nasıl bir sorun nasıl bir nefret!!!

selinfiliz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
10
0
86
İstanbul
evet başlık nefret... nedeni ise ben nefret etmiyorum onlar ediyor..
2 kız kardeşim hayatlarına çok müdahale ettiğim gerekçesiyle benden nefret ediyor :( halbuki benim tek amacım onların geleceklerine leke sürülmemesi.... hep annem bana akıl verdiğinde kızardım ona oda derdiki bak ben yaşadım biliyorum... ama ben hep kızar diğer seçeneği seçerdim...şimdi ise aynen dediği gibi keşke onu dinleseydim diyorum ama artık çok geç... böyle değilmidir hep.. bizi uyardıklarında bildiğimizi okumazmıyız? ona da bir sebep buluruz deneme yanılma :) allah sonumuzu hayır etsin...CADIARZU

evet başlık nefret... nedeni ise ben nefret etmiyorum onlar ediyor..
2 kız kardeşim hayatlarına çok müdahale ettiğim gerekçesiyle benden nefret ediyor :( halbuki benim tek amacım onların geleceklerine leke sürülmemesi.... hep annem bana akıl verdiğinde kızardım ona oda derdiki bak ben yaşadım biliyorum... ama ben hep kızar diğer seçeneği seçerdim...şimdi ise aynen dediği gibi keşke onu dinleseydim diyorum ama artık çok geç... böyle değilmidir hep.. bizi uyardıklarında bildiğimizi okumazmıyız? ona da bir sebep buluruz deneme yanılma :) allah sonumuzu hayır etsin...CADIARZU

Bakın siz de yaşamışsınız aynısını..
Anneniz size karıştığı zaman siz de kızıyormuşsunuz di mi?
Şimdi kardeşlerinizin farklı davranmalarını nasıl beklersiniz?
Herkes yaşayarak öğrenir iyi ya da kötü..:delphin:

Kimseyi baskı altına alıp yapacağından geri koyamazsınız.
Bir şeyi yapmayı kafasına koydumu istediğinizi yapın,yinede yapar yapacağını.
Geleceklerinin lekelenmesi kısmını anlayamadım zaten.
Neden lekelesinlerki,onlarında aklı fikri var.
Siz abla olarak doğruyu anlatın ama herşeylerinede müdahele etmeyin.
Kendileri yaşayarak öğrenirler zaten.

Bir kere uyarmak ayrı şeydir,müdahale ayrı şey...
Ablada olsanız müdahale hakkınız yok diye düşünüyorum.
Siz müdahale ettikçe herşey ters tepecektir zaten.
Siz uyarırsınız o kadar,gerisi onların hayatı...
Ayrıca bu leke olayı nedir anlam veremedim. :1closedeyes:
Cıks...Burnunuzu sokmayın çok derim.
Size de aynısı yapılsa sizde hoşnut olmazsınız.

bildiğiniz doğruyu yanlışı anlatırsınız, yanlış şeyler yaptıklarını düşünüyorsanız bi daha uyarırsınız. Abla olarak sizin yapabilecekleriniz bundan ibaret...

ama bunu baskı şeklinde yaparsanız, sizden uzaklaşırlar ama yine doğru bildiklerini bu defa gizli olarak yaparlar.............

kesinlikle haklısınız...mesela ben annem ne kadar uyarsa da kafama koyduğumu yapacak kadar inattım tabi haklısınız...sanıyorum bi çok olay üst üste geldiğinden dolayı sanıyorum bende onlara çattım...ama ben kin tutmam kızarım oan sinirlenirim ama 1 saat sonra normal olur herşey..onlar için bu bisaat ne kadar süre olacak bilemiyorum....üzgünüm sadece bekliyorum...tabi takdir edersinizki hiçbişey dışardan göründüğüyle sınırlı değildir..yinede çok tşk ederim yorumlarınız için...

Size nasıl müdahale edildiğinde kızıyorsanız onlar da kendilerine müdahale edildiklerinde kızarlar bu çok doğal.

Bırakın kendileri görsün yaşayarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu :delphin:

dogruyu soyleyip ceklin kenara. ne siz kotu olun ne de baskiyla kafalarina takip iyice inat etmesinler. bence sizi kilavuz olarak gormeleri icin biraz zaman gerekli. onlara gore siz de ayni yollardan gectiniz. siz annenizi dinleniz mi ki onlar sizi dinlesin? mantiklari budur muhtemelen. biraz hata yapip tabiri caizse burunlarini surtmeleri lazim ki ablamiz hakliymis desinler.

tabi bunlari sizin gercekten hakli oldugunuzu varsayarak yazdim..........

herkes yaşayarak öğrenmeyi tercih eder
en iyisi fazla sıkboğaz etmeyin kardeşlerinizi
sıkıştırmak yerine arkadaşça yaklaşırsanız hata yapmamaları konusunda daha çok yardımcı olursunuz

bence müdahale etmeyin sadece uyarın bende bunalrı yaşadım biliyorum ama unutmaki yaşayarak sende öğreneceksin diyin emin olun yaşayarak öğrendiklerinde sizin sözünüzdür ilk aklına gelecek olan oyüzden bırakın sizin gibi yaşayarak öğrensin

sımdıye kadar yapıcam dedım herseyı yapmısımdır..
eger bırı mudahale etse ıdı yaparken yuzume bulastırcakdım bunada emınım..
bence hayatlarına cok fazla etmeyın mudahale hata yapa yapa dogru yolu bulmaları gerekır..
onlarada yanlıs yapma hakkı vermelısınız yoksa ılerde sızden daha faza nefret ederler..

bende ablamdan nefret etme noktasına gelmiştim.Ablam üniversitede okurken kendısını annem gıbı görüyor ve herseyıme karışıyordu fakat bır ıkı hata yaptıktan sonra onun ne kadar degerlı oldugunu ne demek istediğini anladım.ve arada ondan akıl alma ıhtıyacı duydum.kardeşlerinizde bır gun anlayacaktır demek istediklerinizi.sız onların hata yapmasına fırsat verın bence.çünkü hata yapmadan dogruyu farkedemez.

bazı şeyler ögretilerek uyararak degil yaşıyarak ögretilir...
siz büyüklügünüz yapmışınız deneyımlerinizden yola çıkarak...artık bırakın gerisini kardeşleriniz yaşıyarak ögrensinler....
en azından degerini sevgini kaybetmektense .......degernin bilirler ve senın nasıl anneni zamanla haklı gördünse kardeşlerinde seni haklı görüp daha çok sever ve pişman olurlar...

kesinlikle haklısınız...mesela ben annem ne kadar uyarsa da kafama koyduğumu yapacak kadar inattım tabi haklısınız...sanıyorum bi çok olay üst üste geldiğinden dolayı sanıyorum bende onlara çattım...ama ben kin tutmam kızarım oan sinirlenirim ama 1 saat sonra normal olur herşey..onlar için bu bisaat ne kadar süre olacak bilemiyorum....üzgünüm sadece bekliyorum...tabi takdir edersinizki hiçbişey dışardan göründüğüyle sınırlı değildir..yinede çok tşk ederim yorumlarınız için...

Bu isler cogunlukla böyle arkadasim.
Bir musibet bin nasihattan daha cok aklini basina getiriyor insanin.
Kiz kardeslerinde bunu yasayacak ögrenecek....hayat böyle birsey.

Sadece sana kin tutmalarina küs kalmalarina cok kizdim..:olmaz:..nede olsa sen Ablalarsin, onlarin kötülügnü istemeyecegni, kizsan bile onlarin iyligi icin kizdigni konustugnu idrak edemiyorlarmi? Kac yasindalar bilmiyorum ama benden 1 yas büyük ablam bile kalkip bana kizsa bagirsa, yarin hic birsey olmamis gibi yine birbirimize sariliriz.....
Onlar seni saymiyorsa, senin yapacak birseyin yoktur arkadasim.:delphin:

Bosver, nasilki sen simdi zamaninda Annem hakliydi diyorsan, yarin öbür günde onlar Ablamiz hakliydi diyecek, bu kadar:kahve:

çok haklısın arkadaşım bende bir ablayım 15 sene öncesinden bu yana kardeşime çok akıl verdim senin gibiii bugün o faydalarını görüyor.... ama kendime bir türlü faydam olamadııı çok canım sıkkınnn...geç kaldım herşey için...neyse sen bbildiklerini söyle o anda sana kızsalarda nasılsa yaşayınca doğruları öğrenecekler ve abblam haklıymış diyecekler kendini üzme sakınnn..sağlıcakla kalll

Back
X