Canım hazır sütün mantığı da aynı. Kaynatabilirsin onu da ya da mayalayacak kadar ısıtabilirsin. Sonra mayayı katıp, tencerenin ya da kabın ağzını kapatıp, üstünü örtüp mayalanmasını beklersin. Hazır sütle de yoğurt çok güzel olur bu arada
boreas09, ben tam buğday unundan yapsam erişteyi tutmaz mı ki :26:
ozokun dediklerin doğruysa yandımama marketi de sevmiyorum. kekim de teflonda pişiyor hem. bir tanecik teflon kalıbım var
bir de hazır sütle yapılan yoğurdun gerçek yoğurt özelliği taşımadığını; ama hazır süt içmektense daha iyi olacağını okumuştum sanırım bir kitapta. probiyotik olmuyor muymuş ne... bence ararsanız bulursunuz açık süt satan bir yer :44:
seramiklere de şüpheli yaklaşılıyor. moneta iyi diyorlar, diğerleri taklit.. en iyisi döküm ve çelik almak.
yahu bunları nasıl yapıyorsun? benim makine çok hassas. tutmuyor çoğu tarif. zaten o kadar malzemem de yok. tarif defterin mi var, kafana göre mi yapıyorsun. iki şıksa çok şaşıracağım, gr gr çalışıyor makine resmen
tuz lambasını ilk defa duydum ben ya bakayım ona da teşekkür ederim bu aradabenim moneta döküm tavam var, çok da ağır değil ya :44: amaa bir yerli ürün dahalava döküm diye bir marka çıkmış, hayli iddialı ve dikkatli görünüyorlar. ben takip etmeyi ve uygun fiyata bir ara almayı istiyorum ürünlerinden :44:
ya boreas benim makine çok hassas. her şeyi gr gr yapmam lazım, yoksa pişmiyorekmek sanatı sitesinde de öyle yazıyordu ama, sen nasıl yapabiliyorsun anlamadım ki :44: o sitedekilerden dolayı mutfak tartısı da almıştım, senin var mı? maşallah diyeyim.
bir de ben yatak odasında tuz lambası kullanmaya başladım. iki gündür çok derin uyuyorumama günde kaç saat çalışmalı bilmiyorum, bilgiye ulaşamadım. umarım elektrik coşmaz
Hangi marka acaba ?
markası Arçelik. Kolay bir makine olsun istedim. Araştırmalarımdan sonra da anladım ki en kolay makine Arçelik ve Sinbo. Ben nedense Sinbo'ya iyi olmasına rağmen pek güvenemediğim için Arçelik almıştım. Hem fiyatı çok uygun, hem de çok kolay. Yalnız Arçelik'in iki modeli var. Ben bunu aldım:
Arçelik K-2715 Çift Hazneli Ekmek Yapma Makinesi | hızlıal.com
boreas ben bir keresinde poğaça hamurunu makinede yapayım dedim. hamur hazırlama programımı hatırlamıyorum, ona koydum malzemeleri. bir saat sonra güya hazır oldu. kapağı açtım, oh şişmiş baya. sonra bir dokundum, söndü hamurum. o gün bugündür sadece bildiğim tek ekmeği yapıyorum makinede :44: performansını kullanamıyorum...
izin verirsen seni ekmek yapma makinesi canavarı ilan ediyorum. ya harikasın yaa . ankaraya yolum düşerse mutlaka uğrarım bak haberin olsun. öyle lafda kalmaz ben cok gezerim gelirim mutlaka yanii. ozaman miss gbi sanki kokusu burnuma gelen o cevizli ekmeklerinden ikram edersin bana inş.
ay böyle yazdım da gercekten reelde aynı dili konuşabildiğimiz arkadaş sayısı cok az.sayılabilir nitelikte. burada bu platformda olmak beni fazlasıyla rahatlatıyor.
alacağım şeylerin listesi kabarıyor... krizsavar ın kullanıp memnun kaldığı doğrayıcı, senin memnun kaldığın buharlı temizleyici,yine senin eym, ve daha bir cok şey var listede....
hazır yeri gelmişken ben de hepinizi cok sevdim ,seviyorum...
ya ben bu ürünleri kaçırmışım doğrayıcı hangisi buharlı temizleyici hangisi başka neler var ne ara yazdınız bunları
krizsavar, eym hangi marka? Benimkinde ayrıca özel program var. Ben bütün ayarlarımı oradan yapıyorum
Canım biz bunları bu topikte paylaşmadık zatenbirşey kaçırmadın için rahat olsun ama acayip hızlı gidiyoruz bu arada. Başım döndü:130:
başka topik de mi var
gerçekten çok hızlı gidioruz birazdan dışarı çıkıcam korkuyorum geldiğimde yetişemicem diye
bu arada diğer topiği yazarmısın ona da bakayım
Canım biz bunları bu topikte paylaşmadık zatenbirşey kaçırmadın için rahat olsun ama acayip hızlı gidiyoruz bu arada. Başım döndü:130:
ozokun açık süt zaten kokuyor, biz eşimle süzüyoruz kaynatmadan önce gazlı bezle -yani adı o sanırım, o başka bir şey diyor da unuttum-, kaynatınca da gider içindeki kötülükler diye düşünüyorum. bir de monetada deterjan kullanma yasağı yoktu, ben de kullanıyorum, makineye de atıyorum tavamı:44: tuz lambası için rica ederim, negatif iyon salıyormuş, radyasyonun etkilerini azaltıyormuş, hem de çok dekoratif
benimki beko, bundan. o kadar araştırmıştım ben de, bunu almıştım en son. amangerçi bunu deneme amaçlı almıştım, sararsam daha iyisini alırım diye. oo ekmek sanatında millet çılgınlar gibi ekmek yapıp paylaşıyor, 300-600 liralık makineler almaya başlamışlardı ben okurken
Beko BKK 2505 EYM İncelemesi
ozokun açık süt zaten kokuyor, biz eşimle süzüyoruz kaynatmadan önce gazlı bezle -yani adı o sanırım, o başka bir şey diyor da unuttum-, kaynatınca da gider içindeki kötülükler diye düşünüyorum. bir de monetada deterjan kullanma yasağı yoktu, ben de kullanıyorum, makineye de atıyorum tavamı:44: tuz lambası için rica ederim, negatif iyon salıyormuş, radyasyonun etkilerini azaltıyormuş, hem de çok dekoratif
benimki beko, bundan. o kadar araştırmıştım ben de, bunu almıştım en son. amangerçi bunu deneme amaçlı almıştım, sararsam daha iyisini alırım diye. oo ekmek sanatında millet çılgınlar gibi ekmek yapıp paylaşıyor, 300-600 liralık makineler almaya başlamışlardı ben okurken
boreas, ben sana goji berry i ne için kullandığını soracaktım, unutmuşum :26:
Sana netten bulduğum alıntıyı kopyala yapıştır yapayım:
[COLOR="#000000"]KURT ÜZÜMÜDünya'da Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak ülkemizde pek bilinmeyen Kurt Üzümü "Süper Meyve" tanımını gerçekten hak ediyor. Goji Berry çok önemli bir meyve. Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet ve Moğolistanda dünyanın en yüksek dağları olan Himalayalar'da yetişiyor. Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve Çinde tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor.
Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptığı ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. Goji, Tibet'te kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için kullanılır ve kanı temizler.
Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan Goji, bir kuru üzüm olarak ta aynı önemde bir besindir.[/COLOR]
Kurt Üzümü'nün Faydaları:
Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
% 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
%8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
DNA'yı korur.
Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.
. .
[FONT=arial]Bir protein deposudur. 19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.
[FONT=arial]100 gr kurutulmuş goji berry içeriği:[/FONT]
- Kalsiyum: 112 mg
- Potasyum: 1,132 mg
- Demir: 9 mg
- Çinko: 2 mg
- Selenyum 50 mikrogram
- Riboflavin ( Vitamin B2) : 1,3 mg
- Vitamin C: Tam yelpazede 148 mg, en dar spektrumda 29 mg
- Beta-keroten: 7 mg
- Zeaksatin: 25mg ve 200 mg arası değişmektedir
- Poliskarin: Öz ağırlığının % 31'i kadar yani 100 gr da 31 gr.
Bunu, salon ve bahçe bitkisi satan bir sitede şans eseri görmüştüm. Bakalım, baharı sabırsızlıkla bekliyorum
[/FONT]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?