O okulda görüşülmesi gereken öğretmenlerden biriyim.Kızımda dahil olmak üzere 7.sınıflar benim ilgilendiğim grup.Şimdiye kadar ki 7.sınıfların içinde kuz erkek arkadaşlıkları,disiplin problemleri,ergenlik dönemi sıkıntılarını ve en büyük aileler ve eğitimcilere yeni bir sorun alanı olarak ortaya çıkan internet ve medya bağımlılığı ve yanlış kullanımı sorunlarını bu kadar yoğun yaşamamıştık.Bu sene kızların birbirlerine yazdıkları küfürleri bile okuyunca şaşkınlıktan küçük dilimi yutar hale geliyorum.Çözümün de,sorununda ana kaynağı ne yazıkki aile.aileler gerçek anlamda ,aynı evin içinde yaşadıkları halde çocuklarının duygusal boşluklarını sevgi ile dolduramıyorlar.maddi olan herşeyi oyuncak,telefon ,istediği kadar izin para,kıyafet vererek sevgi boşluklarını doldurmaya çalışıyorlar.sorsan yediği önünde yemediği arkasında.Eğitim sistemi de tamamen akademik başarı odaklı hale geldi.Matematiğin,fenin iyiyse varsın ,değerlisin bilinç altına yerleşiyor ve çocuklar kendilerini değerli hissedecekleri alanlara yöneltiyor.
Abla olarak karşısında değil yanında olun.anne baba olmaya çalışmayın.şunun demek istiyorum,annenizin babamızın yapmasın gereken kuralları si koymayın,sadece sizden uzaklaşır.kardeşiniz rahat ve cinsel kimliği keşfi yanlış yollardan olmuş.arkadaş çevresi,kankilerine bakın onlarda mı aynı?hedefler koymaya çalışın,geleceğe dair.Çok üzülüyorum çocuklar elimizden kayıp gidiyor.Benim kızımda benim okulumda ve 7.sınıf.O akademik hedefleri okan bir çocuk.ama onun gözünden onların ve arkadaşlarının dünyasını az çok anne olarak görebiliyorum.