Nasıl davranmalıyım ?

İyi de henüz karşılık bile almadığı bi ilişkide ne desin adam o da kendine göre gururlu bi tavır sergilemek istemiş olabilir yeterince adım atmış zaten iyice çantada keklik bi tavır sergilemeye gerek duymamıştır. Ailesinden birinin ilk izlenimlerine önem vermesi de gayet doğal bir davranış bence
Olabilir. Bana yansıtmasaydı o zaman kendi aralarında konuşup kapatsalardı konuyu. Ben ona ablan niye gelmiş yada bnmle ilgili birşey dedi mi diye sormadım sonuçta.

Ne demek ya ablası olmaz derse olmaz sinir oluyorum böyle şeylere sana sorup onay almışmıki senden bide ablasını getirip soruyo sen ablasına layık bi gelin adayısın yani balık baştan kokmuş zaten

Yanlış anlamayın ama.. felan kelimesi hiç hoş durmuyor bir öğretmenin konusunda.

Diğer konuda da; ablasının lafıyla hareket eden adamdan koşarak,uçarak,eserek uzaklaşın.

Hayatımda bu kadar çirkin bir bakış açısı görmedim. Yarın birgün ablası ile ufak bir sorununuz olsa düşünün ne olur??

Sizi seven adam, bahanelere takılmaz. Peşinizden gelir.

Degil kendi ablası,dünyanın bütün ablaları gelse sizden geçmez.

Vermem seni ellere,ordu üstüme kalksa türküsünndeki gibi.
.bu adamdan size ne köy olur ne kasaba.

Ben herkesin aksine, olumsuz düşünmüyorum bu genç adam için.
Size mesaj vermek istemiş ama bu işlerde çok tecrübeli olmadığı için, yüzüne, gözüne bulaştırmış gibi görünüyor.
Bence kötü niyetli değil,sadece kendini tam ifade edememiş.
Bir de mesajla, insan,duygularını zaten net anlatamıyor.
'Ablam da beğendi,onay verdi' cümlesinden sürekli ablasının ağzına bakan biri olduğuna emin olmak, biraz ön yargılı bir bakış açısı değil mi?
Diğer cümle daha sıkıntılı gibi görünse de alt mesajı başka.
Bence siz bu adama bir şeyler hissetmediğiniz için de bu durumu yadırgadınız.
Şu anda size gösterilen ilgi hoşunuza gittiği için bu diyaloğu rolantide tutuyorsunuz.
Oysa ki genç adam 'ben beklerim sen sınavına çalış' dese de duyguları ve hormonları onu harekete geçmeye zorluyor.
Bence konuyu kestirip atmayın, Hocamızı biraz daha tanımaya çalışın.
Tabii kendisine tamamen ilgisiz değilseniz.
Not:Uzmanlığı PDR olan 25 yıllık evli bir ablanızım.

Ben herkesin aksine, olumsuz düşünmüyorum bu genç adam için.
Size mesaj vermek istemiş ama bu işlerde çok tecrübeli olmadığı için, yüzüne, gözüne bulaştırmış gibi görünüyor.
Bence kötü niyetli değil,sadece kendini tam ifade edememiş.
Bir de mesajla, insan,duygularını zaten net anlatamıyor.
'Ablam da beğendi,onay verdi' cümlesinden sürekli ablasının ağzına bakan biri olduğuna emin olmak, biraz ön yargılı bir bakış açısı değil mi?
Diğer cümle daha sıkıntılı gibi görünse de alt mesajı başka.
Bence siz bu adama bir şeyler hissetmediğiniz için de bu durumu yadırgadınız.
Şu anda size gösterilen ilgi hoşunuza gittiği için bu diyaloğu rolantide tutuyorsunuz.
Oysa ki genç adam 'ben beklerim sen sınavına çalış' dese de duyguları ve hormonları onu harekete geçmeye zorluyor.
Bence konuyu kestirip atmayın, Hocamızı biraz daha tanımaya çalışın.
Tabii kendisine tamamen ilgisiz değilseniz.
Not:Uzmanlığı PDR olan 25 yıllık evli bir ablanızım.
Değişik bi bakış açısı gerçekten :) dikkate alıcam dediklerinizi teşekkürlerr ;)

Değişik bi bakış açısı gerçekten :) dikkate alıcam dediklerinizi teşekkürlerr :KK66:

Bence dikkate almayın. Buradaki konuları takip ettiyseniz eğer sorunların %80 i ailesinin sözünden eteğinden çıkmayan,çıkamayan, ailesinin artık eşi olduğunu idrak edemeyen erkekler yüzünden çıkıyor.

Bence dikkate almayın. Buradaki konuları takip ettiyseniz eğer sorunların %80 i ailesinin sözünden eteğinden çıkmayan,çıkamayan, ailesinin artık eşi olduğunu idrak edemeyen erkekler yüzünden çıkıyor.
Eğer kendini yanlış ifade etmediyse haklısınız

Ben bile uyuz oldum :)
Bir de rehberlikçi insan psikolojisinden azıcık anlar insan yahu!
Şu aşamada hoşlandığı kıza bunu diyen erkek..
Bilemiyorum..
Bu iş olur dediğinde Senden bir cacık olmaz ama derdim heralde..

Fikrinize saygı duyuyorum.
Bu tip erkeklerin varlığı bilinen bir gerçek ve evlilikte sorunların büyük kısmının aileler nedeniyle çıktığı konusunda da haklısınız.
Bununla birlikte bu genç adamın yapısının,
bu olduğundan emin miyiz?
Bir insanı değerlendirip karar vermek için tek bir olay veya durum yeterli mi?
Kaldı ki burda süregiden bir ilişki yok.
O yüzden söylemler,tepkiler daha farklı değerlendirilmeli.

Bir de bu platformda ben eşi ve eş ailesiyle ilgili konu açanların ne kadar objektif olduğunu da sorguluyorum.
Herkes çok iyi huylu ,kadınların ailesi hiç bir şeye karışmıyor, çok iyi niyetli ama kvler hep kötü.

Bu platformda erkek ailelerine yaklaşım çoğu zaman önyargılı ve toptancı.
Ailelere yardım ve para gönderme konularını
açın okuyun.
Kadının ailesi sözkonusu olunca 'tabii ki destek ol,ailen seni ne emeklerle büyüttü'
Erkeğin ailesine gelince 'kocan henüz kendi çekirdek ailesini benimseyememiş,izin verme,
ya da sen de kendi ailene gönder' vb yorumlar yapılıyor.
Eşinin ailesini sevip, benimseyen o kadar az ki.

Son düzenleme:
Ben bile uyuz oldum :)
Bir de rehberlikçi insan psikolojisinden azıcık anlar insan yahu!
Şu aşamada hoşlandığı kıza bunu diyen erkek..
Bilemiyorum..
Bu iş olur dediğinde Senden bir cacık olmaz ama derdim heralde..
Arkadaşlar rehberlikçi veya psikolog olan herkes özel hayatında ve romantik ilişkilerinde akademik bilgisi veya uygulama pratikleri ile hareket etmiyor,edemiyor.
Duygularını bazen bastıramaz insan veya doğru ifade edemez.
Bir de hormonlar devreye giriyor,bazen sağlıklı düşünülemiyor.

Ayrıca durum öyle olsaydı psikologlar boşanmaz, depresyona girmez, doktorlar sağlığa zararlı olduğunu bile bile sigara bağımlısı olmazdı.

Arkadaşlar rehberlikçi veya psikolog olan herkes özel hayatında ve romantik ilişkilerinde akademik bilgisi veya uygulama pratikleri ile hareket etmiyor,edemiyor.
Duygularını bazen bastıramaz insan veya doğru ifade edemez.
Bir de hormonlar devreye giriyor,bazen sağlıklı düşünülemiyor.

Ayrıca durum öyle olsaydı psikologlar boşanmaz, depresyona girmez, doktorlar sağlığa zararlı olduğunu bile bile sigara bağımlısı olmazdı.

Doğru elbette orası öyle ama hani hoşlantı basamağı tam dikkatli olunulan,
daha özenli davranılan hatta olduğundan daha iyi görünme çabasında olan zaman ya..
Bu döneme yakıştıramadım bu yanlışı. :)

Adam kendi topuğuna sıkmış demiş bir arkadaş ya aynen öyle..

Yoksa dört dörtlük hüner kimseden beklenilemez.

Back
X