Nasıl davranmam gerektiği konusunda yardım edebilir misiniz?

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
98
Merhabalar.Benim şöyle bir problemim var.Biz 7 yıldır bir sitede apartmanda,kirada oturuyoruz.Bir katta 2 daire oluyor ya,öyle işte bizimkisi.Karşımızdaki dairede oturan komşumuzun 3 çocuğu var.Bir tanesi 27 yaşındaki bir abla.Ben de 21 yaşındayım.Üniversite sınavına çok çalıştım,tıp ya da mimarlık istiyordum.Mimarlık bölümüne yerleştim çok şükür.Benim oturduğum odadan karşı dairemizde oturanların sesi duyulabiliyor,çok sesli konuşulduğunda.Bir gün odamda proje yaparken annemle biraz tartıştık,annem ev işi yapmamı istiyordu,benim ise proje çalışmam gerekiyordu.Karşıdaki teyze sanırım bunu duydu ve eşine oğlunun ders çalışması gerektiğini söyledi.Sonra kavga etmeye başladılar.Oğlu var bir de,o da benden bir yaş küçük işte,üniversite sınavına hazırlanıyordu o yıl.Babası oğluna bağırmaya başladı,niye ders çalışmıyorsun falan diye."Bak,o kız(ben oluyorum) çalıştı da yaptı!"(üniversite sınavı konusu).Oğlu:"yaptı da ne oldu,yaptı da ne oldu!"Babası:"Mimarlığı kazandı?!"Oğlu da çok kötü ağlamaya başladı,ben de çok üzüldüm.Ama tartışırlarken benim bölümüm işe yaramaz bir bölüm olduğu gibisinden konuşuyordu oğlu.Ben bu duruma çok üzüldüm,çocuklarıyla beni karşılaştırmalarına,babasının oğluna benim yüzünden bağırmasına,oğlunun benim bölümümü küçümsemesine.Ben bir konuda başarısız olduğumda yüzleri gülüyor onların.O aralar bölümümden çok memnun değildim,bir de bunları işittim.Çok sinir oldum ve o çocuğun ablası ve kardeşi instagramımda ekliydi,ablasını engelledim(Ablası hakkında şöyle düşünmüştüm bir de o zaman:ben içime kapanığım,bir keresinde parkta oturuyorduk hep birlikte komşularla.Ablası kardeşine diyordu ki benim için "sen konuşsana,bizim onunla aramızda 6-7 yaş var."Oraya ilk taşındığımız zamanlarda yani 5-6 yıl önce falan bize oturmaya gelmişlerdi bütün apartman,ben de 15 yaşındaydım o zaman,önce terlikleri düzeltmiştim,sonra onları hoşgeldiniz demek için öpmüştüm"hoşgeldiniz demeden terlikleri düzeltiyor"diye manalı manalı söylendi.Aslında çok kötü bir abla değil.Ama işte o gün bir anlık sinirle tüm bunları düşünerek instagramda o ablayı engelledim.Birkaç gün sonra yaptığımın yanlış olduğunu düşünüp tekrardan takip ettim ve o da beni takip etti.Bu olaydan sonra beni ilk gördüğünde yüzü kızarmıştı((Sonuçta kapı komşumuz,sürekli yüz yüzeyiz,böyle bir şeyi nasıl yaptım((O günden sonra bana çok mesafeli,soğuk davranıyor,geçende giydiğim ayakkabılara buruk bir gülümsemeyle baktı.Evlendi şimdi,annem onu eşiyle birlikte bize davet etti,bir şey söylemedi ama sanki benim yüzümden gelmek istemiyormuş gibi bana baktı ve gerçekten çok soğuk davranıyor atık normal olarak.Ben çok ama çok pişmanım,böyle bir şey yaptığım için.Ona mesaj atıp özür mü dilesem,neden engellediğimi,düşüncelerimi mi yazsam.Nasıl bir cevap vereceğinden endişeleniyorum.O hemen ailesine anlatıyor her şeyi.Kendimi de çok küçük düşürmek istemiyorum.Ama köpekler gibi pişmanım.Nasıl davranmam,ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz,ben pek bilemiyorum.Bir de dışarıda yolda görünce falan muhabbetimiz nasılsın,iyiyim sen nasılsından ibaret,içime kapanığım biraz,nasıl geliştirebilirim.Teşekkürler şimdiden.Bu arada ben yeni swarm açmıştım onları takip ettiğimde,o abla ve kız kardeşi beni engellediler,sonra kaldırmışlar engeli

Gercekten bunu mu kafaya taktin?
Birak Allaha askina ne özrü.
Hic de az degiller yok küçümseyerek bakmalar yok imalar.
Evlenmis gitmis salla sen de.

Boş ver canımsın yaaaa. İçim şişti o beni engelledi ben onu engelledim. Özgüven problemin var sanırım. Sürekli suçlanacağını düşünen çekingen kız çocukları gibisin. Bırak komşuların falan ne düşüneceğini. Bölümünü bitir bir işe yerleş. Kendi hayatını kurduktan sonra İnan komşunun çocuklarının hakkında ne düşündüğü umrunda bile olmayacak.

Ya guzelim bosversene engel mengel. biri beni sebep yokken engelleyip yine eklese yanlislikla olmustur der gecerim. Senden baska kimse de bu mevzuya kafa takmamistir merak etme.

Kiz bide 1 yil icinde mi tuttun bunu?
evet içimde tuttum:)
Ya guzelim bosversene engel mengel. biri beni sebep yokken engelleyip yine eklese yanlislikla olmustur der gecerim. Senden baska kimse de bu mevzuya kafa takmamistir merak etme.

Kiz bide 1 yil icinde mi tuttun bunu?
evet içimde tutttum:)

Bu dert edinecek birşey değil
Kötü komşu kapı dışında
Bırak bu kadar takma ya salla gitsin

Köpekler gibi pişmanım yazmışsın.
Alti ustu komsu kizi nesini dert edindin kendine anlamadim?
Bir de seni kucumsediginden bahsetmissin e daha ne pismanligi ?

Köpekler gibi pişmanım yazmışsın.
Alti ustu komsu kizi nesini dert edindin kendine anlamadim?
Bir de seni kucumsediginden bahsetmissin e daha ne pismanligi ?
o abla değil,kardeşi küçümsedi,kardeşine sinir olduğumdan onu engellemiştim,kardeşi bende ekli değil,erkek çünkü.Onun da beni üzen birkaç davranışı vardı,bir an düşününce sinirlendim ve böyle oldu

Profesyonel yardım alın.
15 yasinizdaki cümleyi hatırlamanız hiç ki hiç normal değil.
Aynı şekilde 1 yıl önceki saçma sapan takip etti, engelledi vs gibi konulara takilmanizda.
Erken yaslanirsiniz, gençliğinize, akıl sağlığınıza yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…