Nasıl bir yol izlemeliyim?Kontrolden çıkan kardeş.

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
Kizlar benim 7.sinifa giden bir kiz kardeşim var.Evlenmeden önce gözüm hep üstündeydi ilgilenirdim vs ama 6 aydir uzaktayim evlendim oyuzden ilgilenemiyorum.Babam kardeşime telefon almayi düşünüyordu ben de almamasi gerektiğini, seneye sinava gireceğini söylüyordum.Çünkü bir ara tableti varken elinden biraktiramiyordum.
Okadar konuştum anlattim almayin o çocuk aksama kadar dizi izler sacma sapan sitelere girer diye, tamam dediler ertesi gün beni arıyorlar benim telefonumun aynisindan almış.(lüks)Ben bekarken elimde kirik telefonu 3 sene kullandim akilli falan da degildi.Baska sehirlerr o kirik telefonla sinava giderdim.Bozulurdu ekranina bastirirdim biraz ekrani duzelirdi.En son tamamen bozuldu ondan sonra almaya karar verdik kirk minnetle.Ama kardeşim özel okula gider, orada yemek verilir üstüne 5 lira harclik verir babam.Yani kızdığım şey biz bazi şeylerin bilincindeyken simdikilerin umrunda bile olmayışı.
Ailemin yanina geldim iki haftalığına.Kardesimin telefonu gezdim.Akliniza gelecek her uygulamayi kullanıyor,bir dünya sey izlemiş(anladiniz), yok bu tür sitelere sapik kuzen adi altinda hayal dünyasında uydurduğu bir cok yerde konu açmış.Yok kuzenim annemi optu yok beni taciz ediyor vs vsss.
Asla kendi basina oturup ders calismaz.Sabah telefonla uyanir uyurken telefonla uyur.En sonunda aldim telefonu sifresini degistim babana da diyeceğim sen iyilik yaptigini saniyorsun ama bu çocuğun nerelere girdiginden haberin var mi diye.Ben zaten birkac gune gidecegim.Bu çocuk iyicene benim sinirlerimi bozdu.Hala yemek yerken annem agzina kaşıkla veriyor kendi telefonla ugrasiyor.Annem desen kendinden vazgecmis dunya umrunda değil,asla gercek bir anne gibi anlayip yardimci olma gibi bir durumu olmaz.Zaten evimizin alt katinda markette duruyor aksama kadar.
Kizlar karışık yazmış olabilirim ama inanin artik gına geldi çok sinirliyim.Uzmana goturun falan derseniz de ben gittikten sonra kimse uzmanla falan ugrasmaz.Ben bu çocuğa ne yapabilirim?Ne düzgün anlatmaktan anliyor ne başka birseyden....

Sanırım kardeşinizi biraz fazla kendi haline bırakmışlar.. Cinselliği ve hayal dünyasını 'çok uç' öğrenmişliklerle dolduruyor bu şekilde ve bu ilerde ona sorunlar yaratır. Kuzeninin taciz ettiğini hayal etmesi vs.. Bu durumu bir uzmanla görüşün ve alınması gereken tedbirleri belirleyin. Sonra da okuldaki öğretmeni ya da rehberlik hocasıyla görüşün sürekli burda olmadığınızı kardeşinizle ilgili endişeleriniz olduğunu paylaşın, onlarla telefonla da olsa irtibat halinde olun.

sapık kuzen olayı gerçek olmasın
aile içi taciz olayları az değil bence bunu bi araştırın korkuturdu beni böyle şeyler

Bu yaslardaki kizlarla ugrasmasi zor oluyor malesef. Okul rehberlik ogretmeni varsa onunla konusun ama bu konusma sirasinda anne ve babaniz da yaninizda olsun. Once onlarin otoritelerini kurmalari gerek aslinda. Siz uzaktasiniz diye tum ilgileri ona kaydi, boyle her istedigini yaparak dogru birsey yaptiklarini saniyor olabilirler.
Evet ne dersek diyelim ne yaparsak yapalim cocuklari telefondan tabletten uzak tutamiyoruz ama takip edilmesi gerekir.
Belli sartlarla alinmasi lazim elektronik cihazlarin bence. Ben tv ye bile karsiyim cocuklarin surekli izlemesine, cocugumun elinde surekli tablet gorursem cinnet geciririm heralde.

Hepimiz büyürken dünya hatalar yaptık.doğruları öğrendik ama öyle bı anda değil
Sizde kendiniz o yaşta eski telefon kullanıp kardeşinize lüks telefon alınmasını biraz kıskanmışsınız,ama o zaman durumlar onu gerektirmiştir şimdi daha iyidir.
Kardeşinizle konuşmanız lazım bazen bı abla gibi değil de arkadaş gibi
Öyle telefon u elinden alınca da düzelmez kardeşiniz.

Yeni nesil gençlik böyle..
Ailelerde çocukla iletişimi yakalayamadigi zaman koyveriyor..
Belli ki yaş farkınız fazla kardesinizle benim gibi..Bunun bir büyük boyu da benim başımda var..
Zamanında çok uyardım ama dinleyen olmadı tabi ki..
Çözüm yolunu ona ablalik yaparak değil arkadaşiymis gibi iletişim kurarak buldum ben artık ne kadar çözümse..
Şimdi en azından Nerede,kiminle daha rahat öğrenebiliyorum..
Korkutma ile o beyinleri anında kin gütme moduna alıyor kendilerini..
Aileniz bişeyleri görmek istemedikce işiniz zor açıkçası..

Malesef anlatmaya çalıştığımı yanlış anlamissin.Ben gerekli olduğu zaman almazlar ama gereksiz ve tehlikeli olduğu zamanlar eline tutustururlar demek istedim ki kiskanmak hic huyum degildir ben hep daha iyileri onun olsun istiyorum ama yolundan çıkmadan.

O okulda görüşülmesi gereken öğretmenlerden biriyim.Kızımda dahil olmak üzere 7.sınıflar benim ilgilendiğim grup.Şimdiye kadar ki 7.sınıfların içinde kuz erkek arkadaşlıkları,disiplin problemleri,ergenlik dönemi sıkıntılarını ve en büyük aileler ve eğitimcilere yeni bir sorun alanı olarak ortaya çıkan internet ve medya bağımlılığı ve yanlış kullanımı sorunlarını bu kadar yoğun yaşamamıştık.Bu sene kızların birbirlerine yazdıkları küfürleri bile okuyunca şaşkınlıktan küçük dilimi yutar hale geliyorum.Çözümün de,sorununda ana kaynağı ne yazıkki aile.aileler gerçek anlamda ,aynı evin içinde yaşadıkları halde çocuklarının duygusal boşluklarını sevgi ile dolduramıyorlar.maddi olan herşeyi oyuncak,telefon ,istediği kadar izin para,kıyafet vererek sevgi boşluklarını doldurmaya çalışıyorlar.sorsan yediği önünde yemediği arkasında.Eğitim sistemi de tamamen akademik başarı odaklı hale geldi.Matematiğin,fenin iyiyse varsın ,değerlisin bilinç altına yerleşiyor ve çocuklar kendilerini değerli hissedecekleri alanlara yöneltiyor.
Abla olarak karşısında değil yanında olun.anne baba olmaya çalışmayın.şunun demek istiyorum,annenizin babamızın yapmasın gereken kuralları si koymayın,sadece sizden uzaklaşır.kardeşiniz rahat ve cinsel kimliği keşfi yanlış yollardan olmuş.arkadaş çevresi,kankilerine bakın onlarda mı aynı?hedefler koymaya çalışın,geleceğe dair.Çok üzülüyorum çocuklar elimizden kayıp gidiyor.Benim kızımda benim okulumda ve 7.sınıf.O akademik hedefleri okan bir çocuk.ama onun gözünden onların ve arkadaşlarının dünyasını az çok anne olarak görebiliyorum.

Ben bekarken elimde kirik telefonu 3 sene kullandim akilli falan da degildi.Baska sehirlerr o kirik telefonla sinava giderdim.Bozulurdu ekranina bastirirdim biraz ekrani duzelirdi.En son tamamen bozuldu ondan sonra almaya karar verdik kirk minnetle.
Siz böyle yazınca bende kıskanıldığını düşündüm..
Ama bundan 5 sene önceki gençlikle şimdiki gençlik arasında dahi dağlar kadar fark var.
Kardeşinizin böyle davranması normal ama kuzen annemi öptü gibi ensest durumları çok dikkat edilmeli
Onunla oturun konuşun ama yargılamayı
Sadece konuşarak iletişim kurabilirsiniz ve bunun önüne geçebilirsiniz
Sert tepkiler verirseniz size kinlenir
Durumu bugünlük kurtarırsınız ama büyüdüğünde daha büyük sorunları olur

Bu durumda uzman yardımı şart gibi görünüyor, madem ailenizin çok dikkat etmeyeceğini düşünüyorsunuz okulundaki rehberlik uzmanından yardım alabilirsiniz. Siz tehdit ettikçe veya engellemeye çalıştıkça daha da kötüye sürüklenebilir. Üstelik gerçekten bir tacize maruz kalmış olma olasılığı da var. Lütfen profesyonel birisinden yardım almayı ihmal etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…