Nasıl içinden çıkabilirim bu durumun

Benim dugunumde de kvler gorumceler gelmiş benim evimde yatmiş hatta banyo bile yapmişlar
Ve ben bunları aylar sonra gorumcemin agzindan kacirmasi ile ogrendim
Nerde yattilar hangi havluyu kullandilar kim bilir
Yaklasik 20 yillik evliyim, başta bitirmek en güzeli
Degişmeyecek tecrübe ile söylüyorum
Sakın düzelir diye düşünme artarak devam edecek.

Kızlar şimdi nişanlımla konuştum. Bana misafir odası yapmama izin vermedin, ben her annem babam geldiğinde yatağımı veririm diyor. Misafir bizim misafirimiz ev bizim evimiz diyorum, misafir de evde benim diyor. Ben artık katlanamaıyorum. Görümcemi aradım ona anlattım, o uğraşsın kardeşiyle kim öğrenirse de öğrensin yoksa nikah felan da yapmıyorum
Bu yaptığınız hareket yanlış, adama tavrınızı kendiniz koyacaksınız
Aileye şikayet hoş bir durum değil, baştan kaybettiniz şu an da nahoş olaylara hazırlıklı olun ve bence bitirin bu işi, görümceye söylemekle herkesin soruna vakıf olmasına sebep oldunuz, daha nasıl bakacaksınız yüz yüze. Nişanlınız saygısız, despot bir adam zor bu tiplerle yaşamak

Sayısız misafirlikte bulundum, evime de sayısız misafir gelip gitmiştir.

Ne ben birisine yatağımı verdim ne de gittiğim yerlerde bana böyle bir şey teklif edildi.

Her şeyin bir usulü adabı vardır.
Bunu bilmek çok zor değil.
Ve bu küçük bir örnek, daha bunu bilmeyen idrak edemeyen insanlarla yaşamak kim bilir ne kadar yorucu olacak.

Kızlar şimdi nişanlımla konuştum. Bana misafir odası yapmama izin vermedin, ben her annem babam geldiğinde yatağımı veririm diyor. Misafir bizim misafirimiz ev bizim evimiz diyorum, misafir de evde benim diyor. Ben artık katlanamaıyorum. Görümcemi aradım ona anlattım, o uğraşsın kardeşiyle kim öğrenirse de öğrensin yoksa nikah felan da yapmıyorum

Ben olsam evini de eşyalarını da al popona sok ben evlenmiyorum derdim.

not: yatırım tavsiyesi değildir :KK51:

Nişanlınızın tavrı tuhaf. Bence konuyu açın ve fikrinizi söyleyin. Saçma sapan davranırsa da nikahı erteletin hiç çekinmeyin. Yatak vs de değil olay ama ailesi bunu kabul etmemeli bir kere, fikir sormadan böyle böyle olacak denmesi yanlış.
2 saatlik yolu dönüversinler ya da sizin ailenizde kalsınlar. Doğru olan bu.

linç yemeyeceksem bende alt tarafı bi yatak diyorum çarşaf değiştirir yatarsınız bilemedim anlam yüklemek saçma sonuçta farklı ilden geliyor insanlar ne var bi gün boş evde yatsalar emin olun o yatak sizin de her gün yatacağınız anlamsız bi yatak olacak niye anlam yüklüyorsun önemli olan eşinle beraber huzurla yatmak

Siz bu adamla evleneceksiniz ama çok üzüleceksiniz. Şimdi her şeyimiz hazır evlenmek zorundayım diye bakıyorsunuz ama değilsiniz. Bu heriften koca olmaz. Boşanmak daha zor, vazgeçin derim. 2 gün ağlarsınız geçer.

Normalde eşyaya pek anlam yüklemem ama gelin ve damadın daha hiç kullanmadığı yatak odasında da kalınmaz ya!
Müstakbel eşin bunun mantıksız olduğunu akıl edememiş olabilir (bazen erkekler böyledir)ama kayınvalidenin direk bu teklifi reddetmesi gerekir.
Bunun dışında nişanlı kızlar lütfen şu ilgi alaka beklentinizden artık vazgeçin.

Ya ben bu erkek ailelerini gercekten anlayamıyorum benimde iki oglum var insallah böyle düşüncesiz bir kayınvalide olmam amin 😂 evet haklısınız sizin yataginizda ne şimdi ne de sonradan ne onun annesi babası ne de sizin anneniz babanız ya da herhangi bir kişi yatamaz ayrica yeni yerleştirilmiş gelinin evinde kimse kalamaz bu nasıl bir dusuncedir yaa otel de mi kalmadi zaten bugüne kadar gelmemiş sormamislar bı zahmet nikaha grlsinler direk yol iki saatmis zaten hoş biz ne desek boş nisanliniza net şekilde söyleyin bu senin annen baban değil kendi aileme de izin vermem diye

Herkese merhaba. Bir derdimi paylaşmak istiyorum şimdiden sabırla okuyup cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Kızlar benim 3 gün sonra nikahım 1,5 ay sonra da düğünüm var. 1 senedir nişanlıyız. Nişanlımın ailesi farklı bir ilde oturuyor. Biz nişanlandığımızdan beri ailesi ne eksik ne alınacak ne yaptınız diye bir kere arayıp sormadılar. İki il arası mesafe 2 saat. Ev tuttuk eşya yerleştirdik bir kere merak edip gelip bakmadılar. Herneyse asıl konu, nikahım olduğu için bir gece önceden geleceklermiş, nikahtan sonra hemen döneceklermiş. nişanlım “ annem ve babam yatak odasında yatar” dedi. Ben o odaya kendi eşyalarımı koydum. Yerli bir öfke mi bilmiyorum ama daha benim yatmadığım yatakta yatmalarını istemiyorum nedense.Kızlar bilmiyorum, fazla mı abartıyorum ama Üstelik nişanlım bana böyle böyle yaptım dedi “ bak bu günden davet edelim şöyle yaparız “ demedi. Bana geldi ve annemler 1 gece önceden gelecek. Yatak odasında yatacaklar. Kalanlar da salonla odada yatıracağım dedi. Ne düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım?
İzin vermeyin şaka mı bu? Hem hiçbir emekleri olmasın hem de bi de gelsin yatağınızda yatsınlar. Ayıp kavramı olan insanlar olsa zaten kendileri akıl edip istemezler.

Doğru karar.

Değil yatak odası daha sizin girmediğiniz eve siz yokken kimse girip kalamaz dahi. Çok mu fakirler 1 gece için bir otel de kalamayacak kadar. Biz de ailemden başka şehirde evlendik. Ailem 4 gün önceden geldiler. Kayınvalidemlerin e küçük olduğu için ailem 5 gün otelde kaldılar.

Asla kabul etmezdim. Nişanlınız ailesini bu kadar düşünüyorsa bir otel odası tutacak ne bileyim apart ya da kiralık ev falan tutacak. Ve "o da benim bu da benim" diyen insanla da (gerçekten ciddiyse bu konuda siz sezgilerinizle hissedersiniz bence içinizde) yol yürünmez. Nikahı ciddi ciddi düşünün derim, kimin neyi duyduğunu umursamayın o böyle davranıyorsa inceldiği yerden kopsun.

Bu güne kadar gelmemizler zaten mesafe 2 saat, bu güne kadar gelmediklere eve 1 gün önce gelip ne yapacaklar ? Düğün sabahı gelsinler .
Belki aileniz müsade ederse sizin aile evinde kalsınlar .ben olsam bende daha benim yatmadigim yatakta yatsınlar istemem. Düğün gecesi gelip sevişmeden önce çarşaf mi degistireceksinzi ?!?!?

Herkese merhaba. Bir derdimi paylaşmak istiyorum şimdiden sabırla okuyup cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Kızlar benim 3 gün sonra nikahım 1,5 ay sonra da düğünüm var. 1 senedir nişanlıyız. Nişanlımın ailesi farklı bir ilde oturuyor. Biz nişanlandığımızdan beri ailesi ne eksik ne alınacak ne yaptınız diye bir kere arayıp sormadılar. İki il arası mesafe 2 saat. Ev tuttuk eşya yerleştirdik bir kere merak edip gelip bakmadılar. Herneyse asıl konu, nikahım olduğu için bir gece önceden geleceklermiş, nikahtan sonra hemen döneceklermiş. nişanlım “ annem ve babam yatak odasında yatar” dedi. Ben o odaya kendi eşyalarımı koydum. Yerli bir öfke mi bilmiyorum ama daha benim yatmadığım yatakta yatmalarını istemiyorum nedense.Kızlar bilmiyorum, fazla mı abartıyorum ama Üstelik nişanlım bana böyle böyle yaptım dedi “ bak bu günden davet edelim şöyle yaparız “ demedi. Bana geldi ve annemler 1 gece önceden gelecek. Yatak odasında yatacaklar. Kalanlar da salonla odada yatıracağım dedi. Ne düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım?
Ne münasebet ya!Ne kadar ayıp bir şey. Rahatsız olduğunuz her şeyi düzgünce açık açık söyleyin bence. Eğer içinize atar susarsanız ilerde hiç olmadık yerde patlarsınız.

Bu mesele sıkça yaşanıyor. Malesef bu konu üzerinden bitmeyen tartismalar nedeniyle bir tanidigimiz 15 gunluk evliyken bosandi. Kizin evini mahvetmis damat tarafi. Oylece de birakip gitmişler.
Bu zihniyetteki bir adama ne anlatsan bos. Belli ki cok normal goruyor bunu. Konusarak anlasmaniz mumkun görünmüyor. Ne anlatsan anlamayacak. Aile evinizde agirlamayi teklif edin diyecegim ama kabul edceklerini sanmıyorum. Malesef ben bu konuda karamsarim.
Dilerim nisanliniz sizi anlar ve hak verir.
Kayın aile gelini istemiyor heralde bezdirme politikası izliyorlar böyle. O kadar temizlik yapılmış evde düğün öncesi kalacaklar ve ertesi gün düğün telaşı var diye. Sağa sola bıraktıkları kıllarını temizlemeden gidecekler. Sifonu çekçekler ama lekeler kalcak tuvalette. Nevresimlerdeki ter kokusu. Aman allahım😒

Back
X