Nasıl bu kadar vicdansızlar

Sidelya4121

Kanatlarım Var Ruhumda
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
222
50
98
34
14 haftalık hamileyim. sürekli kanamam oluyor. annemler başka şehirde. kaynanamlardayım ve kalkamıyorum. evlendiğimde beri kaynanam da görümcem de önyargılı davrandı ne yapsam yaranamadım. Bana bakmayacaklarını biliyordum bakmıyorlarda. eşim çalışıyor her şeyden habersiz. bi odada kalıyorum yemeği tlf arayarak istiyorum yoksa akıl etmiyorlar. sabah aksam zaten eşim ilgileniyor bir tek öğlen istiyorum o da ilaç için burnumdan getiriyorlar. (Ki Artık sabah eşime meyve bırakmasını söylicem öğlen için) kaldığım odayı pislik götürüyor. Nasılsın diyen yok. yaşadığım zorluk yetmezmiş gibi bir de bunları yaşıyorum. nasıl rahat ediyorlar nasıl Allahtan korkmuyorlar anlamıyorum. kendime çok acıyorum üzülüyorum.

e tuvalete nasıl gidiyosun?
eşin akşam geldiğinde odanın pisliğini görmüyor mu?

konuda eksik bişeyler var. karşındaki de canavar değil sonuçta hamile kadını aç bırakacak halleri yok.
bu kadar kötü isen evine geç annen yanına gelsin.

Geçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.

hazır olduğumu düşünmesem zaten hamile kalmazdım gebelikte kanamayı hamile kalınca öğrendim rabbimin sınavı her şey planladığımız gibi olmuyor ki

Hamilelik hastalık değil.
Artık her hamile istiyoki pamuklara sarılsın suyu ayağına gelsin.
Herkes kendine doğuruyo annemizede kayınvaldemizede yapmıyoruz çocuğu.
Kendine güvenen yapsın bence
Çocuk doğunca bizim de bizim demeyi biliyorlar nasılsın demek pamuklara mı sarmak tek istediğim öğlen yemeği o da bebeğim için ilaç almak için. Allah kimseye yaşatmasın

Teyzemde kuzenime hamile iken devamlı kanadı 9 ay ama memur oldugu icin çalışmaya devam etmişti doğum iznine kadar.
Doktorunuz sürekli yatın dedi ise eşinize durumu söyleyin kendi evinize geçin. Belli ki sizi orda istemiyorlar.
Ya bakıcı tutun yada anne baba gelsin.

Ona kalkıyorum tabi doktor kalkma demesine rağmen dayanamıyorum etrafımı toplamaya da çalışıyorum en son yine temizliyim dedim yine kanamam oldu.

Hamilesin ve bir odada yalnızsn ? Sence böyle daha mı iyi oluyor ? Bence annene gitmelisin ya da evine geçip anneni çağırmalisin. Akşama kadar bir odada durup insanlardan merhamet bekleme.... Bu arada eşin ? O ne diyor bu duruma ? Ayrıca gidip kendine yemek alacak kadar kalkabilirsn bende de kanama vardı, ufak tefek akşamdan eşim hazırlar bırakırdı bende gider mutfaktan alirdm o yokken. Sen de böyle yapabilirsn

Annemi çağırsam biz bakmıyor muyuz olur eşime öyle derler ama söylemem lazım galiba of kafam karışık.

Yemeği neden ayağınıza getirtiyorsunuz ?
Tuvalete gittiğiniz gibi sofraya oturup pekala yemek yiyebilirsiniz.
Görümce ve kayınvalide yerine koyun kendinizi birde.size ağır işlerinizde yardımcı olacak bir yardımcı bulun kendinize.Hamilesiniz hasta değil,ve eğer Bebeğiniz hayata tutunacaksa bu yemeği dahi yatakta yemenizden değil ömrü olduğu in.Nasip herşey,kendinizi ağır işlerden stresten sakının gerisini Allaha bırakın.

hazır olduğumu düşünmesem zaten hamile kalmazdım gebelikte kanamayı hamile kalınca öğrendim rabbimin sınavı her şey planladığımız gibi olmuyor ki

Şunu söylemeye çalışıyorum Sidelya, oluşabilecek bu tarz problemleri öngörmek de hazır olmakla alakalıdır anlıyor musunuz.

Ben bunları sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Sağlığınızı ve ruh halinizi başkalarının insafına bırakırsanız üzülürsünüz. Daha beklentisiz bir plan yapın. Daha çözüm odaklı düşünün. Ne kendinize acıyın ne de başkalarını suçlayın. Anneme gidemem o gelemez eşime söyleyemem vs.. Bunlarla bir çözüm bulamazsınız. Eşinizle paylaşın bunları. "Zor bir hamilelik geçiriyorum ve başa çıkamıyorum ne yapmamız lazım?" diyerek konuya girin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…