Nasıl Bu Kadar Uzun Süre Birlikte Kalabildiniz ?

genelleme yapmak istemiyorum fakat 6- 7 sene ilişkisi olanlar 18-19 yaşında başlayıp bugün ki konuma beraber sabırla gelen insanlar (eğitim ,meslek ,askerlik vs)
ben 23 yaşındayım üniversite bitti çalışıyorum bu saatten sonra benle aynı şartlarda birisiyle birlikte olmak isterim,
uzun süre ona sabredemem zor çünkü en azından buradaki arkadaşlar belirttğim şeyleri çok sevdikleri için beklemişler.. genede büyük konuşmak istemiyorum ama bundan sonra en fazla 2 yıl bekleyebilirim gibime geliyor
:1:
doğru bi genelleme olmuş:)benim öyle oldu

eşimle tanışmamızın 4. yılını doldurmak üzereyim:) ve 10 aylıkda evliyim:)
4 yıl uzun bi süremidir bence hayır daha dün gibi gelio bana herşey:) şimdi hespladım ve 4 koca sene ama bana sorsan 4 gün gibi
10 aydır evliyiz ama sanki 2 gün önce evlenmişim gibi gelio
iş olayı her daim taze tutmaktan geçio:) düşünmek uğraşmak çaba sarfetmek emek harcamak:)

olay aşkı geçio bi zman sonra aradaki sevigi öyle bi hal alıoki şefkat,aşk,hırs,sinir herşey herşey içine girio:)
ama saygı çok önemli biz birbirimizin 4 yıl boyunca kişiliğine asla saldırmadık
birbirimize salak aptal gibi şeyler kullanmadık!!!!!!!!!!! ben bi kere salak dedim eşime nişanlıyız 1 hafta küstü bana iyiki küstü kendime geldim:)
arkadaşlarımızla yaptıgımız aktivitelere karışmayız
eşim haftada bi halı sahaya gider arkadaşlarıyla dışarı çıkar bu benim hoşuma gider
bende öyle kız arkadaşımla yaz akşamı 11 de kafeye gidip çay içerim ve eşim nerde kimle oldugumu bildiği sürece asla bıdı bıdı yapmaz:)
çünkü bana güvenio bende ona güvenim sonsuz ........... şimdiye kadar birbirimizin en ufak güven problemine rastlamadık o yüzden herşeyde dürüst olduk......

bigün hayatımda olmazsa yaşayabilirim evet zor olur ama atlatırım oda öle bununda farkındayız iki ayrı kişiliğiz iki ayrı hayatız ama aynı anda birlikte bi hayatız
kesişen kümeler gibi:))) ortak yaptıgımız şeyleride çok seviorum o olmadıgında onu özlemeyide

sonuç: Birbirinin sınırına çok müdahale etmeden ,onu değiştirmeye çalışmadan,dürüst olmak,sevgi,aşk her daim lazım zaten onu saymıorum:) birazda yontulmaya açık olmak lazım
bende onu oda beni yonttu evettam anlamıyla bu birbirimizden çok şey öğrendik:)))
eşim bana araba kullanmayı öğretti ben ona ıslak kek yapmayı öğrettim sonra birlikte market alışverişi nasıl yapılır onu öğrendik elimize harita aldık hiçbilmediğimiz yerler keşfettik
sürekli bişeyler öğrenioruz yapıoruz
ortak yaşanmışlıklarda çok önemli , bi insala 1 yıl birlikte olursun belki 10 yıld ayaşıcan şeyi yaşarsın ama biriyle 10 yıl birlikte olursun 1 yıllık anca yaşarsın
ortak şeyler yapabilmek çok önemli ne kadar çok ortak şey paylaşırsan arandaki bağ kuvvetlenir zenginleşir:))))))

ay bana kalsa destanlar yazarım neyse umarım anlatabilişimdir:))))))

genelleme yapmak istemiyorum fakat 6- 7 sene ilişkisi olanlar 18-19 yaşında başlayıp bugün ki konuma beraber sabırla gelen insanlar (eğitim ,meslek ,askerlik vs)
ben 23 yaşındayım üniversite bitti çalışıyorum bu saatten sonra benle aynı şartlarda birisiyle birlikte olmak isterim,
uzun süre ona sabredemem zor çünkü en azından buradaki arkadaşlar belirttğim şeyleri çok sevdikleri için beklemişler.. genede büyük konuşmak istemiyorum ama bundan sonra en fazla 2 yıl bekleyebilirim gibime geliyor
:1:

eşimle tanıştıgımda ben 20 yaşındaydım üni son sınıftaydım eşimde 28 yaşındaydı akerliğini yapmış okulunu bitirmiş 4 senelikte memurdu:)ve başındanda 5 yıllık bi ilişki geçmiş ayrılalıda 4 yıl olmuştu:)
ve 4 yıl aradan sonra ben girdim hayatına:) ilk başlarda çok bocaladık inanamazsın daha 3 gündür görüşüoruz
''boşuna umutlanma evlecez diye bişey yok konuşuoruz diye gelin güvey olma hemen'':))))))))
aldım bunu elime adam oldu yıllar içinde benimde inatçılığım kırıldı dediğim dedikliğim gitti:)))) daha uysal oldum evcimen leştim:)))))
hayatın karşına kimi ne zman çıkarca hiç belli olmaz ama haklısın aşktan önce mantık konuşmalı
mantıgına yatarsa kendini aşkın kullarına bırakmalısın dua et dünyadaki diğer yarın doğru yolu bulsun ve yllarınız kesişsin:))))))))

eşimle tanıştıgımda ben 20 yaşındaydım üni son sınıftaydım eşimde 28 yaşındaydı akerliğini yapmış okulunu bitirmiş 4 senelikte memurdu:)ve başındanda 5 yıllık bi ilişki geçmiş ayrılalıda 4 yıl olmuştu:)
ve 4 yıl aradan sonra ben girdim hayatına:) ilk başlarda çok bocaladık inanamazsın daha 3 gündür görüşüoruz
''boşuna umutlanma evlecez diye bişey yok konuşuoruz diye gelin güvey olma hemen'':))))))))
aldım bunu elime adam oldu yıllar içinde benimde inatçılığım kırıldı dediğim dedikliğim gitti:)))) daha uysal oldum evcimen leştim:)))))
hayatın karşına kimi ne zman çıkarca hiç belli olmaz ama haklısın aşktan önce mantık konuşmalı
mantıgına yatarsa kendini aşkın kullarına bırakmalısın dua et dünyadaki diğer yarın doğru yolu bulsun ve yllarınız kesişsin:))))))))

sen son sınıftayken ilişkini yaşamışsın onunla birbirinize alışmışsınız evlilik diye didiklememişsin, adam rahatlığı görünce yanında neden olmasın demiştir :)
birde erkeklerle bayanlar farklı ya erkek bu durumda sıkıntı yapmaz ki zaten, benim karşıma üniversite öğrencisi çıksa kabul etmeyebilirim mesela ben çalışıyorum sonuçta dışarı çıktığımız zaman onun babasının parasını mı yiyeyim bir ısmarlar iki ısmarlar sonunda ben tedirgin olurum :))
evet mantık önemli de aşksız da olmaz diyenlerdenim... ;)
ayy inşallahh dua ediyorum hayırlı biri olsun diye öyle yanlız boşlukta hissediyorum ki kendimi anlatamam.. biri yanımda olsun tüm benliğimle varlığını hissedeyim güveneyim işte bu diyeyim artık
:5:

sevgililik birşey değil ki. akşam olunca herkes evine çekiliyor. bir de aynı sorunlara sahip olun, aynı yatağa girin o zaman anlarsınız neden sürmediğini :))

kim ne derse desin aşk bitiyor.. ama yerine kalan sevgi ve diğer şeyler (anlayış, hoşgörü, kendini onun yanında iyi hissetme..) her şeyden çok daha güzel oluyorrr :)
Allah herkesin gönlüne göre versin canlarımm

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler, Duygular ve Hayatın İçinden" başlığına taşınmıştır.

Saygı ve sadakat ile sevmek en uzun ömürlü şekilde ilişkiyi götürüyor süresi olmasa da gittiği yere kadar gidiyor ..

onu çok sevmek başka ona çok saygı duymak bambaşka tabi aynı şeyi karşındakinden de alabiliyorsan bundan ötesi bundan güzeli yok uzun ömürlü olabiliyor yani :)

onu seviyorummmmmmmmmmm :):)

Son düzenleme:
kızlar bizde 8 sene görüştükten sonra evlendik evliliğimizinde 2. yılına yaklaşıyoruz anlayış ,hoşgörü ve sevgi bunları elden bırakmadığınız müddetçe mutluluğu yakalıyorsunuz bide ufak ayrıntılar var mesela işe giderken kravını bağlamak her gün aynı heyacanla eve gelmesini beklemek ve bunu karşı tarafa hissettirmek umarım herkes aradığı aşkı bulur.

Sadece aşk bence sevmezsen katlanamazsın saygı duymazsın.Aşk olunca saygı olunca sorunların üstesinden geiyorsun ve bi bakıyorsun yıllar geçmiş.

Günümüzde en sağlam olması gereken evlilik birliği bile 1 2 yıl ayakta duramazken, nasıl bir insanla 3 yıl 5 yıl sevgili olabiliyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum :)

Hatta burda bir arkadaş var 9 yıl çıkmış eşiyle, nasıl yaa :) biri bu formülü bana da versin.

sevgi ve saygıyla oluyor sen ona göre şekilleniyorsun oda sana göre burda demek istediğim kendini karakterini değiştirmeye çalışmak değil sevmediği bişeyi yapmamaya çalışıyorsun mesela

kızlar bizde 8 sene görüştükten sonra evlendik evliliğimizinde 2. yılına yaklaşıyoruz anlayış ,hoşgörü ve sevgi bunları elden bırakmadığınız müddetçe mutluluğu yakalıyorsunuz bide ufak ayrıntılar var mesela işe giderken kravını bağlamak her gün aynı heyacanla eve gelmesini beklemek ve bunu karşı tarafa hissettirmek umarım herkes aradığı aşkı bulur.

çok uzun bi flört döneminiz olmuş bişi somak istiyorum uzun süre flörtten sonra evlilik zor diyorlar doğru mu acaba ? yani insan sevlilik hayatına alışıyo evlenince bocalıyo deniyo biraz tedirginim bu konuda eğer Allah nasip ederse bizde 8 senelik bi birliktelikten sonra evlencez galiba okul iş askerlikten dolayı ama dediğim gibi biraz korkuyorum .. bu dönemde çok büyük sıkıntılarımız yok gayet iiz Allaha şükür

çok uzun bi flört döneminiz olmuş bişi somak istiyorum uzun süre flörtten sonra evlilik zor diyorlar doğru mu acaba ? yani insan sevlilik hayatına alışıyo evlenince bocalıyo deniyo biraz tedirginim bu konuda eğer Allah nasip ederse bizde 8 senelik bi birliktelikten sonra evlencez galiba okul iş askerlikten dolayı ama dediğim gibi biraz korkuyorum .. bu dönemde çok büyük sıkıntılarımız yok gayet iiz Allaha şükür

aslında evlilik bekarlıktan kolay geldi bize çünkü arada mesafe vardı buda zorluyordu bizi evlenince daha çok bağlandık inş. sende mutlu olursun ben ailemden uzağa gelin gittim o yüzden eşime daha çok bağlandım çünkü burda kimsem yoktu oda sahiplendi ve ailesine ezdirmedi beni sıkıntı etme seviyorsan değil 8 sene kaç sene bekliyor insan mutlu olursun inşallah.bide şu var sevgililik döneminde iyi anlaşıyorsanız evlenince pek sorun çıkmıyor :))

7 yılın özeti herşeyden önce sevgi . bir tarafın hep alttan alması . sadakat0. anlayış.ve ilk olmak bizi ayakta tuttu

Son düzenleme:
bizimde 5.5 yıl oldu lise 2de tanıştık aynı sınıftaydık o başka sınıftan bizim sınıfa transfer olmuştu iyikide gelmiş. Bu 5 yılda hersey yasadık denebılır kavga gurultu hersey ayrıldıgımız zaman azdır en fazla 1 hafta :) 1 yılda o memleketine gidince ayrı kaldık ayda bir görüşebildik uzaktı çünkü. İkimizde çok inatçıyız ve bazen çok zor oluyordu ama herşeye rağmen birbirimizi çok seviyoruz ve bu herşeyin önüne geçiyor arada alttan alma bazı şeylere tamam deme kısacası kişisel düşüncelere önem verdik diyebiliriz. 2 seneyede inş evlenicez kısmetse :1:

Aşkı anılar besliyor düşler kadar ..
Bu yüzden diyorum ki aşk eskidikçe aşktır ..
Sevgi eskidikçe sevgi...

Cemal Süreya

ben de öyle düşünüyorum. yıllandıkça güzelleşir aşk. gerçekten "aşk" olur. çünkü emektir aşk, ve emek de zamana yayıldıkça birikir. bi süre sonra sadece sevgili değil ciddi anlamda eşi, yoldaşı olursun. en iyi dostu, anası kardeşi hatta. ben böyle yoğun yaşadım iki büyük ilişkimi de. bitti evet. yıllandıkça güzelleşmişti oysa, ağzımda hala mayhoş bi tadı vardır. kısa süreli aşklarım da oldu hem de ne aşk alev alev yanardım, ölürdüm heyecandan, ama o duygular gelip geçici, şimdi isimlerini bile zor anımsarım. ama iki kişi arasında uzun yıllar süren bir bağlılık ... unutulmuyor.. yeri de kolay dolmuyor. bıramamak lazım. sonuna kadar götürmek lazım. ben beceremedim. Şimdi yepyeni bi aşkı "yıllandırmaya" koyuldum. eh tabi baya da büyüdüm, akıllandım. çok törpülendim, çokça da budandım. doğru dürüst (yıpratmadan-tüketmeden) sevmesini öğrendim, bu kar kaldı en azından yanıma..

Herkes sevgi saygı demiş.. Bunlar elbette olmazsa olmazı.
Ama bence bir ilişkinin yürümesinin en önemli kısmı kendini tanıman. Kendini tanıyıp ona göre birini hayatına dahil etmen. Olmazsa olmazlarını oldurmaman, düsturlarını çiğnememen. Kendine saygı duyan kadına erkek de saygı duyuyor. ve zamanla ilişkiler şekilleniyor.
Karşındakini tanıman da çok önemli, karakterini bileceksin ona göre adımlarını atıcaksın. Bir de hayaller duygular karşılıklı ise aşk gerçekse yürümemesi için neden yok.

Benzer kültürler, yakın inanç ve siyasi görüşler de birliktelikleri uzun soluklu yapan nedenler arasında.

Back
X