Nasıl bir tutum sergilemem gerekiyor?

Benim taktigimi önericegim: Politikaci gibi davranin girdiginiz ortamlarda. Oy kazanacak kadar güler yüzlü, ama gerektigi kadar resmi.
Bende hic öyle "ayyy dayicim" diye esimin akrabalarina sarilip dalmadim. Samimi gelmiyor. Zamamla yakinlik hissedersen zaten kendiliginden olur. Kolay gelsin

Nerede nasıl davranacağımı ben bilirim gayet yeterli bir açıklama. Dayıya neden sarılasın? Bu kadar saçma bir istek ilk defa duydum. Yeni gelin olacak sizsiniz. İlgi ve alaka, aileye alıştırma sevecenlikleri size yapılmalı. Devam ederse gayet rahat bu isteklerin yersiz ve saçma sapan olduğunu söyleyebilirsiniz.

Benim taktigimi önericegim: Politikaci gibi davranin girdiginiz ortamlarda. Oy kazanacak kadar güler yüzlü, ama gerektigi kadar resmi.
Bende hic öyle "ayyy dayicim" diye esimin akrabalarina sarilip dalmadim. Samimi gelmiyor. Zamamla yakinlik hissedersen zaten kendiliginden olur. Kolay gelsin
Evet ekstra bir çaba içine girmeye gerek yok. Üstelik samimiyetten çok samimiyetsizlik barındırıyor

Demek ki dayiya karşı sevginizi yeterli bulmadı , ne değişik beklentiler değil mi?
Ama artık o aileye gireceksiniz eksik hissediliyor sizce de bir samimiyet eksikliği var mi
Eğer varsa biraz daha artırın.
Kayınvalideye de laf yetiştirmeyin zira sonu gelmez boşverin
yavaaaş geeell deseydin :D Oldu canım dayısını da aranıza alın hatta ayıp olur şimdi. Ayrıca kime yakın olup olmayacağını o söyleyemez sen saygısızlık yapmadığın sürece ister samimi ol ister olma bu kimi ilgilendirir. Anne babasına karşı saygılı ol yeter ki onlara bile gereğinden fazla samimiyet göstermek sıkıntı olabiliyor ama sülalesini saymış resmen :D Ben kendi akrabalarıma bile mesafeliyim tabi bu aşırı soğuk davranma anlamında değil ama gereksiz samimiyete gerek yok bence.

Ne alaka aileye giriyor diye herkese samimi davranmak zorunda mı? Dayıya sarıl falan. Ben kendi öz dayıma bile nadir sarılırım. Temas sevmiyorum. Mecbur mu herkes mıç mıç olmaya.
Miç mic olun yazmadım dikkat ederseniz. Evlenirken sadece es almıyor insan ailede her zaman hayatın içinde. Ben sarıl da demedim ayrıca sadece daha samimi olabilir mesela ilgiyi bir tık artirabilir.
Ek olarak öz dayiniza nadiren sarilmaniz aranızda sevgi bağının eksikliğinden konu ile alakali değil bence

Miç mic olun yazmadım dikkat ederseniz. Evlenirken sadece es almıyor insan ailede her zaman hayatın içinde. Ben sarıl da demedim ayrıca sadece daha samimi olabilir mesela ilgiyi bir tık artirabilir.
Ek olarak öz dayiniza nadiren sarilmaniz aranızda sevgi bağının eksikliğinden konu ile alakali değil bence
Konuda dayiya sarilma ibaresi geçtiği için gayette alakalı.

Kimseye sarılma
Bence en başta kaynanana mesafe koy . Hatta mesafe koyunca da Nisan bozulur ya da bozulmaya meylederse korkma. Bozulsun. Bu ömür böyle geçmez.
Tabi ben en uç noktasini söylüyorum. Belki kadın laf olsun torba dolsun diye sürekli samimi ol kızım bak bizim amcamizin oğlu, bu teyzemin kızı. Vs olabilir. Benm kaynanam ban akendi ailemi unutup artık onlar odaklanma gerektiğini orneklwrle söyleyince bende şey demiştim. Ne salaklarmis eskiler. İnsan kendi ialesini silebilir mi.
Ne saçma cahil düşünce falan. Sonra uzlastim. Çünkü hep aynı şeyleri söylüyordu. Neyse ki sonra sustu

O senin yengen yengen... Pardon dayin dayınnnnn... Tersleyiverin, gereksiz samimiyet sevmiyorum, hele sahtelikten nefret ederim oldugum gibiyim deyin...

İyi akşamlar herkese. Nişanlandıktan sonra kaynanamın benden bazı beklentileri olmaya başladı. İşte samimi değilmişim uzak duruyormuşum. (Yani bu zamana kadar kimse bana samimiyetsiz ve soğuksun demedi. Ayrıca bazen de karşımdaki insanın bana olan yaklaşım tarzına bakıp öyle davranırım. Bazısına samimi gelen size gelmez sonuçta ) Kendi ailesine daha çok samimi olmam gerekiyormuş. Ama sadece kaynanamın sevdiği kişilere. Bu da nasıl bir samimiyetlik oluyorsa artık. Her neyse işte ben de bazı şeylerin yavaş yavaş olacağını daha aileye yeni girdim gibisinden bir şeyler diyerek konuyu kapatmaya çalıştım. Nişanlandıktan şu zamana kadar aynı şeyleri söylüyordu. En son ki konuşmamızda da yine samimi davran diyerek başladı ve işte uzak durma falan diyerek samimi olmam gereken kişileri saydı. Çok sevdiği kardeşine getirdi konuyu. Dayın o senin işte uzak kalma yakın ol, sarıl gibi şeyler söyledi. Ben de nerde nasıl davranacağımı biliyorum dedim. Hayır yani aynı şeyleri söyleyip duruyor. Sizce kendisine karşı nasıl bir tutum ve davranış sergilemeliyim?
dayı mı :KK70: o da nerden cıkmıs. esımın dayıları neden benden sarılmamı beklesın ki.. ay cok degısık.ben kendı akrabamı kandılde bayramda arıyorum :)) allahtan goruntulu arama cıktı da konusmak zulum cunku bana arada goruntuye gırıp el sallıyorum..ama kımse benı sevmekten vazgecmedı:)) ben de onları severım. karakter meselesi. yabanıyım ya da her neysem kıme ne:) bı de kocamın dayısı. selam aleykum aleykum selam yani bu kadar :KK70: ınsanlar bırılerı ıcın degısmemelı. bı kac yıl rol yapıyorsun sonra ozune donunce degıstın dıyorlar eskısı gıbı beklıyorlar. sen bu cızgıde devam et bence yılar heralde bı sure sonra yonetmeye calısmaktan.

İyi akşamlar herkese. Nişanlandıktan sonra kaynanamın benden bazı beklentileri olmaya başladı. İşte samimi değilmişim uzak duruyormuşum. (Yani bu zamana kadar kimse bana samimiyetsiz ve soğuksun demedi. Ayrıca bazen de karşımdaki insanın bana olan yaklaşım tarzına bakıp öyle davranırım. Bazısına samimi gelen size gelmez sonuçta ) Kendi ailesine daha çok samimi olmam gerekiyormuş. Ama sadece kaynanamın sevdiği kişilere. Bu da nasıl bir samimiyetlik oluyorsa artık. Her neyse işte ben de bazı şeylerin yavaş yavaş olacağını daha aileye yeni girdim gibisinden bir şeyler diyerek konuyu kapatmaya çalıştım. Nişanlandıktan şu zamana kadar aynı şeyleri söylüyordu. En son ki konuşmamızda da yine samimi davran diyerek başladı ve işte uzak durma falan diyerek samimi olmam gereken kişileri saydı. Çok sevdiği kardeşine getirdi konuyu. Dayın o senin işte uzak kalma yakın ol, sarıl gibi şeyler söyledi. Ben de nerde nasıl davranacağımı biliyorum dedim. Hayır yani aynı şeyleri söyleyip duruyor. Sizce kendisine karşı nasıl bir tutum ve davranış sergilemeliyim?
Bir tek eşinle evlenmiyosun ailesiyle de evleniyosun diye bi söz vardır ama siz de bu tabir aile değil de sülalesiyle de evlenmek gibi olmuş dayın o senin sarıl ne demek ya😒🤦🏻‍♀️

Karakterini, duruşunu, kayınvalidenin isteklerine göre bozma, neysen nasılsan öyle kal. Seni olduğun gibi kabul etmeli. Şimdiden ipleri eline verirsen evlendikten sonra çok başın ağrır canım.

İlginç hadi anne,babama,kardeşime soğuk davranma der.(Bana da söylendi tabi ben de ters tepti)Ama dayım halam yok şu bu denmesi gayet garip.Sen bence ben yetişkinim kime kanım kaynar,kafama yatarsa ben samimiyet kurarım sen işine bak de.Saygi başka samimiyet falan başka.Karsindaki insanda hatlar karışmış.Allah kolaylık versin sana

Yahu kimi kahkaha atar kimi hafifce tebessum eder..
Kimi gorunce sarilir opusur,kimisi hafifce basini egmek suretiyle selamlar..
Yani samimi olmak illa ki birine sarilip,surekli yilismak olarak algilanmamali bence.
Kv ve cevresi sevgisini abartili ve fiziksel temas on planda olmak sartiyla gosteriyor olabilir.
Demen gereken ise benim anlattigim ilk 2 satir.
Konusmuyorsan,yuzlerine bakmiyorsan,yahut seninle konusmak icin cabaladiklarinda kisa kesiyorsan o konuda biraz daha ilimli olabilirsin ancak sevgi sarilmaktan da ibaret degil.
Kisiler sevgisini ve saygisini farkli olarak gosterir.Hepimiz sarilmak durumunda degiliz.Kv'de bu durumu kabul etmek durumunda.

herkesle samimi olmak zorunda değilsiniz. Bende evliyim 2 yıllık eşimin ailesine karşı genelde bi mesafem var . Anca görüştüğümde Yanyana gelirsek onda da kv karıştırmaz işime gelir bir şey yapacak olsam peşimden gelir vs vs bende elimi ayağımı çekiyorum çoğu zaman 🤣 öyle dayı hala amca teyze fln gördükçe nasılsınız fln aramam sormam yani . Ben genel olarak kv aramam hala dayı amca ne alaka ? Bi saygısızlık var mı yok kimse kbakma bir daha dediğinde benm yapım böyle diyiverin yada tamam diyip yine yapmayın.. belirli bir zaman sonra susar ..

Tek tek samimi olmanız gereken kişileri mi saydı ? Ne büyük ne değerli bir samimiyet..
Zaman isteyin bunların lafla değil vakit geçirerek oluşacağını belirtin. Sizin cümlenizle samimi gibi davranmaya çalışırsam daha samimiyetsiz olurum diye yaklaşın

hehe de geç, kayinvaliden sinirleri bilmeyen biri herhalde. yanında guleryuzlu ama ketum olmanı tercih ederim. onun söylediği her seye cevap vermene gerek yok. zaten çok akli basında birisi olsa, sen cevap verdikten sonra, yine Israra devam etmezdi. sen ne guzel kibar kibar cevap vermişsin ama bu modeller anlamaz. kendini anlatmaya, açıklamaya calışma, çünkü karşı tarafın anlama cabasi yok. mesela o dayına uzak kalma mi dedi, evet haklisin de geç. oturup da anne iste alisacagim zamanla, ya da ben bilirim nasıl davranacagini vs vs vs bosuna açıklama yapma, hiiiiiiic açıklama yapma, yanında az konus, ketum ol (tripli olmadan), bir sure sonra senden çekinmeye baslar.

Yahu kimi kahkaha atar kimi hafifce tebessum eder..
Kimi gorunce sarilir opusur,kimisi hafifce basini egmek suretiyle selamlar..
Yani samimi olmak illa ki birine sarilip,surekli yilismak olarak algilanmamali bence.
Kv ve cevresi sevgisini abartili ve fiziksel temas on planda olmak sartiyla gosteriyor olabilir.
Demen gereken ise benim anlattigim ilk 2 satir.
Konusmuyorsan,yuzlerine bakmiyorsan,yahut seninle konusmak icin cabaladiklarinda kisa kesiyorsan o konuda biraz daha ilimli olabilirsin ancak sevgi sarilmaktan da ibaret degil.
Kisiler sevgisini ve saygisini farkli olarak gosterir.Hepimiz sarilmak durumunda degiliz.Kv'de bu durumu kabul etmek durumunda.
Evet samimiyeti bu şekilde algılıyor. Saygı benim de önem verdiğim, her zaman olması ve korunması gereken bir davranış. Samimiyete gelirsek yeni bir aileye, ortama girdiğim için bazen ben, yeri geldiğinde onlar güzel söz ve davranışlarda bulunuyoruz tabi ki. Karşıda ki insanı tanıyıp nasıl bir yaklaşım tarzı içerisinde bulunmamız gerektiğini anlıyoruz. Bir süre sonra bazı şeyler zamanla paylaştıkça ortaya çıkıyor. Tabi bu yine de karşımızda ki insana ve bize bağlı.

Back
X