- 28 Ocak 2017
- 2.460
- 5.962
- 88
- Konu Sahibi Sidelya4121
-
Bazi hamilelikler riskli oluyor.suyunu dahi alma sana getirsinler demisti drum bana.kendi istedigi durum degil yani.zaten surekli yatmak ve baskasina muhtac olmak igrenc bisey kim ister ki
sağol inşallah.Sidelya eşinle konusmana ve seni anlayışla karşılamasına çok sevindim..Ben inaniyorumki kanamanda olsa bu sefer bu yavru doğacak inş.Diğer gebeliklerini çok küçükken kaybetmissin.annenle de konustunmu gelicekmi ne diyor cnm? Birde bu kanamalar için Dr.lar ne söylüyorlar.rahim ağzı yetmezliği filan değil dimi? Merak ettim neden kanamalar oluyormuş ?;
sana da aynısını yazıyım okumadın herhaldeİyi de çocuğu yaparken kvdene görüşmemeye görümcene mi sordun. Memnun değilsen ya annene git ya o gelsin ya da yardımcı tut madem. Sen böyle sinir olursan bebeğe sıkıntı yaratabilir
Linkini at okuyum bulamadim.Konu sahibine şu şekilde cevap verdim zaten:
"Ben bunları sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Sağlığınızı ve ruh halinizi başkalarının insafına bırakırsanız üzülürsünüz. Daha beklentisiz bir plan yapın. Daha çözüm odaklı düşünün. Ne kendinize acıyın ne de başkalarını suçlayın. Anneme gidemem o gelemez eşime söyleyemem vs.. Bunlarla bir çözüm bulamazsınız. Eşinizle paylaşın bunları. "Zor bir hamilelik geçiriyorum ve başa çıkamıyorum ne yapmamız lazım?" diyerek konuya girin."
Bu durumda gidemem annem uzakta oturuyor onun gelmesine gelince eşim beni kaynanamlara getirdi. (O kadar yardım ederiz dediler ki ne olacağını bilmeme rağmen onun görmesini istedim) yoksa seve seve gelirdi annem yanıma gelicekte böyle olmuyorAnneniz nasıl bu durumda yanınızda olmuyor?
Ne kadar uzak olursa olsun, eğer çok özel bir sebebi yoksa insan böyle bir zamanda evladını
kv eline bırakmamalı..
Ya da siz gidin annenizin yanında kalın.
Eşinizden bir kaç ay ayrı kalmak çok büyük bir sorun değil bana göre.
Aynen öyle sadece kötü kaynana görümce deği kötü gelin kötü olmasına sebep eş hep bi tarafa körkütük oluyorlar tabi özellikle anneye :) . Annenin kötü niyetinin içinde iyi niyet arıyorlar. iki tarafı mutlu eden ayarı tutturan az. Kadınlar daha objektif bence annem babam farkında olmadan bile bi sey yapsalar hemen konuşuyorum.Ben bu tip kv görümce konuların da hep eşi suçlu ve vicdansız buluyorum.
Çünkü bile bile size bu stresi yaşatan onlara muhtaç hale getiren kişi eşiniz.
Benim ailem de hata yapar ve pat diye söylerim yüzlerine böyle yapmayın diye eşimin yanında hem de.
Bi insan vicdanliysa objektif olabilir sadece.
Dünden razı annemGeliyor mu şimdi anneniz?
Bence de psikolojik. Yurtdışında büyüdüm orada herkes kendi başına. Evet hamilelik zor geçebilir ama etraftan yardım son çaredir. Ben de ilk haftalar yattım. Eşimle kimseye söylemedik. Bence yemeğe para vereceğine komşuna ver evinde baksın seniGeçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.
Cok ozur dilerim ama sacma sapan yorum yapiyorsunuz. Konunun hamilelerin nazi ile ne alakasi var? Kadinin kanamasi varmis. Hamilelikte kanama cok buyuk bir sorun. Kadin tum gun yatmak zorunda kalarak zaten yeterince kotu bir halde bir de bu yorumlarla ugrastiriyorsunuz. Tatmin ettiniz mi egonuzu? Simdi kanamasi oldugu kismini bastan okuyup konudan uzaklasin..Hamilelik hastalık değil.
Artık her hamile istiyoki pamuklara sarılsın suyu ayağına gelsin.
Herkes kendine doğuruyo annemizede kayınvaldemizede yapmıyoruz çocuğu.
Kendine güvenen yapsın bence
O değilde smdi bunun sebebi arastirildimi ? Bunyenmi kabul etmiyor gebeliği ? Veya rahim şekliyle faln mi alakalı acaba ? Böyle hamilelik geçirenlerde var canm işin zor . Esin destek olmalı bence evine git kimseden hayır yok . Bnm ailem de eşimin aileside yakın kimseden yardm istemedk hic 1 ay gbi zorlu bir zamanı eşimin desteğiyle atlattm. Umarm sende atlatrsin bu durum ne zamn gecicekmis?Bilmiyorum ama 2 düşüğüm oldu 6 7haftalarda. Bunda başta dualar Allahın izniyle sonra dikkat etmemle 14 haftayı gördüm.
Bünye herhalde. rahim filmi çektirmiştim önceden sorun çıkmadı ne zaman iyileşirim allah bilir doktor banada bir şey demiyor bilmiyor gibi.O değilde smdi bunun sebebi arastirildimi ? Bunyenmi kabul etmiyor gebeliği ? Veya rahim şekliyle faln mi alakalı acaba ? Böyle hamilelik geçirenlerde var canm işin zor . Esin destek olmalı bence evine git kimseden hayır yok . Bnm ailem de eşimin aileside yakın kimseden yardm istemedk hic 1 ay gbi zorlu bir zamanı eşimin desteğiyle atlattm. Umarm sende atlatrsin bu durum ne zamn gecicekmis?
Yakın arkadaşısınız sanırım.Cok ozur dilerim ama sacma sapan yorum yapiyorsunuz. Konunun hamilelerin nazi ile ne alakasi var? Kadinin kanamasi varmis. Hamilelikte kanama cok buyuk bir sorun. Kadin tum gun yatmak zorunda kalarak zaten yeterince kotu bir halde bir de bu yorumlarla ugrastiriyorsunuz. Tatmin ettiniz mi egonuzu? Simdi kanamasi oldugu kismini bastan okuyup konudan uzaklasin..
Burda arkadaşım tanıdığım kimse yok. Senin düşüncende olmadığı için arkadaşım mı olmalı. Sende herhalde görümcem ve kv arkadaşısın. :)) Bunlar vicdan meselesi ve samimiyetsizlik kim ne derse desin lafa gelince kızım gibi yaparız ederiz ama bir şey yapmaya gelince mecbur değiliz dilde ne varsa özde de olmalı! benim yengem doğum yaptı bir aya yakın yanında kaldım kız kardeşleri yeğenleri varken yaşlı annesi geldi herkese ben hizmet ettim zoruma da gitmedi mecbur da değillim demedim seve seve yaptım bir gün surat asmadım. Annesi beni o kadar sevdi o kadar dualar etti çeyizimde de bi çok hediyesi vardı.Yakın arkadaşısınız sanırım.
Konudan uzaklaşıp uzaklaşmayacağıma sizmi karar vereceksiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?