- 8 Mart 2014
- 3.059
- 1.977
- 173
- Konu Sahibi Sidelya4121
-
Bende düşük tehlikesi geçirdim 4 aya kdr daha sorada erken doğum riskim vardı hastanede falan kaldım ama size tavsiyem stres yapmayın ve yemeginizi odamızda yemenize gerek yok oturun sofrada yiyin herkesle beraber arada evin içinde dolasin hatta merdiven inip çıkmak harici dışarıya bile çıkın balkona çıkın hava alın siz kendinizi yatağa baglarsaniz evladinizi bu şekilde koruyamazsiniz bunları yaşarken anladığım tek şey stresin bebeğime zarar verdiği olduHer zaman allaha sınığınıp dua ediyorum her şeye amenna ama bunu yapmadım diye de pişman olmak istemiyorum. Her şeyi geçtim sadece öğle Bi tabak yemek getirmek ağır işmi ben onlara bin defa sofra kurdum yemek temizlik yaptım ama haketmiyorlar Allahın izniyle iyi olacağımız günlerde olacak bebeğimle elbet.
evet bir yardımcı sarttır ama herkesin yardımcı tutacak bütcesi olmayabilir bu durumdada insanlık ölmemisse yardımlasmak lazım.ölmüsse yapacak birsey yokGeçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.
yiyeceginuz bir tas corba sut ve meyve neden onu da baskalarindan bekliyorsunyz istenmeduginuz belli neden hala orada kaliyorsunuz ailenuz yzakta bile olsa gelebilirler yani kv ne ve gorumcene bir sey diyemiyorum olayin baska yuzleri oldugunu dusunuyorum14 haftalık hamileyim. sürekli kanamam oluyor. annemler başka şehirde. kaynanamlardayım ve kalkamıyorum. evlendiğimde beri kaynanam da görümcem de önyargılı davrandı ne yapsam yaranamadım. Bana bakmayacaklarını biliyordum bakmıyorlarda. eşim çalışıyor her şeyden habersiz. bi odada kalıyorum yemeği tlf arayarak istiyorum yoksa akıl etmiyorlar. sabah aksam zaten eşim ilgileniyor bir tek öğlen istiyorum o da ilaç için burnumdan getiriyorlar. (Ki Artık sabah eşime meyve bırakmasını söylicem öğlen için) kaldığım odayı pislik götürüyor. Nasılsın diyen yok. yaşadığım zorluk yetmezmiş gibi bir de bunları yaşıyorum. nasıl rahat ediyorlar nasıl Allahtan korkmuyorlar anlamıyorum. kendime çok acıyorum üzülüyorum.
evet bir yardımcı sarttır ama herkesin yardımcı tutacak bütcesi olmayabilir bu durumdada insanlık ölmemisse yardımlasmak lazım.ölmüsse yapacak birsey yok
İnsanız bir gün onlarda mecbur kalabilir ama onlar gibi olamam ya.. Ama unutmamdaEvinize yemek söyleyin o zaman. Dışarıdan öğlen yemeği yemekle de batmaz kimse.
Dediğim gibi evinize gidin. Size bakmak istemiyorlar mecbur da değiller.
Daha çocuk doğmadan hesaplar yapılır ama kaynanam eşime sizin ev küçük çocuk bizde kalsın demiş o kadar iyi niyetli sahip çıkıyor :) ama bu durumda küçük bir yardım etmek zor geliyor. Lafa gelince bizim biz daha yakınız biz biz. Neyse anlat anlat bitmez allah herkese kendi gibi insanlar çıkarsın.Kendi evinize gidin ve bir yardımcı tutun yemek bile yiyemiyorsanız yatak dışında. Veya anneniz gelsin sizde kalsın. Öz anneniz uzaktan bakarken elalemin vicdanını sorgulamak yersiz. Annenize düşer size bakmak kayınvalideden önce.
Annemi çağırsam biz bakmıyor muyuz olur eşime öyle derler ama söylemem lazım galiba of kafam karışık.
Bazi hamilelikler riskli oluyor.suyunu dahi alma sana getirsinler demisti drum bana.kendi istedigi durum degil yani.zaten surekli yatmak ve baskasina muhtac olmak igrenc bisey kim ister kiGeçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?