- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
Çocuğun risk altında olduğunu bile bile gebeliğe nasıl devam edebilirdin ki?
Doktorların bile kendi arasında hemfikir olamadığı bir konuda, sen mi bir fikir oluşturup peşinden gidecektin..??
Bence canını sıkacak bir durum yok..Sen vicdansız bir kadın olsan, zaten şu anda bunu kafana takıyor bile olmazdın.
sagol canim mesajlarin icin. Ablanin durumunada cok uzuldum ayni kaderi paylasmisiz.Sen hamile kalmayı istemediğin halde bebeğin için kaç dr. dolaşmışsın bir ümitle...ama olan olmuş bir kere,giden gelmez...diğer yavrun için ayakta kalabilmelisin...o yavru sana en büyük terapi olacaktır...mutlaka sana onu hatırlatacaktır,sabretmelisin... çünkü hayatta kalabilmek için tutunmamız gereken birşey olmalı...hiçbirşeyi içinde tutma bağır,çağır,haykır,hüngür hüngür ağla gerekirse ama içine atma...he ne kadar insanlardan kaçmak istesende kaçma...birileriyle konuş,paylaş çünkü tek başına kaldıramazsın...kaybettiğin bebeğinin ultrasyon resimlerine kadar elinde tutma kaldır onları...içindede hiçbirşeyi tutma boşalt içini...ben sana unut demiyorum,zaten unutamazsın...ben ablamla olayların üstünden bayağı bir vakit geçince konu açıldı konuştuk...aslında konuşamadık...gözlerindeki o hüzün hala o hüzündü...ama o bir şekil hayatına devam etti çünkü buna mecburdu...
cok sagol. inanki burdaki yazilari okuyup bir nebzede olsa teselli buluyorum.İnanın çok üzüldüm Çok geçmiş olsun
size sadece şunu demek istiyorum eğer spirali aldırmasaydınız ve o zaman düşseydi veya sağlıksız olarak dünyaya gelseydi ne olacaktı ?
düşseydi vicdan azabı yine çekecektiniz ve keşke aldırsaydım belki düzelirdi diyeceksiniz
Veya sağlıksız dünyaya gelseydi ? nasıl bir vicdan azabı çekecektiniz ?
Onun için siz en mantıklısını yapmışsınız Rabbim sadece şimdilik nasip etmemiş böyle düşünün ve dua ediniz.
Umarım en kısa zamanda maddi ve manevi sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.
Tekrardan geçmiş olsun ve Rabbim sabır versin (amin).
Yeşim....o bebeğin dünyaya geleceği olsaydı, ona bir ömür yazılmış olsaydı, zaten illa ki gelirdi...dünyada yiyecek ekmeği, içecek suyu, yaşayacak ömrü olsaydı o zaten gelirdi...hayırlısı buymuş deyip kendinize haksızlık etmemelisiniz...rabbim neylerse güzel eyler....üzmeyin kendinizi, siz üzülürseniz kızınız da üzülür Annesi....
Hakkınızda hayırlısı olsunşuan bu durumu ben yaşıyorum ve çok uzuldum spraılı kontrole gıtmıstım ultrasonda kaymıs çıkaralım dedı sonra çıkarmak ısteyınce ıpı koptu ve spraıl içerde kaldı sonra doktor bırde kan tahlılı ıstedı.kan sonucu pozıtıf çıktı ama dr gosteremedım netten baktım yarın gıdecegım ama çok korkuyorum...
Teşekkür ederimHakkınızda hayırlısı olsun
Çok ani karar vermişsinz.çocuk rızkıyla gelirki buna çok şahit oldum.tamıdıpım birininde hiç durumu yoktu kadın ALLAHA tevekkül etti hiçbir eksiği çıkmadı ve babasına sadece çocuk bezi almak kaldı.neyse sıkmayın canınızı vardır her şer de bir hayr.Kizlar cok bunaldim
Daha once konu acmistim buraya, spiralle hamile kaldim cocuk icin su an hic uygun degiliz
Aldirsam mi diye? fakat olaylarin seyri cok bask bir hal aldi.
Ben kalp atislarini duyduktan sonra aldirmaktan vazgectik ve esimde sen naisl istersen
ben raziyim dedi. suan zamani degil ama evlat dedi. Neyse biz doktara gittik.
ilk Doktor dusuk ve enfeksiyon tehlikesi oldugunu bebegi istiyorsak spiralin cikarilmamasini soyledi.
(butun bunlari goze alarak)
ikinci doktor boyle bir durumla daha once karsilasmadigini Buyuk bir hastaneye ve deneyimli bir doktora
gitmemizi onerdi.
ucuncu doktor ( baska bir sehirde ve buyuk bir hastanedeki doktor) spiralin alinmasi gerektigini
bebegin belki dusecegini belki kalacagini kalirsa risksiz gebelik olucagini ama spiralle dusmesininde
olasi olacagini soyledi.
Kafam allak bullak olmustu.Ayni gun icinde bir kac kere vajinal ultrasona girdigim ve su demir aletlerle muayene edildigim icin de zaten rengim falan kalmadi cok kotu bir gun yasiyordum.
Son doktor anestezi olmadan almayi denicem dedi. ama ipler gorulmedigi icin yapamadi. Bir dunya canimin yanmasi yanima kar kaldi. Eve geldim. Dusundum ve eger bu gebelik olucaksa risksiz olsun dedim. spirali aldirmaya karar verdik ilk gitgimiz hastaneye giderek fikrimizi soyledik.
Doktor spirali alirken bebegin yolun ustune oldugunu ve bebeginde alinacagini soyledi.
bizde kabul ettik. belki kurtulur dedim ama olmadi
ve simdi boyle bir karar verdigim icin kendimi sucluyorum. hic savasmadim mucadele etmedim
nasil kabul ettim. saglikli dusunemedim diyorum. Ruhtan farksizim kac gundur
hicbirsey yapmak istemiyorum sadece uyumak istiyorum.
kendimi asla affetmicem , spiral olmasa boyle birseye karar vermezdim ama o aptal spiralden kurtulmak istedim. cok psikolojim bozuk. Ben ne yaptim diyorum bir daha diyorum
beynim uyustu artik. Az once elime ultrason resmi gecti
Mahvoldum. Nasil yaptim ben bu isi hala kendime inanamiyorum.
Keske kendi dusseydi keske bekleseydim. Bu dusunceler beni yiyip bitiricek.
Maddi yonden suan bir suru problemde yasiyoruz. hersey ust uste geldi
cok mutsuzum
Amin bence sık sık kontrol ettirin kayması durumunda gebelik oluyor hemen.hakkımızda hayırlısı insallahCanım üzüldüm . Senin için zor olmalı .
Benim de dört çocuğum var . Spiral ile korunuyorum . Korktum şimdi.
Rabbim isteyenlere versin inşallah .
Ben horlatmadim vallaKonu hortlamış. Çocuk yaşasaydı 7 yaşında olacaktı
Ben horlatmadim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?