Nasıl bir işe giriştim!

Başkası icin bir sey yapmayi sevmem ama her ne sebeple olursa olsun beni kilo vermeye motive eden her şey mübahtir. O yüzden o çocuk icin kilo vermenizi yanlis bulmadim. Motivasyon sağlıyorsa çok iyi.
Bence 2 ayda cok rahat verirsiniz veremezseniz de bulusma yaklasinca biraz kilo aldim gibi muhabbetler acarsiniz. Sevdikten sonra kilo cok da önemli degil. Obez insanlar da sevilmeye layık. Ki herkesin cevresinde vardir kilolariyla sevilen.

Öncelikle beni yargılamazsanız sevinirim sadece biraz morale ihtiyacım var. İnternetten biriyle tanıştık iki ay oldu tanıştığımızda ben diyet yapmaya başlamıştım işlerin böyle gelişeceğini düşünmemiştim. Güvenip kimseyle görüşmem derdim internetten tanıştığım. Öylesine sohbet ediyordum sadece. Ama işler değişti ve görüşme kararı aldık iki ay sonra. Farklı şehirlerdeyiz işlerimizi o zamana ayarlayabildik. Şöyle ki tanıştığımızda olan fotoğraflarım benim eski Hallerimdi kilo almadan önce ki. Ve ben ciddi düşünmediğim için söyleme gereği duymadım bir şey. Şu an tutuştum tabi. Önceleri kendim için kilo vermek isterken şimdi buluşma günü heyecanı sardı beni. Ama motivasyonum düşüyor ya beni beğenmezse diye. Vermem gereken 30 kilo vardı bu arada. Ben 2 ayda diyetisyenle sporla 14 kilo verdim. Şu an vermem gereken 16 kilom kaldı. Durmadan devam ediyorum deli gibi spor yapıyorum. Ama panik olmaya da başladım 2 ayda istediğim kiloya inemezsem diye. Bir yanım sana yakışmıyor başkası için böyle şeyler yapmak görüşme gerçeği söyle vedalaş diyor. Bir yanım etkilendiğimin farkında kaçma bir kere de sorun gördüğünde üstüne git diyor ne olacaksa olsun beğenmezse kendi bilir diyor. 2 ayda kaç kilo veririm nasıl görünürüm stres yapıyorum. Yaptığım saçma mı sizce hiç bulaşmasam mı bu işe?
Merhaba
Kilo verme kararınızı tetikleyen ve bunu hızlandıran ne olursa olsun azminizi takdir ediyorum harikasiniz

İnt rnetten tanışmalara karşı bı insan değilim
Bende kocamla face üzerinden tanışıp 4-5 ayda evlendim gerçi çok sık görüştük biz öyle bir detay var

kuzenimiz kapı komşumuz ilkokul arkadaşımız dediğimiz insanlarda katil sadakatsiz şeref yoksunu vs cikiyor
Bu tür sıkıntılar internetten tanışınca oluyor değil yani
Milletin 4-5-6-7-8-9-10 yıl çıkıp birbirlerini tanıma başlığı altında yıllar gecirmesini de ben anlamıyorum mesela, demek ki çok sevmemisler de evlenmek için can atan bir karşı taraf olmamış karşılarında bencesi bu.

Sizin kısımda iki ayda 14 kilo verdiğimizi anladim ama şuan halen 2 ay mi var gorusmenize o kısmı anlamadim☺️
Bır altı kilo daha versnz yeterli olur bence

Öncelikle beni yargılamazsanız sevinirim sadece biraz morale ihtiyacım var. İnternetten biriyle tanıştık iki ay oldu tanıştığımızda ben diyet yapmaya başlamıştım işlerin böyle gelişeceğini düşünmemiştim. Güvenip kimseyle görüşmem derdim internetten tanıştığım. Öylesine sohbet ediyordum sadece. Ama işler değişti ve görüşme kararı aldık iki ay sonra. Farklı şehirlerdeyiz işlerimizi o zamana ayarlayabildik. Şöyle ki tanıştığımızda olan fotoğraflarım benim eski Hallerimdi kilo almadan önce ki. Ve ben ciddi düşünmediğim için söyleme gereği duymadım bir şey. Şu an tutuştum tabi. Önceleri kendim için kilo vermek isterken şimdi buluşma günü heyecanı sardı beni. Ama motivasyonum düşüyor ya beni beğenmezse diye. Vermem gereken 30 kilo vardı bu arada. Ben 2 ayda diyetisyenle sporla 14 kilo verdim. Şu an vermem gereken 16 kilom kaldı. Durmadan devam ediyorum deli gibi spor yapıyorum. Ama panik olmaya da başladım 2 ayda istediğim kiloya inemezsem diye. Bir yanım sana yakışmıyor başkası için böyle şeyler yapmak görüşme gerçeği söyle vedalaş diyor. Bir yanım etkilendiğimin farkında kaçma bir kere de sorun gördüğünde üstüne git diyor ne olacaksa olsun beğenmezse kendi bilir diyor. 2 ayda kaç kilo veririm nasıl görünürüm stres yapıyorum. Yaptığım saçma mı sizce hiç bulaşmasam mı bu işe?
Söyleyin, zaten diyettesiniz ve veriyosunuz. Sizi beğenmezse nolacak ki ne olabilir yan. Ayrıca süper fit bi şekilde görüşünce, mükemmel bi ilişkiniz olacak mı zannediyosunuz. Sizdeki sorun kilo değil, özgüven.

10 yıl önce bekarken bir erkek arkadaşım vardı,çok seviyordum ve arada evlilik sohbetide oluyordu,Ailesi de beni çok istiyordu,bana zayıfla ,bide saçının rengini değiştir karamel yap dedi:) bende spora başladım,saçımı değiştirdim,15 kg verdim sonra adam başka biriyle evlendi:) şimdi dönüp bakıyorum da iyiki de evlenmiş p..:) anca ünlülerin saçını traş edip resim atar ahaha ortak arkadaşımız kardeşi olduğu için sosyal medyada görüyorum tabi ki:) beni kilomla seven ,bende onu göbeğiyle sevdiğim bir adamla evliyim ,kimse için birşey yapma,kendine özgüvenli ol.

Bir ay önce biten bir iliskin var bu kişiyle iki aydır görüşüyorsun

Yanı eski sevgilini aldatmış oluyorsun
Değişik
Hadi zayıfladın yine kilo alırsan ne olucak seni kilon yüzünden beğenmeyecek kişiyle olma zaten

Yada sen onu beğenmedin nedir bu kendini begendirme çaban
Aynen adamın 20_30 bin geliri vardı üstelik.. Bazı insanların hayal dünyası çok renkli

öncelikle daha gerçek hayatta görmediğin bi herif için fedakarlık yapma. bu çok yanlış.

ikinci yanlış ise şimdiki halini ona göstermemiş olman bence. böyle bir film sahnesi vardı, adamla kadın internet üzerinden sadece fotoğraflarını görüp etkileniyorlar. gerçi onların niyeti ciddi bişey değil sadece takılmak ama olsun. kadın adamı evine davet ediyor kahvaltıya, adam da gidiyor. kıza da fotoğraflarına hiç benzemiyorsun diyor. o fotoğraflar eskiydi, biraz kilo aldım falan diyor hanım kızımız da. verirsin verirsin, bişey olmaz spor yapıyor musun? diye soruyor adam. kadın da şey diyor, bi salona üye oldum ama pek beğenmedim salonu, düzenli gidemedim diyor. neyse sonra salon nerde bilmem ne muhabbetinden sonra adam, muhtemelen karşısındaki kişiyi beğenmediği, aslında beğenmekten ziyade fotoğraflarla gerçekteki bayağı farklı olduğu için işi bahane edip gitmek istiyor, daha müsait bi zamanda uzun uzun görüşüp konuşuruz memnun oldum falan diyor ve kaçar gibi uzaklaşıyor.

ne olursa olsun sanal ortamdan konuştuğunuz insandan güncel halinizi saklaman çok yanlış. mesele beğenip beğenmemek de değil, yanıltmak bu resmen. şöyle düşün, sen misal onun kaslı maslı fotoğraflarından etkilendin ama buluştuğunuzda karşınıza göbekli, kaslı halinden pek eser barındırmayan biri geldi. sen de hayal kırıklığına uğrarsın.
Zaten başta niyetim bu değildi şimdi de işler değişince hatta bu ikilemde kaldım vazgeçsem mi hiç görüşmesem ni diye düşünüyorum. Yoksa ben yine aynen devam edeceğim kilo vermeye bu halimi çok sevdim daha da iyi olmak istiyorum

İster "Şu kıyafetin içine olmak ve daha hoş görünmek istiyorum" deyin, ister "Daha sağlıklı, dinç bir görünümde olasım var, kendim olduğum kilo bu" diye yapın, isterseniz bir başkasının beğenisini motivasyon edinin fark etmez, neticede kilo verince kendinizi iyi hissedecekseniz, bunu hangi gazla yaptığınızın bir önemi yok benim için.

Ben de kilo verirken salt "Bikinimin içinde şahane görüneyim" diye vermiyorum, eşim fazla kilolarımı dert etmese ve her halimle beni beğendiğini söylese de, flörtleştiğimiz zamanlardaki kilomda olmamı daha beğenirdi diye düşünüp hedef koyabiliyorum, beni onun beğenisi de motive ediyor yani. Varış noktam, nasıl olsa istediğim kilo olacak.

Yalnız sizin durum böyle de değil. 8 haftada 16 kilo verebileceğiniz bir diyet, sürdürülebilir bir diyet-beslenme tarzı değildir kuvvetle muhtemel. Yani alelacele safi bir tarihe kadar kilo vermek varsa o işin içinde, eski alışkanlıklarınıza dönerek gerisin geri kilo almanız daha olası, ideal kilonuzu koruyacak bir beslenme alışkanlığı edinmeden, kendinizi aç bırakarak bir süre yaşamaktan ibaret şu an yaptığınız ve motivasyon kaynağınız, hedefiniz olmuş durumda. Sizin hedefiniz sağlıklı kilo vermek olmaktan çıkmış, "Tanımadığım adama attığım fotoğraftaki gibi görünmeliyim, nasıl olursa olsun" olmuş. Verirsiniz 2 ayda 16 kiloyu. Gösterirsiniz de kendinizi karşınızdakine. Peki sonra?

Son düzenleme:
bence bu sekilde gorusun,

2 ayda 15 kilo verirseniz eger o kilolari geri alirsiniz, bilim boyle diyor

:KK51:

ayrica garip geldi, hic mi goruntulu gorusmuyorsunuz, neden 2 ay bekliyorsunuz?
gorusun, bence kilo verdiginize de sahit olsun, benim esim cok pozitif yorumlar yapiyor valla, kilolu halime de asla laf etmezdi ama bu kilo verme surecindeki disiplinimi cok takdir ediyor, estetik olarak begenmesinin disinda boyle de faydalari var :)
15 kilo vermem gerekiyor ama zaten 2 ayda verilmez onun stresini yaşıyorum verilmeyeceğini bende biliyorum. Görüntülü konuştuk ama ben boyluluyum kilomu çok belli etmem yanş yüzümden çok anlaşılmaz haliyle kilolu durmuyorum bölgesel biraz. 2 ay sebebi de işlerimiz yoğun ayarlayamadık izin ayarladık o zamana. Of bilmiyorum aslında her şeyi olduğu gibi kabul eden biri beni yargılamaz hatta o da takdir eder mükemmel algısı yok hatta aksine öyle şeylere karşı ama ne bileyim sanırım yediremiyorum kandırdım seni demeyi :( kilo vermeye devam etmek daha kolay geliyor resmen :)

Kilo vermek için güzel bi motivasyon olmuş ama kısa sürede verilen kilolar kolay geri alınıyor genellikle kastan gittiği için
Yeni halinizle de tanıştırın alışsın biraz kilo aldım değiştim deyin bu sebepten bırakacaksa bıraksın zaten

15 kilo vermem gerekiyor ama zaten 2 ayda verilmez onun stresini yaşıyorum verilmeyeceğini bende biliyorum. Görüntülü konuştuk ama ben boyluluyum kilomu çok belli etmem yanş yüzümden çok anlaşılmaz haliyle kilolu durmuyorum bölgesel biraz. 2 ay sebebi de işlerimiz yoğun ayarlayamadık izin ayarladık o zamana. Of bilmiyorum aslında her şeyi olduğu gibi kabul eden biri beni yargılamaz hatta o da takdir eder mükemmel algısı yok hatta aksine öyle şeylere karşı ama ne bileyim sanırım yediremiyorum kandırdım seni demeyi :KK43: kilo vermeye devam etmek daha kolay geliyor resmen :)

kandirmalik bir durum degil bence,
kendinizi uzmenize gerek yok.

kendinizi bununla motive ediyorsaniz bu da guzel bir sey hatta,
ama strese de girmeyin,

ben yerinizde olsam madem 2 ay sonraya randevulastiniz, bir beden kucuk guzel bir kiyafet belirlerim, onun icine girecek sekilde de disiplinle devam ederim.

ama dediginiz gibi 15 kilo falan hedeflemeyin, zararini gorursunuz her turlu.

Kilolu ama ozguvenli bir kadin, zayif ama ozguvensiz, hatta ezik gorunen bir kadindan cok daha cekicidir bence. Onemli olan dis gorunus degil, karsindaki insanda biraktiğin izlenimin buyuk bir cogunlugunu karakter belirler. Ilk etapta cok guzel ya da cok yakisikli gorunup konustugu an karizmasi tamamen yerle bir olan cok kisi gordum. Siz bu duruma secilen taraf degil secen taraf olarak yaklasin. Daha hic gormediginiz bir adam icin kendinizi kendi gozunuzden bile dusurmeye baslamissiniz. Bakalim siz onu begenecek misiniz?

Aynadan kendime bakarim,ola ki baktigimda iyi hissetmiyorsam zayiflamak yonunde bir karar alirim.
Ama baska birinin beni iyi gormesi adina boyle bir cabam olmaz.Sen de onceki donemlerinden bir resim gondermeseydin keske.
Aslinda hata bizde.Kadinlar surekli cabalisin..Diyetler,sporlar hep bizim icin sanki.
Yahu adamin gobegi icin belediyeye basvuru yapip ruhsat cikartmak lazim,resmen konuta ek bolkan gibi vucuttan bagizmsiz.Gelgelelim,ne hikmetse hep kadinlar goze batiyor

Son düzenleme:
Boyle kandirmacalari doğru bulmuyorum neyseniz o dur yani. Görsün o halinizi de ne olmuş?
Begenecekse öyle begensin cunku kilo almaya musaitseniz bu yeni tanişma heyecanlari ve motivasyonunuz bittiginde rahatlayıp kilo alma surecine girebilrisiniz tekrar. Bazi insanlar devamli kilo alip veriyor.

Bence zayıflayın adam için değil sizin için diyorum böyle motivasyon zor bulunur. Doğumdan kalan bi 20 kilom var motivasyonum sıfır. Çok özendim zayıflamaya mecbur hissetmenize🥲

Zaten başta niyetim bu değildi şimdi de işler değişince hatta bu ikilemde kaldım vazgeçsem mi hiç görüşmesem ni diye düşünüyorum. Yoksa ben yine aynen devam edeceğim kilo vermeye bu halimi çok sevdim daha da iyi olmak istiyorum
sen verebildiğin kadar ver ve görüşmeni yap. elin adamı için değil kendin için. belki de sen onu beğenmeyeceksin.
sağlıksız biçimde değil, sağlıklı biçimde ne kadar verebiliyorsan kar demek istiyorum. kendin için yani, hepsi birbirinin aynısı çükübik türk erkeği için değil.

İki ayda 8 kilo gider eski halinize donersiniz sporda yapiyosunuz ama gereksiz bir stres sadece bunu motive olmak icin kullanin beni begenmezse degil iki ay sonrasi icin guzel bir kilo kaybi hedefi

2 aya da 6-7 kilo daha verseniz kalıyor bir 7-8 kilo
adama mayolu filan fotograf atmadıysanız, boyunuz da uzunmuş, bu adam "hımm sen fotograflarda 52 kiloydun şimdi 60 kilosun" mu diyecek?

yani ben 1.63 boydayım, kısayım yani, bende bile 4-5 kilo belli olmuyor. ultra açıklık mayo vs söz konusu değilse... daha ilk tanışma zamanında sorun olacak şey böyle bir kilo farkı değil bence.

benim yeni fotografım yoktur mesela..sosyal medya kullanmıyorum ,fotograf çekmiyorum, meraklı değilim bu işlere. özel işler için değil bambaşka sebeplerle fotograf gerekiyor bazen... diyorum hep eski ama kullanın :)

siz de o an çekip attım diye atmadıysanız fotografı, bunda bir şey yok. ama tabi niyetle ilgili. eski eski güzel fotografımı atayım da kadırayım diye bir niyetle atılmadıysa...elimin altında ne varsa onu atarım ben de. adamı kandırmak istememişseniz "kandırdım" hissine kapılacak bir şey yok.

kendinize dürüst olun.

ayrıca o sizi beğensin istersiniz, tamam. her kadın beğenilmek ister. ama bakalım siz beğenecek misiniz?
böyle ay beğenileyim ay kilo vereyim de güzel görünüyeyim, yaranayım kafasına girmeyin bence. kendiniz için verin. bakalım ben onsan etkilenecek miyim diye düşünün. özgüveninizi yüksek tutun.

Back
X