Nasıl Bir Yardım?

justrust

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
123
19
98
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar, 6 yaşından küçük 4 minik yavrum var, apartman dairesinde oturuyorum haftada 2-3 gün ev temizliğine yardımcı geliyor.
Malum okul dönemi bitti kreş tatile girdi, çocuklarla evdeyiz.
Çocuk bakımı konusunda nasıl bir yardım almam gerekiyor bir türlü karar veremedim, sadece çocuklara yardımcı biri gelse ben kendimi evin hizmetcisi gibi hissediyorum, arkalarını topla yemeklerini yedir, yıka, gelen kişi oynatıyor çocukları.
Sadece ev yardımına birini almayı denemedim nasıl olur bilmiyorum inanın şu son hafta kafayı yememek için zor dayandım. Fikirlerinize çok ihtiyacım var, ya da şöyle yapabilirsin diyebileceğiniz konulara da açığım. Cevap yazmam uzun sürebilir, şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.

Maşallah Allah bağışlasın yavrularınızı.. ben olsam ev işleri için birilerini ayarlardım. Çocuklarımla kendim ilgilenirdim. Arada işiniz olduğunda çocuklarıda bırakabileceğiniz biri olursa çok iyi olur sizin için ona göre anlaşırsınız..

Merhaba arkadaşlar, 6 yaşından küçük 4 minik yavrum var, apartman dairesinde oturuyorum haftada 2-3 gün ev temizliğine yardımcı geliyor.
Çocuk bakımı konusunda nasıl bir yardım almam gerekiyor bir türlü karar veremedim, sadece çocuklara yardımcı biri gelse ben kendimi evin hizmetcisi gibi hissediyorum, arkalarını topla yemeklerini yedir, yıka, gelen kişi oynatıyor çocukları.
Sadece ev yardımına birini almayı denemedim nasıl olur bilmiyorum inanın şu son hafta kafayı yememek için zor dayandım. Fikirlerinize çok ihtiyacım var, ya da şöyle yapabilirsin diyebileceğiniz konulara da açığım. Cevap yazmam uzun sürebilir, şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.
Sadece ev işleri için değil de kendinize yardımcı alsanız ev temizliği yapan yemek yapan alışverişe giden çocuklarla ilgilenen olsa daha iyi olmazmı komşuma geliyor öyle biri ikiz çocukları var yardımcı diye aldı kadın evi temizlerken o yemek yapıyor çocuklar uyurken Komşum dinleniyor kadın alışverişe gidiyor vs ve böyle birini bulsanız daha çok işinize gelmez mi

benim bu konuda is tanımım, çocuklu ev hanımı. En büyüğü 4 yaş 3 kucuk, yatılı yardımcım var.evde herkes her şeyi yapıyor.
şimdi yaz, çocuklar 2x2 saat bahçede.
birini ben birini yardımcı indiriyor.
Ben indiğimde o temizlik yapıyor,
o indiğinde ben yemek bulaşık.
Mutfağın temizliği konusunda da hassasım genelde ben yapıyorum.
yada yatak odamın günlük işleri de bende.
çamaşır yıkayıp astıgım oluyor vs..
bu şekilde anlaşmak en olması gereken gibi geliyor. Çünkü yeri geliyor şu çocuklara biri baksın da ben bütün evi temizlerim kafasına geliyorum.
yeri geliyor uykusuzluktan ev işine elimi sürmüyorum

ev işi, çocuk diye ayırmanıza gerek yok aslında.
Bizim evde işleri ve çocuklarla ilgilenmeyi o günkü duruma göre yapıyoruz.

Benim düzenli yaptığım yemek onun haricinde, yardımcı kızımı parka da çıkarıyor ben evde bir şey varsa onu yapıyorum mesela yada ben çıkarıyorum ev işleri o gün onda oluyor. Ruh halim o gün neye müsaitse öyle yapıyoruz,daha rahat oluyor.

Çocuklar İçin bakıcı arkalarını toplamak İçin ev yardımcısı alacaksınız. Siz de onları geliştirecek oyun saati, uyku saati düzeni, yemek saati ve ev içinde yapması gerekenleri öğreterek birlikte takılacaksınız. Çocuklarla onları ayırarak bireysel faaliyetler de yapın
❤️

Sadece ev işleri için değil de kendinize yardımcı alsanız ev temizliği yapan yemek yapan alışverişe giden çocuklarla ilgilenen olsa daha iyi olmazmı komşuma geliyor öyle biri ikiz çocukları var yardımcı diye aldı kadın evi temizlerken o yemek yapıyor çocuklar uyurken Komşum dinleniyor kadın alışverişe gidiyor vs ve böyle birini bulsanız daha çok işinize gelmez mi
Bu işleri yapan insanlar ya çocuk bakarım ya temizlik yaparım ikisi birden olmaz diyorlar. Birde benim evde 2 küçük çocuğa bakmıyorlar 2 çocuk birden bakamazlarmış. Belki arkadaşa da böyle her işi yapacak biri denk gelmemiştir.
Ben 1 yatılı bakıcı 1 de gündüzlü temizlik düzen için çalıştırıyorum. İnşallah bu yıl ortanca da kreşe başlayınca okul döneminde tek kişiye düşerim.🙏🏼

Bu işleri yapan insanlar ya çocuk bakarım ya temizlik yaparım ikisi birden olmaz diyorlar. Birde benim evde 2 küçük çocuğa bakmıyorlar 2 çocuk birden bakamazlarmış. Belki arkadaşa da böyle her işi yapacak biri denk gelmemiştir.
Ben 1 yatılı bakıcı 1 de gündüzlü temizlik düzen için çalıştırıyorum. İnşallah bu yıl ortanca da kreşe başlayınca okul döneminde tek kişiye düşerim.🙏🏼
İnşAllah istediğiniz gibi bir düzene kavuşursunuz, peki sakıncası yoksa verdiğiniz ücret ne kadar bu işler için? Şu an hem ev hem çocukla ilgilenirim diyen bir aday var aslında iş arayan ama ben kararsızdım buradaki yorumlardan önce, hiç böyle düşünmemiştim.

ev işi, çocuk diye ayırmanıza gerek yok aslında.
Bizim evde işleri ve çocuklarla ilgilenmeyi o günkü duruma göre yapıyoruz.

Benim düzenli yaptığım yemek onun haricinde, yardımcı kızımı parka da çıkarıyor ben evde bir şey varsa onu yapıyorum mesela yada ben çıkarıyorum ev işleri o gün onda oluyor. Ruh halim o gün neye müsaitse öyle yapıyoruz,daha rahat oluyor.
Haklısınız ayırmamak daha mantıklı bu yönde biri ile devam etsem sanırım daha rahat ederim

benim bu konuda is tanımım, çocuklu ev hanımı. En büyüğü 4 yaş 3 kucuk, yatılı yardımcım var.evde herkes her şeyi yapıyor.
şimdi yaz, çocuklar 2x2 saat bahçede.
birini ben birini yardımcı indiriyor.
Ben indiğimde o temizlik yapıyor,
o indiğinde ben yemek bulaşık.
Mutfağın temizliği konusunda da hassasım genelde ben yapıyorum.
yada yatak odamın günlük işleri de bende.
çamaşır yıkayıp astıgım oluyor vs..
bu şekilde anlaşmak en olması gereken gibi geliyor. Çünkü yeri geliyor şu çocuklara biri baksın da ben bütün evi temizlerim kafasına geliyorum.
yeri geliyor uykusuzluktan ev işine elimi sürmüyorum
Çocuklarla ilgili yorumlarınızı hep tebessümle okurum bizim ev sizinkinin +1 hali:). Yardımcı konusunda dediğiniz gibi biri çıkmamıştı karşıma, sadece temizlik veya sadece çocuk bakıyorlar. Şu sıra evde iş ayrımı yapmam siz ne isterseniz yardımcı olurum diyen biri çıktı karşıma. Sanırım yorumlardan sonra onunla devam edeceğim inşAllah anlaşırız çok bunaldım çünkü

Kız Allah seni
Hiç mi başın ağrımadı :halay:

Şaka bir yana çok tatlısınız

İlanı ev işlerine ve çocuk bakımına yardımcı olarak verin görev tanımı bu olsun

Paslaşarak ilerlersiniz
Ağrımaz olurmuuu:) ama nasipten öteye gidilmiyor, Rabbim tüm evlat bekleyenlere en kısa zamanda nasip etsin, bize de bu yavruları hakkıyla yetiştirmeyi :)

4 minik yavru mu ne güzel kalabalıksınız evın neşesi hiç bitmez.:sampiyon::temizlik::KK19::KK60::uykucu::-):KK71::KK73::KK72::KK75::KK5::KK4::KK42::KK74::KK31::mad::KK67::rolleyes::KK36::KK61::KK57::KK55::spor::rapci::p:tokat::ruh::olamaz:

4 minik yavru mu ne güzel kalabalıksınız evın neşesi hiç bitmez.:sampiyon::temizlik::KK19::KK60::uykucu::-):KK71::KK73::KK72::KK75::KK5::KK4::KK42::KK74::KK31::mad::KK67::rolleyes::KK36::KK61::KK57::KK55::spor::rapci::p:tokat::ruh::olamaz:
Haklısınız neşesi hiç bitmiyor, bide birbirlerini gaza getirip yaptıkları über yaramazlıkları olmasa tadından yenmez. Mesela biraz önce koltuk mimderlerini üst üste koyup klimanın kapağını sökmüşler, en küçüğü de kapıda nöbette beni gözlüyor:emir_bebek:

Haklısınız neşesi hiç bitmiyor, bide birbirlerini gaza getirip yaptıkları über yaramazlıkları olmasa tadından yenmez. Mesela biraz önce koltuk mimderlerini üst üste koyup klimanın kapağını sökmüşler, en küçüğü de kapıda nöbette beni gözlüyor:emir_bebek:
Allah yardımcınız olsun. o yüzden direk aklıma emojiler geldi.yazacak birşey bulamadım.ne mutlu size.sıkıntılı olsada ılerıde ıyıkı dıyeceğiniz bir hayatınız olacak inşallahhh:emir_bebek::KK200:

Back
X