Nasıl davranmalı

ruveyda12

iki kuzu anası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2012
2.665
1.295
198
Selam canlar sıkıntımı kısaca özet geçeyim.
Benim kv nin uçan kuşa borcu var. Evlenirken taktiklari altınları ve gelen ceyrekleri mi aldı 10 bin lira civarında tutuyor. Bunları da eşim ver dedi verdim. Benim ailemden takılan takılar duruyordu. Onları da ben yaptım kendim. Eşim iş için kullanacak diye bekletiyordum fakat eşim kullanmayınca bende ablamla ortak arsa aldım. Eşimin bu olaydan dolaylı olarak haberi var arsayı almadan önce teklif ettim sen altınları nı ne yaparsan yap dedi.
Gelelim kv ye borcu çok olunca herseyim e göz dikiyor sanki aldıklarını verdi de. Bir gün telim evinde şarz için 1 saat kaldı o arada mesaj bölümüne girmiş arsa adı kayıtlı mesajda iban numarasını görmüş ve evime girip altınları kontrol etmiş bana demedi ama ben anladım kontrol ettiğini. Anahtar var çünkü.
Neyse bugün kv kardeşinin oğlunun evine gittik o da evlenecek. Dedim ben çocuğa x düğünde n sonra altınları değerlendir arsa al falan ben aldım anlamlar la felan yerden diye. Kv kardeşi hemen bana eşinin haberi var mı? Dedi. Belli etmedim ama nasıl sinirlerim bozuldu. Bu insanlar ne curetkar. Yani hiç bir hakları olmayan tamamen benim alın terim olan altının hesabını sorma curetini nerde buluyorlar. Yada kv borç için mi kullanacak tı. Vallahi sinir oldum.
Şimdi ben kv açıklama yapayım mı yoksa hiç bahsini acmayayim mı? Şimdi diğer borçları için kredi kullandırmak isteyecek ödeme yapıyor ama ben artık bulaşmak istemiyorum. Bana bir çıkış yolu gösterin

Sen akil verirsen o da sorar yani. Ben aldim sende al falan. O da sorma hakkini kendinde bulmus. Dertlik bisey goremedim.

Kimseye akıl vermeyin.madem kv niz öyle biri , onun yanında mal mülk paranızdan bahsetmeyin.sürekli bizdede yok deyin sefilleri oynayın..

el verirseniz kolu kaptirirsiniz; ne dahil olun ne de mudahil.
kayyum anneniz konu acarsa da ben oyle uygun gordum, esim de destekledi deyip kapatin konuyu.

Sen akil verirsen o da sorar yani. Ben aldim sende al falan. O da sorma hakkini kendinde bulmus. Dertlik bisey goremedim.
Ben kadına akıl vermedim oğluna dedim. Kadının hiç durumu yok oğlu için herkes bir şeyler yaptı. Benim derdim bu değil ki kv bitmek bilmeyen borçları ve bu hikayeleri her gün dinliyor olmam ve sürekli beklenti içinde olması.

Acikca destek olamiyacagini soylesen. Hergun hergun darlamaz belki?

Maddi durumunuz çok mu iyi neden kv sizden beklenti içinde

Kimseye akıl vermeyin.madem kv niz öyle biri , onun yanında mal mülk paranızdan bahsetmeyin.sürekli bizdede yok deyin sefilleri oynayın..
Kv yanında bahsetmedim kızkardeşi vardı. Onların bu konuyu konuştuklarını biliyorum kendi aralarında. Zaten verecek param yok ki bekarken aldığım altınları bozdurdum. Evim kira eşim asgari ücretle çalışıyor. Büyük şehirde yaşıyorum iki çocuk kimseden maddi destek görmedim kendi yagimda kavruluyorum. Kadının evi kira değil kendi evi emekli maaşı var 2300 lira ama hesapsız para harcayıp kamburunu bende dogrultmasi sıkıntı. Evdekiler de elden gitmesin diye ortak arsa aldık yoksa ki arsa alacak durumum yok

Dolaylı yoldan valla geçim zor annecim cebim dedik hayat pahalı kuaför masraflarım falan para kalmıyor de

hic sallamayin . sozlerine kiymet vermeyin.
paranizi vs bilmesin .

Ben böyle durumlarda laf sakınılmaması gerektiğini düşünürüm. Yüz buluyorlar çünkü. Çok ilgilisiniz diyiverin en kibarı bu da. Ben olsam direkt sanane derdim gerçi.

Hayatta ne olacaği belli olmaz. Her zaman bi kosede kalmasi gereken birikiminiz, yatiriminiz olmali. Ona goz diktirtmeyin. Dikseler de umursamayin ve gerekiyosa bu sekilde bunu aciklayin.

Benim anlamlandiramadigim; bu insanlar ucan kusa bukadar borcu kime ve neye guvenerek yapiyor arkadas? O kadar borca gir sonra ah oglum ah evladim kizim canim. Sahsen ben kimseye kefil bile olmam. Madem arsanizi almissiniz, hayati bir sey olmadikca o bir kosede kalsin derim.

Ben böyle durumlarda laf sakınılmaması gerektiğini düşünürüm. Yüz buluyorlar çünkü. Çok ilgilisiniz diyiverin en kibarı bu da. Ben olsam direkt sanane derdim gerçi.
Hepsi adli vaka bunların pislikkerine yetisemem çocuklarım küçük ben çalışırken 9-12 arası bakıyor

KV herşeyi bilmek zorunda değil ,kendi alın terinle almışsin,borç vermeye alıştırma sürekli ister

Hepsi adli vaka bunların pislikkerine yetisemem çocuklarım küçük ben çalışırken 9-12 arası bakıyor
Akıllı bir kadına benziyorsunuz, arsa değerlendirmişsiniz. Köprüyü geçene kadar biliyorsunuz napmanız gerektiğini :)

Öyle zaten duracak arsa sürekli duygu sömürüsü yapıyor herkese mağdurum edebiyatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…