• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl evlendiniz ?

Mercan Cenneti

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
89
26
3
33
Hanımlar Merhaba, ben daha önce kötü giden bi ilişkimin evlilige dökülmemesinden dert yanmıştim. Az önce bi arkadaşımızin daha açtığı konuyu okurken böyle bi konu açmak istedim KK' deki biz Bekarlarin faydalanması için. Sevgilinizle nasıl evlendiniz acaba ? Konuyu kim açtı, ilişki evlilige doğru nasıl gitti ? Uzun ilişki yaşayan ve biz diğerleri için akıl verebilir misiniz :)

Ben burdayım anlatayım hemmenn...
Esimle bir motosiklet forumundan tanistik ben bir konu acmistim yardim alma amacli ,benimkide beni profilimdeki skype adresinden eklemis kabul ettim normal şekilde..
Esprili tatli bi adam vardi karsimda muhabbet uzadikca uzuyordu elektirik tutmus iki kiside motor hastasi daha nolsundu. Ayri sehirlerdeydik 3 saat mesafede.
Ama benim gorusme gibi niyetim hic yoktu birbirimizin sadece birer fotoğrafini gormustuk.
Ben hep motosiklet ile kampa gitmek istiyordum laf lafi acti yaz mevsimiydi.
Ama ehliyetimi almamistim henuz motorum vardi ama civarlarda dolasiyordum neyse esim dediki toplan haftasonu seninle kampa gidelim.
Bendede delilik tamam dedim ve haftasonu motoruyla benim sehrime geldi.Hayatimda ilk kez gordugum adamin ardina binip baska bir sehre kampa gidiyordum :D cadirimizi vs aldik yola koyulduk.
Hayatimin en eglenceli haftasonunu yasadim gibi birseydi.
Haftasonu maceramız bittiginde esim bidaha gelecegini soyledi ve bende kabul ettim.
Cuma işten cikip benim yasadigim sehre gelip pazara kadar otelde kalıyordu bizde bu sekilde vakit geciriyorduk .
Yine bir haftasonu gelmisti yasadigim sehre,otobanda giderken birden durdu ve bu motor bizi goturmeyecek galiba dedi ve sirt cantasini istedi benim moral bozuk tabi etrafa bakiyorum saniyorum ki motoru tamir ediyor :D Birden gelip diz coktu ve benimle evlenir misin dedi. Tabikiii kabul ettim sonrasi corap sökugu gibi geldi cok hızlı sekilde evlendik toplam flort suremiz 1,5 ay :) suan 1 sene 1 aylik evliyim
Artık bende motosiklet ehliyetimi aldim tabi esim dugun hediyesi banada yeni bir motosiklet aldi. Zaten hayatimizda buyuk yeri olan motor birde evliligimizle yeni bir boyut kazandi.Aramizdaki ortak en buyuk bağlardan biridir. Guzelde bir anidir.

Bi yastıkta kocayin :)

Tesekkurler birbirini bulunca kolaymiş.
Uzun flortse 3 senede flort ettim ama bir halt olmadi ha iyikide olmamis o ayri mevzu ama bir insan maddi sorunlar veya okul su bu olmadikca 3 sene 5 sene boyunca o insandan emin olamiyorsa zaten problem var demektir. Her uzun uzadiya flort edende malesef ayni eve girince anlasamayabiliyor.Bizimde tartisma ve krizlerimiz oluyor ama ertesi gune sarkmiyor o is o gun bitiyor.

Bana göre görücü usulü oldu.. Eşime göre çocukluk aşkı ile evlilik..:KK200:

Ben yurtdışında yaşıyordum. Seneden seneye izine gelirdik ailece. Tabi annemin babamin köyüne uğrayıp akraba ziyaretleri de oluyordu. Eşim de beni her sene beklermış .. seksek 7can vs oynardik mahalenin çocuklarıyla tabi benim eşim niyeti bozmuştu benim haberim yok..:oops:sürekli benim yanımda bulunmak için oyunbozanlik yapıyordu..

16 yaşıma girince kayinbabam babamı arayarak talip olduklarini söylüyor. Tabi babam küçük vs deyip kabul etmiyor.

18yasima gelince tekrar aynı olay.. ozaman yurtdışında üniversite orta sınıfa gidiyorum.. babam yok dedi erken..

20yaşima gelince yine babama haber geliyor babam bana fikrimi soruyor.. ve ben tanışma amaçlı en son 12yasinda gördüğüm ama hiç bir şekilde hatırlayamadıgim eşimle tanışmaya Türkiye ye geliyorum..:KK55:

GörüşüYoruz, anlaşiyoruz ve 6 ay kadar da telefonlaşarak güzel bir ilişkiye imza atıyoruz veee nişan yapmaya karar veriyoruz.. :KK60:

1sene sonra da düğünüm oldu.. ve 3 senedir mutluyum.. Eşim peşimi bırakmadığı için ve çocukluk aşkını bukadar önemsediği için ona hayranım ve minnettarım:KK68::KK23:

Bana göre görücü usulü oldu.. Eşime göre çocukluk aşkı ile evlilik..:KK200:

Ben yurtdışında yaşıyordum. Seneden seneye izine gelirdik ailece. Tabi annemin babamin köyüne uğrayıp akraba ziyaretleri de oluyordu. Eşim de beni her sene beklermış .. seksek 7can vs oynardik mahalenin çocuklarıyla tabi benim eşim niyeti bozmuştu benim haberim yok..:oops:sürekli benim yanımda bulunmak için oyunbozanlik yapıyordu..

16 yaşıma girince kayinbabam babamı arayarak talip olduklarini söylüyor. Tabi babam küçük vs deyip kabul etmiyor.

18yasima gelince tekrar aynı olay.. ozaman yurtdışında üniversite orta sınıfa gidiyorum.. babam yok dedi erken..

20yaşima gelince yine babama haber geliyor babam bana fikrimi soruyor.. ve ben tanışma amaçlı en son 12yasinda gördüğüm ama hiç bir şekilde hatırlayamadıgim eşimle tanışmaya Türkiye ye geliyorum..:KK55:

GörüşüYoruz, anlaşiyoruz ve 6 ay kadar da telefonlaşarak güzel bir ilişkiye imza atıyoruz veee nişan yapmaya karar veriyoruz.. :KK60:

1sene sonra da düğünüm oldu.. ve 3 senedir mutluyum.. Eşim peşimi bırakmadığı için ve çocukluk aşkını bukadar önemsediği için ona hayranım ve minnettarım:KK68::KK23:
Nerde yaşayacaksınız?

Türkiye deyim 3 senedir. Tain durumu olduğu için geziyoruz sabit yerimiz yok
Evlendiniz.Trdesiniz.Alışman zor oldu mu?Sen çalışmıyorsun sanırım.Benim de biri vardı yurtdışında.O gelmedi.Ben de o ilgisi az diye gitmeye yüzüm olmadı.Sonra da ümitsizliğe düşüp ordan biriyle nişanlanmış.Sence mümkün değil miydi bir erkeğin tr gelmesi.Veya benim işimi bırakıp gitmem..Yapılamaz mı bunlar..

Evlendiniz.Trdesiniz.Alışman zor oldu mu?Sen çalışmıyorsun sanırım.Benim de biri vardı yurtdışında.O gelmedi.Ben de o ilgisi az diye gitmeye yüzüm olmadı.Sonra da ümitsizliğe düşüp ordan biriyle nişanlanmış.Sence mümkün değil miydi bir erkeğin tr gelmesi.Veya benim işimi bırakıp gitmem..Yapılamaz mı bunlar..

Kesinlikle yapılmayacak şey değil. En önemlisi güven ama. O olmadan Zor olurdu 'gurbet'. Eşimin ailesi belli bir şehirde aramızda 700km var. Hani orda yaşasaydık derdim hani okadar da yalnız kalmayacağım. Ama eşimin iş durumu yüzünden benim sürekli değişen çevrem ve komşum olacağını bilerek geldim. Ve eşim bana bu güveni verdi. Kimsem olmasa bile benim annem babam kardeşim abim arkadaşım olabilecek duygusunu bana yansıdı ondan. Çalışmıyorum evleneli canım. Biraz da kısmet kader. Olsaydı olurdu bir şekilde sizin iş demeki hayırlı değilmiş.

Kesinlikle yapılmayacak şey değil. En önemlisi güven ama. O olmadan Zor olurdu 'gurbet'. Eşimin ailesi belli bir şehirde aramızda 700km var. Hani orda yaşasaydık derdim hani okadar da yalnız kalmayacağım. Ama eşimin iş durumu yüzünden benim sürekli değişen çevrem ve komşum olacağını bilerek geldim. Ve eşim bana bu güveni verdi. Kimsem olmasa bile benim annem babam kardeşim abim arkadaşım olabilecek duygusunu bana yansıdı ondan. Çalışmıyorum evleneli canım. Biraz da kısmet kader. Olsaydı olurdu bir şekilde sizin iş demeki hayırlı değilmiş.
Geldiğinde zorluk çekmedin alıştın öyle mi?Erkeklerde iş sorunu olur ama yine de bir iş bulabilirdi ben kamudayım..Tr alışamam iş bulamam diye korktu...çok istedim gelmesini çok da sevdim .Orda da iyi düzenli bir işi yoktu.Biraz çalışıp çıkıyordu...Nesini kıyamadı anlamadım..Ben devlet kapısındayım herhalikarda geçiniriz dedim
Elime bakamazmış...Ama böyle beni çok daha mutsuz etmiş oldu..Sıkıntıya gelemiyordu iş konusında ,şimdi bu kız için çalışacak kendini zorlayacak...

Geldiğinde zorluk çekmedin alıştın öyle mi?Erkeklerde iş sorunu olur ama yine de bir iş bulabilirdi ben kamudayım..Tr alışamam iş bulamam diye korktu...çok istedim gelmesini çok da sevdim .Orda da iyi düzenli bir işi yoktu.Biraz çalışıp çıkıyordu...Nesini kıyamadı anlamadım..Ben devlet kapısındayım herhalikarda geçiniriz dedim
Elime bakamazmış...Ama böyle beni çok daha mutsuz etmiş oldu..Sıkıntıya gelemiyordu iş konusında ,şimdi bu kız için çalışacak kendini zorlayacak...
canim bak ben de yurt disinda yasayaraktan sana cevap vereyim.
bir ise girio süresiz calisiyorsa demekki düzenli isi yokmus. aff edersin yurt disinda bile bir baltaya sap olamadim düsüncesiyle TR de hic olamam zannetti. ve inan senin eline bakamazdi tabii ki erkekler icin cok zor bu bence. Herneyse gercekten seven hayatini düzene sokmak icin cabalardi. ve senide oraya getirebilirdi. cok mu zor sanki? bide nisanlandi diyosun adama bak ya.. bence sadaka ver olmadi diye bugün birakmaya gücü olan yarin elbet yari yolda birakirdi evlendiginizde

Aramızda kültür ve mezhep farkı olduğundan bayagi çekişmeli bi sürenin sonunda evlendik. Aileler falan karşıydı ondan dolayi zor oldu evlenmemiz. 4.5 yıllık evliyiz 2 tane de evladımiz var çok şükür.

Görücü usulü çokta sevmeyerek evlendim eşimle. Düğün gününe kadar vazgeçsek evlenmesem diyordum. Hatta eşim nişanlandıktan sonra seni seviyorum demişti de azarlamiştim nezaman tanıdın da ne ara sevdin diye. Şimdi günde elli kere seni seviyorum diyorum eşime. 5 yıllık evliyim kucağımda yatsa onu izlicem diye mutluluktan uykularım kaçıyor. Şans meselesi hiçbir zaman görücü usulü evliliği desteklemiyorum ya sevemeseydim diyorum.

İlişki ne kadar uzarsa o kadar ipe sarıyor ben tecrübelerime güvenerek söylüyorum. ben kocamla tanışalı tam 1 yıl bile olmadı daha.bi şekilde biliyosunuz ki o insan sizin ruh eşiniz yani ben 'acaba evlenir miyiz' diye bi endişe yaşamadım içimden öyle geliyodu. 2 hafta önce evlendik işte ben de taze gelinim.benimle evlenir misin tarzı bi teklif olmadı konuyu açtı niyetini söyledi. beraber karar verdik.

Back
X