Nasıl çalışılır ?

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Ben liseyi dışarıdan bitirdim şuan tyt-ayt sınavlarına girmeyi düşünüyorum üniversite için ama alt yapım olmaldığı içim matamatiği yapamıyorum sözelim iyi ama matamatiği çalışsamda olmuyor çok moralim bozuluyor modum düşüyor bu arada evliyim çok istiyorum ünüversite okumayı.
Ama moralim çok bozuluyor sonuçta alt yapım yok ne olacak böyle matamatiği nasıl yaparım çalışırım öneriniz var mı?
Benim gibi evde çalışarak ünüversite kazanan var mı?

Ablam da liseyi dışarıdan okudu ,
Ve şu an memur.
Hem de iki çocuklu haliyle atandı.
Ben bu "yapamam , edemem " diyenleri anlamıyorum , anlamayacağım.

Ablam da liseyi dışarıdan okudu ,
Ve şu an memur.
Hem de iki çocuklu haliyle atandı.
Ben bu "yapamam , edemem " diyenleri anlamıyorum , anlamayacağım.
Ya ben yapamam demiyorum ama matamatiğe çalışıyorum o kadar konuları Anlıyorum ama soruları hiç çözemiyorum buda haliyle modumu düşürüyor

Ama matematik o :) canım sıfırdan yapmak için antremanlarla matematik kitabına başla toplam 4 kitap, en temelden başlıyor adım adım ilerliyosun videoları da var

antrenmanlarla matematiğe ek olarak
6. 7. ve 8. sınıf matematik konu anlatımlı veya çözümlü soru bankasi kitabi alabilirsiniz.

internet üzerinden online sinavlara hazırlayan kurumlar var. onlardan matematik dersi satin alip yetiscek mi diye strese girmeden çalışabilirsiniz. hem online olduğu için hocaya sorma imkaniniz da olur.

teyzem 3 cocukla sonradan okuyup atandi. su an dört yıllık öğretmen kendisi :)

ben de evlendikten sonra atandim. ama dersaneye gittim ben alan için. iibf mezunuyum.

Maddi durumunuz iyiyse hafta içi gündüzleri kursa gidin sınavla ilgili özel hazırlık kursu varsa ona, değilse internetten ders videoları izleyebilirsiniz

Hiç matamatik yapmadınız mı yada kaç net yapsak kurtarırız matamatiği
Önceki sınav sisteminde tm ile alıyordu şu an sözel den alıyor bu bölüm. Yani sizin Matematiğiniz iyi değilse onunla vakit kaybetmeyin derim. Sizi kurtaracak kadar soru yapsanız dahi yeterli olur. Sizi kurtaracak olan Türkçe ağırlıklı çalışmanız. Bende matematik çok yapamıyorum sözele ağırlık vermiştim sınavda ama bu bölüm şu an sözel den aldığı için işiniz bizim dönemden daha kolay sözel derslerde yüksek tutarsanız çok rahat kazanırsınız. Çünkü Sıfırdan bütün matematiği bir yılda yükseltmek çok zor. O yüzden matematikten bir kaç konu tutun ona çalışın sadece geri kalanı sözel konulara çalışırsınız. Benim size tavsiyem budur. Şimdiden başlarsanız çokr ahat yetişir.

Bakın tarihte ramazan yetkin
Coğrafyada yine benim hocamdan dinleyebilirsiniz
Matematik hocalara geldik öneriliyor genelde
Türkçede Rüştü hoca güzel anlatıyor
Tavsiye ederim.

Birde denme çözüm bol bol ondan önce soru bankası ile hızlanın sonrasında sürekli deneme çözün çünkü deneme sizi sınava hazırlayacak süre kontrolünüzü yapabileceksiniz.
Normal soru bankası çözerken dahi süre tutmanızı tavsiye ederim çünkü sınavda bilgiyle birlikte süre önem taşıyor. Süre yemediğine bilsenizde bir şey fark etmez. O yüzden bilgi artı hız çok önemli.

Ben de liseden mezun olmamdan 7 sene sonra universite hayalleri kurmaya basladim. Evliyim. Bi tane de cocugum var. Su an esimle farkli illerdeyiz. Ben ailemleyim. Evlerinde internet yok. Buraya gelmeden once youtubedan ders videolari indirdim. Cocugum uyudukca acip calisiyorum. Youtubedan arastirabilirsiniz o kadar cok ders kanali var ki.
Kitap konusunda da aktif matematik kitabi da cok oneriliyor. Ve çap fasikülleri. Kitap alacaginiz zaman videolu cozumlu bi kitap alirsaniz yapamadiginiz yerde acar bakarsiniz. Ben henuz kitap alisverisi yapmadim ama epey video izledim tavsiyelerle ilgili. Bir de soru sorabildiginiz uygulamalar var. Ücretsiz olanlarda genelde ogrenciler cevapliyor. Ucretlilerde de ogretmenler videolu sekilde cevapliyor. Cocugunuz yoksa bence yapilamayacak bir şey değil evliyken universiteye hazirlanmak. Cocuk olunca daha zor oluyor.

Matematiği iyi yapabilmenin şartı Türkçe’yi de iyi bilmekten geçiyor. Bol bol kitap okuyun. Zihniniz açılır. Bu sayede kavrama yeteneğiniz artar. Bol bol matematik soruları çözün. İmkanınız varsa özel ders alın. Yoksa oturup kitaptan, internetteki videolardan anlamaya çalışın. Çalıştıkça o kadar zor olmadığını anlayacaksınız. Ama çok çalışın, pes etmeyin.

Matematik öğretmeniyim ben canım Antrenmanlarla Matematik kitabını al. Youtube dan videolar izleyerek başla. Yapabilirsin neden olmasın. Ön yargıyla başlamayın matematik yapamıyorum diye. Beyine olumsuz düşünceler gönderdiğin zaman gerçekten anlamakta zorlanırsın. Yaptıkça mutlu olacaksın emin ol. Yapabiliyorum çok kolaymış diye kendini motive et her zaman

Tabi ki yapılır. Hele ki şu zamanda artık çoğu kitabin video çözümleri var konu anlatım videoları var. 0 dan başlayan kitaplardan alın ve başlayın. Ama ara verecekseniz hiç başlamayın. Planlı olursanız olur öyle emeksiz hiç bir şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…