- 25 Mart 2017
- 222
- 50
- 98
- 34
- Konu Sahibi Sidelya4121
-
Zaten hep eşim ilgileniyor. farkında tabi ama kim ailem kötü derki. Bende üzerine gitmiyorum kendi evimize gidelim desin istiyorum evliliğimin ilk zamanlarında bunun dersini aldım sorunlarımı anlattım söylediğim şeylerin suçlusu oldum erkek inat ediyor maalesef ailesi konusundaHamilesin ve bir odada yalnızsn ? Sence böyle daha mı iyi oluyor ? Bence annene gitmelisin ya da evine geçip anneni çağırmalisin. Akşama kadar bir odada durup insanlardan merhamet bekleme.... Bu arada eşin ? O ne diyor bu duruma ? Ayrıca gidip kendine yemek alacak kadar kalkabilirsn bende de kanama vardı, ufak tefek akşamdan eşim hazırlar bırakırdı bende gider mutfaktan alirdm o yokken. Sen de böyle yapabilirsn
Her zaman allaha sınığınıp dua ediyorum her şeye amenna ama bunu yapmadım diye de pişman olmak istemiyorum. Her şeyi geçtim sadece öğle Bi tabak yemek getirmek ağır işmi ben onlara bin defa sofra kurdum yemek temizlik yaptım ama haketmiyorlar Allahın izniyle iyi olacağımız günlerde olacak bebeğimle elbet.Yemeği neden ayağınıza getirtiyorsunuz ?
Tuvalete gittiğiniz gibi sofraya oturup pekala yemek yiyebilirsiniz.
Görümce ve kayınvalide yerine koyun kendinizi birde.size ağır işlerinizde yardımcı olacak bir yardımcı bulun kendinize.Hamilesiniz hasta değil,ve eğer Bebeğiniz hayata tutunacaksa bu yemeği dahi yatakta yemenizden değil ömrü olduğu in.Nasip herşey,kendinizi ağır işlerden stresten sakının gerisini Allaha bırakın.
Bi çare bulucam Allahın izniyle böyle olmuyoneden kayınvalidenizde kalıyorsunuz? evinize gidin, eşiniz çıkmadan öğlen yiyebileceğiniz şeyleri hazırlayp bıraksın size.
Beklentiye girme üzülürsün,maalesef Türkiyede öyle işliyor o işler.Gelin hizmet etsin,aile düğün yapsın vs.Her taraf için zor ve yıpratıcı.Kendimden örnel vericek olursam eşim aülemin her derdine koşar,maddi ve manevi.Ailemin yanında kıymeti yok.Abimin eşi alman kendisinin evine habersiz gitmek mümkün değil,gelinimiz kendine hizmet ettirir çünki onlarda öyle bir gelenek yok,ve ailem gelinini çok sever.Evine git kendine yardımcı bul,eşine bi destekçiye ihtiyacın olduğunu söyle.Kimseden utanıp sıkılma şu yaşadığın stres bebeğin için daha zararlı kesinlikle.Her zaman allaha sınığınıp dua ediyorum her şeye amenna ama bunu yapmadım diye de pişman olmak istemiyorum. Her şeyi geçtim sadece öğle Bi tabak yemek getirmek ağır işmi ben onlara bin defa sofra kurdum yemek temizlik yaptım ama haketmiyorlar Allahın izniyle iyi olacağımız günlerde olacak bebeğimle elbet.
Eşimin babası vefat etmiş en büyük o kıyamıyor onlara suistimal ediyorlar bunu. Her anlamda yardım ediyor hiç karışmıyorum çünkü küçük kardeşleri var bende eşim gibiyim ama böyle ikimizde değer görmüyoruz. Biliyorum erkek kardeşi evlense korkudan onlarla ilgilenir severler.Beklentiye girme üzülürsün,maalesef Türkiyede öyle işliyor o işler.Gelin hizmet etsin,aile düğün yapsın vs.Her taraf için zor ve yıpratıcı.Kendimden örnel vericek olursam eşim aülemin her derdine koşar,maddi ve manevi.Ailemin yanında kıymeti yok.Abimin eşi alman kendisinin evine habersiz gitmek mümkün değil,gelinimiz kendine hizmet ettirir çünki onlarda öyle bir gelenek yok,ve ailem gelinini çok sever.Evine git kendine yardımcı bul,eşine bi destekçiye ihtiyacın olduğunu söyle.Kimseden utanıp sıkılma şu yaşadığın stres bebeğin için daha zararlı kesinlikle.
İki gün hastanede kaldım görümcem bir gün yanımda kaldı yandaki hastayla daha çok ilgilendi bir de öyleler herkese kendilerini hamarat gösterirler ama yakınları bana gelince ilgilenmiyorlar hatta yandaki hasta hep uyudun maşallah dedi onun da yanında görümcesi vardı öyle özendimki.hastanede bile yanında bakıcak kimsesi yoksa cıkartmıyorlar insan goz gore gorede kalkıp nasıl ilgilensin yemekle falan birilerinin getirmesi hazırlaması gerekiyor hamilelik hastalık degil ama sorunlu hamilelik hastalık gibi geciyor..bir oglen yemegi hazırlamak zor olmamalı saglıklı bir hamilelik geciren birine dahi insan aman yorulmasın ben tasıyım ben getiriyimd erken kanama sorunu olan birine ustelik kendi torununu tasıyan insanla ilgilenmemek vicdansızlık..en iyisi annenize soyleyin gelsin baksın esinizle de konusun ilgilenmiyormuyuz derselerde evet deyin cok mu zor siz ve bebeginizin saglıgı daha onemli degilmi
Bilmiyorum ama 2 düşüğüm oldu 6 7haftalarda. Bunda başta dualar Allahın izniyle sonra dikkat etmemle 14 haftayı gördüm.Canım hamilelik hastalık değildir. Bu kadar da yapmayın bence. Tabi dikkat edeceksin ama bi odaya kapanmak çok aşırı sanki.
Bi çare bulucam Allahın izniyle böyle olmuyo
Hamile olan sensin ve bunun kararını sen verirsin. Kim ailem kötü der ki diye bişey yok , demekki eşin objektif bakmayı bilmiyor. Bence eşinle konuş ve evine git bu durumda sağlıklı bir gebelik geçiremezsnZaten hep eşim ilgileniyor. farkında tabi ama kim ailem kötü derki. Bende üzerine gitmiyorum kendi evimize gidelim desin istiyorum evliliğimin ilk zamanlarında bunun dersini aldım sorunlarımı anlattım söylediğim şeylerin suçlusu oldum erkek inat ediyor maalesef ailesi konusunda
Canım benim Rabbim hayırla yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallahBilmiyorum ama 2 düşüğüm oldu 6 7haftalarda. Bunda başta dualar Allahın izniyle sonra dikkat etmemle 14 haftayı gördüm.
bu durumum için kaynanamlardayım eşim istedi. Annem uzakta ayrı şehirdeyizsizin eviniz yok mu normalde de kayınvaidenin evinde mi kalıyorsunuz?
cidden anlamadım şu an neden orda olduğunuzu.
Sağol amin Rabbim her isteyene sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsinCanım benim Rabbim hayırla yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah
Ben olsam kalmazdim. Kendi evimde pislik icinde kalirim daha iyi.14 haftalık hamileyim. sürekli kanamam oluyor. annemler başka şehirde. kaynanamlardayım ve kalkamıyorum. evlendiğimde beri kaynanam da görümcem de önyargılı davrandı ne yapsam yaranamadım. Bana bakmayacaklarını biliyordum bakmıyorlarda. eşim çalışıyor her şeyden habersiz. bi odada kalıyorum yemeği tlf arayarak istiyorum yoksa akıl etmiyorlar. sabah aksam zaten eşim ilgileniyor bir tek öğlen istiyorum o da ilaç için burnumdan getiriyorlar. (Ki Artık sabah eşime meyve bırakmasını söylicem öğlen için) kaldığım odayı pislik götürüyor. Nasılsın diyen yok. yaşadığım zorluk yetmezmiş gibi bir de bunları yaşıyorum. nasıl rahat ediyorlar nasıl Allahtan korkmuyorlar anlamıyorum. kendime çok acıyorum üzülüyorum.
Bu arada az önce doğum hikayemi yazdım. Oku istersenSağol amin Rabbim her isteyene sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?