• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir Kaynanadır böyle. Akıl verin bana

Ne kadar susarsan o kadar daha sana yüklenmeye hak görürler canım. Kayınvalidemler okumuş insanlar ve birgün bana gelin-kaynana çekişmelerini cahil insanlar yapar gibi bir laf etti. Ama gel bir de bana sor. Ailemin eşimin yanında bana çok iyi sarılmalar seni çok seviyoruz demeler ama onlar olmasın kadın benimle göz teması bile kurmuyor. Ben ona birşey sorduğumda ya duymazlıktan geliyor ya da bakmadan cevap veriyor. Bir konu olduğunda eşime soruyor nasıl yapacaksın diyor siz lafını kullanmıyor. Hatta eşim bile farkına varıp düzeltmeye çalıştı. Baştan daha iyiydi giderek her geldiğinde karışmaya başladı. Ben alttan aldım saygılı davrandım ama nereye kadar. Lohusa döneminde geldiklerinde sadece bana değil anneme bile bilmişlik taslayınca ben de kayışı kopardım. Annem ben bu olayları anlatınca ki hepsini anlatmam bana hep o senin büyüğün yanlış anlamışsındır derdi o bile anladı bana üzülme saygında kusur etme dedi.O zamandan beri alttan almıyorum. Geçen geldiklerinde yine annemin yanında sevgi gösterileri ama annem bile çözdü artık. Şu an hiçbir işime karıştırmadığım gibi açık açık müdahele etmemesini söylüyorum hatta iki kerede tepkimi koyup odayı terkettim. Sonucunda inan daha iyi oldum. Ciddi bir şekilde bana tavırları değişti. Fikrimi alıyor ve konuşurken tavana değil bana bakıyor:) Değişmesinin tek nedeni diş göstermem. Ama eşimde bana bu konuda destek oldu. Sen de en iyisi sorununu öncelikle eşinle çözmeye çalış canım. Beni koru ezdirme de. O seni korumazsa tek başına cazgır insanlarla kolay kolay baş edemezsin. Eşine tatlı dille üzüldüğünü kırıldığını anlat canım. Allah sabır versin.

cok uuldum ya
ama kendine niye eziyet edilmesine izin veriyorsun , kizdim ayni zamanda
ben hasta olucamda birde kalkip onlara yemek yapacam.
kusura bakmasin kimse. sen kiymetini bilmiyorsun arkadasim baskasi bilsin istiyrsun
bu cok zor. oncelikle kendini ezdirme bebegine lazimsin sen.
birde annen niye suskun kalmiski ?? hadi onu gec sen niye agzini acip bir kelime demiyorsun
guzel kardesim. Herkes haddini bilecek. benim gorumceme besik almislar bana
almadilar durumlari yokmus. kiyameti kopardim. eger dedim ona bir daha birsay alin benimkini ayirin bitti isiniz. ona gelince yagdir bana gelince durumumuz yok. o dedim
torunsa bu ne kedi yavrusumu????
iyi dedim o zamna gidip onu seversiniz. benim kizimin kimseye ihtiyaci yok ama
ayrimcilik olmaz.
birde nisbet yapar gibi kolye aldik diyor. bana aldirmadan onu eve sokmam be.
ay ben cok cadalozum ama hakediyorlar ya napayim. sempatiksalakcinni
hakkini savun kendini ezdirme .

BENCEDEE katılıorum susuoruz yine kötüyüz bari konuşalımda kötü olalım..

Ne kadar susarsan o kadar daha sana yüklenmeye hak görürler canım. Kayınvalidemler okumuş insanlar ve birgün bana gelin-kaynana çekişmelerini cahil insanlar yapar gibi bir laf etti. Ama gel bir de bana sor. Ailemin eşimin yanında bana çok iyi sarılmalar seni çok seviyoruz demeler ama onlar olmasın kadın benimle göz teması bile kurmuyor. Ben ona birşey sorduğumda ya duymazlıktan geliyor ya da bakmadan cevap veriyor. Bir konu olduğunda eşime soruyor nasıl yapacaksın diyor siz lafını kullanmıyor. Hatta eşim bile farkına varıp düzeltmeye çalıştı. Baştan daha iyiydi giderek her geldiğinde karışmaya başladı. Ben alttan aldım saygılı davrandım ama nereye kadar. Lohusa döneminde geldiklerinde sadece bana değil anneme bile bilmişlik taslayınca ben de kayışı kopardım. Annem ben bu olayları anlatınca ki hepsini anlatmam bana hep o senin büyüğün yanlış anlamışsındır derdi o bile anladı bana üzülme saygında kusur etme dedi.O zamandan beri alttan almıyorum. Geçen geldiklerinde yine annemin yanında sevgi gösterileri ama annem bile çözdü artık. Şu an hiçbir işime karıştırmadığım gibi açık açık müdahele etmemesini söylüyorum hatta iki kerede tepkimi koyup odayı terkettim. Sonucunda inan daha iyi oldum. Ciddi bir şekilde bana tavırları değişti. Fikrimi alıyor ve konuşurken tavana değil bana bakıyor:) Değişmesinin tek nedeni diş göstermem. Ama eşimde bana bu konuda destek oldu. Sen de en iyisi sorununu öncelikle eşinle çözmeye çalış canım. Beni koru ezdirme de. O seni korumazsa tek başına cazgır insanlarla kolay kolay baş edemezsin. Eşine tatlı dille üzüldüğünü kırıldığını anlat canım. Allah sabır versin.

benim annemde aynı senin annen gibi derdi.alttan al kızım,saygılı ol kızım.şimdi hiç karışmıyor.hiçbişey demiyor.anladı annemde ne olduklarını.

cok uuldum ya
ama kendine niye eziyet edilmesine izin veriyorsun , kizdim ayni zamanda
ben hasta olucamda birde kalkip onlara yemek yapacam.
kusura bakmasin kimse. sen kiymetini bilmiyorsun arkadasim baskasi bilsin istiyrsun
bu cok zor. oncelikle kendini ezdirme bebegine lazimsin sen.
birde annen niye suskun kalmiski ?? hadi onu gec sen niye agzini acip bir kelime demiyorsun
guzel kardesim. Herkes haddini bilecek. benim gorumceme besik almislar bana
almadilar durumlari yokmus. kiyameti kopardim. eger dedim ona bir daha birsay alin benimkini ayirin bitti isiniz. ona gelince yagdir bana gelince durumumuz yok. o dedim
torunsa bu ne kedi yavrusumu????
iyi dedim o zamna gidip onu seversiniz. benim kizimin kimseye ihtiyaci yok ama
ayrimcilik olmaz.
birde nisbet yapar gibi kolye aldik diyor. bana aldirmadan onu eve sokmam be.
ay ben cok cadalozum ama hakediyorlar ya napayim. sempatiksalakcinni
hakkini savun kendini ezdirme .

herşeyi benden bekliyo canım.ben o yemeği yapmazsam kalkıp kesinlikle yapmaz.test yaptırmıştım.testin sonucunu almaya gittim eşimle öğle arasında.dünden kalma sarma dolma yapmıştım.sadece ısıtılacak.biz eşimle bişiler yedik.eve geldim.baktım oturuyo kaynanamlar.anne yemek yedinizmi dedim.yoook diyo bana birde.yani ben gelene kadar aç durmuşlar.o yemeği ısıtıpda adamın önüne katmamış.böyle bi kadın bu.girer yatak odamı karıştırır.bide utanmadan gelir bunu bana söyler.bıktım artık.

senin problemin zaten sesini çıkarmamak kendini ezdirmekle saygı olmaz ki kavga et demiyorum tabi de ne bileyim açık açık konuşmaya çalış ya da eşine söyle bana böyle davranmaya devam etmesin katlanamıyorum de nasıl bi insan ya hayret bişey ama şuna da eminim bu aldıkları gelin ona çok çektirecek...

arkadaşım yanlış anlama kötü niyetimden söylemiyorum ama atasözümüz kötü ne yapalım,''eşek olursan semeri vururlar'' diye bir laf var,bazen kendime kızdığımda kendim için de söylerim sakın alınma,bence sen susarsan,yaptıklarını bi kenara bırakıp aman hizmet ediyim aman gönülllerini hoş tutuyim,aman susayımda huzurum bozulmasın saygısız demesinler dersen bu böyle devam eder,biraz diş göstermeyi bilicen,

benim tanıdığım bi teyze vardı,gelinine kan kusturuyordu kız onun yüzünden bi düşük yapmıştı,sonra bi gelin daha aldılar,ona da aynısını yapayım dedi,amanınn kadın eli sopalı çıktı,kaynana kalakaldı,kaynanası adetten olan bişeyi işine gelmediği için yapmamıştı,millete rezil etti kadını,mesela bi ortamda kadın ailesini övmek için yalan söyledi ''x tane bilezik taktık şunu yaptık'' falan diye,kız istifini bozmadan ''yoo hiç bişey takmadınız,bi görümcem taktı altın oda düğünden sonra geri aldı'' falan demiş,cadı cadı tam cadı,kadın şimdi her gittiğinde hediye götürür,çok sevecen davranır,''aman bişeyimi görmesin sakın,bir daha oğlumu bana göstermez,yaşlanınca beni def ederler'' gözüyle baktığı için kötü gelinin ağzının içine bakıyor,diğer iyi gelinde hala aynı durumda niye bana değer verilmiyor diye dövünüp duruyor

sustukca hastalık sahibi oluyoruzz şahsım adına oldumm..
bence birikim oluo içinize atıosunuz aman annem duymasın morelleri bozulmasın aman millet ne der
aman komşu ne der geri gelmiş şöle olmuş böle olmuş der aman çocuk var at at at dur
attım attım hastalık sahibi oldum
bence susmamak lazım yeri gelince lafları alttan alttan dokundurcaksın sokucaksın
iğneliceksin ama o bişe diyince diil ozaman tartışma hararetlenio sonra sonra lafları dokundurun ben öle yapıorum
çok sustum hep kötü dediler
şimdi lafları sokuorum valla ohhhh az bile yapıorum

kyınvalideniz birdaha aynı şeyleri yaptığında susmayıp konuşun bence.. :delphin:
haa gelin ayrımı yapmışsın haa evlat..:mymeka:

sustukca hastalık sahibi oluyoruzz şahsım adına oldumm..
bence birikim oluo içinize atıosunuz aman annem duymasın morelleri bozulmasın aman millet ne der
aman komşu ne der geri gelmiş şöle olmuş böle olmuş der aman çocuk var at at at dur
attım attım hastalık sahibi oldum
bence susmamak lazım yeri gelince lafları alttan alttan dokundurcaksın sokucaksın
iğneliceksin ama o bişe diyince diil ozaman tartışma hararetlenio sonra sonra lafları dokundurun ben öle yapıorum
çok sustum hep kötü dediler
şimdi lafları sokuorum valla ohhhh az bile yapıorum

aynen canım.içime ata ata bunaldım artık.dayanamıyorum

Resmen terbiyesizlik güzelim....gercekten ayip ediyor kaynanan, olgun akli basinda bir kadin degil malesef.

Hadi sana birsey yapmadi etmedi diyelim, o an durumu müsayit degildi diyelim, ama Allahin kulu neden böyle nispet yapiyorsun? Neden bu garibin kalbini kiriyorsun?

Umursamamaya calis canim, zordur tabiki anliyorum seni ama inan yapacak birsey yok, cahil insanla ugrasilmaz.

Övsün dursun gelinini....sen esinle iyi ol, yuvanda mutlu huzurlu ol gerisi fasa fiso.

Lakin kendini ezdirme, :olmaz:yerinde ve zamaninda ver cevabini, böyle sus pus oturup onun laflarini hakaretlerini dinlemek zorunda degilsin....saygini bozma ama kendini savun.:kahve:

Resmen terbiyesizlik güzelim....gercekten ayip ediyor kaynanan, olgun akli basinda bir kadin degil malesef.

Hadi sana birsey yapmadi etmedi diyelim, o an durumu müsayit degildi diyelim, ama Allahin kulu neden böyle nispet yapiyorsun? Neden bu garibin kalbini kiriyorsun?

Umursamamaya calis canim, zordur tabiki anliyorum seni ama inan yapacak birsey yok, cahil insanla ugrasilmaz.

Övsün dursun gelinini....sen esinle iyi ol, yuvanda mutlu huzurlu ol gerisi fasa fiso.

Lakin kendini ezdirme, :olmaz:yerinde ve zamaninda ver cevabini, böyle sus pus oturup onun laflarini hakaretlerini dinlemek zorunda degilsin....saygini bozma ama kendini savun.:kahve:

benim zoruma gidende bu canım.bana hiçbirşey yapmadınız tamam da ne diye gelip nispet yapar gibi ona yaptıklarını anlatıosun bana.çok ezdi beni şu 2 senede.artık kendimi ezdirmicem.içime atmaktan ben kötü oluyorum.

susmayın! sustum ilaçlara bağımlı yaşadım

sakıın benim yaptığım hatayı yapmadım doktor bana sen bu yaşta ne yaşadında bu hala geldin dedi?
anlatamadım...mafoldumben

ya sizin durumunuzda soyle bir opsiyonunuz yok mu??? bir gun yine sizi cileden cikarttigi bir anda, artik son damlaya geldiginizde kocanizi ve kaynananizi karsiniza alsaniz,evlendiginizden beri size yaptigi herseyi saysaniz bir bir.. ve sonra da ben da insanim benim dayanacak gucum kalmadi. bundan sonra bana tek kelime etme, ne ben senle konusayim ne de sen benle konus. evime gir cik ama beni unut. ne olur ki bunun sonuclari? bence karsisina gecip cevap vermekten daha asil ve kararli olur bence. ben olsam yapacagim bu olurdu.

Ben eşimin yanında eşimi ve annesini karşıma alıp annesini eşime şikayet edemem..
Bence yanlışş

Ben eşimin yanında eşimi ve annesini karşıma alıp annesini eşime şikayet edemem..
Bence yanlışş

e esine annesinin yaptiklarini zaten anlatmiyor mu? ben esinin orda olmasini daha sonra olayi annesinin agzindan carpitilmis bir sekilde duymasin, hakliyi haksizi bilsin diye soyledim. ayrica bu artik sikayet boyutunu asan birsey olcak. duzelsin iskence etmekten vazgecsin diye degil. muhattap olmayasinlar bir daha diye. cunku ben bu tur yapidaki insanlarin dislanmadan kendilerine ceki duzen vermeyeceklerine inaniyorum. yani gelininin onu gozden cikartilabildigini gormeli. o zaman agzini tutmasi gereken yeri bilir susar...

Annesi hep inkar edioo
bis şöle halledioruzz eşim annesine inanmıo kale almıo dediklerini bende kaynanama lafları dokunduruorum eşime anlatıo fakat eşim kale alıpda bana gelip sual sormuoo bırak annem konuşsun dursun dio duyma dio biz öle halledioruzz o konuşuo ben laf sokuorum eşim nötr

Annesi hep inkar edioo
bis şöle halledioruzz eşim annesine inanmıo kale almıo dediklerini bende kaynanama lafları dokunduruorum eşime anlatıo fakat eşim kale alıpda bana gelip sual sormuoo bırak annem konuşsun dursun dio duyma dio biz öle halledioruzz o konuşuo ben laf sokuorum eşim nötr

tabi en iisi kale almamasi ama buralara kadar yazdigina gore herhalde artik sabri tasmis. ben iliskiler bu kadar lackalastiktan sonra karsilikli soz duellosuna karsiyim. her gelin kaynana anlasacak diye brsey yok. olmuyorsa bir sure konusmamali taraflar. ayni evin icinde yasaniyor bile olsa. en azindan bir sure sonra yeterli bir mesafe koyulmus olur araya. sonrasinda barisilsa da bundan sonra kaynana nerde gelinin ipleri kopartacagini bilir. o naktaya getirmemeye calisir.

Bak benim anladığım kadarıyla evlikde kaynana sana laf sölüo yha onlar ben lafımı sölim ama gelin bana yine iyi davransın bana hizmet etsin ama ben lafımı yinede dokundurim istiolar benim analdığım bu bumudur?

Back
X