Nasıl düğün yaptınız

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Sizler nasıl yaptınız fikirlerinizi bekliyorum.

İki ay sonra düğünüm var. Ve hiçbirşeyim yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Nişanlımda öyle. Benim destekcim yok herşeyi tek başıma yapıyorum. 10 lira bile katkısı olmuyor ailemin. Zamanında mutfak eşyası falan aldım yanıma onlar kar oldu sadece. Her yerde artık kredi kartı ile veriyor. Kartımında limitini ailem sıfırladı. Kınam için salon halen daha tutulmadı. Yapmayayım diyorum annem kınasız düğün yapılmaz diyor. İki kez daha maaş alacaksın diyor da onun kuaförü kına elbisesi. Damat bohçası falan hepsi duruyor. Ne havlum var ne seccadem ne namaz örtüm.2 ayda hangisini yapayım.
Durumu mu yok. Evliliğin kararını almış insan biraz birikime sahip olmalı ya. Kız için belki değilde erkek düşünmeli . Bir iki alın idare eder sizi elinizden geldiğince yapmaya calışın herşeyiniz olacak die bieşy yok zamanla hepsi oluyo emin olun. Strese girip en guzel zamanlarınızı mahvetmeyin. Kınayı da evinizin önünde yapın. İlla mekan şart değil. Sanırım aileler birbirinden beklio biraz da

Rabbim yardımcınız olsun. Ben olsam kimsenin dediğini dinlemez, bu saydıkları yapmazdım..
Kına için salona ne gerek var Allah aşkına illa eglence istiyorsan arkadaşlar arasında yapın bişeyler evde ya da daha uygun bi yerde..
Diger saydıkların için de yalnızca birer tane lazım olacakları alırdım yerinde olsam. Lazım olmayacaksa onu da almazdım. Çeyiz olacak diye 50 tane havluya ne gerek var Allah aşkına. Verilen paraya yazık günah..

Bu arada ben bekarım ama evleneceğim zaman aynı söylediğim gibi yapacağım..
2 tane asgari ücretle geçinen ve evlenmeye çalışan bi çift olarak zaten diğer masraflar yeter size. Bir de millet ne der diye abartmaya gerek yok bence.. Allah yar ve yardımcınız olsun

Ben kına sevmem yapmadım da. Eşimle ayrı sehirlerdeydik benim şehrimde sadece nikah yaptık,eşimin şehrinde de düğün oldu. Eğer maddi durum bu şekilde ise kimseyi umursamayın sade nikah ile evlenin gitsin. Yarın bu borçların altında ezilir ve parasızlıktan kavga edersiniz. Mutluluklar dilerim

Eskiler ev kurana Allah yardım eder derlerdi ama birikiminiz yoksa cok cok zor gunumuzde.
Madem ikinizin de imkani yok, ben olsam alirim bir gelinlik bir damatlik, kiyarim nikahı.
Esyayi da once elzem olanlardan baslayip yavas yavas tamamlardim.
Millet 3-5 saat eğlenecek hatta yine de herseye bir kusur bulacak diye kendinizi atese atmaya gerek yok. Nasil odeyeceksiniz ki 2 asgari ucretle bu sartlarda?

Bir ay sonra benim de düğünüm var. Kına yerini daha iki gün önce ayarladım.
100 kişilik küçük bir mekan tanıdık birisinin restoranı. Yemek servisi bittikten sonra ayarlayacağım saatini. O şekilde fiyat olarak uygun gelecek şekilde bi bakın derim.

İlla ki şu salonda şu şekilde kalabalık bir organizasyonla olacak diye bir şey yok.

Öte tarafta kullanacağınız eşyaları alın sadece.
Atıyorum ben iğne oyalı yazma kullanmam. Kapalıyım ama evde de pamuklu şallardan kullanıyorum. Almayacağım yaptırmayacağım da. Seccade desen sadece 3 tane aldım, onlarda hazır işlemeli olanlardan 30 35 civarı idi. Görünürde gayet şık.

Bazı şeyleri internetten yaşadığınız şehirden hesap ederek hangisi uygun ise alabilirsiniz.

Bir de 10 tane nevresim almak yerine 3 5 adet alır, kullandıkça yenilersiniz. El emeği olması gereken bir takım düşünüyorsanız da onu da anneniz bugüne kadar yaptırmış olmalı idi.

Yük almayın. Ya destek olsunlar yada makul ölçüde yaptıklarınıza karışmasınlar.

Durumu mu yok. Evliliğin kararını almış insan biraz birikime sahip olmalı ya. Kız için belki değilde erkek düşünmeli . Bir iki alın idare eder sizi elinizden geldiğince yapmaya calışın herşeyiniz olacak die bieşy yok zamanla hepsi oluyo emin olun. Strese girip en guzel zamanlarınızı mahvetmeyin. Kınayı da evinizin önünde yapın. İlla mekan şart değil. Sanırım aileler birbirinden beklio biraz da
Arkadaş vasıtası ile oldu. Bana birikimi var gibi konuştu bende tamamdır dedim. Ailesi onun yine destek olması gerekenleri yapıyorlar. Bende çalışıyordum ama ailem maaşımı son kuruşuna kadar elimden alıyordu. İstemeye gelecekleri zaman bile ikramlıkları ben aldım. Yüzük parmağına girer öyle para vermezsin diye üstelediler. Şimdide her ay oraya para ver buraya para ver yoruldum.

Biz her şeyi bir ayda tamamladık ama ben ve nişanlım kına nikah işlerine para harcamadık hepsini ailemiz aldı. Nişanlım sadece ev eşyalarını alacak. Sağ olsun kendi ailem üstüne düşeni yaptı karşı tarafta gelinlikten kuaförüne kadar karşılayıp ayarladılar. Bence tek başınıza yaparken sizden her şeyi yapmanızı istememeleei gerekir. En azından kına yapın düğün yapmayın veya ikisini bir yapın 3 saatlik şey için aylarca kendinizi yorup paranızı harcamayın bence çünkü her şey aşırı pahalı ve iki kişi asgari ücretle yapmak inanılmaz zordur Allah yardımcın olsun

Eskiler ev kurana Allah yardım eder derlerdi ama birikiminiz yoksa cok cok zor gunumuzde.
Madem ikinizin de imkani yok, ben olsam alirim bir gelinlik bir damatlik, kiyarim nikahı.
Esyayi da once elzem olanlardan baslayip yavas yavas tamamlardim.
Millet 3-5 saat eğlenecek hatta yine de herseye bir kusur bulacak diye kendinizi atese atmaya gerek yok. Nasil odeyeceksiniz ki 2 asgari ucretle bu sartlarda?
Bende öyle diyorum da annem olacak diye baskı yapıyor. Bizim buralarda adstlerde çok ağır. İki kuzenim de nişanlı onlar herşey adetlerince oluyor seninde olacak diyor da destek yok işte

Çula çaputa para verme kına için düğün salonu değil daha küçük biryer tut organizeyi kendin yap kınada illaki parayı size verenler olur onlarla ücreti ödeyebilirsin bohça dediğin gene senin evine gelecek çokta abartmadan yapabilirsin

Ya düğün ertelenecek -ki pek bi şey değişmez sonra olsa da.
Ya da ayağınızı yorganınıza göre... Belki kına yapmadan ya da sadece bir nikah davetiyle...

Bende öyle diyorum da annem olacak diye baskı yapıyor. Bizim buralarda adstlerde çok ağır. İki kuzenim de nişanlı onlar herşey adetlerince oluyor seninde olacak diyor da destek yok işte
Ozaman kenara cekil, bes kurusunu verme yapsin bakalim nasil yapiyorsa
Deliriyorum annelerin şu sidik yaristirma huylarina

Nikah yaptık geçtik. Bu devirde niye 2 saatlik eğlence için hem cebimi hem de kendimi strese sokayım? Evin ihtiyaçları da büyütülecek bir şey değil. Her şey "yeni gelin" usülü olmak zorunda değil. Zaten bir çeyizciye girip ben evleniyorum, nişan bohçası vb. Kelime çıktığı anda herşeyin en pahalısı çıkarılıyor. Alıverin en uygun yollusundan birşeyler.

Hiçbirini yapmadım
Nikah kıydım evlendim
Niye borca giresin ki

Düğündu kınaydi hepsi boş biliyomusunz? Sonrasında ki huzur önemli çok güzel düğün ya da kına evlililteki huzura ölçüt değil böyle şeyleri toplum dikte ediyor işte yapmaynca insana kendini eksik hissettiriyolar durumunz destek cikaninz yoksa yapmayn annenizede aynen buraya yazdklarinzi söyleyin kına yapamayacağınizi evinzde arkadaşlarınızı çağırıp illa amaç kına yakmazsa kız kıza daha eğlenceli olur bence kinanizi yakın.

Çözüm “para yoksa evlenmeyin” mi yani? İnsanlar çeyiz dizmek için, kına gecesi için, dantel havlu biriktirmek için evlenmemeli. Seviyorsanız, hayatı paylaşmak için evleniyorsanız şu saydıklarınız hiçbirini yapmadan evlenin, eksiklerinizi de aydan aya yavaş yavaş emeğinizle tamamlarsınız. Gerçekten bu ülkede iş artık evlilikten çıktı saçma sapan bir şeye dönüştü ve bunu yapan bizleriz. Gücünüz yetmiyorsa elalem için zorlamayın kendinizi lütfen.

Çözüm “para yoksa evlenmeyin” mi yani? İnsanlar çeyiz dizmek için, kına gecesi için, dantel havlu biriktirmek için evlenmemeli. Seviyorsanız, hayatı paylaşmak için evleniyorsanız şu saydıklarınız hiçbirini yapmadan evlenin, eksiklerinizi de aydan aya yavaş yavaş emeğinizle tamamlarsınız. Gerçekten bu ülkede iş artık evlilikten çıktı saçma sapan bir şeye dönüştü ve bunu yapan bizleriz. Gücünüz yetmiyorsa elalem için zorlamayın kendinizi lütfen.
Bende diyorum anneme. Kınasız düğün olurmu diyor. Yok ne yapayım diyorum. Allah yardım eder diyor. Zamanında abimin borçları için kredi çektirdiler ödemediler. Maaşımı elimden aldıkları için bende ödeyemedim icralık olacaktım ki arkadaşım destek çıktı. Yavaş yavaş ödedim. Ondan dolayı kredide çıkmıyor. Yoksa çeker ihtiyaçlarımı yapardım.
Evlenmeyi kaçışım olarak gördüğüm için evleniyorum yoksa bende evlenmezdim açıkcası

kınayı evde yapıp geçerdim.
canım benim çoğu çeyizim tamamdı, 4500 tl maaş alıyorum yine de evlilik hazılığı sırasında acayip gider çıktı. kına vs de yapmadım. hiç içimde de kalmadı çünkü zaten çok hevesim yoktu.
sen de kredi kartına yüklenip durma lütfen unutma ki onları da sen ödeyeceksin. evliliğinin ilk günleri borç harç içinde inan huzurun kalmaz.
annen kınayı çok istiyorsa kendisi yapabilir veya evde çerez kola, youtube dan da kına müzikleri yaz, oynayın zıplayın bitti gitti. inan bir geceki eğlencen için önündeki ayları yakmaya değmez.

Back
X