Ne kadar susarsan o kadar daha sana yüklenmeye hak görürler canım. Kayınvalidemler okumuş insanlar ve birgün bana gelin-kaynana çekişmelerini cahil insanlar yapar gibi bir laf etti. Ama gel bir de bana sor. Ailemin eşimin yanında bana çok iyi sarılmalar seni çok seviyoruz demeler ama onlar olmasın kadın benimle göz teması bile kurmuyor. Ben ona birşey sorduğumda ya duymazlıktan geliyor ya da bakmadan cevap veriyor. Bir konu olduğunda eşime soruyor nasıl yapacaksın diyor siz lafını kullanmıyor. Hatta eşim bile farkına varıp düzeltmeye çalıştı. Baştan daha iyiydi giderek her geldiğinde karışmaya başladı. Ben alttan aldım saygılı davrandım ama nereye kadar. Lohusa döneminde geldiklerinde sadece bana değil anneme bile bilmişlik taslayınca ben de kayışı kopardım. Annem ben bu olayları anlatınca ki hepsini anlatmam bana hep o senin büyüğün yanlış anlamışsındır derdi o bile anladı bana üzülme saygında kusur etme dedi.O zamandan beri alttan almıyorum. Geçen geldiklerinde yine annemin yanında sevgi gösterileri ama annem bile çözdü artık. Şu an hiçbir işime karıştırmadığım gibi açık açık müdahele etmemesini söylüyorum hatta iki kerede tepkimi koyup odayı terkettim. Sonucunda inan daha iyi oldum. Ciddi bir şekilde bana tavırları değişti. Fikrimi alıyor ve konuşurken tavana değil bana bakıyor:) Değişmesinin tek nedeni diş göstermem. Ama eşimde bana bu konuda destek oldu. Sen de en iyisi sorununu öncelikle eşinle çözmeye çalış canım. Beni koru ezdirme de. O seni korumazsa tek başına cazgır insanlarla kolay kolay baş edemezsin. Eşine tatlı dille üzüldüğünü kırıldığını anlat canım. Allah sabır versin.