Görümcenizle nasıl konuştunuz açık açık söylediniz mi ? Nasıl anlamıyor mesela? Mırın kırın edicekse bakmasın. Bana kalırsa da yarım gün birini bulun iyi olan aranız ve iyi olan hala yeğen ilişkiside zarar görmesin
aa pardon ben hala psikolojik destek alıyor sandım
ama sonuç olarak hala da bu aralar kendini pek iyi hissetmiyor
peki çocuğun terapisti ile bu konuyu konuştunuz mu ya da konuşma şansınız var mıdır ?
o ne önerir acaba onun önerisine göre ilerlemek de bi seçenek olabilir
yine bi başkasının dediği gibi babaanneyi sizin emekli yapma imkanınız varsa bu da bi çözüm olabilir
İyi olduğunu hissettim ve anladım. Aksi taktirde bakmaz ve annesi de kızına idare et demez. Sizi seviyorlar ve değer veriyorlar. Bazen bu değer yetmiyor. Siz biraz araştırın güvenilir yarım gün bakabilecek birilerini bakalım ne oluyor. Kafanıza yatarsa öyle yaparsınız zaten geçici bir süreç. Allah kolaylık versin.nTamam abla haklısın diyor. Konuşuyoruz yorumda bulunuyor farkında o anda durumun ama ertesi gün aynı.
bizim aramız çok iyidir aramızda para muhabbeti de olmaz yani.
Çok şükür derdin böylesi size de nasip olsun diyeceğim ama at hırsızı kocanızdan zor tabiYaaa ne kadar büyük bir sorununuz varmış öyle, çözülmesi çok zor gibi
fedakarlık işinin tamamen bitmesi lazım bizim toplumdaEvet ama öyle ya da böyle kadına kitlenmis.
Ben kadıni zorladiniz demedim ki. Hatır için, gönül için , sevdiğini için, çocuk ortada kalmasın diye bir şekilde ihale ona kalmış. Ama bu emeginin sömürüldüğü anlamına gelmiyor ki. Birkac haftalık bir şey de değil, oldukça uzun sürecek bir şey.
Türk toplumunda herkes gereksiz yere bir ton fedakarlik yapar,sonra da bundan rahatsizlik duyar ve pasif agresif tavırlar sergiler, sonra da her iki kişi de birbirine gıcık olur ve uzun vadede kötü olur. Bu hep böyledir, bizim toplumumuzun temelinde gereksiz fedakarlık ve sonrasında gelen bir pasif agresiflik var. Neneler de 'torun yapin ben bakayım' diye ısrar ederler, bakma zamanı ona gelene kadar gün aşırı 'ozledim kuzumu' der gelirler, sonra bakmaya başlayinca sikayetlenirler. KKda her Allah'ın günü konular açılıyor, kadın kendi isteği ile ailesine tüm maaşını veriyor. Bir sure sonra ailesinin bir şeyine gıcık oluyor, pişman oluyor. Evlenen arkadasinin şehir disindaki düğününe kendi isteğinle gidiyorsun, tüm fedakarliklari yapıp borca girip en güzel hediyeyi alıyorsun, o senin düğününde gelmiyor, ya da yabancı gibi geliyor bileniyorsun,dostluğun zedeleniyor.
Bizim toplumumuzun temel yapıtaşı gereksiz fedakarlık.
Kadının da yaptığı bu.
Ve açık açık daha da yapmak istemiyor.
Gönülsüz insan böyle bakıyor işte. Sizin yapmanız gereken ya bunun naziyla ugrasmayip çocuğunuz için başka alternatif düşünmek, ya da başka alternatif yoksa verdiği emeğin aslında ne kadar büyük olduğunu görüp ona minnettarligini hissettirmeniz hatta kabul ederse para, etmezse altın vs vermeniz.
Sizin yaptığınız şekilde, sırf yeğen sevgisiyle bu şekilde oluyor.
O zaman cidden çocuğa bakmak istemiyor artık ama annesine kıyamadığı için devam ediyor. Mesela sen emekli olana kadar böyle devam edeceğiz terapist tavsiye etti gibi böyle değişik bahanelerle bir bakıcıya geçebilir misiniz?yok algılamaz. Onunla rahat konuşurum. eşimin ailesi ile genel olarak rahat konuşurum. birbirimizi yanlış anlamayız ama bu ara görümcem anlamamakta ısrar ediyor. Hani olayı kavrayamıyor. Durumun farkında ama zorlanıyor sanırım.
Dedim zorlanıyorsa bıraksın biz de başımızın çaresine bakalım. Eşim e diyor o zaman annem bakar kimseye bırakmaz çocuğu
Zam istiyor olabilir mi?Para veriyoruz ki.
nE?En şaşırdığım şikayeti de oyun oynarken hep o yeniyor ve ben bundan sıkılıyorum ben de yenmek istiyorum demesi oldu.
Maşallah maşallah ne güzel Allah daim etsinOnlar da benimle birlikte ağladı o zor zamanlarda. Hep beraber yaşadık süreçleri.
İlk okula başladığında zorbalığa uğradı çocuk. Hemen okul değiştirdik. Normal psikolojide değildik o süreçte kv devreye girdi biz hallederiz bu tarafı siz diğer tarafı halledin dedi Kv dediği şu benim bir kızım bir oğlum vardı şimdi 2 kızım bir oğlum bir de torunum var. Bunu sadece dili ile de söylemez hareketleriyle de gösterir. Nazar edeceğim ha
Zam istiyor olabilir mi?
Konuyu ve yorumlari okudum aklima yatan en guzel fikir kv'yi disardan emekli ettirmek.
Ama o da olmazsa halayi haftasonlari kiz kiza alisverise goturup, birkac sevdigi sey (kiyafet, makyaj malzemesi, elektronik, mucevher her ne seviyorsa) alinabilir, bu esnada bir yemek / kahve esliginse birkac hafta derdini dinlerseniz sakinlesecektir eminim.
Ozellikle "ben de oyunlarda yenmek istiyorum" cumlesinden cikardigim haksizliga ugradigi ve ilgisiz kaldigi bir donemde kendisi. Duygularini paylasabilecegi, samimi buldugu bir dert ortagi sorunu çözebilir gibi geldi bana.
kız kardeşim 30 yaşında o da bekar o da böyle , ne kadar cok severlerse sevsinler öz anne değil..
gelen bakıcı daha sistamatik ve soğuk olacak..
yeter bakasım gelmiyor sürekli bende birazda karşı taraf baksın (kardeşim haftasa 1-2 bebeğe bakınca böyle)
demiyorsa akışına bırak.
Yoo eksik yok. Tam olarak bunu söyledi. "abla oyun oynuyoruz hep o yenmek istiyor ama bu durum canımı sıkıyor. Bir kere de ben yenmek istiyorum"Bana biraz eksik anlatıyorsunuz gibi geldi otuz yaşında kadın hep beni yeniyor demez sadece. belki çocuğunuz biraz haraketli ya da halasına çok mu yüklendiniz?
ne bileyim para veriyoruz demişsiniz belki çok saat bakıp az geliyor olabilir.Türkiye'de konu torun bakıcılık olunca ele tonlarca para verilir anane babanne akraba hasta mı eli ayağı tutuyor mu hiç umursayan olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?