Nasıl içinden çıkabilirim bu durumun

Simdiden fragnan boyleyse, duzeltirim diye dusunme, duzelmez. Bu yaşa kadar oturmus karakteri duzektemezsin. Otel ayarlasin bir zahmet. Yatak odasi mahremdir.
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Evet, bak arkadaş ne güzel yazmış. Nikah öncesi hepsi bir işaret sana. Ona göre davran lütfen. Giden yıllar sadece senden oluyor, kimseye birşey olduğu yok.

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Evet, bak arkadaş ne güzel yazmış. Nikah öncesi hepsi bir işaret sana. Ona göre davran lütfen. Giden yıllar sadece senden oluyor, kimseye birşey olduğu yok.
O yola hic bu adamla girme diye ben de yazacaktim ama evlenecektim hic tanimadigim bir kadinin lafina uydum der diye cesaret edemedim. Ama bu kazma dusuncesiz adamla bu uzun hayat yolculugu cok zor. Anca kendini yipratir.

Herkese merhaba. Bir derdimi paylaşmak istiyorum şimdiden sabırla okuyup cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Kızlar benim 3 gün sonra nikahım 1,5 ay sonra da düğünüm var. 1 senedir nişanlıyız. Nişanlımın ailesi farklı bir ilde oturuyor. Biz nişanlandığımızdan beri ailesi ne eksik ne alınacak ne yaptınız diye bir kere arayıp sormadılar. İki il arası mesafe 2 saat. Ev tuttuk eşya yerleştirdik bir kere merak edip gelip bakmadılar. Herneyse asıl konu, nikahım olduğu için bir gece önceden geleceklermiş, nikahtan sonra hemen döneceklermiş. nişanlım “ annem ve babam yatak odasında yatar” dedi. Ben o odaya kendi eşyalarımı koydum. Yerli bir öfke mi bilmiyorum ama daha benim yatmadığım yatakta yatmalarını istemiyorum nedense.Kızlar bilmiyorum, fazla mı abartıyorum ama Üstelik nişanlım bana böyle böyle yaptım dedi “ bak bu günden davet edelim şöyle yaparız “ demedi. Bana geldi ve annemler 1 gece önceden gelecek. Yatak odasında yatacaklar. Kalanlar da salonla odada yatıracağım dedi. Ne düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım?
Yok artık ne münasebet. Nasıl izin veriyorsunuz..gelin evi orası ...sizin yataginiz hani daha yatmadiginiz yatağınız...
Olması gereken sizin ailenizin evinde yatmalari eğer akrabaları yoksa...
İzin verme bu duruma .şimdiden tepkini koy..ezilme buzulme dik dur haklı olan sensin

Herkese merhaba. Bir derdimi paylaşmak istiyorum şimdiden sabırla okuyup cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Kızlar benim 3 gün sonra nikahım 1,5 ay sonra da düğünüm var. 1 senedir nişanlıyız. Nişanlımın ailesi farklı bir ilde oturuyor. Biz nişanlandığımızdan beri ailesi ne eksik ne alınacak ne yaptınız diye bir kere arayıp sormadılar. İki il arası mesafe 2 saat. Ev tuttuk eşya yerleştirdik bir kere merak edip gelip bakmadılar. Herneyse asıl konu, nikahım olduğu için bir gece önceden geleceklermiş, nikahtan sonra hemen döneceklermiş. nişanlım “ annem ve babam yatak odasında yatar” dedi. Ben o odaya kendi eşyalarımı koydum. Yerli bir öfke mi bilmiyorum ama daha benim yatmadığım yatakta yatmalarını istemiyorum nedense.Kızlar bilmiyorum, fazla mı abartıyorum ama Üstelik nişanlım bana böyle böyle yaptım dedi “ bak bu günden davet edelim şöyle yaparız “ demedi. Bana geldi ve annemler 1 gece önceden gelecek. Yatak odasında yatacaklar. Kalanlar da salonla odada yatıracağım dedi. Ne düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım?
Ben yatmış olsam da yaramazlar ne münasebet öz annemi babamı yatırmam orası benim mahremim sizin derdiniz bundan farklı sizin derdini size kafasına göre dayatma yapan fikrinizi almaya bile tenezül etmeyen biriyle evlenecek olmanız

Böyle düşünen bir aile ve eş ile buna ses cikarmasaniz da mutlu olamazsınız. Size fikrinizi sormayan size ait bir odayı daha siz kullanmadan paylaşmaktan rahatsız olmayan bir eş ztn kendini ztn üstün ve önde görüyordur. Eş olmak böyle değildir ya bilerek evlenin yada tepkinizi koyun sonuna kadar gidin

Gelin evine girilmez ya.
Bak dugun olmasa da nikahta imza attiginizda iş biter. Evli sayilirsiniz. Dugun oncesi bir sorun cikarsa anlasmali da bosanamiyorsunuz henuz 1 yillik evli olmadiginiz icin. Cekismeli bosanmada da cok yipranirsiniz. Bu adamla ve ailesiyle bir omur yapabilir miyim diye iyi dusunun. Simdiden deger vermiyorlar, hic ilgilenmemisler. Bu boyle de gider. Bir de hizmet beklerler boyle tipler.

Sizin bile yaşaöadığınız evde gelip yatmak hangi akla hizmet ya insan düşünür biraz. Nişanlınızın sizs danışmanı gerekirdi tabii öncelikle. Siz de kendi ailenizin evine davet ederdiniz.

Nikahı daha yapmamışsınız. Yok yakınken vazgeç, yapma bu nikahı. Hadi nişanlın böyle bir teklifte bulundu anası babası nasıl kabul ediyor. Bir sürü otel var, otel yoksa apart var, bırak yatak odasında yatmayı gelinin evine bu şekilde yerleşilmez. Nerede yattıkları konusunda kişiden kişiye fikir değişir, değişmeyecek şey nişanlının tutumu. Bu tutumla bu öküzlükle senin de yedi sülalenin de ömrünü yer bu adam.

Nişanlın çok despot bir adam. Hiçbir konuda senin fikrini sormuyor?
Peki sen biye böyle bir adamla ısrarla evlenmek istiyorsun?
2 kere evlendim. Birinci benim yaşadığım ildeydi. Kayın ailesi amcamlarda kaldı. 2. Evliliğim eş ailesinin yaşadığı ildeydi. Benim ailem otelde kaldı. Toplamda 19 sene evlilik yaptım. Bir günler günü yatak odamda kimse yatmadı. Yattırmam. Kendi babam geldi, kanepede yattı. Yatak odası benim özelim.

Nisanli iken ayrilmak evli iken ayrilmakdan cok daha kolay. Bir evleniyim de olmadi bosanirim diye dusunuyorsaniz, bosanmak hem yipratici, hem uzun bir surec, hem de davalar, mahkemer, karsilikli birbirini suclayan dilekceler, sahitler,ispatlar.. oyle yorucu oyle zor ki. Bosaniyorum bitti deyince olmuyor. Oysa nisanlilikta bir yuzuk atiliyor iş bitiyor.

otele verecek paraları yoksa sizin anneniz dünürleri gelecek sonuçta bize bekliyoruz diye aradı mı ki ? normalde annenizin evinde kalmaları gerek bunun içinde ailenizin davet etmesi gerek sizi bekliyoruz bizde ağırlayacağız diye...nişanlınızla da açıkca konuşun kim olursa olsun yatakodamda ağırlamam diye en baştan konuşmak gerek bazı şeyleri

Kızlar şimdi nişanlımla konuştum. Bana misafir odası yapmama izin vermedin, ben her annem babam geldiğinde yatağımı veririm diyor. Misafir bizim misafirimiz ev bizim evimiz diyorum, misafir de evde benim diyor. Ben artık katlanamaıyorum. Görümcemi aradım ona anlattım, o uğraşsın kardeşiyle kim öğrenirse de öğrensin yoksa nikah felan da yapmıyorum

Kızlar şimdi nişanlımla konuştum. Bana misafir odası yapmama izin vermedin, ben her annem babam geldiğinde yatağımı veririm diyor. Misafir bizim misafirimiz ev bizim evimiz diyorum, misafir de evde benim diyor. Ben artık katlanamaıyorum. Görümcemi aradım ona anlattım, o uğraşsın kardeşiyle kim öğrenirse de öğrensin yoksa nikah felan da yapmıyorum
Şöyle bile bile ateşe yürüyüp sonra da sanki adam evlendikten sonra değişmiş gibi davranıyor ya bazıları sizde de o potansiyel var şu sorun çözülse evleneceksiniz yani ? Asıl o görümce o olayı çözünce kendinizi adam yerine konmamış hissetmeyecek misiniz ?

Bile bile ateşe yürüyorsunuz.
İyi otur o zmn evinde kendi başına kıy nikahı demediniz mi?
Görümce gelip sizin aranızı mi yapacak nasıl yüzyuze bakacaksınız?
Sorun gelmeleri veya kalmaları değil ki tavır.

Misafir de ev de nişanlınızınmış. Siz bu ilişkinin beresindesiniz? Görümcenize ne ayrıca? Sorun nişanlınızla sizin arasında. Sürekli görümcenizin uyarması ile mi geçiminiz oldu şimdiye kadar. Nişanlınız sizinle sadece soyu yürüsün diye evleniyor bence. Konuyu çözmek yerinize görümcenize aktardığınıza göre bu nikah da düğün de olacak ve siz daha çok konu açarsınız böyle. Geçmiş olsun

Annesi babası bir gece koltukta yatsa bi tarafları mı aşınacak? Bizim düğün de eşimin memleketinde oldu. Kardeşim ve akrabalarım otelde kaldılar. Ben evlenince oturacağımız evde kalıyordum, sadece annemle babam bizim evde kaldı. Onlar da salonda açılan koltuklarda yattı. Teklif de etsem yatmazlardı zaten yatak odasında. Burada mesele yatma kalkma değil, adam sizi muhatap almıyor, insan yerine koymuyor. Şimdiden böyleyse ileride eksiği olmaz fazlası olur.

herşey onunmuş öyle mi iyi otursun tek başına evde kendiyle evlensin o zaman ;)

misafir odası yapmadın al sana ceza der gibi
5 yaşındaki çocuk sanki

Back
X