Nasıl Çözerim?

Okul sonrasında oyunlu etüt vesaire yok mu çevrede en mantıklısı o duruyor zira görümcenin zeka yaşı gelişememiş

Söyledim. Tamam diyor sonra resetliyor kendini. Böyle her şeye cevabım varmış gibi duruyor ama gerçekten bütün çözüm yollarını denedim sonra geldim konu açtım ki kolay kolay konu açmam

Akraba ile uğraşılmıyor, biz de yaşadık, sen elden iyidir halası diye düşünüyorsun o da amaaan yabancı değil kendimizden diye yalapşap iş yapıyor, senin işin kolaylaşmıyor onun cebi para görüyor. İmkanın varsa başkasına baktır.

Okul sonrasında oyunlu etüt vesaire yok mu çevrede en mantıklısı o duruyor zira görümcenin zeka yaşı gelişememiş

Çocuk öğlenci 13 ile 18 arası okulu. sabah dört saat ilgileniyor onda da zaten çocuk ödev vs ile oyalanıyor

Özel sektör olduğu için yok. Ya aslında benim sorunum Mayıs sonuna kadar.
O zaman tek çare kv ile konuşup halletmeye çalışmak, mayısa çok yok neticede gorumcenede minik bir hediye alıp, seni yoruyoruz ama biraz daha idare et bizi teşekkür ederiz minvalinde konuşabilirsiniz.

Kadının tahammülü azalmıştır. Haftanın üç günü tüm günü sizin çocuğunuz ile dolu. Her sabah erkenden uyanıp giyinip evden çıkmak zorunda - ki insan çalışmadığında ekmek almaya gitmek bile istemez bazen, üşenir. bir planı olsa, kuaföre gitse, eşi dostu cagirsa vs erkenden evden çıkamaz.
Yeğenini seviyor ama bu haftanın üç günü tüm gününü çocuğa göre ayarlamak istediği anlamına gelmez ki. Ben de yeğenimi çok seviyorum. Ama haftada üç gün okuldan alma - okula bırakma işi bana kitlense gıcık olurdum. Kuzenim karı koca memur , gittikleri şehirde yalnızlar. Bir komşuları ile anlaşmışlar. Sabah çocuğu kendileri okula birakiyor, komşu da mahalledeki okuldan çıkışta alıyor, akşam olup ailesi gelene kadar bakıyorlar, önüne yemek koyuyorlar, göz kulak oluyorlar. Ve asgari ücret ederinde para alıyorlar .
Yani halasinin yaptığı bir emek ve sizin yaptığınız aslında emek sömürüsü.
Karı koca calismaniz onun problemi değil ki. karı koca çalışıyorsunuz madem haftada üç gün çocuğunuza bakıcılık yapan aile üyesine maaş verin, kabul etmezse (ki etmez büyük ihtimal) her üç ayda bir şöyle 10-20 bin aralığında güzel bir bilezik alın, emeklerine karşılık, 'sen bizim çocuğumuza bakıyorsun,içimizden geldi' diye.
Kadının emeğini vermezseniz tabii ki her şey gözüne batar. sizin iş yerindeki müdürünüz size "her gün sabah ve ogleden sonra su evrakları yan sokaktaki büroya imzalat getir" diye iş kitlese siz de evraka bile söylenirsiniz.
Kadına kesinlikle hak verdim, bıkmıştır ve çooook haklı.

Çocuğunuz ôğlenci galiba,güvenilir bir komsu yok mu öğlene kadar bakabilecek halaya verdiğiniz ücreti ona verirsiniz birkaç ay babaanne emekli olana kadar idare edecek ya da sorun da çıksa bu şekil halayla bikaç ay mecbur idare edilecek bı siz bı eşiniz yıllık izin de alabilir

Babaannenin bir kaç ay açığını siz kapatıp emekli edebiliyor musunuz?
Babaanneye belirtin sen işten çıkana kadar bakıcı tutalım sonra sen bak diye.
İkinci bir seçenekte şehrinizde edüt merkezi varsa oraya bırakın. Sabah kahvaltı yaptırıp öğlen yemeğini yedirip okula bırakıyorlar çocuğu. Tabi bu süreçte ödevi varsa ödevini yaptırıyorlar, boşluk kalırsa kursla destekliyorlar (resim, akıl-zeka oyunu, müzik vb.)

Okulun kursları varsa onlara kaydettir oğlunu sabahçı öğlen sonu satranç ve tenise gidiyor benim ki aynı yaştalar

O zaman tek çare kv ile konuşup halletmeye çalışmak, mayısa çok yok neticede gorumcenede minik bir hediye alıp, seni yoruyoruz ama biraz daha idare et bizi teşekkür ederiz minvalinde konuşabilirsiniz.

Abisi para veriyor ihtiyaçlarını karşılıyor. annesi de kızına ayrıca destek oluyor. bir de onu deneyeyim bakalım

Zaten parayla bakıyor bir nevi suan işi bu. Yaptığı ayıp halanın.. özel hayatı sorunlu olabilir ama karşılığını aldığı bir iş yapıyor suan.. çok haklısın insan rahatsız olur. Bunca zaman anlaşıyorlardı da şimdi mi şikayet eder oldu üstelik doğduğundan beri anne yarısı da gibiymiş sorunları çok mu ? Psikolojisi mi iyi değil acaba

Yengenc ben zorunlu demedim bakması için. Kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil. en başından yazdım bunu. Bunalmış olabilir bırakıyorum diyebilir zorunlu tutmuyorum ki zaten
ama bakıyorum bu çocuk bende deyip bu şekilde de davranamaz

Onu da sunacağım ona. Çünkü bunun ilerisi hepimizin gerilmesine yol açacak.

çocuğunuz yok sanırım ki bu sorunu küçümsemişsiniz ki çalışan anne için evladının bakımı en büyük problemdir, bu ister görümcesi olsun ister kaynanası, ister öz annesi isterse de bakıcı
dalga geçtiğiniz konuya dikkat edin

ayrıca morel nedir ya

Onun derdi başka. Kendi konularına yaptığım yorumlardan dolayı geldi. Neyse ki gönderdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…