasıl yapacamsiz hep kırmaktan dökmekten falan bahsediyorsunuz sorunlar böyle çözülmez ki
kız çocuğu vaatlerle goturulmeye calisiliniyir nasıl laf anlatcam kikapıyı pencereyi tabiki kırmayın ama sözünüzü dinletin. benim çocuğumu kimse zorla mutfağa bile götüremez düşünün yani. ben nereye o oraya
dese eşim ah bi dese en sonu bn kötü olacamCocugu engelleyemessin daha kucuk duygulariyla hisleriyle hareket ediyor karsisindakinden etkilenir.evde iken birden gel seni babannene gotureyim dese babasi heyecanla gitmek istiycek siz engel olsaniz cocuk size kizacak eger babasi yaninda ve karsidaki insanlar guvenilecek bir babanne ve dede ise sık olmadiktan sonra bir iki saatligine gitsin.ama siz zaten surekli gidiyorsaniz eve donusunuzde burda kal deyip cocuga etkileyip kalmasinin alemi de yok.esinizle bu konuda ayni fikirde olmaniz gerek.cocuk ben de gelicem dediginde annesi istemiyorsa baba annen yanliz kalmasin sonra hep birlikte kizim sonra gidelim diyebilmeli.
o da oğlunu sana bırakmış karşılığında 1 tane çocuk kayınvalidene bırakmak zorundasın. Bence kayınvaliden insaflı kadın sana kocaman adamı vermiş, sen el kadar çocuğu çok görüyon...Kayinvalidem ile aram iyidir. Dozunda mesafe vardır severim o da beni sever ama sonuçta anne kız değiliz. Aramız kötü olmamasina rağmen bana iki defa kızım için burda bıraksanız ben bakardım demişti gulerek ki ciddiydi. ayri şehirlerdeyiz bu arada. Ben yarı sert olur mu öyle şey bırakır miyim dedim. O da bana niye ben sana oğlumu bıraktım ama dedi. Ayni sey mi dedim. Yani neresinden tutsan elinde kalıyor. 2 kere oldu nazik uyardım ama 3. Sunde kesinlikle böyle konuşmalardan hoşlanmadığımı ve eğer devam ederse kızımı ona goturmeyecegimı söylerim net. Babaanne babaanneligini bilsin herkes aynı şekilde tabi. Bunun şakası olmaz ciddisi asla olamaz. Hiç gelemem. Biz saygılı davranıyorsak büyüklerde öyle olmalı. Kimse saçmalamasın yani
Galiba o kesinlik bi gün bende de olcakKayinvalidem ile aram iyidir. Dozunda mesafe vardır severim o da beni sever ama sonuçta anne kız değiliz. Aramız kötü olmamasina rağmen bana iki defa kızım için burda bıraksanız ben bakardım demişti gulerek ki ciddiydi. ayri şehirlerdeyiz bu arada. Ben yarı sert olur mu öyle şey bırakır miyim dedim. O da bana niye ben sana oğlumu bıraktım ama dedi. Ayni sey mi dedim. Yani neresinden tutsan elinde kalıyor. 2 kere oldu nazik uyardım ama 3. Sunde kesinlikle böyle konuşmalardan hoşlanmadığımı ve eğer devam ederse kızımı ona goturmeyecegimı söylerim net. Babaanne babaanneligini bilsin herkes aynı şekilde tabi. Bunun şakası olmaz ciddisi asla olamaz. Hiç gelemem. Biz saygılı davranıyorsak büyüklerde öyle olmalı. Kimse saçmalamasın yani
2.5 yaşında bi
kız çocuğu vaatlerle goturulmeye calisiliniyir nasıl laf anlatcam ki
Ah bi
dese eşim ah bi dese en sonu bn kötü olacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?