Nasıl değiştirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nezamandiraraftayim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
298
484
18
Merhaba hanımlar. Ben dinine bağlı biri olmak istiyorum, ama olamıyorum. Müslümanım, ama müslümanliga dair yaptığım tek şey ramazanlarda oruç tutmak. Ben istiyorum ki giyimim daha uygun olsun, her gün namazımı kılayım, Kur'an ı öğreneyim bol bol okuyayım.vs
Başı açık biriyim kapanmak gibi bir düşüncem şu an için yok, çünkü böyle şeylerin kademe kademe olması gerektiğini düşünüyorum. önce namaz kılmayı rayına oturtmak gibi. Mesela denize girmeyi çok seviyorum bikiniyle giriyorum bu benim için normal bir şey aslında. Bunun gibi birçok örnek. Sürekli aklımda şu var. Evet müslümanım sözde. Ama ben müslüman gibi yaşamıyorum ki. Namaz? Kilmiyorum, Kur'an? Okumuyorum. Açık saçık giyinmesem de Müslümanlığa uygun giyinmiyorum. Teoride her şey tamam ama bir türlü yapamiyorum istediklerimi. Akademik bir sınav olduğunda deli gibi çalışıyorum, o kadar önemsiyorum. Ama asıl sınavı önemsemiyorum bu bana çok tuhaf geliyor. Yaşam böyle çok anlamsız ve yaşamın anlamının (inancı olanlar için) dinine bağlanmaktan geçtiğini düşünüyorum.. Dedikodu sevmem yapılan ortamlardan uzaklaşırım, yalan konuşmamaya çalışırım, adil bir insan olmak bütün çabam. Manevi olarak zaten böyle biriyim ama işin bir de elle tutulur yapılması gereken ibadet boyutu var. Hani şu yeterli gelmiyor 'benim içim temiz'
Her şeyin farkında olup bu kadar isteyip neden bu kadar nefsime yenik yaşıyorum bilmiyorum. Bana önerileriniz var mı? Böyle düşünen aynı yollardan geçen

Bu tarz konular kapatılıyor genelde. Sahip olmak istediğiniz yaşam tarzına uygun insanlar bulup bu şekilde bir başlangıç yapabilirsiniz. İnternette bol kaynak ve videolar var. Ancak size en iyi siz yol gösterirsiniz. İnsanın en iyi rehberi bazen kendisidir.

Umarım istediğiniz gibi yaşarsınız. Dini kitaplar okuyun . Sonra evde namaz kılmaya başlayın. Zaten yavaş yavaş kendinizi soyutlarsınız.

Vallahi bende sizin gibiyim. Bir tarafım mini etekler elbiseler seviyor diğer tarafım ölüm var dinine yönel diyor.

Ya biz hazır olmayı beklerken ölüm kapımızı çalarsa ?

çok güzel düşünüyorsunuz allahım uygulamayi da nasip etsin inşallah. size en yakın müftülük binalarinda bayan hocalar yardımcı olabilirler..

Tam olarak aynı düşünüyoruz. Ne kadar zor. Evet dini kitaplar okumayı ben de istiyorum. Teşekkür ederim

Bende aşağı yukarı sizin gibiyim
Ama dualar ediyorum,tespih çekiyorum,dini kitaplar okuyorum.
Özelikle tespih çekmek çok iyi geliyor buradaki dua gruplarına katılıyorum.
cevremde okunan mevlüt gibi toplantılar olursa katılıyorum.
ramazanda teravih namazı na gidebilirsin.
dini programları izleyip fikir sahibi olabilirsin.
zamanın varsa sabahları Kur'an kursları var öğrenmek için kayıt olabilirsin.

Dini konular yasak ama kapanmadan bir arkadaşımı örnek vermek istedim. Kendisi 3 ay mayo giyer denizde ancak 5 vakit namazını kaçırmaz, alkol kullanmaz, düzenli olarak her gün kuran okur. Giyimi de kapalı olmasa da açık değil. Bir anlık başlangıç zaten zor olur bence, yavaş yavaş değişimler yaparak istediğiniz pozisyona gelirsiniz diye düşünüyorum

Oncelikle öğrenmeye çalışın bolca ve vakit kaybetmeden namaza başlayın. Kimler kimler düzenli namaz kılıyor. Bilseniz şaşar kalırsınız :) herşeyi tastamam yapıp öyle namaz kılmaya gerek yok ki. Herşey zamanla oturur. Ama namaz temel.

Arkadasinizi takdir ettim. Teşekkür ederim

Ne güzel öneriler teşekkür ederim. Elimizden geldiğince yapmak gerekiyor ben bir anda değişmek istediğimden adım atamiyorum sanirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…