Nasıl Çözerim?

Tamam abla haklısın diyor. Konuşuyoruz yorumda bulunuyor farkında o anda durumun ama ertesi gün aynı.
bizim aramız çok iyidir aramızda para muhabbeti de olmaz yani.

Babaanneyi emekli yapma konusu aklıma yattı o şekilde çözüm sunacağım.
Hala daralmış olabilir sıkılıyor olabilir hak veriyorum çünkü tek başına evde çalışmıyor . İlişkisi de iyi gitmiyor evlenemiyor. Bunlar onda sıkıntı yaratıyor farkındayım. aslında problem çocuk değil halanın ruh halinde.

Tamam abla haklısın diyor. Konuşuyoruz yorumda bulunuyor farkında o anda durumun ama ertesi gün aynı.
bizim aramız çok iyidir aramızda para muhabbeti de olmaz yani.
İyi olduğunu hissettim ve anladım. Aksi taktirde bakmaz ve annesi de kızına idare et demez. Sizi seviyorlar ve değer veriyorlar. Bazen bu değer yetmiyor. Siz biraz araştırın güvenilir yarım gün bakabilecek birilerini bakalım ne oluyor. Kafanıza yatarsa öyle yaparsınız zaten geçici bir süreç. Allah kolaylık versin.n

fedakarlık işinin tamamen bitmesi lazım bizim toplumda
kaldıramayacağı taşın altına elini koymasın kimse
çocuğun suratına da sen beni kırdın ben sana küstüm gibi laflar edilmez
bu kadın şu an 8-18 çalışıyor olsaydı patronuna , iş arkadaşına söylenecekti
bu kadını kimse zorlamamış para da veriyorlar
insanlar altta kalmamak için sürücü kursuna yazdırmışlar yani 30 yaşında koca kadının kurs masrafını abisi ödüyor
kendilerince bi karşılık sunmak istemişler
konu sahibine çıkış yapmana anlam veremedim açıkçası

Ben iki çocuğumda da kendim annem vefat etmiş olduğu ve eski kaynanada bakmadığı için ilk iki yıl çocuklarım evde kalsın rahat etsin sıcak yataklarından çıkmasınlar diye bakıcı işine giriştim.İnanın bu bakıcıdan yana hiç şansım olmadı . Hep sohbet ortamından eli yüzü temiz abdestli namazlı temiz insanlar seçtim ama malesef nelerle karşılaştım hatta biz sabah arabayla alıp akşamda arabayla bırakıyorduk temizlik pasta yemek bendeydi sadece çocuğumla oturup oynayacak yemek yiyip konuşacaklardı ama hiç istekleri bitmedi kimi haber vermeden hastane işim vardı deyip gelmedi kimi haftada bir günüm var der kimi her cuma sohbete gider kiminin elinden tel düşmez kimi kahve sigara akşama kadar balkonda durur çocuk tv başında ortada oyalanır kimi çocuk uyanıkken tv açıp uyur kimi biz yokken evden malzeme götürürmüş ( komşular uyardı ) kimi benim gezmelik kıyafetlerimi giyip benim küplerimi takar beni öyle karşılar o zamanlar klima ile ısınıyorduk e tabi oturduğumuz odaları yakıyorduk birgün eve ansızın geldimki bütün kapılar açık bütün klimalar çalışıyor ev fırın gibi kiminde ev telefon faturam patlatıldı ....bunların hiç arkası gelmedi. Ben başedemedim fazla iyi yumuşak yüzlü olmamdan dolayıda yüz buldurlar aslında . Etüt yaşına kadar halasından rica edin olumsuz olduğunuz durumları söyleyin idare etsin hem kendi harçlığınıda çıkartsın kendinede yiğeniyle vakit geçirmek iyi gelir

Calci bence önce kendisiyle konuş bu durumu. Kayınvaliden ile konuşunca annesine şikayet etmiş gibi olmaz mı? Bir kaç ay için bakıcı vs mantıklı değil zaten. Bulması, alışması vs derken epey süre geçer.

O zaman cidden çocuğa bakmak istemiyor artık ama annesine kıyamadığı için devam ediyor. Mesela sen emekli olana kadar böyle devam edeceğiz terapist tavsiye etti gibi böyle değişik bahanelerle bir bakıcıya geçebilir misiniz?

Konuyu ve yorumlari okudum aklima yatan en guzel fikir kv'yi disardan emekli ettirmek.

Ama o da olmazsa halayi haftasonlari kiz kiza alisverise goturup, birkac sevdigi sey (kiyafet, makyaj malzemesi, elektronik, mucevher her ne seviyorsa) alinabilir, bu esnada bir yemek / kahve esliginse birkac hafta derdini dinlerseniz sakinlesecektir eminim.

Ozellikle "ben de oyunlarda yenmek istiyorum" cumlesinden cikardigim haksizliga ugradigi ve ilgisiz kaldigi bir donemde kendisi. Duygularini paylasabilecegi, samimi buldugu bir dert ortagi sorunu çözebilir gibi geldi bana.

Gorumceniz de pasif agresif. Belli ki cani bakmak istemiyor olabilir cocuk sorumlulugu agir gelmistir ama lafi egip bukmesine cocuga olumsuzluk yansitmasina ne gerek var. Sizin cozumunuz belli. Kayinvalidenize durumu izah edip o emekli olana kadar gecici bakici bulmak. Kayinvalideniz de mantikli olsun bes ay icin emekliligini yakmasin. Okul hayati uzun zaten bol bol bakacak. Gorumcenizi idare etmeyin bu tabloda cunku 4 saat az sure degil. Konularinizi okumadim ama cocugunuz belli ki zor bir donemden gecmis ya da geciyor. Gorumcenizin pasif agresif davranislari onu daha cok incitebilir.

Maşallah maşallah ne güzel Allah daim etsin Bence senin kv sen konuşunca tamam kızım diyip konuya el atacak inşallah.

Zam istiyor olabilir mi?

Para sorunu yok. babasının kredi kartı onda. İstediği gibi harcıyor istediği gibi geziyor alıyor. Fazla rahat belki de sorumluluk ağır geldi. Bilmiyorum. Kv ile görüşeceğim onunla çözmeye çalışacağım. Ne düşünüyor bir öğreneyim

Evet ilgisiz kaldı çünkü 3 yıllık bir sevgilisi var ve ne evlenebiliyor ne ayrılabiliyor. Bu konuda yalnız kaldı

Kayınvalideniz anlayışlı biri anladığım kadarıyla onunla konuşsanız durumu anlatıp en azından o işten çıkana kadar bakıcı ayarlasanız yarım gün, kayinvalideniz işten çıkınca da o ilgilenmeye başlasa?

Bana biraz eksik anlatıyorsunuz gibi geldi otuz yaşında kadın hep beni yeniyor demez sadece. belki çocuğunuz biraz haraketli ya da halasına çok mu yüklendiniz?
ne bileyim para veriyoruz demişsiniz belki çok saat bakıp az geliyor olabilir.Türkiye'de konu torun bakıcılık olunca ele tonlarca para verilir anane babanne akraba hasta mı eli ayağı tutuyor mu hiç umursayan olmaz.

kız kardeşim 30 yaşında o da bekar o da böyle , ne kadar cok severlerse sevsinler öz anne değil..
gelen bakıcı daha sistamatik ve soğuk olacak..

yeter bakasım gelmiyor sürekli bende birazda karşı taraf baksın (kardeşim haftasa 1-2 bebeğe bakınca böyle)
demiyorsa akışına bırak.

Yoo eksik yok. Tam olarak bunu söyledi. "abla oyun oynuyoruz hep o yenmek istiyor ama bu durum canımı sıkıyor. Bir kere de ben yenmek istiyorum"
Herkese tek tek yazamam neler verdiğimizi, konu içerisinde yazıyor okursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…