Size uzun uzun aman sakın alt metinli bir yazı yazabilirdim ama hayallerinizi yıkmak istemem:) Allah gönlünüze göre versin. Ama illa ki çok çocuk diyorsanız da 2+2 yapabilirsiz:) üst üste 2 den fazlası çelik gibi sinirlerden çok daha fazlasını gerektiriyor.Allah bağışlasın evlenince tam istediğim şeyi siz yapmışsınız bende kısa aralıklarla 3 kardeş istiyorum.Tekrardan Allah yardımcınız olsun diyelim.
İnşAllah, haklısınız o emojiler Bizim saatlerin özeti gibi:)Allah yardımcınız olsun. o yüzden direk aklıma emojiler geldi.yazacak birşey bulamadım.ne mutlu size.sıkıntılı olsada ılerıde ıyıkı dıyeceğiniz bir hayatınız olacak inşallahhh
Sağolun, Okul döneminde kreşe gittikleri için yazın gitmek istemediler bende ısrarcı olmadım. Aileden kimselerin olmadığı bir şehirde karı koca bir başımızayız. Ve ikizim yok bir buçuk yaş arayla 4 kardeş :)iki büyük çocuğunuzu yaz okuluna mı verseniz acaba
ikiz var mı 4 yavrunuzun içinde
Allah yardımcınız olsun, maddi durumunuz varsa 7*24 yatılı bakıcı alsanız belki daha edersiniz
aileden filan destek alacağınız kimse yok mu
Çocuklarla ilgili yorumlarınızı hep tebessümle okurum bizim ev sizinkinin +1 hali:). Yardımcı konusunda dediğiniz gibi biri çıkmamıştı karşıma, sadece temizlik veya sadece çocuk bakıyorlar. Şu sıra evde iş ayrımı yapmam siz ne isterseniz yardımcı olurum diyen biri çıktı karşıma. Sanırım yorumlardan sonra onunla devam edeceğim inşAllah anlaşırız çok bunaldım çünkü
Yatılı yardımcı hariç benimde hep tuttuğum aslalar bunlar, hele gece uyumayan çocuğu nasıl anne beceriksizligi olarak görüp kınadıysam 3 buçuk yıldır yakamı kurtaramadımAy şimdi 4 u görünce bir korktum
Allah yardımcınız olsun. :)
Ben büyük konuşup başıma ic asanlardanim.
Lohusa kafası, asla.
Çocukla birlikte ağlamak, asla
Gece uyumayan çocuk olmaz asla, annesi duzen kuramamistir.
Yemek yemeyen çocuk olmaz asla, nasıl yediğini bulamamislardir.
Çizgi filmle yemek mi?! Asla
Çocugun peşinden kaşıkla koşmak, tabiki asla
Çocuğun kaprislerine katlanmak, asla
Çocuğa göre yaşamak, asla.
2 den fazla çocuk, asla.
Yatılı yardımcı asla.
Ve sayamadigim bir milyon asla'nın hepsini yuttum
İşin enteresan kısmı mutluyum
Zor ama Geçiyor.
Insallah gönlünüze göre birini bulursunuz da keyifli geçer
Yatılı yardımcı hariç benimde hep tuttuğum aslalar bunlar, hele gece uyumayan çocuğu nasıl anne beceriksizligi olarak görüp kınadıysam 3 buçuk yıldır yakamı kurtaramadım
Ben 15 gündür çocuklarla ilgili herhangi birşey söylemiyorum, eşim 15 gündür yok 15 gün kadar daha olmayacak. Kızım babasıyla 10 dakika da geçtiği uykuya benimle 1 saate ancak geçiyor ağlaya sızlaya, o arada oğlum ağlıyor, onu susturmaya çalışıyorum, her akşam aynı senaryodahası da var da genel hatları bu.
Ama, asla asla deme, hayat felsefem artık
Özellikle çocuk konusunda, neye büyük konuştuysam başıma geldi.
Artık kısa cümleler kuruyorum
Ben 15 gündür çocuklarla ilgili herhangi birşey söylemiyorum, eşim 15 gündür yok 15 gün kadar daha olmayacak. Kızım babasıyla 10 dakika da geçtiği uykuya benimle 1 saate ancak geçiyor ağlaya sızlaya, o arada oğlum ağlıyor, onu susturmaya çalışıyorum, her akşam aynı senaryo
Bugün çocukları birakıp özellikle çocuksuz bir arkadaşımın evine gittim, başka bir arkadaş daha gelmek istedi çocuklarını da getireceksen gelme dedimo durumdayım su günlerde.
Çok doluyum anlayacak birini buldum döküldüm
Hem ev hem çocukla ilgilenecek bi babayiğite hiç rastlamadım canım(annelerde var sadece o güç) , inşallah yapabilecek biridir.İnşAllah istediğiniz gibi bir düzene kavuşursunuz, peki sakıncası yoksa verdiğiniz ücret ne kadar bu işler için? Şu an hem ev hem çocukla ilgilenirim diyen bir aday var aslında iş arayan ama ben kararsızdım buradaki yorumlardan önce, hiç böyle düşünmemiştim.
Böyle birini bulduysanız ne mutlu. Resmen tam donanımlıbenim bu konuda is tanımım, çocuklu ev hanımı. En büyüğü 4 yaş 3 kucuk, yatılı yardımcım var.evde herkes her şeyi yapıyor.
şimdi yaz, çocuklar 2x2 saat bahçede.
birini ben birini yardımcı indiriyor.
Ben indiğimde o temizlik yapıyor,
o indiğinde ben yemek bulaşık.
Mutfağın temizliği konusunda da hassasım genelde ben yapıyorum.
yada yatak odamın günlük işleri de bende.
çamaşır yıkayıp astıgım oluyor vs..
bu şekilde anlaşmak en olması gereken gibi geliyor. Çünkü yeri geliyor şu çocuklara biri baksın da ben bütün evi temizlerim kafasına geliyorum.
yeri geliyor uykusuzluktan ev işine elimi sürmüyorum
Ahh şu şükürsüzlük lafı yokmu beni bu laf delirtti sanırım. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden öyle uzaktan ahkam kesmese keşke. Bende isterdim 7*24 "insta mom" ları gibi mutluluk pozları vermeyi ama kazın ayağı öyle değil işte.Şöyle söyleyeyim,
Çocuklardan birinin son bezi kalmış.
Iki dakikada giyinip bez almaya 10 dakika nefes almaya çıktım
Bazen o 10 dakika dünyalara bedel. Şansıma da radyoda gönülçelen çalıyordu, çok severim
Böyle söyleyince şükürsüz yada çocuklarımı sevmiyor olmakla itham ediliyorum ama olsun
İnanın bende dayanamıyorum ama yapacak birşey yok:) bazen keşke zamanım olsada depresyona girsem diyorum:)Mutlaka neşeli bir evdir ama ben dayanamazdım sanırımiki çocuğum var yaş aralıkları da çok ama yine de sabrımın tükendiği noktalar oluyor 4 çocuk düşüncesi bile korkutuyor , rabbim olmayana nasip etsin inşallah .
Bence genel olarak yardımcı alın o an neye ihtiyacınız varsa ona yardım etsinAllah kuvvetınızı artırsın
Bakalım bugün başladık, zaman gösterecek inşAllah dediği gibidir,.Hem ev hem çocukla ilgilenecek bi babayiğite hiç rastlamadım canım(annelerde var sadece o güç) , inşallah yapabilecek biridir.
Ben yatılı olana biraz fazla veriyorum dolar üzerinden çalışıyor zaten. Gündüzlü çalışan ise asgari ücret ile çalışıyor sigortasını yaptık. Ama memnunlar mı? Değiller. Çok yoruluyorlarmış.
Sağlıkla büyüsünler inşallah
Çok çılgın hayallermiş söylemeden geçemeyeceğim :))Super hayalimi yasiosunuz su andaaallah saglikli uzun omur versin hepsineee
Risk severimÇok çılgın hayallermiş söylemeden geçemeyeceğim :))
Konuyla alakasız ama jensen ackles dikkatimi çekti ♡♡♡♡♡♡♡♡Risk severim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?