nasıl davranacağımı bilemiyorum artık :(((

resmen dalga geçtiler ya çok moralim bozuldu haftasonum berbat oldu. evet çok hassasım kaldıramıyorum kendimi paralıyorum o halde bile kendimde suç arıyorum ben mi eksik bişey yaptım diye (

o kadar hassas olmaz
bazen biraz vurdumduymaz olmak iyidir, yoksa enayi yerine koyulursun mavijiletçim

sağol canım o kadar haklısın ki sağol eline yüreğine sağlık... çok yüzgöz olduk zamanında bunlar falan en hafifleri inan. eski konumu okuyanlar bilir. Köle gibi kullandılar eşimde izin verdi. ben hediyeyi bana değer verisnler diye almadım aslında eşime bana ve kızıma doğumgünü hediyesi almışti bende ona alayım dedim hiç bi çıkarım art niyetim yoktu. ama dedimya bundan sonra zırnık yok kimseye.

bende kaynanama yazma örmüştüm oyalı..alelacele yetiştirdim verdim..bi kere bile başına örtmedi..meğer ne yapmış biliyormusun bekar görümcemin çeyizine koymuş...görünce o kadar sinirlendimki...tek kelime etmedim ama..gün gelir devran döner..

dışarda komşuların içindede kızımı bi yemediği kalır sevecem diye iki yüzlü yaa. Herkes bak nasıl seviyor torununu desin diye

herşeyi geçelimde, o ufacık parmak kadar çocuğun kabahati ne ki
allah var yukarda ya.... o damla kadar çocukta hissediyordur ve kendince bir cevap vermeye çalışıyordur neden beni babaannem seviyor diye

böyle şeyleri okuyunca hep diyorum ki ben mi çok katıyım anlamıyorum, size böyle davranan insanlara nasıl hala taviz verebiliyosunuz, ben olsam yüzlerine bile bakmazdım, torunlarını de göstermezdim, zaten çok da meraklı değiller torunlarını görmeye nedense.

ah bi olabilsem kocam gibi kaygısız vurdumduymaz okadar çok istiyorumki ama yapamıyorum işte...

jiletçim, erkeklerin çoğu öyle
benim eşimde vurdumduymazdır bu konuda, ama ben ona birşey dediğimde doldurmaya çalışıyorsun beni demez, duyamazlıktan gelir

neyse...

eğer o vurdum duymaz davranıyorsa, sesini sen duyuracaksın
bence atacağın ilk adım, mesafe koymak olmalıdır
fazla samimi olma, fazla içli dışlı olma, saygıda kusur etme ama fazlada görüşme onlarla
zaten çalışan bir bayansın, oraya çok sık gitmesen bile bunu bir maazeret olarak kullanabilirsin

hiç abartmamış çokta güzel anlatmışsın derdini ben senin yerinde olsam onlar beni çağırmadan aşağıya inmem çağırırlarsada canım istiyosa inerim istemiyosa bi bahane bulur inmem.hatta bahane yaptığımı bile anlasalar umursamam bunlara böle muamele lazım

aslında hiç inmek istemiyorum ama kızım çok seviyor onları halalarını olsun kuzenlerini olsun sürekli yatar kalkar isimlerini anar öyle seviyorki o inmek istiyor bende hırpalanmasın aşağıda gözümün önünde olsun diye inmek mecburiyetinde kalıyorum.

geldikleri akşam bundan 1 yaş küçük olan kızını benim kızım sevmeye çalışıyor ama nasıl sevilir bilmiyorki peşinde pervane olmuş o nere giderse benim kızımda oraya gidiyor. bi anda oldu herşey ne olduysa ben mutfaktaydım bi bağrış koptu içerden bi girdim benim kızım yok ona bağırıyolarmış meğer kızım g.min kızını severken o anda ne olduysa kafası kapıya değmiş küçük olanın bi bağırıyolarki sanki biyerlerini kestiler. hemen koştum kızımı kucakladım nasıl korkmuş yazık. anne hadi eve gidelim dedi o bahaneyle gittim artık. o bile anlıyor yavrum.

aynen katiliyorum cok dogru valla

mavijiklet arkadaşım abartmıyorsun ama bunları kafaya taka taka valla hasta oluruz.bende kaynanamla aynı evdeyim ve 4 yıllık evliyim sinirlerim 4 yılda öyle yıpranmışki anlatamam.artık hiçbir şeye tahammülüm yok.ve 4 yılda sonra şunu öğrendim en iyisi ve onları en çok yaralayan şey onları yok gibi görmek.bende bunu yavaş yavaş yapmaya başladım.bişey diyo eğer sinirlerimi bozan bişeyse hiiç duymamazlıktan geliyorum.o yokmuş gibi davranıyorum valla gayette güzel oluyor.kızını sevmesi konusuna gelince bence kızın onları seviyorsada gitme.kızının dikkatini dağıt onunla oyunlar oyna ona güzel vakit geçirt unutur onlara gitme isteğini.taki neden mavijiklet kızını getirmiyor diyene kadar.öyle birşey dediğindede cevabını verirsin sakin sakin.sana yapışmasın diye getirmiyorum gibi...
bide eşine acayip kızdım onunda bir derse ihtiyacı var.bir yorumunda okudum onlara gittiğinizde başka şeylerle ilgileniyormuş yada gitmiyor uyuyormuş.buna asla izin verme uyuyorsa hadi kardeşlerin gelmiş onlara gidelim de.kesinlikle onuda götür.sen kardeşlerini görmek istemişyorsan ben neden göreyimde.oraya gidincede cep telefonuyla vs ilgileniyorsan yarı şaka yarı ciddi aaa ne ayıp kocacım kardeşlerin gelmiş onlarla sohbet edeceğine ilgileceğine uğraştığın şeye bak de.sürekli sen muhattab olduğun için onlarla eşin seni anlayamaz.eşininde onların ortamına girmesini sağla.yani elinden geldiği kadar eşinle beraber onlara gidin.belki ozaman anlar seni.

Son düzenleme:

kızınız kreşe gidiyormuş o arkadaşlar yeter ona bence bi süre sonra unutur.benim kızımda aylarca sayıklamıştı şimdi unuttu aklına bile gelmiyo (tabi benim arkadaşımdı kayınvaldemler değil)onlar senin çocuğunu sevmek için peşinden koşsunlar sonuçta senin çocuğun onların canı ama sen onların bişeyi değilsin.ne yazıkki deveye diken diye bi laf var.sen çok ii davranmışsın onlarda seni çantada keklik bulmuş eziyolar.sen ii niyetini bozma kendinide çocuğunuda ezdirme bence

Eltiler gelir tek konu çocuklar adamakıllı sohbet etmezler ne diye kaynanaya gideyim bunu bilerek yapıyorlar kendini iyi hissetmediğin yerde bulunmuyacaksın bunu bilir bunu söylerim

evet bende öyle yapacam artık mesela eşimle biz onlara gittiğimizde gündüz işim var diye çıkar akşamda arkadaşlarla buluşucam der bende dımdızlak kalırım o kadar sıkılıyorumki konuşacak bişey bulamıyorum onlarla. bendende 8-10 yaş büyükler fikir farkı var biraz. bide üstüne bu olaylar çıkamıyorum işin içinden
bide ortak sohbetleri şöyle:
şunun gelini bi iyi nasıl bakmışlar kaynanasına
şu gelinin insanlığı çok iyi
şu şunu çağırmış evine öbürü hiç çağırmazmış ne fikirsiz insanlar varmış
şunun bi kızı var nasıl güzel şunun gelini var nasıl güzel nasıl becerikli

kızı ekmek açıyo ben bilmiyorum mesela ekmek açmayı ( artık bi onu bilmediğim kalsın ) öve öve bitiremiyo maretli kızım benim maşallah falan bana nispetler. işte ablan şunu yapmış çok güzel sende yap.
benim götürdüğüm tatlılar pastalar hiç beğenilmez mutlaka bi kulp bulunur. şu şöyle olsaydı daha iyi olurdu şunun tadı şöyle bilmem ne. (oysaki herkez mutlaka söyler çok güzel olmuş diye arkadaşların eşleri çok samimi olduklarımız falan 2-3 tabağa kadar yerler beğendiklerini arkadşalar desen tarif isterler hatta görümcem bile beni arayıp bu siteden aldığım ve yaptığım görümcemin eşinin bayıla bayıla yediği poğaça tarifini istedi ama bunlar görülmüyo tabi)öyle diyodu sürekli artık bende yapınca hiç götürmüyorum yapsın sevgili kızları yesinler afiyetle umurumda değil ama takıyorum işte elimde değil.

evet kesinlikle aynılar. peki sen ne yaptın? nasıl davrandın?

valla zamana bıraktım...eşim de artık görüyor bazı şeyleri..ama ben de diyorum senn ailen benle kafayı bozacak die....o da beni kvalidemlerle bırakıp gitmek istiyordu.ben de diyordum senin ailen,senin bile durmak istemediğin yerde benim ne işim var diye..öyle öyle bıraktı o huyu..bir de o yokken daha çok laf sokuşturuyorlardı yalnız kalmak istemiyordum..şimdi birlikte gdp birlkte kalkıyoruz.ama ailesiyle ilgili şuan bilaf söylesem yaptıkları için yne işiteceğim laf aynı olur herhalde...

ay vallahi yaaaa başkalarının gelini üzernden kendi isteklerini sıralar benmkiler de...genetik bişey bence....

Kusura bakma ama asırı taviz vermişsin.

Yaşadıklarını ben yasasam psikolojim bozulurdu kesin.

Niye bu kadar içlerine girmek için caba gösteriyorsun? Üstelik esın de senin ailene karsı mesafeliyken.

Kendini uygun mesafede geri çekmen şart gibi görünüyor. Yani ölçülü bir samimiyet.

cnm bence hiçde abartmamışsın iş işden i ce geçmeden(yani i ce kendini kullandırtmadan birşeylerin farkına varman)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…