aynen katılıyorumgunayderciğim, ben de bununla ilgili geçmiş sayfalarda bir yazı paylaşmıştım; senin yazdıklarını destekleyen bir yazıydı. Bence de bir sabunda kostik varsa o sabun gerçekten de doğal değildir diye düşünüyorum. İllaki doğalını arıyorsak, krizsavarın paylaştığı gibi ya ürününü yalayarak test eden bir üretici ya da küllü su ile sabun yapan bir üretici bulacağız da; ikisi de zor mu zor. Deveye hendek atlatmak daha kolaydır. Keşke olabilse, yapılabilse! Ben köylülerin yaptığı sabunlardan umutluyum yine de! Yazın Bodrum' a gidince muhakkak köy pazarlarını gezip araştıracağım, site görevlilerine de sorabilirim aslında
gunayderciğim, ben de bununla ilgili geçmiş sayfalarda bir yazı paylaşmıştım; senin yazdıklarını destekleyen bir yazıydı. Bence de bir sabunda kostik varsa o sabun gerçekten de doğal değildir diye düşünüyorum. İllaki doğalını arıyorsak, krizsavarın paylaştığı gibi ya ürününü yalayarak test eden bir üretici ya da küllü su ile sabun yapan bir üretici bulacağız da; ikisi de zor mu zor. Deveye hendek atlatmak daha kolaydır. Keşke olabilse, yapılabilse! Ben köylülerin yaptığı sabunlardan umutluyum yine de! Yazın Bodrum' a gidince muhakkak köy pazarlarını gezip araştıracağım, site görevlilerine de sorabilirim aslında
benim aldığım sabun markasını bazılarının üzerinde erbay yazıyordu, sitede de bir yerlerde ismail erbay ismini gçrmüştüm. adamı araştırdım, gıda mühendisiymiş, gimdeste konferanslar vermiş (veriyor mu bilemem) ve bir yazısına rastladım "egecik sabun evi" bloğunda, ordan alıntılıyorum yine. içim rahatladı bir nebze olsun, buraya gelip yazan kimyager arkadaşımız bskn dediklerini onaylar nitelikteama siz bana yine de küllü sudan yapılan sabun bulursanız haber verin lütfen
"TABİİ (DOĞAL) TEMİZLİK: SABUN
YAĞ + KOSTİK= SABUN
Bildiğiniz ve aklınıza gelen tüm yağların kostikle muamelesinden sabun elde edilir.
KOSTİK: Bir damlası insanın gözünü kör edebilir. 2 Damla kulaktan içeriye akıtılsa insanın beynini parçalamaya yeterlidir. Ama sabun yapılırken yağın yağ özelliği kalmadığı gibi kostiğin de bu parçalayıcı özelliğinden eser kalmaz."
zaten telefondaki kadının sesi de çok güvenilir gelmişti. arkadaşlar artık ben etikete de inanamıyorum zaten. kişileri referans alarak ürün almaya başladım. etikete de inanılmıyor ki.. bir paraben var yazıyor bir yok yazıyor... doanın şampuanında, ersağın duş jelinde, bemix in ampulünde bu durumu gördüm. artık güvenemiyorum...
benim aldığım sabunda bunlar varmış, prina kostik yerine mi kullanıldı acep :44:
zeytinyağı, prina, palm, ve defne yağından imal edilmiştir.
Ismail beyi Takdir ettim de camasir tozlarinda yine anyonik naniyonik madde,sabun tozu karbonat borax bissuru sey kullanmis gene:)
Ben kullandigim markanin biosivilarindan COK memnunum neticede icinde sadece aqua(su) ve sapindus mukorossi(sabun cevizi) bulunuyor.
Tabii herkese saygim sonsuz...
ama onlara da ekliyoruz çamaşır aktif, yağ çöz, damla vs. oluyor yine aktif maddeli ürünler :44: zaten bulaşık parlatıcısından çok rahatsızım, o üzerine kuruyorsa çok tehlikeli bencesirkeye tekrar dönmeyi deneyeceğim bitince... bir de sab ın bulaşık tuzunu almıştım. bakalım bulaşık tuzu ersağ bulaşık tozuyla nasıl anlaşacak
Lokumu ben de 10 gün önce gördüm hoşuma giden epey şey vardı ama daha sonra alıcı gözle inceleyeceğim de bazı ürünleri Migros ta var ve bu siteden daha ucuzarkadaşlar arzu aygen'in beyaz unsuz şekersiz hamurişleri kitabının arkasında koçulu peynircilik tavsiye edilmişti. nette ona bakarken lokum.com diye bir site keşfettim, çok güzel yöresel lezzetler var, haberiniz olsun
Organik pamuk var ve ekoorganik satıyor canımorganik pamuk kullanan var mı ve varsa nerden alıyor, fark ettiriyor mu kendini?
organik pamuk kullanmaya karar verdim, pamuğun zirai ilaçları tolere etme kapasitesinin düşük olması sebebiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?