- 20 Haziran 2017
- 91
- 17
- 3
- 29
- Konu Sahibi optimist9696
-
Benim en yakım arkadaşlarım da oldukça kiloluydu esmerdi vs ama ben onların pamuk gibi yumuşacık oluşlarını çok seviyordum, arkadaşlık tipte dwğiş yürekte başlar . dış görünüşten dolayı arkadaşlık kurulmaz ya da bozulmaz..20 yaşındayım son 7 -8 yıldır berbat bir hayatım var.Bu yıl 2 yıllık bir bölüm tercih edip gidicem buralardan hep tıp okumak istedim ama psikolojik sorunlarım çalışmama birşeyleri düzeltmeme izin vermedi.Batmanda yaşıyorum ve burda sadece 1 arkadaşım var arkadaşta denmez her türlü kazığı attı bana ama kimsem olmadıgı için konuşuyorum yanlızlık koyuyor bir süre sonra evde tüm gün boş boş oturuyorum kimsenin benimle arkadaşlık yapmak istemediğini düşünüyorum, öylede oluyor. sosyal ortamlara girdiğimde hep dışlanıyorum, sosyal fobi tedavisi olarak hep sosyal ortamlara gir zamanla alışırsın denilir ama ben girdikçe daha dibe batıyorum çünkü bulunduğum ortamda kimse beni kaale almıyor, iletişim kurmak istemiyor herkes benden kaçıyor.Ben de diğer kızlar gibi özgüvenli cıvıl cıvıl olmak istiyorum ama nereden başlıcam bilemiyorum.Tipinde etkisi oldugunu düşünüyorum 1.65 83 kiloyum oldukça berbat bir esmerliğim var gözlerimin altı mosmor dudaklar ince herkesten çirkin ezik iması yiyorum.Hiç erkek arkadaşım olmadı nasıl özgüvenli olucam bu durumdan nasıl kurtulucam bilemiyorum öneriniz varmı?
çook teşekkür ederim bayram sonrası diyete başlıcam ve de spor salonuna kaydolcam yeni makyaj ve bakım ürünleri alıcam biriktirdiğim az miktar para var diyetisyene ise param yetmiyor .Ve de film izlicem kitap okuycam inşallah bunlar işe yararProblem kilolu olman çirkin hissetmen falan değil tüm problemin senin kendini eziğim diye şartlaman. Bir kere, kilo bu alınır verilir geçici bir sorun ve bunu birkaç ay boğazını tutarak bol su içerek yürüyüş yaparak çözebilirsin. Diğer konuya gelince çok klişe olacak ama çirkinlik diye bir şey yoktur bana göre, bakımsızlık vardır. Gerçekten bu böyle. Hani görmüşsündür bi kızın ilkokul fotosu yanında lise üniversite fotosu koyuyorlar "abi çirkin kızlar ileride değerleniyor kıymetini bilin çirkin kızların" falan fistan işte eğer o kız estetik ameliyat geçirmediyse bakımlanmıştır yani başka bi oluru mu var birden tanrı eli mi değdi noldu kız kendine bakmaya başladı :) bi de insan her zaman güzelliği ile dikkat çekmez bazıları çok sosyal olur iyi konuşur arkadaş canlısıdır kadirşinastır bir sürü güzel özellik var ve hepsi dikkat çekici. Ve inanmazsın belki ama bir insan tanıdıkça güzelleşir ya da çirkinleşir. Önemli olan iç güzellik derler ki doğru, o yüzden tabiki dış görünüşüne dikkat et kendine bak ama bi yandan da iç dünyanı pozitif tut. Hayatta çok güzellikler var peşinde koş.
Üniversite için de ille tıp olacak diye diretme bence çok güzel bölümler var, mutlu olacağın ilgi alanına uyan bir bölüme ve şehire git. Yeter ki alanında başarılı olmaya çabala. Meslek önemli ama bir yere kadar. İşini iyi yaptığın sürece aranan olursun. Vasat olursan her meslekte vasat olursun zaten.
Gel gelelim asosyallik meselesine. İnan ki sen iç ve dış dünyanda bu değişimleri yaşasan etrafın bir sürü arkadaş dolar. Herkes böyle bir arkadaşı olsun ister çünkü :)
evet değiştiricem ve evet haklısınız peki nasıl daha güçlü bir karakterim olablir? mesela sinrilenince hiç öfkemi dışarı vuramıyorum araba çarpsa başkası olsa kızar bağırır ben yoluma devam ederim haklı oldugum konularda bile hakkımı arıyamıyorumOnce kullanici adini degistirerek basla. Soyle civil civil bir sey olsun. Forumda pozitif olumlama ile ilgili guzel toikler var onlari takip et. Kimsenin hayati mukemmel degil maalesef onu yasanilabilir kilmak bizim elimizde.
Eger 96 dogumluysan daha gencsin merak etme tabiatinda yoksa bile zamanla olusur o karakter cunku o kadar yuzsuz o kadar adi insan var ki bir sure sonra insanin canina tak ediyor. Pisiyor insan zamanla. Kucuk seylerle basla hakkini aramaya. Ileride cok pisman oluyor insan keske su konuda hakkimi arasaydim diyor cunku aradan yillar gecince o an kendini ifade etmene engel olan korkularin ne kadar bos oldugunu goruyorsun.evet değiştiricem ve evet haklısınız peki nasıl daha güçlü bir karakterim olablir? mesela sinrilenince hiç öfkemi dışarı vuramıyorum araba çarpsa başkası olsa kızar bağırır ben yoluma devam ederim haklı oldugum konularda bile hakkımı arıyamıyorum
Tatliiiimmm. Kendini sakin hafife alma. Insanlar senin diş gorunusune degil, bilgi birikimine ve beyninin doluluguna bakarlar. Elbetteki kendini mesgul edecek seyler bulabilirsin. Bedava kurslara yazilabilirsin, yüzmeye gidip fazla kilolarindan kurtulabilirsin. Ayrica butun bu kosusturmanin sana hem fiziksel hem de beyinsel bircok yarari olacaktir. Oyle bir arkadaslik edinmektense yalniz kal bitanem. O sana arkadas degil, dusmandir. Annenle arkadas ol bir sure. Eminim seninle yakin olmak icin can atiyordur. Sakin vazgecme. Sakin pes etme. Hayatta ozendigimiz guclu kadinlarin hepsi senin gibi dibe battigini dusunen asil ruhlardir. Onlar gibi olmak istiyorsan vazgecmemelisin20 yaşındayım son 7 -8 yıldır berbat bir hayatım var.Bu yıl 2 yıllık bir bölüm tercih edip gidicem buralardan hep tıp okumak istedim ama psikolojik sorunlarım çalışmama birşeyleri düzeltmeme izin vermedi.Batmanda yaşıyorum ve burda sadece 1 arkadaşım var arkadaşta denmez her türlü kazığı attı bana ama kimsem olmadıgı için konuşuyorum yanlızlık koyuyor bir süre sonra evde tüm gün boş boş oturuyorum kimsenin benimle arkadaşlık yapmak istemediğini düşünüyorum, öylede oluyor. sosyal ortamlara girdiğimde hep dışlanıyorum, sosyal fobi tedavisi olarak hep sosyal ortamlara gir zamanla alışırsın denilir ama ben girdikçe daha dibe batıyorum çünkü bulunduğum ortamda kimse beni kaale almıyor, iletişim kurmak istemiyor herkes benden kaçıyor.Ben de diğer kızlar gibi özgüvenli cıvıl cıvıl olmak istiyorum ama nereden başlıcam bilemiyorum.Tipinde etkisi oldugunu düşünüyorum 1.65 83 kiloyum oldukça berbat bir esmerliğim var gözlerimin altı mosmor dudaklar ince herkesten çirkin ezik iması yiyorum.Hiç erkek arkadaşım olmadı nasıl özgüvenli olucam bu durumdan nasıl kurtulucam bilemiyorum öneriniz varmı?
Çok katı bir yorum olmuş. Yargilamak istemem ama..Kendini sevmeyen kendine saygi duymayan insana ben neden saygi duyup seveyim ki?
çok teşekkür ediyorum bayramdan hemen sonra devlet hastanesinde diyetisyene gidip spor salonuna yazılacaım.Yeni makyajlar alıcam makya yapmayı pek bilmiyorum.Hobi edin derken neler yapmalıyım bir de diksiyonumu nasıl geliştireblirim?yaşadıgım şehirde pek imkanda yok tüm gün evde oturup sıkılıyorum"Bazı"insanlar vardır çok güzeldir bir içim su dersiniz ama konuşmaya başladığı an o güzellik bir hiçtir, ne konuştuğunu bilemez patavatsızdır, iki kelimeyi bir araya getiremiyordur, argo çok kullanıyordur vs..Bir de çirkin bir kadın vardır(ki bence hiçbir kadın çirkin değildir), ama bir konuşur hayran olursun. Kültürü ve bilgisi, kişiliğiyle ezer geçer. Güzellik neymiş ya dersiniz. Çok şahit oldum bu durumlara iş hayatımda olsun arkadaş çevremde olsun.. O yüzden kuzum sakın bu güzellik mevzusunu kafana takma. Sadece kendin için mutlu hissettiğin şekilde ol. Kilo vermek senin güvenini kazandırıp mutlu edecekse 1 saniye bile durma, bir diyetisyenden yardım alıp kilo vermeye başla. Ama bunu başkaları için değil kendin için yap. Hobiler edin, kültürünü bilgini arttır, diksiyonunu düzelt, her konuda en azından bir bilgin olsun. Bence bunlar harika şeyler. Ki eminim sen her şeyi başarıp yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?