• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl çağırsam da GELMESE?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
devlet nikahı yasaklamış mı? belli kurallar mı koymuş? her gün dışarda çalışan ve akşam evine dönen insanlara hayır eve dönmeyin evdekileri riske atıyorsunuz diye bir kural mı geldi ya da? benim mi haberim yok? benim durumum da bundan farksız aslında
devlet nıkahı yasakladı dıyen yok kı nıye devlet nıkahı yasaklasın zaten
totolarınızı sallaya sallaya oynamadan da nıkahlanabılırsınız dıyor devlet

bu kadar oynama meraklısıysanız ugruna ölecek kadar, bekleyın corona gecsın evlenın kımse kacmıyor sonucta

Bence bu hikayede aklı başında bir ablan var. O da haklı bu dönemde kına yapmak nedir Allah aşkına çok istekliysen ya düğünü birkaç yıl ertele ya da ablanın dediği gibi sadece nikah yap git. Evde toplanacak kişileri pcr testi yapıp karantinada tutuyor gibi emin olmanız da ayrı komik. İnsan markete gittiğinde bile kalabilir ve taşıyıcı olabilir. Arkadaşım diyorsun ama o arkadaşların da ayşeye her şeyi yetiştiriyor maşallah

size hak veriyorum ama çalışan insanlar ne yapıyor haberiniz var mı? bilmiyorum belki siz de çalışıyorsunuz, her gün ofise gidiyorum, işim varsa adliyeye gitmek zorundayım. kimse bana ölümcül virüs var aman canım işe gitme adliyeye gitme vs. demiyor... ne yapmak lazım artık gerçekten bilemiyorum.. komple yasak gelsin o zaman böyle çifte standart olmaz çünkü

ben sizi anlıyorum o dediğiniz yerlere aynı şekilde ben de girip çıkıyorum eşim de

ama oralara girmek zorunlu evde kına zorunlu değil

bunu geçtim evdeki kınada hakim ile olan mesafenizi koruyabilecek misiniz

evet koridorlar kalabalık evet salonlar havasız vs vs ama oralarda kalınan süreler kısıtlı

evdeki kına akşam 7 de başlasa 10 da biter o zamana sokağa çıkma yasakları biterse

bir simülasyon vardı

aynı odada 6 kişi var biri maskesiz ve virüslü ne kadar sürede yayılıyor

maskeli olursa ve ne kadar kalınırsa yayılıyor diye

işe gitmek zorunda oluşumuz diğer tedbirlerin önüne geçemiyor

geçen gittiğimde hakim elinde iki eldiven herkes çift maske çalışıyordu

mübaşirin siperliği de vardı

kına konseptini maskeli/peçeli siperlikli yapsanız bile o gece sonunda ağlarsınız

burada yazdıklarınızdan bunu hissettim, içinbiz sızlıyor çünkü

ağlayınca da sarılınır vs

haber vardı Pazar evlenen gelinin Perşembe kalkan cenazesine dair

cidden üzmek, kırmak, korkutmak değil amacım ama sizin gibi okumuş etmiş, toplumda belirli yerlere gelmiş kişiler de böyle arkasından dolanıversek deyince bu virüs bitmez ki

Ne cok dert edinmissiniz cagirma aciklamda yapma sorarsa en yakinlarimi cagirdim de gec ne dusunurse düşünsün

ekonomik hayat ve sosyal hayatı siz nasıl ayrı tutabildiniz ben de onu anlamadım. sosyal hayat denince belki farklı şeyler anlıyoruz ama kimse birbirinin tabağını yalayıp yanak yanağa durmuyor benim sosyal hayatımda :D ekonomik hayat dediğiniz şey de öyle halen kimse telepatik olarak anlaşamıyor ne yazık ki. duruşmaya gidip mübaşirle, hakimle, o ortamda kim varsa belki sosyal hayatımdan daha az mesafeyle görüşmek zorundayım. ofiste durum ha keza aynı. o yüzden sizin dediğiniz gibi bir ayrım yapamıyorum malesef.
Arkadaşım madem durumun böyle sen neden kendini risk altında görmeyip milleti eve topluyosun ? Buna anlam veremedim şahsen.

mecburiyetle keyfi bir tutmanız enteresan.
Hemen herkes çalışıyor ama bilinçli insanlar keyfi etkinlik yapmıyor. Etkinliği geçtim artık tek aktivitemiz mecburen markete gitmek.
Yeri geliyo market alışverişini bile internetten yapıyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılamaktan bile bu kadar korkarken bu cesaret nerden geliyo acaba

ilk defa bu tarz bi konu açacağım ama lütfen bana önyargılı olmayın ben sadece laubaliliği sevmiyorum, konuyu anlatınca anlayacaksınız zaten. mevzu şu.. kısmetse inşallah ocak 27'de kınam 28'inde de nikahım var. ben küçüklüğümden beri düğün değil de kına hayali kurardım. bir de babam vefat ettiği ve bugünü göremeyeceği için baba evimden çıkışım, kına töreni bana çok daha anlamlı geliyor. ve bugünde de sadece en sevdiklerimin yanımda olmasını istiyorum... (hoş bu dönemde ablam bile aylar öncesinden bugünü bilmesine rağmen kına düğün vs hiçbişey yapma evlen git diyen bi insan kınaya gelmeyeceğini, nikahıma katılıp gideceğini söyledi / farklı şehirlerdeyiz. kına da zaten ev içinde çok az insanla olacak).
korona nedeniyle taş çatlasın 8-9 kişi kadar evde bir tören yapacağız. belki daha da az hatta. gelen kişiler oldukça temkinli insanlar ve çok yakın arkadaşlarım. 2-3 tanesi iş yerinden arkadaşım ve her gün görüşüyoruz. 1-2 tanesi evden çalışıyor bu süreçte... demem o ki hastalık riski olan/temaslı vs kimse olmayacak çok şükür. şimdiiii....çalıştığım ofiste bi arkadaş var şu an doğum izninde. ismi Ayşe olsun. ayşe yapısı gereği boşboğaz bir kız. çok dedikoducu ama bir o kadar da canayakın görünür. patrona şirinliği bitmez. kime iş yaptıracaksa kimden menfaati varsa ona yanaşır. şöyle örnek vereyim ben ona işle ilgili bişey sorardım, eğer o işle ilgili bilgisi yoksa veya bir hatası varsa konuyu nasıl olur anlamam benim kaynanama, görümceme , yok sana ne takacaklar yok bilmemne bunlara getirir. ben asıl konuyu unuturum. demek istediğimi anladınız mı? öyle bi laf çevirir ki...hiç hiç sevmediğim mevzular. 1-2 yalanına da şahit oldum (şehir dışına otobüs masrafı diye gösterip taksiyle gitmeler falan) daha önce biz stajyerken bi sevgilisi hakim olmuştu onun arabası önünde foto atmalar hakim sevgilim çiçek yollamış falan böyle bi tip. geçen yıl çok ağır bi hastalık geçirdim, yoğun bakımda kaldım tam nişanıma 1 ay kala. hastane ziyaretimde bana iyi kilo vermişsin kız diyordu. daha anlatsam neler var... ama diğerleri amaan ayşe işte ahahah deyip geçiyorlar. bana ise inanılmaz samimiyetsiz geliyor. doğum iznindeyken de anca diğerleri vasıtasıyla arayıp konuşmuşumdur. acayip meraklı ve boşboğaz. geçen gün ben ofiste yokken bebeğiyle ofise gelmiş. ben ufak bi estetik operasyon geçirdim ama patronun haberi yoktu. arkadaşlar biliyordu sadece. göz batacak belli olacak bişey de değildi ki patron farketmedi bile. bizim kızlar bunu söylemişler. gitmiş hemen patronaayy gördünüz mü, nasıl olmuş yakışmış mı sizceee bilmemne demiş. kızı az çok anlayın diye anlattım bunu. ve net olarak ben bu kızı o gün yanımda etrafımda istemiyorum. meraklı meraklı evi gezecek kesin.
ama gel gör ki ofisten ikimizin de samimi olduğu 2 arkadaşım gelecek. ben bu kızı nasıl çağırayım da gelmesin? çağırmasam olmaz kesin lafını çıkarır, hiç çekemem. kullanabileceğimiz malzemeler: korona, yeni doğum yapması...? başka neler olabilir fikir verir misiniz? nasıl sorsam sizce?
Akli varsa zaten gelmez bebegi var.ama soyle diyebilirsin. Ya ayse seni aradim ama bir yandan gonlum el vermiyor bebegi o melegi dusunuyorum sen gelirsen ben cok sevnirim ama sonra bir yerden korona falan olursan ben cok vicdan azabi cekerim insanlik halidir nerden bulasacagi belli degil ben soyluyeyim ama yiende sen bilirisn de gec.

Yani istemiyorsanız çok az kişi olucak sen bebeklisin risk alma diyebilirsiniz.
Ancak cumhurbaşkanı bas bas bağırdı tv de eve misafirlik yasak diye.Ben risk almamak için 2 senedir beklediğim düğünümü yaza erteledim.Dikkat edin müzik sesini duyunca sizi şikayet etmesinler malum iikayet için hazır bekleyen bir kitle var.Umarım sonu kötü bitmez

Kızın arkasından bi küfür etmediğiniz kaldı. Bütün çetelesini buraya dökmenize gerek yoktu.
Arkasından bu kadar rahat konuşabildiğinize göre yüzüne karşı da davet edemeyeceğinizi söyleyebilmeniz gerekir. Neden oyun oynayasınız?
bu tarz Ayse gibi insanlara karşı onun gibi davranmak lazım cunku :D dürüstlüğü hak etmiyorlar

ilk defa bu tarz bi konu açacağım ama lütfen bana önyargılı olmayın ben sadece laubaliliği sevmiyorum, konuyu anlatınca anlayacaksınız zaten. mevzu şu.. kısmetse inşallah ocak 27'de kınam 28'inde de nikahım var. ben küçüklüğümden beri düğün değil de kına hayali kurardım. bir de babam vefat ettiği ve bugünü göremeyeceği için baba evimden çıkışım, kına töreni bana çok daha anlamlı geliyor. ve bugünde de sadece en sevdiklerimin yanımda olmasını istiyorum... (hoş bu dönemde ablam bile aylar öncesinden bugünü bilmesine rağmen kına düğün vs hiçbişey yapma evlen git diyen bi insan kınaya gelmeyeceğini, nikahıma katılıp gideceğini söyledi / farklı şehirlerdeyiz. kına da zaten ev içinde çok az insanla olacak).
korona nedeniyle taş çatlasın 8-9 kişi kadar evde bir tören yapacağız. belki daha da az hatta. gelen kişiler oldukça temkinli insanlar ve çok yakın arkadaşlarım. 2-3 tanesi iş yerinden arkadaşım ve her gün görüşüyoruz. 1-2 tanesi evden çalışıyor bu süreçte... demem o ki hastalık riski olan/temaslı vs kimse olmayacak çok şükür. şimdiiii....çalıştığım ofiste bi arkadaş var şu an doğum izninde. ismi Ayşe olsun. ayşe yapısı gereği boşboğaz bir kız. çok dedikoducu ama bir o kadar da canayakın görünür. patrona şirinliği bitmez. kime iş yaptıracaksa kimden menfaati varsa ona yanaşır. şöyle örnek vereyim ben ona işle ilgili bişey sorardım, eğer o işle ilgili bilgisi yoksa veya bir hatası varsa konuyu nasıl olur anlamam benim kaynanama, görümceme , yok sana ne takacaklar yok bilmemne bunlara getirir. ben asıl konuyu unuturum. demek istediğimi anladınız mı? öyle bi laf çevirir ki...hiç hiç sevmediğim mevzular. 1-2 yalanına da şahit oldum (şehir dışına otobüs masrafı diye gösterip taksiyle gitmeler falan) daha önce biz stajyerken bi sevgilisi hakim olmuştu onun arabası önünde foto atmalar hakim sevgilim çiçek yollamış falan böyle bi tip. geçen yıl çok ağır bi hastalık geçirdim, yoğun bakımda kaldım tam nişanıma 1 ay kala. hastane ziyaretimde bana iyi kilo vermişsin kız diyordu. daha anlatsam neler var... ama diğerleri amaan ayşe işte ahahah deyip geçiyorlar. bana ise inanılmaz samimiyetsiz geliyor. doğum iznindeyken de anca diğerleri vasıtasıyla arayıp konuşmuşumdur. acayip meraklı ve boşboğaz. geçen gün ben ofiste yokken bebeğiyle ofise gelmiş. ben ufak bi estetik operasyon geçirdim ama patronun haberi yoktu. arkadaşlar biliyordu sadece. göz batacak belli olacak bişey de değildi ki patron farketmedi bile. bizim kızlar bunu söylemişler. gitmiş hemen patronaayy gördünüz mü, nasıl olmuş yakışmış mı sizceee bilmemne demiş. kızı az çok anlayın diye anlattım bunu. ve net olarak ben bu kızı o gün yanımda etrafımda istemiyorum. meraklı meraklı evi gezecek kesin.
ama gel gör ki ofisten ikimizin de samimi olduğu 2 arkadaşım gelecek. ben bu kızı nasıl çağırayım da gelmesin? çağırmasam olmaz kesin lafını çıkarır, hiç çekemem. kullanabileceğimiz malzemeler: korona, yeni doğum yapması...? başka neler olabilir fikir verir misiniz? nasıl sorsam sizce?
Ben size ayar oldum ne yalan söyleyim. Hakim sevgilisine kadar aklınızda maşallah. Daha iyi anlayın daha iyi anlayın diye yazmışsınız da ben sizi daha iyi anladım.
Bu iş arkadaşınızı muhtemelen içten içe kıskanıyorsun yada bir yarış içindesiniz ki kıyaslama yapıp çekemiyorsunuz.
Yoksa bunca fesatlık yok bilemedim.

birincisi bence içten içe ablanızın haklı olduğunu biliyorsunuz.. şahsen ben cok kına yapmak istiyorsam en başından beri istediğim kına 8-9 kişilik olmadığı için 8-9 kişilik bir kınaya razı olmam yapmasam da olur ama madem yapmak istiyorsunuz yasak olduğunu bile bile size kalmış. ama marketten bile geçebildiğine göre eve alıcağınız insanlara bu kadar güvenmenizde sadece olmadığına inanmak istemenizden geliyor..
ben anneme bile kefil olamam cünkü eve insan toplarken. sonrasında üzülen siz olursunuz.
ikincisi arkadaşlarınız boş muhabbet olsun diye ameliyatınızı Ayşeye söylüyorsa eğer, Ayşenin de boş muhabbet olsun diye patrona söylemesini yadırgamadım. arkadaşlarınız cok iyiyse ve Ayşe boşboğazsa zaten patron duymasın diye arkadaşlarınızın Ayşeye söylememesi gerekirdi o zaman.
üçüncüsü Ayşe kişisini istemiyorsanız aramayın, sonrasında da bebeğin olduğu için riske atmak istemedim dersiniz ve ya ona benzer şeyler

"Kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarımız düşüyor. Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları %85'e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım." Sağlık bakanının az önceki paylaşımı, şuraya bırakayım :işsiz:

Kendinizi ve duygularınızı gayet net ifade ediyorsunuz.
“Arkadaşınızın” olumsuz nekadar huyu varsa yazmışsınız.
Çağırmayın. Neden beni çağırmadın diye sormaz herhalde. Sorarsada aynı burda açık açık yazdığınız gibi eee gelmeni istemedim dersiniz, nolcakki?
Açık olmakta fayda var. 1 taşla iki kuş vurmuş olursunuz ona karşı olan duygularınızı anlar bundan sonra sizi rahat bırakır.
Corona şu bu karıştırmayın, çünkü o konuya girerseniz çıkamasınız o belli. Hata aslında çağırmış gibi yapıp gelmesin diye uğraşırsanız sizi ihbar etme olasılığı çok fazla. Tarif ettiğiniz biriyse çok kolay ihbar eder sizi.
Hayaliniz gerçekten evde 7-8 kişiyle kına yakmakmı? Bana çok hayal edilesi gelmedi kusura bakmayın. Ama tabii tercih sizin.
Tabii komşuların ihbar etme olasılığıda var. Ben şahsen apartmanımda kına vb eğlence olsa ihbar ederim. Net

Son düzenleme:
Bir nesil olduğu gibi eğitim hayatından mahrum kaldı, sağlıkçılar desen ya ailesiyle görüşemiyor ya da daha fenası ölüyor veya covid sonrası hastalıklarıyla uğraşıyor... insanlar ekmek parası kazanmak için kalabalığa girerken bir yandan da yüreği ağzında, ailesine sevdiklerine kendilerinden bir zarar gelmesin diye. Memleketin yarısı işsiz, kafedeki garsonundan oteldeki aşçısına, lokantadaki kasiyere, eğlence yerindeki müzisyenine kadar, insanlar gerçekten açlıkla sınanıyor. Sağlık bakanı bugün bulaşların %85’inin ev bulaşı olduğunu da açıklamış.
Sizin derdinizse kınaya ayşeyi çağırmamak. Ayşenin çeyrek porsiyon aklı varsa zaten gelmez.

Korona boyle iken ocakta biranda sifirlanacakmi kına işleri falan yasak degilmi yahu😁 neyse kontenjan dolu kısıtlı kişi cagirdim de gec

Kadınlar kulübü yöneticisi olsam ve devlet tarafından bı şikayet uygulaması olsaydı ev içi buluşmaları şikayet edebileceğimiz, vallahi billahi siz sayın üyenin bilgilerini yetkililere verirdim.

Hiç mi tüm basın yayın organlarında, sosyal medya mecralarında ki duyuruları covid içeriklerini izlemiyorsunuz.
Size yada arkadaşlarınıza bişey olmuyor olabilir ama olanlar acı içinde ölüyor.
Bı doktor çıktı TV ye covid olmuş yoğun bakımda yattığımda sanki dikenli tel üzerinde yatıyor gibi ağrılar çekmiş günlerce insan şunun üzerine kına yapmaktan vazgeçer.
Temkinli insanlar deyip duyar kimse kasamaz.
Sağlık bakanının dedikleri ortada.

Sizin çok önemli olabilir buna saygı herkes duyar, o zaman evliliğinizi covidin bitmesini bekleyip yapacaksınız.

Arkadaş konusuna gelince, hem bu kadar olumsuz içerik yazıp hemde bu olumsuz kisilikli kişinin aşırı samimi olduğu 2 arkadaşı sizin çok de çok samimi arkadaş olduğunuz kişiler olması bana acayip enteresan geldi.

Valla ben 5 yılı devirdim 6. Yılın için de evliyim, covidin movidin kol gezmedigi zaman evlendim düşünün. İş yerinde sadece arkadaşım olan sevdiğim kişileri davet ettim.
Kimse de neden diye bı soru soramadı.
Siz de davet etmeyeceksiniz.
Konusunu dahi açmayacaksınız.

Anladığım kadarıyla sevmediginiz bu kişilikle sizde çok samimisiniz ki şimdi kara kara düşünüp nasıl çağırmayayım diyorsunuz.

Not; Yaptığınız iş çok belli, evlilik tarihi ortada ve arkadaşınız hakkında yazdığınız şu taksi olayı o kadar açık ki. Eğer arkadaşınız bu platformu kullanıyor ise şak diye aha bu benim der.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X