nasıl çağırsam da GELMESE?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de kimseye bulaştırmayayım diye durup duruyorum öyle evde
Gezen tozanlar yine duyar kasmaya başladı ama
Ona sinirliyim sanırım bugün 😒

Enistem doktor. Yogun bakimda bir sürü genc de yattigini anlatti gecenlerde. Onlar iyi kötü atlatiyor ama en azindan 1 hafta makineye bagli kalkamiyorlar bile. Yok kalsin. Su anda Almanyada asi üretiliyor ve ilac da bulmak üzereler. Bulasacaksa bari gec bulassin ki tedavisi olsun.

Kına yapmak ve çalışmayı bir mi tuttunuz ben mi yanlış okudum ve ya anladım? :KK57: Valla hayat devam ediyor olayını galiba yanlış anlamışsınız EKONOMK HAYAT devam ediyor SOSYAL HAYAT değil maalesef!

Konunuza gelecek olursak;
Ayrıca çağırmak istemiyorsanız çağırmayın niye bahane üretiyorsunuz! Gelmeyeceğini düşündüm deyin. Küserse küssün nasıl olsa hoşlanmıyorsunuz değil mi?

ekonomik hayat ve sosyal hayatı siz nasıl ayrı tutabildiniz ben de onu anlamadım. sosyal hayat denince belki farklı şeyler anlıyoruz ama kimse birbirinin tabağını yalayıp yanak yanağa durmuyor benim sosyal hayatımda :D ekonomik hayat dediğiniz şey de öyle halen kimse telepatik olarak anlaşamıyor ne yazık ki. duruşmaya gidip mübaşirle, hakimle, o ortamda kim varsa belki sosyal hayatımdan daha az mesafeyle görüşmek zorundayım. ofiste durum ha keza aynı. o yüzden sizin dediğiniz gibi bir ayrım yapamıyorum malesef.

Komsularinizla anlasin ben su donemde komsum sayilacak annemi kardesimi gormuyorum millet hala kina derdinde
Direk ihbar ederdim kisi sayisi azmis hayali varmis olaya bak
Biz tam kapanma yasasak bile delmenin yolunu buluruz ya bence halki taniyip ne gerek var diyorlar
Insanlar cenazelerini goremiyor kendine geldiginde es gitmis evlat gitmis baba gitmis oluyor hic vicdaniniz sizlamiyormu
Cok istiyorsaniz yaza erteleyin
Herkes bu kdr cabalarken kina planlamak ayiptir ayip

Enistem doktor. Yogun bakimda bir sürü genc de yattigini anlatti gecenlerde. Onlar iyi kötü atlatiyor ama en azindan 1 hafta makineye bagli kalkamiyorlar bile. Yok kalsin. Su anda Almanyada asi üretiliyor ve ilac da bulmak üzereler. Bulasacaksa bari gec bulassin ki tedavisi olsun.
tedavi diye medet umduğunuz şeylere de bel bağlamayın derim

Adanada bir cenazeyi acip öpmusler covidden vefat etmis
Fikra gibi ülkeyiz ya.
Haftaici 5 8 kina planliyoruz.
Benimde akrabam salon tutup yapmis korkusundan bize soylememisti teyzemin kizi ustelik babasi belediye baskani
1 degiliz 2 degiliz yani

Adanada bir cenazeyi acip öpmusler covidden vefat etmis
Fikra gibi ülkeyiz ya.
Haftaici 5 8 kina planliyoruz.
Benimde akrabam salon tutup yapmis korkusundan bize soylememisti teyzemin kizi ustelik babasi belediye baskani
1 degiliz 2 degiliz yani
anlattıklarınızla benim sorduğum konu arasında bir bağlantı kurabiliyorsanız başka bişey demeyeceğim

Bu korona zamanı ne kına yapmanızdan ne arkadaşlarınızdan ne de sizden hoşlanmadım o kişinin anlatmadığınız birşeyleri varsa anlatın bekliyoruz :işsiz:
Her yerde diyorum bir sefer kvdeme kahvaltıya gittim corona oldum ama evlilik mühim tabi kendinizi düsünmuyorsunuz da yaslı insanlarıda mı düsünmüyorsunuz 2 göbek atıcaz diye biri sikayet etse keske

Laf olsun diye milletin amelyatinimi konusuyorlar? Arkadaslarininki laf olsun diye oluyor, o kizin ki dedikodumu oluyor?
Bence gayet pembe gözlüklerin var, o is yerinde zerre uyum yoktur. Herkesin lafi dedikodusu ediliyor gayet.
Kendileri yapınca fikir alış verisi laf olsundu :27:

anlattıklarınızla benim sorduğum konu arasında bir bağlantı kurabiliyorsanız başka bişey demeyeceğim

Siz devletin koydugu bir yasagi delmenin yolunu bulmussunuz komsular sikayet etmez annem babam hatta ben vefat etmeyecek diyorsunuz o arkadasi getirmemenin yolunu bulmak cocuk oyuncagi.
Esimin uzak akrabasi nisan yapti 2 kisi vefat etti gidenler dukkan kapadi 3 hafta para kazanamadi
Devlet yasak demis olay bitmis.
Ustune konusulacak bisey varmi?

Bebeğin olduğu için seni riske atmak istemedim onun için cagirmadim dersiniz sorarsa sormazsa siz durduk yere bişey demeyin heralde cagirlmiyan yere gitmez .

ekonomik hayat ve sosyal hayatı siz nasıl ayrı tutabildiniz ben de onu anlamadım. sosyal hayat denince belki farklı şeyler anlıyoruz ama kimse birbirinin tabağını yalayıp yanak yanağa durmuyor benim sosyal hayatımda :KK70:
Sosyal hayatımda en sevdiğim şey arkadaşımın tabağını yalamak:rapci: Demek ki o yüzden ben ayrı şeyler olarak sanıyorsam bak ya aydınlandım vallahi çoook sağ ol konu sahibi:dondurma:

Kendileri yapınca fikir alış verisi laf olsundu :KK53:
hayır o kızınki de arkadaşlarımınki de laf olsun diye söylenmiş. ama birisi patrona söyleniyor. diğeri arkadaşlar arasında boş muhabbet. ikisini de aynı şekilde mi değerlendiriyorsunuz?

size hak veriyorum ama çalışan insanlar ne yapıyor haberiniz var mı? bilmiyorum belki siz de çalışıyorsunuz, her gün ofise gidiyorum, işim varsa adliyeye gitmek zorundayım. kimse bana ölümcül virüs var aman canım işe gitme adliyeye gitme vs. demiyor... ne yapmak lazım artık gerçekten bilemiyorum.. komple yasak gelsin o zaman böyle çifte standart olmaz çünkü
mecburiyetle keyfi bir tutmanız enteresan.
Hemen herkes çalışıyor ama bilinçli insanlar keyfi etkinlik yapmıyor. Etkinliği geçtim artık tek aktivitemiz mecburen markete gitmek.

Siz devletin koydugu bir yasagi delmenin yolunu bulmussunuz komsular sikayet etmez annem babam hatta ben vefat etmeyecek diyorsunuz o arkadasi getirmemenin yolunu bulmak cocuk oyuncagi.
Esimin uzak akrabasi nisan yapti 2 kisi vefat etti gidenler dukkan kapadi 3 hafta para kazanamadi
Devlet yasak demis olay bitmis.
Ustune konusulacak bisey varmi?
devlet nikahı yasaklamış mı? belli kurallar mı koymuş? her gün dışarda çalışan ve akşam evine dönen insanlara hayır eve dönmeyin evdekileri riske atıyorsunuz diye bir kural mı geldi ya da? benim mi haberim yok? benim durumum da bundan farksız aslında

devlet nikahı yasaklamış mı? belli kurallar mı koymuş? her gün dışarda çalışan ve akşam evine dönen insanlara hayır eve dönmeyin evdekileri riske atıyorsunuz diye bir kural mı geldi ya da? benim mi haberim yok? benim durumum da bundan farksız aslında

Nikahla ilgili yorum yaptimmi?
En fazla 30 kisi ile genis bir salonda 1 saat icinde yaparsiniz
Kina ile nasil bir tutuyorsunuz?
Tutabiliyorsaniz biz size ne anlatabiliriz
O arkadas azcik akilli ise ztn gelmez
Kendinizi ikna etmeye calismayin ister yapin ister yapmayin aldiginiz risk cok buyuk
Tam kapanma dahi olsa polis asker gida zinciri calisacak dimi kontrol mekanizmasi calismali ki sistem yurusun
Haftaici aksam ustu kina gecesi yapmayi nasil bunlarla bir tutuyorsunuz
Toplumun tamaminin surece destek olmasi gereken gunlerde ne gerek var?
Ayrica yukarida yazdiginiz durum yasaniyor, ust komsum ayni evde ayri odalarda yasiyor, saglikcilar esini cocugunu gormuyor
Kural degil surec bunu gerektiriyor
Geriside size kalmis

ilk defa bu tarz bi konu açacağım ama lütfen bana önyargılı olmayın ben sadece laubaliliği sevmiyorum, konuyu anlatınca anlayacaksınız zaten. mevzu şu.. kısmetse inşallah ocak 27'de kınam 28'inde de nikahım var. ben küçüklüğümden beri düğün değil de kına hayali kurardım. bir de babam vefat ettiği ve bugünü göremeyeceği için baba evimden çıkışım, kına töreni bana çok daha anlamlı geliyor. ve bugünde de sadece en sevdiklerimin yanımda olmasını istiyorum... (hoş bu dönemde ablam bile aylar öncesinden bugünü bilmesine rağmen kına düğün vs hiçbişey yapma evlen git diyen bi insan kınaya gelmeyeceğini, nikahıma katılıp gideceğini söyledi / farklı şehirlerdeyiz. kına da zaten ev içinde çok az insanla olacak).
korona nedeniyle taş çatlasın 8-9 kişi kadar evde bir tören yapacağız. belki daha da az hatta. gelen kişiler oldukça temkinli insanlar ve çok yakın arkadaşlarım. 2-3 tanesi iş yerinden arkadaşım ve her gün görüşüyoruz. 1-2 tanesi evden çalışıyor bu süreçte... demem o ki hastalık riski olan/temaslı vs kimse olmayacak çok şükür. şimdiiii....çalıştığım ofiste bi arkadaş var şu an doğum izninde. ismi Ayşe olsun. ayşe yapısı gereği boşboğaz bir kız. çok dedikoducu ama bir o kadar da canayakın görünür. patrona şirinliği bitmez. kime iş yaptıracaksa kimden menfaati varsa ona yanaşır. şöyle örnek vereyim ben ona işle ilgili bişey sorardım, eğer o işle ilgili bilgisi yoksa veya bir hatası varsa konuyu nasıl olur anlamam benim kaynanama, görümceme , yok sana ne takacaklar yok bilmemne bunlara getirir. ben asıl konuyu unuturum. demek istediğimi anladınız mı? öyle bi laf çevirir ki...hiç hiç sevmediğim mevzular. 1-2 yalanına da şahit oldum (şehir dışına otobüs masrafı diye gösterip taksiyle gitmeler falan) daha önce biz stajyerken bi sevgilisi hakim olmuştu onun arabası önünde foto atmalar hakim sevgilim çiçek yollamış falan böyle bi tip. geçen yıl çok ağır bi hastalık geçirdim, yoğun bakımda kaldım tam nişanıma 1 ay kala. hastane ziyaretimde bana iyi kilo vermişsin kız diyordu. daha anlatsam neler var... ama diğerleri amaan ayşe işte ahahah deyip geçiyorlar. bana ise inanılmaz samimiyetsiz geliyor. doğum iznindeyken de anca diğerleri vasıtasıyla arayıp konuşmuşumdur. acayip meraklı ve boşboğaz. geçen gün ben ofiste yokken bebeğiyle ofise gelmiş. ben ufak bi estetik operasyon geçirdim ama patronun haberi yoktu. arkadaşlar biliyordu sadece. göz batacak belli olacak bişey de değildi ki patron farketmedi bile. bizim kızlar bunu söylemişler. gitmiş hemen patronaayy gördünüz mü, nasıl olmuş yakışmış mı sizceee bilmemne demiş. kızı az çok anlayın diye anlattım bunu. ve net olarak ben bu kızı o gün yanımda etrafımda istemiyorum. meraklı meraklı evi gezecek kesin.
ama gel gör ki ofisten ikimizin de samimi olduğu 2 arkadaşım gelecek. ben bu kızı nasıl çağırayım da gelmesin? çağırmasam olmaz kesin lafını çıkarır, hiç çekemem. kullanabileceğimiz malzemeler: korona, yeni doğum yapması...? başka neler olabilir fikir verir misiniz? nasıl sorsam sizce?
Korona bu kadar çok artmışken kına yapmanız bana göre yanlış. Bulaşırsa size bişey olmasa da bağışıklığı zayıf biri çok etkilenebilir.
Bu kadar ayrıntıya ve kızı gömmenize ne gerek vardı anlayamadım. Herkesi kınada görmek istememe hakkınız var zaten.
Asıl arkadaşlarınıza söyledikleri için bozulmanız lazım.
Yeni doğum yapması çok geçerli bir sebep zaten burdan yürüyün.

Evde toplanmayı kesin bir dille yasaklamiş inş. Biri sikayet ederde bi düğün parası bayılirsınız :KK76: sonra göbek atmaya dewamke

Canım muhtemelen gelemezsin sen yeni doğum yaptın çocuğun var coronada riske sokmanı istemezsin kendini ama buyur davetiyen. Ben de zaten kırılmam kırılır deyip kendini zora sokma. Başka bi zaman telafi ederiz. Bitti bu kadar. Daha da gelirse yapacak bişi yok artık 🤪

Bu arada kızın söylediklerinde kötü bişi görmedim ben biraz boşboğaz ve sonradan görme sadece. Bu kadar takılmayın ne insanlar var melek kalır bu kız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X