Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Nasıl Bir Bakıcı Bulmalı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Lütfen sadece TV izleten bir bakıcıyla olmasın çocuğunuz. İnanın son derece önemli bir şey bu. Gerek dil gerekse zihinsel gelişimini son derec olumsuz etkiliyor çocuğunuzun.

ne olursa olsun kım olursa olsun bebegımı kımseye emanet edemem sanırım hele ılk uc sene kesınlıkle

bakıcı konusunda bence de aceleci olmamakta fayda var. bu konuda deneyimli arkadaşlarımızdan yardım almak gerek.

katılıyorum anneanne yada babaanne olmazsa ben güvenemem zaten içim rahat olmazdı heralde

bence annnelik farklı bir duygu ve her anne bir çocuğa evladı gbi bakabilir. istisnalar kaideyi bozmaz.doğru kişiyi bulmak önemli.

Oğlum 15 ylık, geçen yıl boyunca annem baktı bu sene 2 aydır bakıcısına gidiyor...Tek kelimeyle dünya varmış!!!! :1: Annem çok krışıyor her yaptığıma kusur buluyor beni sürekli eleştiriyordu bu bkıcıyı bir arkdşım önerdi çok ilgili hep güler yüzlü öğleden sonr 3e kadar onda banyosuna kadar yaptırıyor hafta da iki kez balık yediriyor gerektiğinde tırnaklarını kesiyor... Arkdaşım iyi demesine rağmen bazı günler işten erken çıkıp haber vermeden baskın yptım kapıyı dinledim :17: utanç verici belki ama anne olunca insan çocuğu için yapıyor işte ve gördüm ki kdın gerçekten çok ilgili içim çok rahat nazar değmesin!!! Annemden bile iyi yani... Sizin bileceğiniz iş ama bence anneanneler babaanneler torunlarının üstüne fazla düşüp biraz şımartıyolr gibi geliyor ben şu anda gerçekten rahatım...

Arkadaşlar maddeler çok sınırlı olmamış mı? Ben bakıcı da hem eğitim ararım diploma bile..hem de manevi yönden incelerim o bakıcıyı da.parayı da çok doyurucu bir şekilde veririm.Çok çok tatmin olur.Ancak ne mezunları yapar buunu bilmem ??Yani kursa gidip belge alan birini bile istemiyorum..

insanın kanı bozuk olmasın o kadar zorki...hemde büyük şehirde..bnm ebeğimde bakıcı ellerinde ama allah razı olsun hakkını ödeyemem..aileye bakın kızlar ewine gidin oturun sohbet edin..arkadaslarına bakın..ancka böyle anlarsınız..

bakıcıya bebegım kilo almıyor alt sınırda kaldı boyu uzamıyor dediğimde büyüdükçe alır kilosunu demeyecek. tv ye çok alıştı bu kadar izlemesin dediğimde büyüdükçe unutur demeyecek. beslenmesine dkkat edecek yaratıcı olacak. ve kesinlikle diksiyonu iyi olacak.

az önce benzer bi konuya yazdığım cevaptan aynen kopya :)
evi kalöriferli ve o yaşlarda çocuğu olan bi anne bul bence etrafındaki örneklerden gözlemlerim ve bende çalışan bir anne çocuğuyum böyle anneler baktığı çocuğada kendi çocuğuna baktığı gibi bakıyor mesela ikisini oturtuyor yemek yediriyor oyuncakları döküyor hadi oynayalım diyor hem çocuklar paylaşmayı öğreniyor hemde sıkılmıyorlar fakat çocuğu vermeden kişinin çocuklarını bi gözlemleyin huyu hoşunuza giderse bırakın çünkü hem birlikte olacaklar gün boyu hemde onları eğiten anneye bırakacaksınız çocuğunuzu onun için bu önemli bir faktör... birebir yaşıyan biri olarak kişisel fikirlerim :)

Anneanne veya babaanne eğitimli kişiler ise bakmalarında sakınca yok ancak eğitimli değillerse bir süre sonra çocuğa yetmemeye başlıyorlar. O nedenle çocuğu kreşe göndermekte fayda var. Çocuk hem sosyalleşiyor hem de bilgileniyor. Akrabalara baktırmak uzun vade de sorun yaratabiliyor.

Merhaba,
Allah hepimizin öncelikle yardımıcısı olsun. Benim kızım 3,5 yaşında. 6 ay öncesine kadar bakıcı ve kreşlerde idi. İlk tecrübem annemin bakması idi. Herşeyi kafasına göre yapıyordu annem diye sesim çıkmıyordu.
Annemden sonra bakıcı geldi. ilk bakıcıdan memnundum 1,5 yıl kadar baktı. Hiçbir sorunumuz olmadı çocugun az yemesi dışında.
O evlendi,evi uzak olduğundan devam edemedik.
Görümcemin tavsiye ettiği hanım ile anlaştık. Güya tüm aile tanıyordu. Bir zaman sonra mesai zamanı dışında bizimle zaman geçirmeye (yemeğe kalıyordu falan) başladı. Bu arada iki hafta sonra evden bazı şeylerin eksilmeye ve kaybolmaya başladığını farkettim. Birden fazla yalanını da yakaladım. Birde laf taşıyordu oradan bize, bizden oraya.
1 ay dolduktan sonra Gönderdim.
Göztepe de kreşe başladı. Kuralları olan, aylık 800 TL ödediğimiz, uygun görünen bir yer olduğunu düşünürken 3. aydan sonra çocuk 2 gece uykusunda agladı.
Derdini dogru dürüst anlatamadığından anlamam uzun sürdü. 4 yaşına yakın bir çocuk bizimkinin bogazını sıkmış. Yuvada 5 ögretmen 1 müdür 2 kişi de yuvanın sahipleri var, farketmemişler. Tabi kamere da yok yuvada. Ortalığı ayaga kaldırdım ama ispat yok. Diğer çocugu başka gruba aldılar, savunma da Erman agresifmiş.
İşi bıraktım çocugu yuvadan aldım. Şimdi evdeyiz. Evinize alacağınız yabancıya maksimum dikkat edin. Kreş deseniz hem çocugunuzu hemde diğer çocuk ve anneleri ile irtibatta olup, herşeyi inceleyin, dinleyin. İnsanı psikopata bağlıyorlar ama evlat için yapmak durumundayız.
Allah herkese gönlündekini nasip etsin.

almira hiç iyi olmadı bu kreşlerden kamerayı kaldırma işi faydası zararından daha çoktu ama işte ne yapalım ben kızımı 4 yaşında vermeyi düşünüyorum kreşe ama belli de olmaz tabii şimdi bakıcı bakıyor değiştirmeyi de düşünüyorum ama hep aklıma geliyor ya yeni gelenden memnun olmazsam da pişman olursam ya da yenisi bırakır giderse bazende diyorum eylüle kadar idare ediyim öyle değiştireyim haziranda 3 yaşında olacak

Zaten korkularım vardı burayı okuyunca iyice arttı :31::31:

Allah yardımcımız olsun, merhametli insanları çıkarsın karşımıza.

az önce benzer bi konuya yazdığım cevaptan aynen kopya :)
evi kalöriferli ve o yaşlarda çocuğu olan bi anne bul bence etrafındaki örneklerden gözlemlerim ve bende çalışan bir anne çocuğuyum böyle anneler baktığı çocuğada kendi çocuğuna baktığı gibi bakıyor mesela ikisini oturtuyor yemek yediriyor oyuncakları döküyor hadi oynayalım diyor hem çocuklar paylaşmayı öğreniyor hemde sıkılmıyorlar fakat çocuğu vermeden kişinin çocuklarını bi gözlemleyin huyu hoşunuza giderse bırakın çünkü hem birlikte olacaklar gün boyu hemde onları eğiten anneye bırakacaksınız çocuğunuzu onun için bu önemli bir faktör... birebir yaşıyan biri olarak kişisel fikirlerim :)

çok güzel bir tespit yapmışsınız,

arka arkaya iki ailenin çocuğunu büyüttüm kendi evimde onlar şu anda biri 15 yaşında biri 9 yaşında hala beni her fırsatta ararlar
sevgilerini belirtirler,aileleride aynı,buda beni çok mutlu ediyor açıkcası...
bebek büyütmek için çok sevmek gerek yoksa bu işi yapmayacaksın...

çocuk gelişimi konusunda eğitim almış kişiler var.bu kişileri size ulaştıran aracı hizmetler var.araştırırsanız çok güvenli bir bakıcınız olabilir.çünki kayıt alırken sabıka kaydına kadar bir çok konuda evrak alıyorlar.

Back
X