Nasıl Dayanıyorsunuz?

Ben de her adet olduğumda ağlıyorum, eşime kötü davranıyorum. Artık onunla da aram bozulmak üzere. Bana kendimi becereksiz hissettiriyorsun diyor :( Herkes inadına yapar gibi ya da ben öyle algılıyorum artık hep bebek, hep hamilelik sohbetleri yapıyor yanımda ve benim bebek yapmak için uğraştığımı bildikleri halde. İnsanlar mı kötü oldu ben mi kötü niyetliyim ayırd edemiyorum.

Ben de her adet olduğumda ağlıyorum, eşime kötü davranıyorum. Artık onunla da aram bozulmak üzere. Bana kendimi becereksiz hissettiriyorsun diyor :KK43: Herkes inadına yapar gibi ya da ben öyle algılıyorum artık hep bebek, hep hamilelik sohbetleri yapıyor yanımda ve benim bebek yapmak için uğraştığımı bildikleri halde. İnsanlar mı kötü oldu ben mi kötü niyetliyim ayırd edemiyorum.
çocuğu olan insanların hayatı çocukları oluyo ister istemez konu oraya gidiyo ve bizi anlamıyolar o yüzden dikkat etmiyolar konuştuklarına

Ben de her adet olduğumda ağlıyorum, eşime kötü davranıyorum. Artık onunla da aram bozulmak üzere. Bana kendimi becereksiz hissettiriyorsun diyor :( Herkes inadına yapar gibi ya da ben öyle algılıyorum artık hep bebek, hep hamilelik sohbetleri yapıyor yanımda ve benim bebek yapmak için uğraştığımı bildikleri halde. İnsanlar mı kötü oldu ben mi kötü niyetliyim ayırd edemiyorum.
ben de başta böyle yapıp her adet oluşumda ağlıyordum sonra eşime trip atıyordum beni rahat bırak diye
istiyordum ki herkes beni rahat bıraksın ve ben bu sonsuz keder ve dert girdabı içinde kaybolayıp gideyim yok olayım...

ama şimdi anlıyorum ki bu çözüm değil hatta yapılabilinecek en büyük hatalı tepkilerden bir tanesi
kesinlikle böyle yapma arkadaşım
bir gün eşim yanıma geldi ve hüngür hüngür çocuk gibi ağladı karşımda
daha hiç böyle görmemiştim kendisini
ve dedi ki böyle yaptığında ben çok üzülüyorum ve buna dayanamıyorum artık
nolur yapma artık diye yalvardı
o gözlere baktım ve kendime bir söz verdim
hiç birşey bu sevdiğim gözleri böyle ağlatmaya değmez
hakkım yok dedim
ve ona söz verdim...
artık sadece çözüm odaklı olmaya çalışıyoruz
ve en güzeli hayattan keyif alıyoruz...
ve en güzeli hayatta seni seven düşünen birisi var yanında...
bunu unutmamak lazım
senin için nasıl yanıyorsa emin ol onun da yanıyor
ama onlar her zaman dimdik ayakta durmayı tercih ediyorlar
biz yıkıldığımızda bizi tutmak için...

Aslında içten ne kadar bilsem de bütün bunları bir türlü uygulayamıyordum. Ama yazınız beni çok etkiledi. Beni seven, en ufak üzüntümü üzüntüsü bilen insanı bu kadar üzdüğüm yeter. Bundan sonra daha hayata odaklı, daha pozitif olmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim.

Bende son dönemlerde hamile haberi aldıkça ağlama krizleri geliyor, hem ağlıyorum hem kızıyorum kendime. Kıskanıyormuyum yoksa, nedir benim derdim...düşünüyorum... onların oluyorda benim neden olmuyor ki?
Ben hep insanlara imrenerek, özenerekmi yaşayacağım..:KK61:

Son düzenleme:
hepinizin hikayesini okudum da aynııııı ben dedim..
bende dayanamıyorum galiba çok canım yanıyor....3 defa başarısız tüp bebek denemem oldu yaşım 35 sorun ne derseniz sorun yok işte en çok bu canımı yakıyor. 3 defa tüp bebek yaptık bizde ne var anlamıyorum ..anlatamıyolar
anlattıkları hiç bişi beni tatmin etmiyor bişimiz yoksa neden olmuyor (TABİKİ ALLAHIN TAKTİRİ)
çok şükür rabbime bugünümüze de şükür diyor bi tarafım ama bi tarafımda neden ben nedennnn...........
en yakın arkadaşıma bile gıcık oluyorum düşünün....kendi benden sonra evlendi doğum kontrol hapı kullanıyordu neymiş bitmiş hapı almaya gitmeye üşenmiş 1 kereden bişi olmaz demiş olmuşşş ..bide hamile olduğunu öğrendiğinde istemiyom diye benim yanımda ağladı BARİ BENİM YANIMDA AĞLAMA DEMİ ....en yakınım canım arkadaşım sırdaşım kızı 2 yaşına girdi ....şimdi ikinciyi düşünüyoz diyo bana diyo anlatıyo bana şu ay başlarım ikinciyi yapmaya şu tarihte doğar şöle böle yaparım ...... bende hala bişi yok....kıskançlık mı bu diye kendimi öldüresim geliyo ben bu kadar salak şeyelre nasıl kapılırım nasıl kızarım nasıl içim acır halbuki ben kuzenlerimin ve arkadaşlarımın çocuklarını kendi çocuğum gibi seviyorum kıyamıyorum hiç birine içime sokasım geliyor hepsi çok tatlı ama ....görmek istemiyorum arttık kimsenin bebesinin videosunu resmini ilk konuşmasını ilk yürümesini otunu b...kunu face e koyan bütün arkadaşlarımdan nefret ediyorum çok ayıp demi ...kişiliğimi kaybediyorum sanırım .......ben bu değilim
ama bu bekleyiş beni asosyal yaptı ...kendimi eve kapattım kimsenin davetine gitmiyorum yanlış yapıyorum biliyorum bilinçliyim herşeyin farkındayım ama içimdeki kızgınlığa dur diyemiyorum
tedavilerden ilaçlardan 12 kilo aldım şimdi veremiyorum buda benim psikolojimi bozdu sanırım...çok yakın kız arkadaşım dedim ya ne zaman yanıma gelse çok kilo aldım göbeğim çıktı diyip duruyor kendisi doğumdan sonra bile 38 beden giyiyor hala bana gelmiş kilo aldım diyor .........çok kızgınım ona canımı yakıyor durmadan
isyaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
en son kuzenimin 9 yaşındaki kızının söledikleri bana gereçekten acınacak halde olduğumu hatırlattı ve buraya bu yazıları yazdıracak kadar artık içimi patlatan olayı oldu....
9 yaşında bi kız çocuğunun bana dediği ....abla sen neden dışardan bebek alıyolar ya hani sen neden onlardan almıyosun çok mu pahalı ...istersen biriktirdiğim paraları sana veriyim .......donup kaldım önce...sonra bugüne kadar içime bastırdığım herşey sakinliğim, olayları normal karşılamam ,güleryüzlü yaşamaya çalışmam , üzülmüyomuş gibi güçlü duruşum , hiç bişi olmamış herşey yolunda gibi takındığım duruşum HEPSİ BİTTİ
dayanamıyorum

hepinizin hikayesini okudum da aynııııı ben dedim..
bende dayanamıyorum galiba çok canım yanıyor....3 defa başarısız tüp bebek denemem oldu yaşım 35 sorun ne derseniz sorun yok işte en çok bu canımı yakıyor. 3 defa tüp bebek yaptık bizde ne var anlamıyorum ..anlatamıyolar
anlattıkları hiç bişi beni tatmin etmiyor bişimiz yoksa neden olmuyor (TABİKİ ALLAHIN TAKTİRİ)
çok şükür rabbime bugünümüze de şükür diyor bi tarafım ama bi tarafımda neden ben nedennnn...........
en yakın arkadaşıma bile gıcık oluyorum düşünün....kendi benden sonra evlendi doğum kontrol hapı kullanıyordu neymiş bitmiş hapı almaya gitmeye üşenmiş 1 kereden bişi olmaz demiş olmuşşş ..bide hamile olduğunu öğrendiğinde istemiyom diye benim yanımda ağladı BARİ BENİM YANIMDA AĞLAMA DEMİ ....en yakınım canım arkadaşım sırdaşım kızı 2 yaşına girdi ....şimdi ikinciyi düşünüyoz diyo bana diyo anlatıyo bana şu ay başlarım ikinciyi yapmaya şu tarihte doğar şöle böle yaparım ...... bende hala bişi yok....kıskançlık mı bu diye kendimi öldüresim geliyo ben bu kadar salak şeyelre nasıl kapılırım nasıl kızarım nasıl içim acır halbuki ben kuzenlerimin ve arkadaşlarımın çocuklarını kendi çocuğum gibi seviyorum kıyamıyorum hiç birine içime sokasım geliyor hepsi çok tatlı ama ....görmek istemiyorum arttık kimsenin bebesinin videosunu resmini ilk konuşmasını ilk yürümesini otunu b...kunu face e koyan bütün arkadaşlarımdan nefret ediyorum çok ayıp demi ...kişiliğimi kaybediyorum sanırım .......ben bu değilim
ama bu bekleyiş beni asosyal yaptı ...kendimi eve kapattım kimsenin davetine gitmiyorum yanlış yapıyorum biliyorum bilinçliyim herşeyin farkındayım ama içimdeki kızgınlığa dur diyemiyorum
tedavilerden ilaçlardan 12 kilo aldım şimdi veremiyorum buda benim psikolojimi bozdu sanırım...çok yakın kız arkadaşım dedim ya ne zaman yanıma gelse çok kilo aldım göbeğim çıktı diyip duruyor kendisi doğumdan sonra bile 38 beden giyiyor hala bana gelmiş kilo aldım diyor .........çok kızgınım ona canımı yakıyor durmadan
isyaaaaaaaaaaaaaaaaaaan
en son kuzenimin 9 yaşındaki kızının söledikleri bana gereçekten acınacak halde olduğumu hatırlattı ve buraya bu yazıları yazdıracak kadar artık içimi patlatan olayı oldu....
9 yaşında bi kız çocuğunun bana dediği ....abla sen neden dışardan bebek alıyolar ya hani sen neden onlardan almıyosun çok mu pahalı ...istersen biriktirdiğim paraları sana veriyim .......donup kaldım önce...sonra bugüne kadar içime bastırdığım herşey sakinliğim, olayları normal karşılamam ,güleryüzlü yaşamaya çalışmam , üzülmüyomuş gibi güçlü duruşum , hiç bişi olmamış herşey yolunda gibi takındığım duruşum HEPSİ BİTTİ
dayanamıyorum

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de büyük bir işyerinde çalışıyorum. Hamilemiz doğuranımız hiç eksik olmaz. İnsanlar o kadar vicdansız ki hamilelik haberini aldığında gelip bana imalı imalı cesursincap hadi darısı başına diyenleri duydukça sinir oluyorum. Hani sanki kendileri başarılı ben başarısızım çocuk yapamıyorum. Bu en basit örnek. Gün içinde sinir bozan o kadar çok şey yaşıyorum ki. Ama en büyük hatam bütün sinirimi eşimden çıkarıyor olmamdı. Artık onu yapmamak için özen gösteriyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun, sabır versin. İnşallah en kısa zamanda bebeklerimiz kucaklarımızda olur sağlıkla.

umutsuzluğa kapılmayın lütfen. ben 7. ayın sonunda hamile kadım daha dün öğrendim hamile olduğumu.hala inanamıyorum. bol bol incir yiyin tavsiyem. ayrıca bende o acımasız insanlarla cok karşılaştım.bi arkadaşımın 5 sene sonra tedaviyle çocuğu oldu.benimde çocuk istediğimi biliyodu. beni en iyi onun anlaması lazım demi. ama açıp açıp bebeğinin videolarını göstermeler. herkesin içinde hadi artık oğluma arkadaş yapında yanlız kalmasın demeler.yok sıra artık sizde demeler neler neler.sanki bilmiyo benimde istediğimi ve bu işlerin kısmet işi olduğunu. insanlar çok nankör kendileri o durumdan geçince ne yollardan geçtiklerini hemen unutuyolar . ben asla öyle olmıcak kimsenin çocuk meselesine karışmıcam. ha bide aile büyükleri vardı beni deli eden onlardan bahsetmek bile istemiyorum sinir bozucu herşeye burnunu sokan tuaf yaşlılar.

bende dayanamıyorum artık en yakın arkadaşım evlendi hemen hamile kalırsa diye korkuyorum ikimizde aynı ilçeye yakın komşulara gelin gittik ben 1 yıl oldu evleneli o 1 ay ilk aydan hamile kalıyormuş onun anne ve baba tarafı ilk ay hamilelik testi yapmış negatifi görünce bozulmuş ben 10 aydır deniyorum kötü biriyim sanırım onun hamile kaldığını duymak istemiyorum özellikle de hemen

bende dayanamıyorum artık en yakın arkadaşım evlendi hemen hamile kalırsa diye korkuyorum ikimizde aynı ilçeye yakın komşulara gelin gittik ben 1 yıl oldu evleneli o 1 ay ilk aydan hamile kalıyormuş onun anne ve baba tarafı ilk ay hamilelik testi yapmış negatifi görünce bozulmuş ben 10 aydır deniyorum kötü biriyim sanırım onun hamile kaldığını duymak istemiyorum özellikle de hemen
Bu kötülükten değil. Benimle evlenen biri vardı yakın arkadaşım uğraşıyordu onlarda ama doktora gitmemişti. Bu ay hamileymiş. Nasıl hissettim anlatamam. İçim acıyor.

bence de bu kötü biri olduğun için değil
burda bu derdi yaşayan herkes aynı duyguları yaşıyor...
maalesef çok zor bir imtihan bu...
elimizde olmuyor...
ama bu gibi düşüncelerimizi durdurmaya çalışmalıyız
yoksa bu vesveselerden kurtulamayıp
hep negatif düşünüp hayatımızı berbat hale getirebiliriz...

ben kendi kendime sürekli
''Allah verdi o bebeği ona,
Allah istedi ve oldu, Allahın isteğini yargılayamayız,
ona veren Allah bana da verir elbet''
diyorum...
hamile olan herkes için samimi bir şekilde sevinmeye çalışıyorum,
bazen sevinmek için kendimi zorluyorum...
içimdeki o kötü sese ''sus sus sus, hayır sen haksızsın'' deyip susturuyorum...
''Allah herkese yaşatsın, kimseyi aratmasın...''
diyorum...
artık ''ne kadar güzel bu insan bizim çektiklerimizi çekmedi ve çekmesin de''
diye seviniyorum onun adına...''biz yandık siz yanmayın'' gibicesine...
''Yaratılanı sev Yaradandan ötürü'' ile geziyorum kafamda...
ve kim ne derse ''iyi niyetli demek istedi iyi niyetli''
deyip üstelemiyorum
''yaşamayan bilemez, ne bilsinler''
deyip geçiyorum
birşey saklamıyorum artık kimseden
hatta ben kendim anlatmaya başlıyorum hikayemi
ve rahatlıyorum...
evet bazen o insanlar da bize karşı nasıl davrancağını şaşırıyor
deyip, onlarla empati yapmaya çalışıyorum
ve gerçekten çok alıngan ve hassas olduğumu
itiraf ediyorum kendime...
dua edin deyip amin diyorum
çok dua etmeye çalışıyorum...

Bu kötülükten değil. Benimle evlenen biri vardı yakın arkadaşım uğraşıyordu onlarda ama doktora gitmemişti. Bu ay hamileymiş. Nasıl hissettim anlatamam. İçim acıyor.
evet çok garip gerçekten ama hamile kaldıklarını
hissediyorsun o insanların
sonra duyuyorsun ki gerçekten hamile...

Ben de artık kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum çünkü elden gelen bişey yok alıp elinle yerleştiremiyosun oraya.ne eşine ne ailene ne çevrendekilere en önemlisi de kendimize bunu yapmamak en doğrusu.Kaç sefer misafirlik davetlerini geri çevirdim çocuklular diye kaç kere içime içime ağladım yanlarında.Ama anladımki böle yaptıkça biyere varamıycam kendimi daha çok yıpratıyorum.Eskisi gibi çocuklularla görüşmek istememek yerine görüşmek istiyorum zor olsa da,istemesem de hikayelerini dinliyorum canımı acıtsalar da sesimi çıkarmıyorum.Rabbim en büyük ve biz sınanıyoruz.En önemlisi dua.Ondan başka dayanağımız yok.Ol diyo oluyo.İnşallah bizde o günleri göreceğiz sabır ve dua ile

Ben de artık kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum çünkü elden gelen bişey yok alıp elinle yerleştiremiyosun oraya.ne eşine ne ailene ne çevrendekilere en önemlisi de kendimize bunu yapmamak en doğrusu.Kaç sefer misafirlik davetlerini geri çevirdim çocuklular diye kaç kere içime içime ağladım yanlarında.Ama anladımki böle yaptıkça biyere varamıycam kendimi daha çok yıpratıyorum.Eskisi gibi çocuklularla görüşmek istememek yerine görüşmek istiyorum zor olsa da,istemesem de hikayelerini dinliyorum canımı acıtsalar da sesimi çıkarmıyorum.Rabbim en büyük ve biz sınanıyoruz.En önemlisi dua.Ondan başka dayanağımız yok.Ol diyo oluyo.İnşallah bizde o günleri göreceğiz sabır ve dua ile
aynen öyle arkadaşım
çok doğru ve gzl yazmışsın
eline sağlık

Offfff Offffff. Efkarlandım.... Bugün Hastanede Bebeğini İstemeyen Anne Vardı... Psikolojisisi Bozuk bi ablaydı...

Cok kotu bi durum gercekten cok üzücü. Cevremizde böyle hikayeler cok var.bnm de bi tanidigim abla tup bebek tedavisi gördü ikiz bebekleri oldu ama doğum esnasında gelisen bi komplikasyon nedeniyle suanda bilinci yok yatalak,çocukları okula başladılar.dediginiz gibi isteyip isteyip cocuklari olduktan sonra esiyle ayrılanlar cok malesef.herseyin hayirlisini istemek lazim.bunlari aylar öncesinde dusunemiyodum olsun sadece olsun istiyodum.bi gun esim seninki artik istemekten çıktı sen hirs yapiyorsun olmasi lazm olmazsa olmaz diyosun dedi ve hakkaten ben hayirlisini istiyomusm dusununce olsunda nasil yeterki olsun. Simdi ole degil evet istiyorum bazen cikdirasim geliyo ama ben elimden geleni yapiyim rabbim vakti zamani insallah gelince verecek yada vermicek.O'nun takdiri

Back
X