Bebek Beslenmesi Nasıl düzene sokucam şu yeme öğünlerini:(:(Ne olur cvp

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Arkadaşlar kızım 1 yaşına giricek 20 gün sonra hala yemek düzeni oluşturamadım.Çünkü emmek istiyor.Ben çorba yediriyorum mesela 2 kaşıktan sonra hemen yapışıyor yakama.

Kahvaltı hiç etmiyor o saatlerde emmek istiyor başka bir şey koymuyor ağzına ancak saat akşam 4 5 gibi yeme isteiği geliyor oda en fazla 5 6 kaşık.

Bazen okuyorum sabah şu saatte şunu veriyorum öğlen ikindi şunu diye ama ben bir türlü yapamadım.

Ayrıca ne kadar yemeli çocuklar bir fikrim yok hani sizin bebekler öğünlerde ne kadar yemek yiyor??

Lütfen yardımcı olun.Kendi haline bıraktıkça daha meme delisi oluyor...

onun sizi yönlendirmesine izin verin... emme istiyorsa emsin... emme duygusunu tamamlayamamış demek... bu konuda bol bol onun sizi yönlendirmesine fırsat verin...yemek yemiyor demişsiniz... eğer boy gelişiminde bir sorun yoksa içiniz rahat olsun... o daha emme döneminde çünkü... o duygusunu o doyurmaya çalışıyor ... buna fırsat verin zaten kendiliğinden bırakacaktır... sabırlı olun, baskıcı olmayın.

onun sizi yönlendirmesine izin verin... emme istiyorsa emsin... emme duygusunu tamamlayamamış demek... bu konuda bol bol onun sizi yönlendirmesine fırsat verin...yemek yemiyor demişsiniz... eğer boy gelişiminde bir sorun yoksa içiniz rahat olsun... o daha emme döneminde çünkü... o duygusunu o doyurmaya çalışıyor ... buna fırsat verin zaten kendiliğinden bırakacaktır... sabırlı olun, baskıcı olmayın.

Şükürler olsn boy kiloda sorun yok bende kendimi bununla rahatlatıyorum.Ama gerçekten ona ayak uydurunda daha iyi oluyor.Nasıls zamanı gelince herşeyi yiyip içicek oyüzden üzülmeyi bıraktm.Bu ara anlarını iyi ayarlayıp yediriyorum çorba meyve falan bazen gene yemek istemiyor dediim gibi ona bıraktım.Saolun cvb için.

ah ahhhhhhhh bire bir aynı sorundan muzdaribim ama cevap gelmemiş :(

Derdimi yazdıktan sonra bıraktım düşünmeyi.Şimdi az yiyor.Ona ayak uyduruyorum.EMince emiyor bakıyorum yiycek gibi hemen yemeği yanıma bulunudurp yediriyorum.Peynir yemiyordu ben değişik peynir aldım onu sevdi.Üatüne gitmiyorum ve anladımki çocuk büyütmetke besleme konusunda saatler çok saçma.Yok şu saat bu saat yesin içsin saçmaoluyor.Biz stressiz olunca bebeklerde rahatlıyor..

Bebeginizin boyu kilosu kac?
Bir yasindaki bebeklerin bir kase gibi yani 150 cc corba yogurt muhallebi yada yemek yemeleri gerekir.
Sizi emmek istiyorsa birakin emsin.
Normalde doktorlar bi yasinda birakmanin en normali oldugunu soyluyorlar.
Yakin zamanda birakir belki nasilsa bi yasinda artik.
Acaba yaptiginiz seyler begenmiyormu

Back
X