Nasıl Dayanıyorsunuz?

Gecen gun haberlerde demir iscisi bi baba çıktı normal yolla ücüzleri olmuş çocuklar 2yada 3yasindalar yanlis hatırlamıyorsam,karisi yine hamile kalmis yine ücüz.veren rabbim cift cift veriyo kimilerine.adam nasil bakcagini dusunuyo kara kara ki benim tek cocugum bile olsa suanda,bnm bile endiselerm var bu durumda nasil yetistirirz ihtiyaçlarına nasil yetisiriz kafamda fadimenin düğünü :) ama inaniyorum ki rabbim bizim dualarimizi seviyo

bence de bu kötü biri olduğun için değil
burda bu derdi yaşayan herkes aynı duyguları yaşıyor...
maalesef çok zor bir imtihan bu...
elimizde olmuyor...
ama bu gibi düşüncelerimizi durdurmaya çalışmalıyız
yoksa bu vesveselerden kurtulamayıp
hep negatif düşünüp hayatımızı berbat hale getirebiliriz...

ben kendi kendime sürekli
''Allah verdi o bebeği ona,
Allah istedi ve oldu, Allahın isteğini yargılayamayız,
ona veren Allah bana da verir elbet''
diyorum...
hamile olan herkes için samimi bir şekilde sevinmeye çalışıyorum,
bazen sevinmek için kendimi zorluyorum...
içimdeki o kötü sese ''sus sus sus, hayır sen haksızsın'' deyip susturuyorum...
''Allah herkese yaşatsın, kimseyi aratmasın...''
diyorum...
artık ''ne kadar güzel bu insan bizim çektiklerimizi çekmedi ve çekmesin de''
diye seviniyorum onun adına...''biz yandık siz yanmayın'' gibicesine...
''Yaratılanı sev Yaradandan ötürü'' ile geziyorum kafamda...
ve kim ne derse ''iyi niyetli demek istedi iyi niyetli''
deyip üstelemiyorum
''yaşamayan bilemez, ne bilsinler''
deyip geçiyorum
birşey saklamıyorum artık kimseden
hatta ben kendim anlatmaya başlıyorum hikayemi
ve rahatlıyorum...
evet bazen o insanlar da bize karşı nasıl davrancağını şaşırıyor
deyip, onlarla empati yapmaya çalışıyorum
ve gerçekten çok alıngan ve hassas olduğumu
itiraf ediyorum kendime...
dua edin deyip amin diyorum
çok dua etmeye çalışıyorum...

bir örnek de benden olsun eltimin 3 çocuğu var, ben 2 yıllık evliyim bebek sahibi olmaya çalışıyoruz eltim karşıma geçip 4. bebeği düşündüğünü her an olabileceğini söylüyor.... Allah hayırlısını versin tabi ama insan böyle zor zamanlar geçirirken böyle şeyleri ters anlayabiliyor benim gibi :KK43: bu arada kayınvalidem de ne zaman aklına gelse çocuksuz yuva olmaz diye laf sokuyor :(

bir örnek de benden olsun eltimin 3 çocuğu var, ben 2 yıllık evliyim bebek sahibi olmaya çalışıyoruz eltim karşıma geçip 4. bebeği düşündüğünü her an olabileceğini söylüyor.... Allah hayırlısını versin tabi ama insan böyle zor zamanlar geçirirken böyle şeyleri ters anlayabiliyor benim gibi :KK43: bu arada kayınvalidem de ne zaman aklına gelse çocuksuz yuva olmaz diye laf sokuyor :KK43:

Seni üzmek için söylüyorsa bunu Allah bildiği gibi yapsın :(
Belki sen sıkıntını açabil kendisine diye konuyu hafifçe açmaya çalışıyordur, canını yakacağını düşünmüyordur belki...

Ben de kimse benim yaşadığımı yaşamasın diye her evlenecek arkadaşıma "sakın korunayım filan demeyin, hemen çocuk yapmaya girişin benim gibi geç kalmayın" diyorum. Gebelik haberi alınca çok seviniyorum gerçekten. Çocuklu arkadaşlarımın evine gönül rahatlığıyla gidip çocuklarla vakit geçiriyorum, onlarla oynamak keyif veriyor. Bazen çocuklar anneyi çıldırtınca "acaba buna hazır mıyım" diye soruyorum kendime. Evet 4 yıldır bekliyorum, bazen kendimi çok amaçsız hissediyorum "istediğimde olsaydı şimdi şöyle yapardık, böyle yapardık" şeklinde hayallere dalıyorum ama günün sonunda biliyorum ki bizim için en hayırlısı böyle. Rabbime zor yok, en doğru zamanda nasip edecek tüm bekleyenlere inşallah :KK55:

Ekim ayında hamile kaldım ama maalesef 8 haftalıkken kalbi durdu bebegimin gecen hafta kürtaj olmak zorunda kaldım :(

sınavların en ağırı.evlatsızlık.
dayanılıyormu.....
yıllardır olmayacağını bilip üstelik bir sperm yokken her ay adetin geçince yüzündeki tebessüm.
sanıyorsunki mucize gelip kapını çalacak.sanıyorsun ki en şanslı kullardansın.
ve sanıyorsun ki herkese örnek olacaksın.
oysa kabullenmekmi en can yakmayan.belki kabullenmek ve kendini artık olmayacağına inandırmak
hayatta mücadele vermekten yoruluyorsun.geçmişe dönüp baktığında senelerce hastane doktor bitkiseller.
evin bütün dolaplarında ilaç,iğne macun görmekten eve misafir gelirken ilk iş ortalıkta sana ait sırrını
yani ilaçlarını saklamak.
herşeye rağmen hayat güzel.kendini artık olmayacağına inandırsanda,artık adet günüm geldi belki hamile olurum demelerini düşünmemek te güzeeel.artık bu umudunu kesip hayatını yaşa nasihatlerine uyup bebek görmelerine gözyaşını yanağına değil içine akıtsan da gideceğini kabullenmeler.
artık darısı başına dediklerinde teşekkür ederim amin diyerek gülümsemeler.
seni anlayamayan ve arkadşın olduğundan bile şüphe ettiğin arkadaşlarınla görüşüp sürekli sende toplanmak istemelerini anlamaya çalışman.çünkü senin çocuğun yok ve senin hepsine tahammül etme gücün olmalı.çünkü senin kafan rahat...
evet bunların hepsini aşıp kabullenmek.
tüpbebek yapma şansına bile sahip olmamak.
tüpbebek yaptıranları bile şanslı görmek.
evlat mücadelesinden öte milyon değil,1 tane sperm mücadelesi vermek.
evet herşeye dayanılıyor.dünkü çocukların anne olup seni ezmelerine dayanıyorsun.
bu tavırların artık canınızı bile yakmadığını görüyorsunuz.bugünümüze hamdü senalar olsun.
bugünlerinde elbette mükafatı olacaktır.şüphesiz allah herşeyi görendir.

Benden sonra evlenen insanlar bebeklerini kucaklarına aldılar bile. Her gün yeni bir hamile haberi alıyorum. Yakın çevremde isteyen herkes hamile. Hamile olduğunu duyan nedense gelip benimle paylaşma ihtiyacı hissediyor ve "darısı başına" diye "iyi" dileklerini iletiyorlar. Artık benim hiç olmayacakmış gibi geliyor. Dayanmaya çalışıyorum ama artık giderek zorlaşıyor :KK43: Bana da bir akıl verin ne olur. Ne yapmalıyım, nasıl dayanacağım?
Ölüm olmasın ayrılık olmasın allah dermansız dert vermesin rabbim gönlümüze göre versin olması zor olsa da umudumuzu kaybetmemiz lazım seni anlayan binlerce kadın var binlerde yuva demek bu allah eşine sana sağlık versin.ne diyim bize en büyük destek kendimimiz hayatını devam ettir bu allahtan olan bir şey .sigara içmem,sağlıklı beslenirim,kilom normal yapabileceğim bir çok kürü yaptım,yürüyüşümü yaparım,bol bol dua ederim allahtan istiyorum sende öylesindir devam :) bir sözü nasihat ettim kendime onu sana söyliyim. derdimi seviyorum biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor.seven sevdiğinin nazını ölçüyor sevilen çekmesinde neylesin

dayanmayıpta napcaz hayat devam ediyor bazen düşüyoruz, bazende düştüğümüz yerden kalkıp yürümeye devam ediyoruz hayat böyle geçiyor.eyinas arkadaşım gibi bizde sperm mücadelesi verdik Alllaha şükür spermi bulduk derken onca tedaviye rahmen evlat sahibi olamadık yıkıldık maddi manevi...aklımızda hep evlat edinmek vardı olmazsa evlat edincektik ve başvurumuzu2013 te yaptık nasipse 2015 ylının başında kızımıza kavuşucaz dört gözle heycanla onun gelişini bekliyoruz hayat 2 yıldır onun gelicek olmasını bilmemizle bize güzel;) yoksa dayanamıyabilirdim :(evlatsızlığa

:KK61:mrb kızlar rabbim hepimizin yüzünü güldürür kucaklarımızı doldurur inşallah.3senelik ewliyim kan pıhtılaşması yüzünden 1 düşüğüm oldu 4 aylı ewliyken bir daha hiç olmadı doktora gittik eşimin sperm sayısı we hareketliliğinde sorn war doktor tüp bebek diyo eşim sorunun kendisinde olduğunu bir türlü kabullenemiyor 7 aydır hergn yalwarıyrm hastaneye gitmek için ama hep bitane oldu birdaha olur gitmem cawabını aldıkça biraz daha yıkılıyorm eltim bnden snra ewlendi yeni dogm yaptı kuzenm 5 aylık ewli 3 aylık hamile artk çok yoruldm hiçbirşeyden zewk almamak ne demekmiş anlıyorm bizi birbirimizden iyi kimse anlamaz.:KK61:...

:KK61:mrb kızlar rabbim hepimizin yüzünü güldürür kucaklarımızı doldurur inşallah.3senelik ewliyim kan pıhtılaşması yüzünden 1 düşüğüm oldu 4 aylı ewliyken bir daha hiç olmadı doktora gittik eşimin sperm sayısı we hareketliliğinde sorn war doktor tüp bebek diyo eşim sorunun kendisinde olduğunu bir türlü kabullenemiyor 7 aydır hergn yalwarıyrm hastaneye gitmek için ama hep bitane oldu birdaha olur gitmem cawabını aldıkça biraz daha yıkılıyorm eltim bnden snra ewlendi yeni dogm yaptı kuzenm 5 aylık ewli 3 aylık hamile artk çok yoruldm hiçbirşeyden zewk almamak ne demekmiş anlıyorm bizi birbirimizden iyi kimse anlamaz.:KK61:...
Cnm mrb rica etsem esiin sonuclarını solermsn bzdede varda hareketszlk

Cnm mrb rica etsem esiin sonuclarını solermsn bzdede varda hareketszlk
hacim(ml)1,9 ph 7,5 sayı(ml)0,5 sayı(ejakülattaki),95 (hızlı ileri 0)(yawaş ileri 40)(yerinde hareketlilik 20)(hareketsiz 40)(toplam ileri hareketli sayısı 0,38).

bir örnek de benden olsun eltimin 3 çocuğu var, ben 2 yıllık evliyim bebek sahibi olmaya çalışıyoruz eltim karşıma geçip 4. bebeği düşündüğünü her an olabileceğini söylüyor.... Allah hayırlısını versin tabi ama insan böyle zor zamanlar geçirirken böyle şeyleri ters anlayabiliyor benim gibi :KK43: bu arada kayınvalidem de ne zaman aklına gelse çocuksuz yuva olmaz diye laf sokuyor :KK43:
ya senin sağlığından daha değerli ne olabilir ki onlar bundan zevk alsın sen sabret allah bir sınava tabi tuttu sadece seni beni değil onları da bunun toprağın altına girip hesabını vermek de var.ben artık bekar kızlara bile evlenmeyi düşünüyomuusn sevgilin var mı diye bile sormuyorum.belki istiyor olmuyor belki onunla ilgilenen yok alınmasınlar diye yakın bekar kız arkadaşlarıma dahi sormuyorum.sana böyle davrananları allahın taktirine bırak derim

sınavların en ağırı.evlatsızlık.
dayanılıyormu.....
yıllardır olmayacağını bilip üstelik bir sperm yokken her ay adetin geçince yüzündeki tebessüm.
sanıyorsunki mucize gelip kapını çalacak.sanıyorsun ki en şanslı kullardansın.
ve sanıyorsun ki herkese örnek olacaksın.
oysa kabullenmekmi en can yakmayan.belki kabullenmek ve kendini artık olmayacağına inandırmak
hayatta mücadele vermekten yoruluyorsun.geçmişe dönüp baktığında senelerce hastane doktor bitkiseller.
evin bütün dolaplarında ilaç,iğne macun görmekten eve misafir gelirken ilk iş ortalıkta sana ait sırrını
yani ilaçlarını saklamak.
herşeye rağmen hayat güzel.kendini artık olmayacağına inandırsanda,artık adet günüm geldi belki hamile olurum demelerini düşünmemek te güzeeel.artık bu umudunu kesip hayatını yaşa nasihatlerine uyup bebek görmelerine gözyaşını yanağına değil içine akıtsan da gideceğini kabullenmeler.
artık darısı başına dediklerinde teşekkür ederim amin diyerek gülümsemeler.
seni anlayamayan ve arkadşın olduğundan bile şüphe ettiğin arkadaşlarınla görüşüp sürekli sende toplanmak istemelerini anlamaya çalışman.çünkü senin çocuğun yok ve senin hepsine tahammül etme gücün olmalı.çünkü senin kafan rahat...
evet bunların hepsini aşıp kabullenmek.
tüpbebek yapma şansına bile sahip olmamak.
tüpbebek yaptıranları bile şanslı görmek.
evlat mücadelesinden öte milyon değil,1 tane sperm mücadelesi vermek.
evet herşeye dayanılıyor.dünkü çocukların anne olup seni ezmelerine dayanıyorsun.
bu tavırların artık canınızı bile yakmadığını görüyorsunuz.bugünümüze hamdü senalar olsun.
bugünlerinde elbette mükafatı olacaktır.şüphesiz allah herşeyi görendir.

seni anlıyorum tabiki mükafatını alacaksın.belki de biz allah bizi daha kötü bir şeyden korumak için evlat vermiyor.belki olsa çok sıkıntılar çekecek bizi ondan koruyor.ama umudumuzu kaybetmemiz lazım bitkisel,zihinsel,bedensel her şeye devam mucizeler sadece iyi insanlar içindir.

dayanmayıpta napcaz hayat devam ediyor bazen düşüyoruz, bazende düştüğümüz yerden kalkıp yürümeye devam ediyoruz hayat böyle geçiyor.eyinas arkadaşım gibi bizde sperm mücadelesi verdik Alllaha şükür spermi bulduk derken onca tedaviye rahmen evlat sahibi olamadık yıkıldık maddi manevi...aklımızda hep evlat edinmek vardı olmazsa evlat edincektik ve başvurumuzu2013 te yaptık nasipse 2015 ylının başında kızımıza kavuşucaz dört gözle heycanla onun gelişini bekliyoruz hayat 2 yıldır onun gelicek olmasını bilmemizle bize güzel:KK66: yoksa dayanamıyabilirdim :KK43:evlatsızlığa
Harikasın seni kutluyorum ne güzel bir yüreğin var senin çok duygulandım.

bende dayanamıyorum artık en yakın arkadaşım evlendi hemen hamile kalırsa diye korkuyorum ikimizde aynı ilçeye yakın komşulara gelin gittik ben 1 yıl oldu evleneli o 1 ay ilk aydan hamile kalıyormuş onun anne ve baba tarafı ilk ay hamilelik testi yapmış negatifi görünce bozulmuş ben 10 aydır deniyorum kötü biriyim sanırım onun hamile kaldığını duymak istemiyorum özellikle de hemen
daha 1 yıldır istediğin için bu böyle ben 3 yıldır istiyorum başta çok canın yanıyor ama daha sonra acımıyor.inşallah hemen hamile kalırsın.

Cok kotu bi durum gercekten cok üzücü. Cevremizde böyle hikayeler cok var.bnm de bi tanidigim abla tup bebek tedavisi gördü ikiz bebekleri oldu ama doğum esnasında gelisen bi komplikasyon nedeniyle suanda bilinci yok yatalak,çocukları okula başladılar.dediginiz gibi isteyip isteyip cocuklari olduktan sonra esiyle ayrılanlar cok malesef.herseyin hayirlisini istemek lazim.bunlari aylar öncesinde dusunemiyodum olsun sadece olsun istiyodum.bi gun esim seninki artik istemekten çıktı sen hirs yapiyorsun olmasi lazm olmazsa olmaz diyosun dedi ve hakkaten ben hayirlisini istiyomusm dusununce olsunda nasil yeterki olsun. Simdi ole degil evet istiyorum bazen cikdirasim geliyo ama ben elimden geleni yapiyim rabbim vakti zamani insallah gelince verecek yada vermicek.O'nun takdiri
aynısını benim eşimde bana söyledi.artık bu iş sende hırs oldu diye ama biz çok yıpranıyoruz insanlar bize soruyor bize laf sokuyor bize ima ediyor gerçi ben artık hepsine kulak tıkadım evet olmuyor bizim çocuğumuz diyorum bu sefer o bilmiş sahtekar insanlar birden merhamet sahibi oluyorlar.allah verdiyse sana bu çok güzel bir mucize senin üstünlüğün değil bunu hala anlamamış önemli olan eşinle mutlu huzurlu ol her şeyin nedeni,zamanı var.çocuğumun olmaması bana çok farklı özellikler kazandırdı beni değiştirdi içime özüme kendime dönmemi sağladı.bu günümüze şükürler olsun.

mrb kızlar dn bi eczacı arkadaşm söledi klomen zinco we ewicap erkek kullandığı zamn sayısı we hareketliligne yardm ediyomuş bizde bu sorn war bugn alıp kullanmayı düşünyorz sizce nasl olr.

benimde çok yakın bir arkadaşım zamanında benim yaşadığım sıkıntıların aynısını yaşamışken ki her adet olduğunda kendisini ben teselli ederdim bekardım ozaman şimdi çocuk sahibi oldu benim sorunumu bildiği halde sürekli bana çok korkuyorum diyor neden diyorum ay hamile kalmaktan çok korkuyorum şimdi hiç sırası değil.. ve ben tanıyayım tanımayayım her aldığı hamilelik haberini benimle paylaşıyor en kötusude ona bişey diyemiyorum kıskanıyorsun demesin diye içime atıyorum.bu ay kimyasalla sonuçlanan bir tüp bebek tedavim oldu iyice hayata küstüm allah hepimize sabır versin.

Back
X