Nasıl davranmam gerek :((((((

Merhaba hanımlar sizlere uykusuz gecenin ardından derdimi dökmek istiyorum nasıl davranıcamı şaşırdım ne yapmam gerek lütfen akıl verin.

2010 yılında kuzenimin eşine hormon dengesizliği yüzünden bebeği olmuyacağı uzun tedavi gerektiği söylendi.kısa bir süre sonra hamile kaldı tedaviye gerek kalmadan,ondan 2 ay sonrada ben hamile kaldım.o rahat bir hamilelik geçirirken ben hep yatmak zorundaydım nerdese tüm hamileliğim hastanede geçmişti.ikimizinde kızı olucaktı buraya kadar herşey güzel taki ben 6 aylıkken bebeğimi doğurana ve doğumda kaybedene kadar.

benden 12 gün sonrada o doğum yaptı.ben 12 günlük lohusayken acımı ardıma atıp doğumda yanındaydı daha sonrada evine gittim sıksık giderkende misafirlerine ikram etsin diye tepsi tepsi kurabiyeler kekeler yapar giderdim.kızı 6 aylık olduğundada 6 ay kınası yapmak istedi ben bebek şekerleri yapıyordum onun içinde şekerler hazırladım.doğum günü yaklaştı kızına elbise almak için mağza mağza gezdim doğum günü pastası seçmesine yardım ettim.ya ben benim o günlerde ne halde oldumu hiç düşündümü acaba ben bebeğimi yüzünü görmeden toprağa vermiştim.yinede acımı hep gömdüm belli etmedim.şimdi kızı 1,5 yaşında ve bana her geldiğinde oyuncak yokmu diye soruyor söylermisiniz çocuk olmayan evde oyuncak ne arar.hadi aldım diyelim bu seferde yazık özeniyo demek demiceklermi.ben bunca şeyi yaparken bana yapılan hakmı revamı terslesem olmuyacak kuzenimin eşi üstelikte asla kendinde hata görmeyecek benim kıskandığımı düşünecek bıktım artık bu tavırlardan artık eve kimsenin gelmesini istemiyorum kızının altını değiştirirken bile eviniz bebek bokusu duysun sayemde diyor bu derece rahatsız edici durum ne yapmalıyım lütfen akıl verin :(((((((((((((((

itiraf etmek gerekirse, şurayı okuyana kadar, saçmaladığını düşünmüştüm. ama o ne demek öyle? bebeğini kaybetmiş bir anneye söylenecek söz mü? hele ki bir anne bunu nasıl yapar :50:
sen bence bu insandan bi süre uzak dur. onun yüzünden acını bile yaşayamamışsın. bi sür araya mesafe koymakta fayda var.

itiraf etmek gerekirse, şurayı okuyana kadar, saçmaladığını düşünmüştüm. ama o ne demek öyle? bebeğini kaybetmiş bir anneye söylenecek söz mü? hele ki bir anne bunu nasıl yapar :50:
sen bence bu insandan bi süre uzak dur. onun yüzünden acını bile yaşayamamışsın. bi sür araya mesafe koymakta fayda var.

ben konu sahibnin basından beri haklı oldugunu düşünüyorum
neden dersenizz belki herkes aynı sıkıntıları cekmeyebilirr
iş yerinde yanımda cok duyuyorum yok işte cocugu olmayan anlamaz
evladı olmayan bilmez....

mavieelecim yani o kadar cok şey varki buna benzer benimde karsılastıgım
inan yazsam destan olurrr
benim coccum olmadıgını ailem coook sonra öğrendilerrr..
neysee babam köyde hayvan bakıyor benim küçükbaş
baslıyor subat ayında iki güne bir
yok su hayvan ikiz doğurdu yok bu hayvanım sarı doğurdu bilmem ne
tamam anlıyorum benimle sevincini paylaşıyorda
benim zor günümde yanımda değiiller
kendi ailem üstelik
dersimi paylaşnım yok
artıkdedim anneme
beni arayıpya canımmı daha cok yakıp durmasın
hayvanlaroınıza nazar ettirmeyin arayıpda haber vermesin bana dedim..
o yüzden canım seni kimsenin üzmeye hakkı yok sende kibar bi dille anlat
isteyen istediğini desin
bin kere kahrolacagıma
adam gibi konusup derdimi anlatırım
yoookk benim varsın kıskandıgımı düşünsün umrumda değil benim..

mavieelle sanırım bursadaydın banda su ası işini anlatırmısın
sşinin kromozomlarnı kabul etmediğini nasıl anladılar..:26:

canım benim 1.hamileliğim 7 haftalıkken düşükle sonuçlandı

2.hamileliğimde ikiz bebeklere hamile kaldım 11+5 günlükken kanamam başladı balıkesirde yaşıyorum doğumevine gittim 12 haftalık olmadan müdahale edemeyiz özürlü oldukları için bünye atmak istiyor olabilir 12 haftalık olsunlar tarama testleri güzel çıkarsa tedavi uygularız dediler ve hastaneye yattım 12 haftalık olduğumuz gün daha testler yapılamadan düşük yaptım ve bebekler patolojiye gitti sağlıklı geldi meğer kromozom analizine gitmeleri gerekliymiş maliyetli diye devlet bunu yapmıyormuş bizde bilmediğimiz için özeldede yaptıramadık

3.hamileliğmde yine ikiz bebeklere hamile kaldım biri gelişmedi kızım normal gelişimine devam etti 16 haftalık olana kadar kardeşini atmak için bünyem kanamalar yaptı hep inan 6 ayın 4 ayı kesin hastanede geçmiştir bu sefer kendi hastanemde tüp bebeği yapan merkezle devam etmiştim.kanamaları kesmek için kullanılan (endol) ilaç bebeğin suyunu azaltmaya başladı 6 aydan doğuma kadar hiç kalkmadan hastanede yapmam gerekmişti ama bebeğim 3 gün sonra doğmaya karar verdi doğumda kaybettim kızımı.

4.hamileliğim ikiz bebekti ve ikiside çok iyi gelişti her gördüğümde birazdaha hareketli çok şirinlerdi.bir gece uykumdan bişiler geldiğini hissederek yataktan fırladım 13 haftalık hamileydim wc gittiğimde bebeğimi gördüm çamaşırımda çığlık attım o an ikincide geldi normal doğum gibi bebeklerim gözümün önündeydi üstelik ne sancım ne kanamam olmuştu hiç bir şikayetim yokken bölece gelmişlerdi herşeyleri belliydi elleri ayakları hatta parmakları bile gözleri hele gözümün önünden hiç gitmiyor biri kız biri erkekti bu sefer kromozom analizine gönderdik ordanda temiz sonuç geldi eşimin kromozomlarını kabullenmediği için bünyemin attığı raporu verildi.

aşı tedavisi adetliyken eşlimden alınan 10 tüp kan serum haline getirilip bana enjekte edilecek bu 3 adet dönemi uygulanacak 3.uygulamadan sonra transferim olucak ve eğer gebelik oluşursa 7. haftada tekrar kan alıp serumu enjekte edicekler umarım bu tedavi işe yarar bebeğimi kucağıma alırım

ayrıca bu tedavi şekli hiç gebelik oluşmayan hastalardada iyi sonuçlar veriyor çok fazla başarı hikayesi var (LENFOSİT AŞI )
netten taratarak bunları ayrıntılı öğrenebilirsin.

bence art niyetli söylemiyodur sen biraz hasas olduğun için sözleri seni rahatsız ediyor olabilir mi? bence takılma dilerim en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın:49:

merhaba canım yazını okuyunca kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne
rabbim inş saglıklı evlat nasip eder
9 ay önce tüp bebekle hamile kaldım ve düşükle sonuçlandı
ben düşük yaptım eltim hamile kaldı ve bana bir geçmiş olsun bile demedi
şimdi bebekleri dogdu,allah ömür versin:nazar:
hiç üzülmedim ama bana en çok koyan bana bir geçmiş olsun demedigi 10 gün sonra araması
şimdi dogum yaptı ve aynı şekilde davransam aile herkez laf söyleyecek aman bak yıldız gelmedi o ona yaptı diye laf edecekler
bende 3 gündür yanındayım oglanı kendi evladım gibi sevip bagrıma bastım
şuan tüp bebekle yine hamileyim 4 .ayım bitti :nazar:allah sanada yaşatsın :emir_bebek:
sana sadece yaşadıklarımı yazmak istedim
sana tavsiyem o kişinin sana yaptıkları çok ayıp
sende kırıldıgını belli et ,ben eltime belli ettim birdaha agzını açamadı
sende kırgınlıgını belli et yaşadıgın sıkıntıyı paylaş

teşekkür ederim canım

allah bebeğini sağ salim kucağına aldırsın :nazar::nazar::nazar::nazar:

2.hamileliğimde ikiz bebeklere hamile kaldım 11+5 günlükken kanamam başladı balıkesirde yaşıyorum doğumevine gittim 12 haftalık olmadan müdahale edemeyiz özürlü oldukları için bünye atmak istiyor olabilir 12 haftalık olsunlar tarama testleri güzel çıkarsa tedavi uygularız dediler ve hastaneye yattım 12 haftalık olduğumuz gün daha testler yapılamadan düşük yaptım ve bebekler patolojiye gitti sağlıklı geldi meğer kromozom analizine gitmeleri gerekliymiş maliyetli diye devlet bunu yapmıyormuş bizde bilmediğimiz için özeldede yaptıramadık

3.hamileliğmde yine ikiz bebeklere hamile kaldım biri gelişmedi kızım normal gelişimine devam etti 16 haftalık olana kadar kardeşini atmak için bünyem kanamalar yaptı hep inan 6 ayın 4 ayı kesin hastanede geçmiştir bu sefer kendi hastanemde tüp bebeği yapan merkezle devam etmiştim.kanamaları kesmek için kullanılan (endol) ilaç bebeğin suyunu azaltmaya başladı 6 aydan doğuma kadar hiç kalkmadan hastanede yapmam gerekmişti ama bebeğim 3 gün sonra doğmaya karar verdi doğumda kaybettim kızımı.

4.hamileliğim ikiz bebekti ve ikiside çok iyi gelişti her gördüğümde birazdaha hareketli çok şirinlerdi.bir gece uykumdan bişiler geldiğini hissederek yataktan fırladım 13 haftalık hamileydim wc gittiğimde bebeğimi gördüm çamaşırımda çığlık attım o an ikincide geldi normal doğum gibi bebeklerim gözümün önündeydi üstelik ne sancım ne kanamam olmuştu hiç bir şikayetim yokken bölece gelmişlerdi herşeyleri belliydi elleri ayakları hatta parmakları bile gözleri hele gözümün önünden hiç gitmiyor biri kız biri erkekti bu sefer kromozom analizine gönderdik ordanda temiz sonuç geldi eşimin kromozomlarını kabullenmediği için bünyemin attığı raporu verildi.

aşı tedavisi adetliyken eşlimden alınan 10 tüp kan serum haline getirilip bana enjekte edilecek bu 3 adet dönemi uygulanacak 3.uygulamadan sonra transferim olucak ve eğer gebelik oluşursa 7. haftada tekrar kan alıp serumu enjekte edicekler umarım bu tedavi işe yarar bebeğimi kucağıma alırım

ayrıca bu tedavi şekli hiç gebelik oluşmayan hastalardada iyi sonuçlar veriyor çok fazla başarı hikayesi var (LENFOSİT AŞI )

canım benim benimdr ujm cem demirel asıdan bahsettim ona
oda cok bir fonksiyonu yok dedi.
4 gebeliğim var benim
3 kimyasal biride kalp atısı alınmadan dusuk oldu..
ne bileyim artık bende cok sallamıyorum
zaten bi tedavi daha sonra resmi ahklarımı kullanayım
kapatcam bu defteri...:31:

canım benim benimdr ujm cem demirel asıdan bahsettim ona
oda cok bir fonksiyonu yok dedi.
4 gebeliğim var benim
3 kimyasal biride kalp atısı alınmadan dusuk oldu..
ne bileyim artık bende cok sallamıyorum
zaten bi tedavi daha sonra resmi ahklarımı kullanayım
kapatcam bu defteri...:31:

fatmacım bursada yaşıyorsun sanırım ben defteri kapatmada son bir kez pembemavi nevin hanımla görüşmeni tavsiye ederim tedavi yapmak zorunda değilsin sadece git bir kez görüş emin ol nevin hanım gibi açık açık herşeyi anlayacağımız dilde anlatıp sürecin her anında destek olan başka bir doktor daha tanımadım ben üstelik 12 senede çok fazla doktor tanımama rağmen nevin hanıma gözüm kapalı güveniyorum bir kez görüş tavsiye ederim..

OKUDUKLARIM ıcın cok uzuldum sanırım bırı harıc hepsı ıkız ımıs..
bı arkdasımında boyle sorunu var tup ve asıda hıc hamıle klamdı ancak dogal yolla kalıp 7 haftada kalp atısları duruyor
hangı sehırdesın kardesım bılmıyorum 3 sene cocugum olmadı 3 tup bebek denemesı gecırdım azosperm senı cok ıyı anlıyorum
sen buyutmuyorsun ınsanlar cok acımasız

sanırım bu durumun içiinde olmayan kimse anlayamaz...:5:
bende 2 yıldan beri bebek istiyorum ..
ablamın bir oğlu var 7 yaşında..
benim nasıl mücadele ettiğimi istediğimi göre göre 2.bebeğine hamile kaldı ..
şimdi bana onun yanında bak ablan senden önce davrandı sen tembelsin dediklerinde acaba içi burkuluyormu...:14::14:
belkide benim üzüleceğimi düşünemedi ama ben olsaydım kardeşimin hamile kalmasını beklerdim...
zaten bir tane oğlun var acelen yok yaşın genç..
çok mu kötü niyetliyim..:14:

Son düzenleme:
şimdi bana onun yanında bak ablan senden önce davrandı sen tembelsin dediklerinde acaba içi burkuluyormu...:14::14:
belkide benim üzüleceğimi düşünemedi ama ben olsaydım kardeşimin hamile kalmasını beklerdim...

berre neden beklsesinki seni bence gereksiz hayıflanmıssın
ama tabiki ablan önce davrandı demek cok yanlıss...

OKUDUKLARIM ıcın cok uzuldum sanırım bırı harıc hepsı ıkız ımıs..
bı arkdasımında boyle sorunu var tup ve asıda hıc hamıle klamdı ancak dogal yolla kalıp 7 haftada kalp atısları duruyor
hangı sehırdesın kardesım bılmıyorum 3 sene cocugum olmadı 3 tup bebek denemesı gecırdım azosperm senı cok ıyı anlıyorum
sen buyutmuyorsun ınsanlar cok acımasız

malesef çok acımasız üstelik bir zmanlar bebeğin olmaya bilir denilen bir kadın beni daha iyi anlamalı sahip olduğu bebek için şükretmeli.

fatmacım bursada yaşıyorsun sanırım ben defteri kapatmada son bir kez pembemavi nevin hanımla görüşmeni tavsiye ederim tedavi yapmak zorunda değilsin sadece git bir kez görüş emin ol nevin hanım gibi açık açık herşeyi anlayacağımız dilde anlatıp sürecin her anında destek olan başka bir doktor daha tanımadım ben üstelik 12 senede çok fazla doktor tanımama rağmen nevin hanıma gözüm kapalı güveniyorum bir kez görüş tavsiye ederim..

sanırım bana özel mesaj göndermiştin ben ilk tüpümü orda denedim gitmem daha oraya..
yani aslında heryerde yapılan iş aynı bana göre sadece benim kısmetim yok yada daha cok vakti var..
ama benim içimde o heyecan kalmadı...:31:

degılsın kardesım
benım 2.tüp bebek denememın ardıdnan 5 ay sonra benımde abımın esı hamıle kaldı ılk cocugu da3 yasındaydı kucuktu daha
ıstemısler yaptılar
o kadarmı kahroldum anlatamam bana nıspet gıbı sandım zaten olmuyor 3-4 ay sonra 3.denıuyecegız bekle dımı zaten oluyor
ben acımasızım bu konuda annemı arayıp tebrık etmıstım babaanne oluyormusun dıye

sonra gebelık ılerlemedı
alındı uzuldum evet ama sevınmedım elbette ama kahrolmadımda boyle arada bır duygu :26:

sonra 3.deneme yaptım ben 10 gun kanama oldu test yapıcam ıdrar yaptım ıkıncı cızgı cıktı ılk gebelıgımdı yengeme dıyorum al bunuda sen yap yapmıyor kacıyor
meger o gene hamıle kalmıs
ben transfere gıderken gebeymiş söyleyememiş
bak cok severım kendısını
cok duada ettı ama bencılıktı bu
aramızda 2 aya yakın sure vardı
7 gun arayla dogum yaptık ben erken dogum yaptım
annem onun yanında kosturmaktan ben yapayalnız kaldım
sımdı annem yaırm gun benım oglumad aonun kızında kucuk oglunada bakıyor
ve cok yıpranıyor ben esımden ayrıyım
herkez onun ıcın bencıllık ettı zaten yenıdendogdum bebek yapıcaktı bekleseydı ard ardarda yapmasaydı zaten vardı dıyorlar
bakımlarıda zor oluyor
tabı dıger yasanan seylerın dısında bakım zorlugu en hafıfı bence

bız aılemle yasıyoruz
yarım gun yengemın cocuklarına bakıyor
ılk 8 ayda yıne ucune tam gun bakmıstı

Son düzenleyen: Moderatör:
berre neden beklsesinki seni bence gereksiz hayıflanmıssın
ama tabiki ablan önce davrandı demek cok yanlıss...

işte bilmiyorum ki acaba yanlışmı düşünüyorum kıskandım herhalde...
birde ben ovulosyon testi almıştım yanında
ayy ne o öyle tavuk gibi çatladımı çatlamadımı diyerek bi yorumda bulundu gülerek..
bende sen yaşamadın bilemezsin dedim...
ama çok seviyorum onu ve şuanda bebeğin doğmasına 1 ay bile yok sabırsızlanıyorum gelmesi için..
aldığım kıyafetlerin haddi hesabı yok...

asla kötü niyetli değilsin benim kızıma hamilelim sırasında kardeşimde hamile kaldı araları 7 hafta olucaktı bütün herşey bi örnek hazırlandı onun oğlu olucaktı ikiz gibi giydiricez diyor mevlüt için plan yapıyorduk o izmirde yaşıyor bir mevlüt orda yapıcak ben balıkesirde yaşıyorum bir mevlütte burda yapıcaktık ama bana nasip olmadı yeğenim aşkım benim ve o beni en mutlu eden varlık inan aklıma gelmiyor yeğenimi öpüp okşarken kızımı kaybettiğim ben teyzeliği öyle doyasıya yaşıyorum anlatamam özendiğim ne varsa hepsini kardeşim saolsun yaşattı bana inan herşeyinde benim istediğim gibi hazırlanıldı kardeşim saolsun ilk bebeği ve bana böyle bir fedakarlık yaptı oğlan şimdi 1,5 yaşında hala kendisi bir şort dahi alamamıştır benden fırsat bulup :)))

malesef çok acımasız üstelik bir zmanlar bebeğin olmaya bilir denilen bir kadın beni daha iyi anlamalı sahip olduğu bebek için şükretmeli.

benım o zaman ust katımda olan kuzenımın esıde tüp etdavısı gormus olmamıstı suanda hala ıolmadı bebeklerı
ben o zaman ona h amıle kaldıgımı bıle soyleyemedım tum tedavısınde yanında oldum umut ettım
ben hamıle kalınca o bana yakın davranmadı aslında bılmıyorum belkıde buda normaldı ama sonra cok sevdı oglumu hep geldı yardım ettı ben hıc kayırmadım cocugumu veya onu kullanır gıbı davranmadım eger ıkız cocugum olsaydıda bırıne onlaırn ıstedıgı adı verecektım
ben hala bebegım olmuyor dıye bır konu okusam ıcım param parca oluyor nasıl unuturumm o gunlerı
ustelık ben 19 yasında tup bebek klınıgıne gırdım daha cahıl olmam gerekıyordu

Son düzenleyen: Moderatör:
4 hamileliğimde tüp bebekti canım bayramdan sonra yeni bir tedaviye başlıyoruz benim bünyem eşimin kromozomlarını kabul etmiyormuş bu yüzdende bebekleri atmak için uğraşıyor sürekli kanamalarım oluyor bayram sonunda adet olucam eşimden kan alıp bana serum olarak vericekler bünyemi eşmin kromozomlarına alıştırıp 3 ay sonrada dondurulmuş enbriyolarım var onların transferi olucak inşallah bu tedavi işe yarar.

inşallah canım ....moralini yüksek tut gereksiz değmeyecek insanları düşünme hep pozitif düşün ...benimde 4 yıl olmadı eşimdede bende de hiç problem bulamadılar ..her ay tahliller falan zorlu bir süreçti..tam doktorum yapabileceğimiz bişey yok pikolojik bir destek almanız yararlı olur demişti ve bende artık umudumu kaybetmiştim ve bebek olayını düşünmemeye başlamıştık tatil dönemini beklemeye karar verdik eşimle okullar kapanınca tüp bebek merkezine gidecektik ben öğretmenm.ve bebek olayını artık 3 ay kadar düşünmediğim süre içinde hamile kaldım ..inanamamıştım gerçekten psikolojik...sende çok odaklanma bebeği hayatının merkezine koyma canım elalem ne derse desin olsada derler olmasada..oohooo ben neler duydum o süreçte kayınvaldm kayınbabam eltiler görümceler komşular...bebeğim doğdu vay bu niye böyle kafasınımı tutamıyo,niye sürekli ağlıyo,hatta görümcem dediki oğlum 2 aylktı daha bu çocuk bir tuaf bende o ne demek dedim,valla yanlış anlama ben 2 tane doğum yaptım ama senin bebek çok ağlıyo manasız manasız dedi....hiç bişey demedim.oğlum şimdi 3 yaşında ve yaşıtlarından çok daha ilerde maşallah ,önce ben susmuştum şimdi onlar susuyor...

Back
X