Nasil davranmaliyim?

Tiiredgirll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2018
90
7
1
27
Merhaba kizlar,
İş yerindeki bir kızla anlaşamıyoruz. Kendime cok kiziyorum samimi olmamaliydim onu tanimadan.. Surekli bir ezme durumu var kimi zaman yasi ile ustunluk kurmaya calisiyor kimi zaman da statusu ile.. ya farkinda degil ya da bilmemezlikten geliyor ama cok yipraniyorum artik. Kendimi yetersiz ve kucuk gormeye basladim. Nasil davranmaliyim ne yapmaliyim?

Son düzenleme:
ekstra kibar olmanıza gerek yok bence. söylememeniz iyi olmuş sizi dinliyormuş resmen garibime gitti temkinli olun yeni diye şimdi gardını almış olur.

bundan sonra daha resmi olun samimi ve ekstra kibar olmak zorunda değilsiniz. yaptıklarını da kişisel algılamayın kendini kanıtlamaya çalışıyor aklınca. eğer ona tehdit olmadığınızı gösterirseniz sizi darlamaz diye düşünüyorum. bir de hocalarınızla aranızı sıkı tutun ne olur ne olmaz. hatta ben güvendiğim bir hocama duyulmıcağımız bir anda çok ufak çıtlatırdım haberleri olsun gibisinden ki ilerde arkamı kazmaya çalışırsa kozum olsun. böyle tiplerin sağı solu belli olmaz. hocalarla aranız iyi olduğu müddetçe size bir şey yapamaz hep iyi tutun o yüzden

ekstra kibar olmanıza gerek yok bence. söylememeniz iyi olmuş sizi dinliyormuş resmen garibime gitti temkinli olun yeni diye şimdi gardını almış olur.

bundan sonra daha resmi olun samimi ve ekstra kibar olmak zorunda değilsiniz. yaptıklarını da kişisel algılamayın kendini kanıtlamaya çalışıyor aklınca. eğer ona tehdit olmadığınızı gösterirseniz sizi darlamaz diye düşünüyorum. bir de hocalarınızla aranızı sıkı tutun ne olur ne olmaz. hatta ben güvendiğim bir hocama duyulmıcağımız bir anda çok ufak çıtlatırdım haberleri olsun gibisinden ki ilerde arkamı kazmaya çalışırsa kozum olsun. böyle tiplerin sağı solu belli olmaz. hocalarla aranız iyi olduğu müddetçe size bir şey yapamaz hep iyi tutun o yüzden
Evet ama ben ise girdigimden beri ilk kez dun kizin o kadar doldurusuna gelip birimdeki bir kisinin arkasindan konustum cunku cok dolmustum. ise girdigimden beri kimse hakkinda konusmadim is yerinde dun ilk kez oldu kizin samimiyetine guvenip konustum. Cok yanlis bir sey yaptim. Simdi diyorum keske konusmasaydim hem dinen kendimi kotu hissediyorum hem de bugunku olaylardan sonra.keske konusmasaydim. Kizin eline koz verdim. Bu durumu nasil toparlayabilirim :(

Evet ama ben ise girdigimden beri ilk kez dun kizin o kadar doldurusuna gelip birimdeki bir kisinin arkasindan konustum cunku cok dolmustum. ise girdigimden beri kimse hakkinda konusmadim is yerinde dun ilk kez oldu kizin samimiyetine guvenip konustum. Cok yanlis bir sey yaptim. Simdi diyorum keske konusmasaydim hem dinen kendimi kotu hissediyorum hem de bugunku olaylardan sonra.keske konusmasaydim. Kizin eline koz verdim. Bu durumu nasil toparlayabilirim :KK43:

bu tipler başta samimi olup sonra herşeyi öğrenip koz yaparlar

o kötü konuştuğunuz kişiye iyi davranın çok ekstrem bişi değilse dediğiniz onun hakkında dediğinizi o kişiye de söyleyin kozu olmasın yani

Bu hayattan sunu anladim ki birine kirildiysan guzelce uslubu ile soylenmeli. Ben de soyleyemeyenlerdenim ama keskelerim cok fazla
. Soyleyemediklerin icinde birikiyor ve bir gun artik kaldiramaz oluyor insan. Sakince soyle yaptigin olmadi evet kirildim de ve nasil rahatladigini gor.

Bu hayattan sunu anladim ki birine kirildiysan guzelce uslubu ile soylenmeli. Ben de soyleyemeyenlerdenim ama keskelerim cok fazla
. Soyleyemediklerin icinde birikiyor ve bir gun artik kaldiramaz oluyor insan. Sakince soyle yaptigin olmadi evet kirildim de ve nasil rahatladigini gor.
Kirildigimi soylersem kendini daha da bir sey sanicak. Sonucta uzun yillar suren bir akradasligimiz yok daha 1 ay oldu taniyali kirildigimi soylersem zayif yanimi bilir diye dusunuyorum yani onu onemsedigimi dusunmesini istemiyorum.

Görmezden gelin :işsiz:
Siz sadece işinizi yapın. Bilgi mi alması gerekiyor unuttu mu hatırlatmayın o konuşuyor sonuçta onun sorunu.
Hayır benzer bir olay geçen sene bu zamanlarda işyerinde başıma geldi bölüm müdürü olarak başladı işe. Boş ego hanım benim yaptığım işleri kendi yapıyor diye gösteriyordu ya da benim fikirlerimi kendi fikri gibi anlatıyordu. Ben de mesafe koyup yoksaymaya bir konuda fikir alışverişi yapmak istese bile bilmem sen bilirsin demeye başladım.
Şu an kendisi işsiz ben oturduğum yerden paramı kazanıyorum :süslü:

Görmezden gelin :işsiz:
Siz sadece işinizi yapın. Bilgi mi alması gerekiyor unuttu mu hatırlatmayın o konuşuyor sonuçta onun sorunu.
Hayır benzer bir olay geçen sene bu zamanlarda işyerinde başıma geldi bölüm müdürü olarak başladı işe. Boş ego hanım benim yaptığım işleri kendi yapıyor diye gösteriyordu ya da benim fikirlerimi kendi fikri gibi anlatıyordu. Ben de mesafe koyup yoksaymaya bir konuda fikir alışverişi yapmak istese bile bilmem sen bilirsin demeye başladım.
Şu an kendisi işsiz ben oturduğum yerden paramı kazanıyorum :süslü:
Dunden beri kendimi o kadar kotu hissediyorum ki.. keske samimi olmasaydim onla o kadar.. temkinli olmaliydim :( simdi sabahtan beri sohbet etmiyor mesela anladi heralde. Pek de umrunda degil zaten. Hayir yani ne gerek vardi boyle gerginlik ortamina nedir bu ego savasi anlamiyorum ki.

bu tipler başta samimi olup sonra herşeyi öğrenip koz yaparlar

o kötü konuştuğunuz kişiye iyi davranın çok ekstrem bişi değilse dediğiniz onun hakkında dediğinizi o kişiye de söyleyin kozu olmasın yani
Ya arkasindan konustugum kisi gorevim disinda benden bir seyler istiyordu. Bir de birkac sey daha olmustu. Arkasindan konustugum kisi iyi olmasina ragmen cok dolmustum sadece o gunluk dustugum boslukla konustum resmen. Yani bunu da soyleyemem ki hani soylenecek sey degildir diye dusunuyorum

Tatlı sert olun, taviz vermeyin. Güler yüzlü olun ama tavrinizi koymayi bilin, sozunuzu asla sakinmayin. Yeri gelince lafinizi sert yeri gelince lafinizi nazikçe gülerek dokundurun. Kötüyle kötü iyi ile iyi olun. Nabza göre şerbet verin.

Bence siz sadece işinizi yapın. Samimiyet ne olursa olsun karışmamak lazım demekki. Kendisi bildiği gibi yapsın, sonuçta eksik yaparsa da onun bileceği iş kimse sana sormayacak. Onun işine karışmana bozulmasına ben hak veriyorum herkes kendi işini üstlenmek istiyor bazen. O işini üstlenerek yaparak öğrenecek belki. Bir kere hata yapacak belki ama sonra öğrenmiş olacak.
Sen öyle yapınca kendisine yardım olarak algılamamış, kenara itildiğini hissetmiş. İnan bana sen de bunu hissedebilirdin. Haklısın diyemeyeceğim malesef.

Bana sadece siz biraz fazla duygusal davranmışsınız gibi geldi, ağlamak falan çok fazla. Daha profesyonel yaklaşmalısınız. Duygularını işine bu kadar dahil etme ağlamak seni sadece daha güçsüz yapar.
Büyük resme bakınca o kız senin ağlamana neden olacak hiç bişey yapmamış, kaldı ki yapsa bile sen ağlamamalısın.

Duygularından ötürü şuan olayı objektif değerlendiremiyorsun.. biraz karşı tarafın da gözünden bakmayı dene

Ayrıca o benim üstüm şu benim altım olarak değerlendirmelere de çok karşıyım. Herkesin işi ayrı, üsttü alttı hiç bi önemi yok. Sorumluluklar farklı sadece.

Dunden beri kendimi o kadar kotu hissediyorum ki.. keske samimi olmasaydim onla o kadar.. temkinli olmaliydim :KK43: simdi sabahtan beri sohbet etmiyor mesela anladi heralde. Pek de umrunda degil zaten. Hayir yani ne gerek vardi boyle gerginlik ortamina nedir bu ego savasi anlamiyorum ki.
Evet böyle insanları tanımamak sizin suçunuz değil ama maalesef böyleler. Tamda böyle işte. Başta çok samimi gelip herşey herkes hakkında bilgi alıp sonra ona göre oynarlar :işsiz:
Siz çekindiğimizi belli etmeyin yani sanki ona koz vermişsiniz gibi hissetmesin aksine dik durun umursamayın

Bence siz sadece işinizi yapın. Samimiyet ne olursa olsun karışmamak lazım demekki. Kendisi bildiği gibi yapsın, sonuçta eksik yaparsa da onun bileceği iş kimse sana sormayacak. Onun işine karışmana bozulmasına ben hak veriyorum herkes kendi işini üstlenmek istiyor bazen. O işini üstlenerek yaparak öğrenecek belki. Bir kere hata yapacak belki ama sonra öğrenmiş olacak.
Sen öyle yapınca kendisine yardım olarak algılamamış, kenara itildiğini hissetmiş. İnan bana sen de bunu hissedebilirdin. Haklısın diyemeyeceğim malesef.

Bana sadece siz biraz fazla duygusal davranmışsınız gibi geldi, ağlamak falan çok fazla. Daha profesyonel yaklaşmalısınız. Duygularını işine bu kadar dahil etme ağlamak seni sadece daha güçsüz yapar.
Büyük resme bakınca o kız senin ağlamana neden olacak hiç bişey yapmamış, kaldı ki yapsa bile sen ağlamamalısın.

Duygularından ötürü şuan olayı objektif değerlendiremiyorsun.. biraz karşı tarafın da gözünden bakmayı dene

Ayrıca o benim üstüm şu benim altım olarak değerlendirmelere de çok karşıyım. Herkesin işi ayrı, üsttü alttı hiç bi önemi yok. Sorumluluklar farklı sadece.
Evet belki o konuda hakli olabilir ama o kadar toplantiya girdim hicbir yoneticim benimle bu sekilde konusmadi ya da toplantida susmami istemedi. Ve rencide edicek bir bicimde. Dedigi soz sizce cok mu normal sizce? Ben yazinca sen yoneten ben asistan gibi oluyorum demesi.. Araya girme iyi olur demesi.. Bilmiyprim daha duzgun bir usluplada rahatsizligini dile getirebilirdi ki bana gore bu bir rahatsizlik olamaz. Toplantilarda konusma demekle ayni sey resmen..

bence abartmışsınız. sizin yüzünüzden hocaların yanında zor durumda kalmış sanıyorum. sonrasında da size durumu açıklamış zaten. başkasının yanında ağlayarak vs olayı büyütmeyin. kaldı ki kız neden ağladın demiş sorunu çözmeye yanaşmış. ama siz dramatik davranmışsınız yine.

Çok sevdiğim bir cümledir.

Akademisyen dar ayakkabı gibidir. Hep arkadan vurur.

Sıkmayın canınızı bugünler geçecek.

Hepsini okumadim ama bence o kisi hakli. Asistan olarak isiniz not almak. Bilgi almak uzmana kalmiş birşey. Konuşurken uzmanon not almasini beklemekte tuhaf. O zamana kadar yapmadiği birşey, niye birden yapsin?

Bide anladiğim kadari ile arkasindanda konuşmuşsun. Yani pek doğru tavirlari sergilemiyorsun bence.

Evet belki o konuda hakli olabilir ama o kadar toplantiya girdim hicbir yoneticim benimle bu sekilde konusmadi ya da toplantida susmami istemedi. Ve rencide edicek bir bicimde. Dedigi soz sizce cok mu normal sizce? Ben yazinca sen yoneten ben asistan gibi oluyorum demesi.. Araya girme iyi olur demesi.. Bilmiyprim daha duzgun bir usluplada rahatsizligini dile getirebilirdi ki bana gore bu bir rahatsizlik olamaz. Toplantilarda konusma demekle ayni sey resmen..
İşte aranızdaki samimiyete dayanırsanız haklısınız ama şu da bi gerçek; iş başka arkadaşlık başka. Aranızdaki samimiyeti işin içine katmazsanız çok da kötü sert bi dille uyarmamış ki sizi.
Sen yöneten ben asistan gibi oluyorum cümlesi hakaret değil inanın. Sonuçta ortada bi gerçek var, yönetmesi gereken o. Onun yada senin suçun eksikliğin değil bu. Üzerinize düşen iş farklı sadece
Hem sorumluluğu almamak sizin işinize bile gelir bence. Ne güzel işte rahat olan sizsiniz ne konuşuluyorsa yaz geç görevin tamam. Bu açıdan bakınca siz kafa rahatlığı olarak ondan üst seviyedesiniz mesela.

İş yerinde en ufak huzursuzluktan ağlayan insanlar gerçekten itici oluyor kusura bakmayın :(
Orası profesyonel bir ortam, nolursa olsun tutun kendinizi. Bu kadarcık bir şeyden ağlarsanız ileriyi düşünemiyorum insanlar neler yaşıyor işyerlerinde yöneticileriyle müdürleriyle.

Back
X