Nasıl geçecek bu günler çok Üzgünüm :(

kızım 4 yaşında ve ben şuan 7 haftalık hamileyim. sen rahata erdiğinde ben başlıycam bunlara.. belki rahatlatır seni az da olsa ozaman da been yazarım sana :) geçecek bu günler tabiki hangimiz bebek kaldık ki

Canim sıkıntı çok bende. Doktora gitsem çocukları kime bırakıcam? Düşün biraz gobegim kaldı korse almak istiyorum dışarı çıkarsam bebek ne olacak diyorum. Hafta sonuna erteliyorum her işimi eşim evde olursa ben sütümü Sagar da bırakabilirim bebeği diye. Bebegimin dediğin gibi gazı var galiba çünkü karın kısmı çok siskin. Halbuki her emzirmeden sonra gazını çıkarıyoruz yine de çok ağlıyor.

Öncelikle sakin olun, geçici bu süre stresiniz cocugada yansır.
Benimkilerin yaş aralığıda sizle aynı tuvalet eğitimini kızıma üç yaşında yani yeni bugün başladım oğlumda Bir yasinda .kızım dünya üzerinde gördüğüm en ağlak bebekti diyebilirim öyle böyle değil,uyumazdi sabahlara kadar komşular derdi ne diye gelirdi.kimse sakinlestiremedi 4. aya kadar sonra duruldu ,6 .ayda harika bebek oldu.
2 yaşına gelince oğlum oldu ama o beni hiç yormadı 1 yaşına kadar hep yerdeydi kendi kendine dururdu o kadar uysaldi tabi kızım zarar vermezse .çok kıskandı zarar verdi yanlarından ayrılıp tuvalete gidemezdim ama tüm bunlar kızım alışana kadar 6 ay sürdü.
Şimdiyse evde arkadaşlar ,kankalar oyun oynarlar kızım yediği herseyden kardeşine verir bayılıyorum bu huyuna
Tüm bunlar geçti gitti ama yıpratıcı Bi süreçti yine yanınızda aileniz var ben tek başımaydim eşim en büyük yardımcımdi hep sagolsun. arada çocukların birini verin aileden birine dinlenin ve sabırlı olun...

Tuvalet eğitimini ertelemeni tavsiye ederim 2 yaş sendromu üstüne kardeş cok yük olur çocuğa,diger bebeğinizin gazı var heralde ayagina karnına havlu isitip koyun... ayaklarını karnına çekin..sizde rezene ve kimyon çayı icin , yemeklerinize kimyon atın gazi alir... gaz yapan şeyler yemeyin

Ahh cnm ne güzel yazmışsın içimi rahatlattın biraz. Evet büyükler çok dusuncesiz bazen. Kayinbabam mesela geldiğinde büyük oğlumun kiskancligini tetikliyor ve ben sinirlerime hakim olamıyorum bazen. Yok bebek pis atacaz çöpe vs. Bende geçen gün tartistim onla bir daha gelmem senin evine dedi eşime.

karın ve sırtına bebeyagı sürüp masaj yapın.bacaklarını birleştirin ileri geri hareket ettirmeyi deneyin
nekadar hareket ederse okadar gazını rahat çıkarır unutmayın
sizde bu sürede süt ve ürünlerinden uzak durup durumu gözlemleyin
süt ürünleri çogu insan da şişkinlik gaz yapıyor

Inşallah geçecek cnm. Allah seninde yardımcın olsun insallah en kolay şekilde atlatirsin :)

gaz sorununda eğer ki anne sütünden kaynaklanmıyorsa mamayı değiştirmek şart

Tuvalet eğitimini erteleyecem galiba herkes öyle demiş. Rezene çayı her akşam içiyorum ama kimyonu kullanmadım ama onu da kullanicam artık. Desteğin için çok sağol cnm :)

Gelmezse gelmesin :) valla bunlar gelcene gelmesinler zaten cunku anca kafa agrisi yapiyolar... ben o donem cok cektim kv deden umarim bu dogumum lohusaligim rahat olur..evde bi nevi misafir agirladim sanki gezmeye gelmis gibi.. babanne dedigin kalkar az is yapar torunlarina yemek yapar ama bizimki 5 kilo aldida gitti evine dusun :) neyse her kazik bi tecrubedir...ben doguma az zaman kala hungur hungur agliyodum buyuk olana haksizlik mi yaptim ilgiye ihtitaci varken ikinciyi istedim diye :) kolay olmadi tabii ama hersey yoluna giriyor sukur.. yeterki sagligimiz yerinde olsun..

Canim inşallah benimki ler de alışır. Insallah çok severler birbirlerini. Icin rahatladı biraz. Dediklerinizi dikkate alicam. Rabbim Çocuklarınızı size bağışlasin :)

Aynen gelip gelmeleri umurumda değil zaten. Siz 3.cu ye mi hamilesiniz şu an ?

inşallah bende şimdiden düşüncelerdeyim acaba 2 çocuklu olmk nasıl? yetebilecekmiyim? gibi..
ama 5 çocuklular nasıl yapıyor ozaman diyorum sakinleşiyorum
Canim bana hamileyken düşüncesi zor gelmiyordu ta ki dogan a kadar. Yaninda destek olacak birileri varsa cidden kolay asılır. Benim ilk hafta annem Yanındaydı hiç böyle kötü hissetmemistim.

Evet 3 numara kismetse canim :) yaklasti gunumuz tedirginlik korku heyecannasil olcak dusunceler dusunceler :) zor geciyo hamileligim bu sefer daha zor..
Off cnm. Iyi olsunlar da kuzular. Rabbim size bağışlasin analı babalı büyütsun insallah. Allah yardımcın olsun. Insallah kolay atlatır da buyutursun. Zor süreçler bunlar :)

Evlatların sağlıkla büyüsün,hayırlı evlat olsunlar.
Şimdi sana hamileliğim ve 7 dakika içinde acil Doğuma alınmamı yabancı ülkede 1.800 gr bebekle yapayalnız olmamı neler çektiğimi sezeryan ağrılarımı kocamın çok çalışmasını yani neler neler.
Aç kalıp yemek yapamadığım için sütüm çok çok erken gitti..
ne güzel gelen gidenin var o bile muhteşem bir duygu olmalı..
Ve ben bu duyguyu hiç yaşamadım.
6 ay bir evde bebeğimi hiçbirşey bilmezken büyüttüm.
Şimdi düşünüyorum ilk 40 gün zor gibi geliyor.
Sonra zaman çok hızlı,insan o günleri özlüyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…