Nasıl çözerim?

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.913
63
Selamlar herkese.

2 yaşında erkek bir kedim var, cinsle tekir kırması sanırım direkt tekir değil. Sorunumuz tüylerinin çok ince olması ve çok dökülmesi. İnce olduğu için de dökülünce yapışıyor kıyafetlere koltuklara vs. Bende bir de bebek var bir de tüye takıntılı bir koca. O yüzden süpürmek dışında ne yapabilirim? Özel kedi tarağı var onla da tarıyorum ama dökülmesi çok. Maması iyi, kuzu etli. Sanırım tavuk etli olanlar çok döktürüyormuş. Bunun dışında bana tüy sorunu için ne önerirsiniz? Vitamin falan işe yarar mı acaba, kullanıp memnun kalan var mı?

Ne önerirsiniz tüy dökülmesini azaltacak? Ama işe yarayan bir şey olsun lütfen.

Kısırsa kediniz veterinerinden hormon dengeleyici özel kuru mamalar oluyo biz düzenli olarak ona geçtiğimizde baya bir azalma olmuştu tüy dökülmesinde ama kesin çözümü traş harici yok malesef

Kısırsa kediniz veterinerinden hormon dengeleyici özel kuru mamalar oluyo biz düzenli olarak ona geçtiğimizde baya bir azalma olmuştu tüy dökülmesinde ama kesin çözümü traş harici yok malesef
Traş ettirmek onları utandırıyormuş sanırım öyle okumuştum. Traş ettirince ne kadar zamanda bir ediliyor acaba?

Traş ettirmek onları utandırıyormuş sanırım öyle okumuştum. Traş ettirince ne kadar zamanda bir ediliyor acaba?
Bende traşa karşıydım ettirmedik hiç, psikolojileri etkileniyo diye biliyorum bende, ne kadar sürede bir yapılır bilemiyorum malesef

Kedidir bu tüy dökecek tabii ki. Benim eşimde sevmiyor pek kedi ama karışmıyorda arada üstünde görse de. Yapacak bir şey yok çünkü doğası gereği bu zamanlarda özellikle tüylerini yenilediğinden dökülmesi çok normal.

Ne yazık ki bu işin çözümü yok. Kedi varsa tüy olacak. Zamanla tüylerle yaşamaya alışıyorsunuz. Kedinin aşıları tamam ise tüyden korkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Traş ettirmeye gelince, biz 6 ayda bir traş ettiriyoruz ama evde gene tüy var. Hayvan da tıraşa alıştı, umru değil. Ama traş olursa tüy olmuyor diye bir durum olmuyor.

tüylerin ince olması da bir sorun dökülmesi de. sebebleri farklı da olabilir aynı da. hormon tahlili yaptırmanız gerekiyor. moralinizi bozmak istemem ama kedinizin ciddi problemleri olabilir. ACTH, T4 aranabilir. tam teşekküllü hayvan hastanelerinde veya bir vet. fakültesinde yaptırabilirsiniz. geçmiş olsun.

tüylerin ince olması da bir sorun dökülmesi de. sebebleri farklı da olabilir aynı da. hormon tahlili yaptırmanız gerekiyor. moralinizi bozmak istemem ama kedinizin ciddi problemleri olabilir. ACTH, T4 aranabilir. tam teşekküllü hayvan hastanelerinde veya bir vet. fakültesinde yaptırabilirsiniz. geçmiş olsun.
Ay korktum şu anda. Ama sonradan böyle olmadı hep böyleydi ben yapısal olarak düşündüm. İnce tüylü olduğu için de yapıştığını düşündüm. Mesela annemin kedisi de var ama tüyleri kalın dökülünce üste yapışmıyor. Ciddi bir sorun mudur ya korktum baya.

Ne yazık ki bu işin çözümü yok. Kedi varsa tüy olacak. Zamanla tüylerle yaşamaya alışıyorsunuz. Kedinin aşıları tamam ise tüyden korkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Traş ettirmeye gelince, biz 6 ayda bir traş ettiriyoruz ama evde gene tüy var. Hayvan da tıraşa alıştı, umru değil. Ama traş olursa tüy olmuyor diye bir durum olmuyor.
Eğer traşta sorun olmazsa 3 ayda bir edilse yine mi olur bu sorun acaba? Hani kısa olunca daha az dökülmez mi

Gun icerisinde tuy toplama rulosu ile kedinizi fircalayin , onun disinda birde tuy tabletleri var

veterinere bir gösterin bence, vitamin verebilir mamasını değiştirebilir
tarağı zaten varmış. kedili evlerde bebek varsa robot süpürge öneririm. yerdeki her şeyi en ince ayrıntısına kadar süpürüyor çünkü
ama önce kedinizde bir sorun olup olmadığına baktırın derim

Çoook uzun tüylü bir kızım var, ben de olası hamilelik durumu vs için konu açmıştım, sağolsun arkadaşlar güzel önerilerde bulundular. Robot süpürge çok önerilmişti, gerçekten işe yarıyormuş, mutlaka tavsiye ederim, çok rahatladım. Kurutma makinesi demişlerdi arkadaşlar, onu daha almadım ama almayı düşünüyorum, aklınızda bulunsun. Son olarak tıraş düşünmeyin lütfen, bir keresinde tüyleri çok dolandığı için az daha mecbur kalıyorduk ama iyi ki olmamış. Hayvan her tıraşta narkoz alacak, ki bu durum zorunluluk değil onun için bence çok riskli. Düzenli tarama ve süpürge benim işimi oldukça kolaylaştırdı.

Vitaminler satılıyor internette. Araştırın derim. Bir de ben yumurta sarısı veriyorun haftada 1-2 sefer. Tüy sağlığına iyi geliyor.
Balıklı mamaların da tüylerine iyi geldiğini okumuştum.

Önce mamayı değiştirerek deneyin, çözülmezse diğer çözümlere odaklanırsınız. Benim kedimde tüy sorunu mama kaynaklıydı mesela.

Çoook uzun tüylü bir kızım var, ben de olası hamilelik durumu vs için konu açmıştım, sağolsun arkadaşlar güzel önerilerde bulundular. Robot süpürge çok önerilmişti, gerçekten işe yarıyormuş, mutlaka tavsiye ederim, çok rahatladım. Kurutma makinesi demişlerdi arkadaşlar, onu daha almadım ama almayı düşünüyorum, aklınızda bulunsun. Son olarak tıraş düşünmeyin lütfen, bir keresinde tüyleri çok dolandığı için az daha mecbur kalıyorduk ama iyi ki olmamış. Hayvan her tıraşta narkoz alacak, ki bu durum zorunluluk değil onun için bence çok riskli. Düzenli tarama ve süpürge benim işimi oldukça kolaylaştırdı.
Aaa narkoz da vardı değil mi unutmuşum onu. Haklısınız o zaman traş olmaz.

Tüy dökme normal olabileceği gibi bir sorunun göstergesi de olabilir. Bizim veterinerimiz hep "tüy yapısı hayvanın sağlığı ile ilgili bilgi verir, cildi en büyük organ gibi düşünmek lazım." der. Bir şey kullanması gerekiyorsa da bunu veterinerinize bırakmak en doğrusu bence. Birine iyi gelen diğerine iyi gelmez. Sonuçta dertlerini de anlatamıyorlar, bizim anlamlandırdığımız kadarıyla idare etmeye mahkumlar. Yerinizde olsam, takibini yapan kişiyle görüşmeden hiçbir şey yapmazdım.

Back
X