- Konu Sahibi Benbirlaydii
-
Haklısın cnm. Bu aralar büyük oğlumu çok ihmal ettim galiba çünkü onunla oturup hiç oyun oynamadım. Iyiki yazdın bunları yoksa o kadar şey arasında aklıma bile gelmezdi.canım çok normal bu yaşadıkların. öncelikle sakin olmaya çalış. bebeğin ağlıyorsa ya aç, ya gazı var ya da altını pislemiştir. genelde böyledir, seni istiyordur kokunu almasına izin ver göğsünde ten tene değecek şekilde uyut. 2 yaşındaki ufaklıkla da ilgilen bebeğin uyuduğunda. onunla kendinize özel bir zaman ayırın anne - cocuk saati geldi de. ilgilen 1 saat bile olsa sırf onun dediğini yap. ne güzel destekçilerin var işte. sakın kendini sıkıp hasta etme
Canim cok güzel yazmışsın. Evet bende illa kardes olsun diyenlerdenim :) inşallah Rabbim seninde gönlüne göre verir. Inan bana bazen nankorce dusundugumun farkındayım. Rabbim nasip etti hamdolsun. Iste İnsanız en ufak zorlukla unutabiliyor uz bazı şeyleri. Insallah ilerde bunun meyvesini alırım. Icini rahatlattin Allah razı olsun :))öncelikle çok şanslı olduğunu düşün. Rabbim sana evlat nasip etmiş. sonra daha da şanslı olduğunu düşün 2 si de sağlıklı.
ileride art arda büyümüş arkadaş gibi bir kardeşleri olacak onu düşün. illa kardeş olmalı diyenlerdensen benim gibi tabi Rabbim nasip ederse, bu işi hallettim de. (ben daha beklemedeyim )
gene şansına bak ki kv yardımcı, eşin yardımcı sen evde çocuklarının başındasın.
sonra 2 yaşındakine tuvalet eğitimi bu sıra verme. hem inatlaşır hem daha küçük hem de havalar soğuk. seneye yaza bırak o işi.
son olarak en geç 6 aya bebiş uyku düzenini bulur kardeşler birbirine alışır.
bu süreçte sakın salma kendini. inan kafanı çok yorarsan sağlığından da olursun.
Çok haklısınız tuvalet işini erteledim bakalım hayırlısı inşallah :)Havalar soguyor o topa hic girmeyin hele ki 15 günlük bebekken inanin erken. Yaza erteleyelin. Bende 2.5 yasinda ogrettim. Evde kardesle tum sendromlar normal. Zamanla hersey duzene girecek insallah...
Üç çocuğunu neredeyse aynı zamanda büyütmüş bir anne olarak diyorum ki,çok sürmeyecek,geçecek,yani geçmeyecekte,sen alışacaksın,uyum sağlayacaksın.Canim cok güzel yazmışsın. Evet bende illa kardes olsun diyenlerdenim :) inşallah Rabbim seninde gönlüne göre verir. Inan bana bazen nankorce dusundugumun farkındayım. Rabbim nasip etti hamdolsun. Iste İnsanız en ufak zorlukla unutabiliyor uz bazı şeyleri. Insallah ilerde bunun meyvesini alırım. Icini rahatlattin Allah razı olsun :))
Çok teşekkür ederim cnm güzel moral oldun bana. Rabbim evlatlarini korusun, kötü günlerini gostermesin inşallah. Saglikla büyüt yavrularını :)Üç çocuğunu neredeyse aynı zamanda büyütmüş bir anne olarak diyorum ki,çok sürmeyecek,geçecek,yani geçmeyecekte,sen alışacaksın,uyum sağlayacaksın.
Bebeğin abisini gözleriyle takip etmeye,onunda kardeşine gülümsemeye başladığını farkettiğinde yorgunluğunun azaldığını hissedeceksin.Ve güzel paylaşımları olacak kardeşlerin.
Fakat bu süreçte kendine minik nefes molaları ayır.Ne seviyorsan,kitap karıştırmak,bir kahve belki...Ben 3cü bebeğime hamileyken,bir yılımın zor geçeceğine hazırlamıştım kendimi.
Ama 3 ayda herşeyi yoluna koyabildim şükür:))
Inşallah canım geçecek, burda arkadaşlar çok güzel şeyler yazınca biraz daha rahatladım :)Canım sakin ol bunlar geçecek merak etme hele bebegının bi 40 ı çıksın bak gör nasıl rahatlayacaksın hele 3 ay sonra. Sakin ol canım hepsi geçecek.
Teşekkür ederim.Sende sağlıkla büyüt insallah.Çok teşekkür ederim cnm güzel moral oldun bana. Rabbim evlatlarini korusun, kötü günlerini gostermesin inşallah. Saglikla büyüt yavrularını :)
inşallah cnm.. allah sana da sabır versin sağlıkla büyüsün bebişlerSen kendini yavaştan hazırla ama kötü olacak diye bişey yok illaki. Insallah hersey güzel olur senin için :)
Jmerhaba canım benı hatırladın mı. Bundan iki sene önce yazışıyorduk bebeklerimız olsun diye. İkinci mı oldu senin maşallah Allah bağışlasın. Bebeğinin cinsiyet tı neKızlar ben bu ara aşırı duygusalim. Sanirim lohusaliktan.14 günlük bebeğim var. Sürekli ağlıyor hiç durmadan, geceleri uymuyor. 2 yaşında birde oğlum var onun 2 yas sendromu, inatlasmalari, aglamalari ayrı bir dert. Tuvalet egitimine baslamam lazim ama nasil olacak bilmiyorumNasıl büyüyecek bebeğim diyorum. Çok zor geliyor. Eşim işten saat 5.30 da geliyor elinden geldiğince yardimci oluyor ama yine de ben yetemiyorum. Kaynanam gündüzleri geliyor sağolsun elinden geleni yapıyor ama o da bir yere kadar. Ben en ufak şeyde ağlıyorum. Aşırı duygusallastim. Ailem de farklı şehirde yaşıyor. Yapayalnız hissediyorum kendimi. Kızlar ne olur bana destek olun, geçer değil mi bu günler? Benim psikolojim çökmüş durumda. Aglamaktan baş agrilarim dinmiyor.
Ayy cnm darısı benimki lerin başına insallah :))Teşekkür ederim.Sende sağlıkla büyüt insallah.
İlk oğlumun, kardeşi ona gülüp yumuşak bir topu atmaya çalıştığında ki sevincini görmeliydin,o mutluluğu anne baba yaşatamaz çocuğuna.Oğlumuzla hep ilgileniyor oynuyorduk ama kardeş bambaşka:)))
Evet cnm hatırladım. Az ugrasmadim hamile kalmak için :)) evet ikinci de oldu benim.o da erkekJmerhaba canım benı hatırladın mı. Bundan iki sene önce yazışıyorduk bebeklerimız olsun diye. İkinci mı oldu senin maşallah Allah bağışlasın. Bebeğinin cinsiyet tı ne
Maşallah canım oğluşuna arkadaş gelmiş. :) Hayırlı olsun canımEvet cnm hatırladım. Az ugrasmadim hamile kalmak için :)) evet ikinci de oldu benim.o da erkek
Canim cok güzel yazmışsın. Evet bende illa kardes olsun diyenlerdenim :) inşallah Rabbim seninde gönlüne göre verir. Inan bana bazen nankorce dusundugumun farkındayım. Rabbim nasip etti hamdolsun. Iste İnsanız en ufak zorlukla unutabiliyor uz bazı şeyleri. Insallah ilerde bunun meyvesini alırım. Icini rahatlattin Allah razı olsun :))
Sağol tatlmMaşallah canım oğluşuna arkadaş gelmiş. :) Hayırlı olsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?