• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir Kaynanadır böyle. Akıl verin bana

zamanlar dıyorum ya gorcekler ne ettıklerını ama ıs ısden gecmıs olacak senı cok ıyı anlıyorum

bende aynen senın durumundayım sımdı laf sokmalar kucuk gormeler su bu

ama ALLAHA HAVALE ETTIM ben onları oyle bır gelın gelcekkı

bende Allaha havale ettim.Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın diyorum.başkada birşey demiyorum

hey allahım sabır ver şiştim resmen bence senıde hatan var ne dıceksın bısey dedıgı zaman eger haklıysan kotulukle degıl guzellıkle lafını sole sen sustukca kadın dahada cosmus.bak ne anlatcam daha 1 veya 2 aylık evlıyım k.valıde falan geldıler yemege ben de mutfakta yemek yapıyorum yok corbayı buyuk ocaga almıssın yok burdakı dogal gaz borusu varya ocagın yanında o yanar yok rkrmgı cok almıssınız bayatlamıs paranızı car cur edıyosunuz falan fılan bende salata yapıyodum bıcagı sert bı sekılde tezgaha attım anne ben ısımı bılıyorum lutfen sen ıcerı gıdermısın dedım kadın sustu tamam dedı bıdahada bılmem mutfaga gırdıgını gelır nerdeyse 5 saat oturur ama yerınden kalkmaz eeee ne yapayım kendı ıstedı ben ole yapmasaydım ooooo bas edemezdım esımede anlattım sımdı abartır doldurur oglunu bılmıyorum erken davrandım hemen anlattım saygısızlık yapmak ıstemezdım ama bole oldu askım dedım anlasılan annem damarına basmıs dedı yoksa sen bole yapmazdın ne yapayım bıyerde annem bıyerde sen dedı bende konuyu fazla uzatmadım

ne güzel yapmışsın.ben bunu yapamıyorum işte.bana naprsa yapsın ağzımı açıp tek kelime etmiyorum.ama yine kötü ben oluyorum.

belki kaynının parasıyla alınmış bir hediyedir. bu kadar kötü düşünmeyin. bu tür şeyleri direk oğlan evine atmamalı. benim düğünümle eltimin düğünün arasında 3 hafta var. kaynım kendi durumu doğrultusunda aldıı herşeyini. eşim kendi bütçesine göre. dışardan bakan kayınvalideme iki gelinin eşit değil az yapmışın çok yapmışın demedi. benim 14 tane kalın bileziğim vardı eltimin 2 tane inceydi.ikimizde takmazdık takı o da ayrı :) eltimde hiç sorun etmedi bizim aramızda hiç konusu olmadı. kayınvalidem onu destekleyip evine eşyalar aldı taksidini ödedi. ben ağzımı bile açmadım. herkesin istekleri tarzı farklı. iki kardeşin durumuna bakar. sizde kendimiz ödedik diyorsun benim eşimde kendisi ödedi. olsun hiç takma böyle şeyleri düğün zamanı güzel geçer mühim olan sonrası.

canım kaynım sözleşmeli çalışıyo aldığı maaş 750.hepsini kendileri yapıyo.kızda çalışıyo.2 maaş olacaklar.yeni gelinin babası evlendiklerinde kendileri ödesin diyo.kayınbabada onlar ödeyemez diyo.ben öderim diyo.kaynım almıyo yani.

ah ahhh hep sessiz olduğumuzdan bunlar başımıza geliyor. kaynanam çirkef olduğundan eşim bişey deme aman dedi hep sustum hiçbişey almadılar sustum. evlendikten sonra benim birinci sınıf aldığımız herşeyime bahane buldu neler nelr. sustum sustum ama sabrım çok taştı. arabamızı aldık fesatlandılar evimizi aldık yine aynı kavga gürültü. herşeyden fedakarlık ederek ev sahibi olmaya çalışıyoruz ama hala kıymet bilinmiyor. eşimin seneler önce aldığı çamaşır mak bile istedi çatlak kaynanam neymiş bir oğlu daha varmışmış. eşimde dedi ben herşeyimi kendim aldım ödedim oda yatacağına çalışsın alsın dedi neymiş ben öğretiyormuşum bunları eşime eşimde o zaman 32 yaşında benim lafımada hiç bakmaz. şimdi diğer oğluna hazırlık yapıyor banada yapsaydı ya ilk gelindim ama yapmadı.
boşver güzelim hiç dertlenme mevlam veriyor inan bana sen sabırlı ol sadece dua et yapılan kötülükleride mevlama havale et. kendini ezdirme susma sakın lafın yeri geldiğinde de söyle. sustukça dert sahibi oluyoruz.

evet bazı durumlarda çirkefliği ele almakda yarar var. yeni evli değilsiniz. yeterince sabredip alttan aldıysan. eş dost seni tanımış ön yargılar ortadan kalkmışsa. eee artık yeter yetti senin ettiklerin deyip yum gözünü aç ağzını.. her ağzına geleni söyleyen duymak istemediklerini de duyarmış.. kayınvalidenin artık bazı şeyleri duyma vakti gelmiş.. :) ama bunu yaparken. haklıyken haksız duruma düşürme kendini. buna sebep olacak söz ve davranışlardan kaçın.. kaçın ki senin yaptığın kayınvalidenin çirkefliğini gölgelemesin..tamammı.. ölçü bu.. allah yardımcın olsun.

Allah sabır versin, ne çok üzmüşler seni :(
Bence susup oturmak sadece daha çok tepene çıkarır onları. Baktılar sen sessizsin ezelim demişler, yok öyle şey...
Cevaplarını ver her zaman. Asla altta kalma. Sen sustukça böyle devam eder...

Allah sabır versin, ne çok üzmüşler seni :(
Bence susup oturmak sadece daha çok tepene çıkarır onları. Baktılar sen sessizsin ezelim demişler, yok öyle şey...
Cevaplarını ver her zaman. Asla altta kalma. Sen sustukça böyle devam eder...

Baktılar sen sessizsin ezelim demişler.aynen böyle diyolar sanırım.büyük gelin kaynanam birşey derse hemen cvbını verir.hiç lafını esirgemez.bir kere kurban bayramında etleri temizliyoruz.eltimde var.kaynana orda bişey söledi.bende cvbını verdim.ben ona niye cvp vermişim.bana orda bi bagırırsa.sende alışma cvp vermeye diye.ne diceğimi şaşırdım.bi arada yeni dünürler gelecek ben temizlik yapıyorum.düğün fotoğrafım var.bana onu kaldır adam karşısına oturacak diyo.bende niye kaldırim dedim.utanılacak ne var fotoğrafta dedim.bunlara bile karışıyo düşünün artık.doldum çok doldum bu kadına karşı.allah ıslah etsin böylelerini ne diyim.ben kötü olmim dedikçe zorluyo beni.

Baktılar sen sessizsin ezelim demişler.aynen böyle diyolar sanırım.büyük gelin kaynanam birşey derse hemen cvbını verir.hiç lafını esirgemez.bir kere kurban bayramında etleri temizliyoruz.eltimde var.kaynana orda bişey söledi.bende cvbını verdim.ben ona niye cvp vermişim.bana orda bi bagırırsa.sende alışma cvp vermeye diye.ne diceğimi şaşırdım.bi arada yeni dünürler gelecek ben temizlik yapıyorum.düğün fotoğrafım var.bana onu kaldır adam karşısına oturacak diyo.bende niye kaldırim dedim.utanılacak ne var fotoğrafta dedim.bunlara bile karışıyo düşünün artık.doldum çok doldum bu kadına karşı.allah ıslah etsin böylelerini ne diyim.ben kötü olmim dedikçe zorluyo beni.

Canım niye kötü olasın ki hakkını savuncan ezdirmiycen kendini bağırırsa bağırsın herkes ne mal olduğunu anlar kötükedihüso

kusura bakma ama bence tek suçlu sensin susmak ve hakkını armamak her zaman çözüm değildir .Bu arada hak verilmez alınır gerekirse zorla.

kusura bakma ama bence tek suçlu sensin susmak ve hakkını armamak her zaman çözüm değildir .Bu arada hak verilmez alınır gerekirse zorla.[/Q

suçlu olan benim evet.ama cvp veremiyorum.veremediğim içinde kendiside sınırları zorluyo.

bir kişide burada çıkıp benim kaynanam 2. annemdir desin yahu.
nedir onlardan çektiğimiz? ben 6 yıldır konuşmuyorum. hala arkamdan laf ediyor kadın ve kızı!
benimkide bana birşey yapmadı, oğluna birşey almamış.
başka şehirde yaşıyorlar eşim arada gidiyor. o gelmeden haberleri var ya buzdolabını boşaltıyorlarmış.
eşim bir gün buzluğu açmış buz almak için kapat diye bağırmış anası. meğer içinde dondurma varmış 2 kutu görüp yemesin diye bağırıyor.
daha neler öğrendim neler.

susmakla hata ediyorsun arkadaşım. cevap vermişsin sana bağırmış. sen daha çok bağır hatta kapıyı çarp çık. canım biran önce bu şekilde davranmazsan devam eder böyle.
cola getirdikleri zaman biz içmiyoruz de.
geline altın sana cola.
bana da kayınvalde olacak mercimek büyüklüğünde kolye ucu almış. üstünde zincir yok.
utanmadan param yetmedi dedi.

bir kişide burada çıkıp benim kaynanam 2. annemdir desin yahu.
nedir onlardan çektiğimiz? ben 6 yıldır konuşmuyorum. hala arkamdan laf ediyor kadın ve kızı!
benimkide bana birşey yapmadı, oğluna birşey almamış.
başka şehirde yaşıyorlar eşim arada gidiyor. o gelmeden haberleri var ya buzdolabını boşaltıyorlarmış.
eşim bir gün buzluğu açmış buz almak için kapat diye bağırmış anası. meğer içinde dondurma varmış 2 kutu görüp yemesin diye bağırıyor.
daha neler öğrendim neler.

susmakla hata ediyorsun arkadaşım. cevap vermişsin sana bağırmış. sen daha çok bağır hatta kapıyı çarp çık. canım biran önce bu şekilde davranmazsan devam eder böyle.
cola getirdikleri zaman biz içmiyoruz de.
geline altın sana cola.
bana da kayınvalde olacak mercimek büyüklüğünde kolye ucu almış. üstünde zincir yok.
utanmadan param yetmedi dedi.

bundan sonra öyle yapacam zaten canım.ben ne kadar sustuysam üstüme geldi.bekarken kendi kendime derdim.bu gelinlerle kaynanalar niye anlaşamıyor diye.ben evlenince anlaşırım derdim.ben saygılı olursam oda bana karşı olur derdim.ama öyle değilmiş.evlenince öğrendim bunu.ben ne kadar saygılı olursam olim.karşımdaki bunu anlamıyomuş maalesef.

canım benim saygıda kusur etme ama gerken yerdede tepkini ver yoksa seni saf sanıyolar.bende başta senin gibi iyi niyetliydim. ama baktımki kökten beni sallamaz oldular. e tabi bende de sabır taştı. şimdi direk ne söylüyolarsa böyle yalan yanlış,öyle değil böyleydi diye sakin sakin anlatıyorum ve bu tepkileri almaktan şimdi onlar korkar oldular. bişey söylerken direk artık benim yüzüme bakıyolar. ha bu arada bişeye tepki veriyosan kesinlikle eşinin yanında söyle yoksa evirip çevirip fazlasınıda katıp öyle doldururlardı benim eşimi. şimdi eşimde alıştı bana ve bu verdiğim tepkilere. bunu neden özellikle söyledim eşinin yanında dah doğrusu arkanda olduğunu bildikten sonra herşeye kolay cesaret edemiyolar.

kendini üzme.. amaç belli.sen sessiz kaldıkça üstüne geliyor.azıcık dişlerini gösteriver sende..

canım benim saygıda kusur etme ama gerken yerdede tepkini ver yoksa seni saf sanıyolar.bende başta senin gibi iyi niyetliydim. ama baktımki kökten beni sallamaz oldular. e tabi bende de sabır taştı. şimdi direk ne söylüyolarsa böyle yalan yanlış,öyle değil böyleydi diye sakin sakin anlatıyorum ve bu tepkileri almaktan şimdi onlar korkar oldular. bişey söylerken direk artık benim yüzüme bakıyolar. ha bu arada bişeye tepki veriyosan kesinlikle eşinin yanında söyle yoksa evirip çevirip fazlasınıda katıp öyle doldururlardı benim eşimi. şimdi eşimde alıştı bana ve bu verdiğim tepkilere. bunu neden özellikle söyledim eşinin yanında dah doğrusu arkanda olduğunu bildikten sonra herşeye kolay cesaret edemiyolar.[/QUO

eşim yanımda olsada lafı sokuyo kadın.eşimi tınlamıyokii.

kayınvaliden tüm bunları yaparkan, eşin ne yapıyor?

eli belinde duruyor mu öyle?

seninle anneciğine oyuncak olasın diye mi evlenmiş?

kusura bakma ama tüm suç eşinde ki annesini dizginleyemiyor..

kayınvaliden tüm bunları yaparkan, eşin ne yapıyor?

eli belinde duruyor mu öyle?

seninle anneciğine oyuncak olasın diye mi evlenmiş?

kusura bakma ama tüm suç eşinde ki annesini dizginleyemiyor..

ben yokken eşim annesine söylemiş anne gelinine laf söyleme diye.o laftan sonra biraz düzeldi.şimdi kadın yine aynı.

Back
X