Şu iki durumu, neredeyse aynı, ve fakat karakterler farklı olarak yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum.. Bazı anneler, vitrinden, amiyane tabirim için beni mazur görün, sadece kendilerine ait olan oğullarına, onun ve kendilerinin olması için, neredeyse satın alır gibi, tüm mülkiyet haklarını ellerinde tuttuklarına inandıkları şekilde "mal" alır gibi hissederler kendilerini, evlad evlendirirken.. Ne bir din, ne de sosyal bir hukuk bu yaptıklarını destekler oysa ki... dahası bazı örf ve adetler buna meydan verirken, aslında çok iyi niyetlerle oluşturulmuş geleneksel kuralların zaman içerisinde çarpıtılıp kişiye uygun hale getirilmesiyle bu durumlara gelinmiştir..
Ne yazık ki bu evlilik değil... Çok üzgünüm..
Velakin çözümler var.. Yaşadığım meseleler silsilesi içinde bu iki derdine de birebir uyan meseleler vardı hayatımda..
Öncelikle ikincisi hakkında kısacık bir özet geçeyim. Uyuduğunuz odaya bu paldır küldür dalma işleminin önünü alman için niyeti bir tart bakalım.. Sence bunu niye yapıyorlar.. Cehalet mi? (Sen de onların bulunduğu odaya böyle girsen tepkileri olmaz mı?), kasıtlı saygısızlık mı?, "Biz senin efendiniz, saygı duymak zorunda değiliz.. Bizden gizleyeceğin bir şey olamaz" alt metni mi var bunda... Benim ki cehaletten kaynaklandığı için önünü almakta zorlanmamıştım.. Bu benim için kötünün en iyisi idi.. Bu kolay halledilebilir bir şey, bunu yazışabiliriz.. ancak niyetlerini bir tart, ön yargısız...
İlk seçenekte yaşadığın derde dönersek.. Senin evlilikte ki rolünü ve alman gereken bazı zorunlu kararları, evliliğin selameti açısından gözden geçirmek gerek.. Bu şekilde senelerce sabredebilirim diyorsam, bu da bir seçenektir... Ama içinde bir yerlerde "sonsuza kadar böyle sürmez, sanki bunalmaya başladım, ne olacak?" gibi bir takım dürtmeler varsa, bunlar konuşulmalı, çözüm düşünülmeli... Yalnız şunu bilmeni rica ediyorum, evet aynı meselelerden geçtim, çok şükür atlattım.. Ama hiçbiri laylaylom olmadı ne yazık ki... "Vay süper yaptım ya" diyebileceğim herhangi bir şey de yaşamadım...
Ne eşimi ve ne de ailesini değiştirdim...
ben değişince, her şey otomatik olarak değişti...
Sen.. ne kadar değişebilirsin...
Ya da, değişmek ister misin?