- 8 Temmuz 2013
- 188
- 36
- 38
- Konu Sahibi KAYIPSEHIIR
-
Bunu bir kadın, eşim yaptı diye anlatsa..
Vay efendim annesi için çocuk yapmayacak ha, asalım keselim..
Anasından kopamayacaksa evlenmeseydi falan falan.
Ki bence de öyle..
Bu tarz bir hayatınız olacaksa keşke evlenmeseydiniz, kimsenin kimseyi çocuk hakkından mahrum etmeye hakkı yok..
Hayde hoopaa yapalım modunda tabiki değilim ama anneme bakıcam deyip çocuk yapmamak eşe çok büyük haksızlık..
Anneye bakmak çocuk sahibi olmaya engel değildir ki...
Bu sadece senin bahanen...
Sen çocuk istemiyorsun ve annenin arkasına sığınıyorsun.
çalışıp annenıze bakmak ıcın mı cocuk yapmak ıstemıyorsun ?
yoksa cocuk sahıbı olmayı mı ıstemıyorsun?
eşini bi şekilde bi sure daha oyalayabılırsın ama nereye kadar?? senınde bır hayatın var
benim merak ettiğim; senin kendince haklı nedenle bebek istemeyişin gayette açık söylüyorsun da seni de anlıyorum , ama asıl merakım eşin gerçekten mi çocuk sahibi olmayı istiyor acaba yoksa sırf annene giden paranın önünü kesebilmek için mi istiyor? direkt aklıma bu geldi, çünki bi komşumuz vardı kız hemşireydi adam mühendis, gelirleri çok iyiydi , kızın memleketi farklıydı ünide karar vermişler çocuk çok istemiş kız evlilik düşünmüyor muş aileme bakcam diye adam da evlenene kadar tmm demiş herşeye , kız çocuğun memleketine taşındı evlendiler ama kız hala yardım yapıyor diye biliyorduk içini bilmiyoruz tabi , ama genelde erkekler kendi ailesine gelince oluk oluk aksın kadın ailesine gelince en ufak çöp bile gitmesin isterler, eşin annene yaptığın yardımdan son derece rahatsız ama tükürdüğünü yalamamak için söyleyemiyor bunu kendince çözümü başka masraflar bularak bulmuş yada bebe yaparak çalışmanı engelleyerek, onun ailesine yardım ediyor olsaydın şartlarının hepsine tmm derdi eminimönce işini ayarla sonra çocuk yaparız derdi, burda bir arkadaş vardı oda tam tersi durumdaydı ikiside memurdu eşinin ailesi sürekli sömürüyordu ve ona da çözüm olarak millet ev aldır araba aldır yüklü borca girersen kesersin suyun önünü demişlerdi, aynı politikayı kocan izliyor canim , çocuk konusuna bişy diyemeyeceğim hemen yapınca ol diye bişyde olmuyor hiç beklemediğin sorunlar çıkıyor allah korusun , ama eşin çocuk yapmayı gerçekten istiyormu yada ne kadar istiyor sorusu geldi aklıma, sırf para kaçırmak içinmi yoksa gerçekten evlat hasreti içerisin de oldugundanmı? bana 1. si gibi geldi
bu arada annen için üzüldüm , seni de tebrik ederim hayırlı evlatsın , ama şunu da hep aklında bulundur tatlım ailen için eşini de hiç bi zaman ezip geçme, aksine eşin içinde aileni, o dengeyi çok iyi ayarlamak lazım, şuan şehirde sıkıntı olmasaydı bende çalışır aileme yardım yapardım bu da bi gerçek, anne baba o kadar çocuğa bakıyor ama o kadar çocuk bi anneye yada babaya bakmıyor, dengeyi kurduktan sonra kısmi olarak aileye yardım edilebilir , ihtiyaçları varsa.
Ben seni ikna etsem canım?
Gerçekten eşini haklı buluyorum
sırf para kaçırmak içinmi yoksa gerçekten evlat hasreti içerisin de oldugundanmı? bana 1. si gibi geldi
kendı belgelerım var ve tek yapmamız gerekn ufak bı yatırımla,ısyeırmı açmak ama artık ısı ınada bındırdı dıye düşünüyorum,en ufak seyden tartısma çıkarır hale geldı(çok sakın bı yapısı olmasına ragmen,kolay kolay sınırlenmez)
bıgun yuruyoruz yolda bı balkonun ıpınde asılı çocuk nevresımlerının yuzunden aramızda ,anlayamadım bırden tartısırken buldum kendmı,sokak ortasında sınırlendı...oyle bı laf ettıkı kılıtlendım ben.....dedım kı sakınce,duzenım otursun oyle,yoksa yapmıyorum velet dedım,bıraszda gulumseyerek.... dıye,,,bana dedıgı suydu...'' elinde var ya bı koz kullan bakalım,sırf sunun ıcın suan gıdıp çekıcıcem kredı artık yaaaa....
bu gunun gecesınde de,ben konusmadım cunku doğal olarak moralım sıfır,benı yumusatmaya çalışıyor,,yapamıyorum beceremıycem,,'' ben senın hayallerını elınden aldım''' gıbı laflar sarffettı....(evlenmeden once babam ıstemedı işimi,açamam sana yer dedı,bunu bılıyor,eskı nısanlım tamam dedı nısanlandık evlenıyoruz bırak herseyı dedı attım yüzüğü o zamannda,,,, eşim olacak dedım ,guven olmazsa olmaz dedım anlaşalım konusulsun sonra bun larıda sen bana yaşatma dedım tamam,anındayım dedı şuan olanlara bak,,,,,arkadaşlar nasıl oluyorda sadece ANNELIK duygusunu benım ıcımde olmadıgını,ıkna edılmesı gereken kısının benım oldugumu,,, yazabılıyorlar....benmı kafayı yemeye başladım yaaa
ne kozun olabilir ki ? anlamadım kozdan kasıtı ne? bence çok da masum görme eşini, kayın validene anlatmıyormu sanıyorsun canim benm, benim eşim bile bana çok düşkündür ailesi tam bir fitne ficur dur, yanımıza tatile geldiklerinde yatcak zaman kv fısfıs konuşuyordu ben hiç takmadım yanlarına da gitmedim dertleşiyorlardır diye nezaketimden, meğerse dolduruyormuş fısfıs, kulağımın dibinde ne anlattın ne dedin okadar zamanda cadı karı, yüzü düştü hemen eşimin, düşün yani etkilerini, sürekli pışpışladığım halde haketmeselerde, yanımızda oturmuyor demiş daha da ne dediyse mutfaktan çıkabildik sanki, yani demem o ki hiç bi neden yoksa bile öyle tesirli oluyorlarki kurt gibi giriveriyorlar beyinlerine farkına bile varmıyorsun canim, annesi zaten kesin kıskanıyordur en baştan beri yardımını ondan tutturmuştur, oğlunun aklına da kendi sokmuştur bence, çocuk yap masrafından yetiştiremez yada çalıştırma demiştir bence, sana yarısını ben verrim demesinin nedeni de kendine gebe bırakmak için olabilir, ters etki yapmasın diye, gizlide verebilirsin yasaklarsa, ERKEKLER HİÇTE SANILDIGI KADAR MASUM DEĞİLLER BENCE, HATTA KADINLARDAN DAHA FENALAR, bir arkadaşım var kadın polis memuru , cin gibidir, diyorki ERKEĞİN ŞERRİNE AKLINIZ ERMEZ , GERÇEKTEN ERKEĞİN ŞERRİYLE HİÇ BİR KADIN BAŞ EDEMEZ ÇOK SİNSİLER DEDİ, önce pek inanasım gelmedi hep salak gördüğümüzden onları , sonra düşününce ve çevrede olanları izledikçe sonuna kadar hak verdim kadına, o kadar olayın içinde iyi tespit yani, demem oki spiralin varsa çocuk yapmak senin elinde , ama yoksa ve kafaya koyduysa eşin o çocuğu yapar canim , çocuk yapmakta neyse de kredi çekmeyi ciddi ciddi düşünmesine ben tek neden olarak annene verdiğin 3-5 kuruşu kesmek için bence , kayınvalidene de bakalım çalışayım sana da para vereyim die yok istemem kredi çekin yada çocuk yapın dicekmihiç sanmam eş ne kadar iyi olursa olsun kv ve kp şeytan olduktan sonra kemirgenler giriyor akıllarına canim , çocuğa bişy diyemem senin kararın ama kredi çekme derim , bir daha iflak etmiyor insanı , eşinde çok çok pişman bence baştan kabul ettiğine ama sana söyleyemiyor, allah anneciğini kimseye muhtaç etmesin , annelerimiz herşeye değer fesat insanlar olmasa çok daha mutlu olcaklar da.
valla benim elime çok çok para geçsin bende verrim anneme, çalışmaya başlayınca düşünüyorum da hatta, daha geçen kv kp diyorki kpss den açıldı da oh oh kazan bizde gelip yerleşiriz size masraf yapmayız diyor kanım dondu nereye giderseniz gelirizi sizle yaşarız diyo ne heves kaldı ne bişy :) ders çalışasım gelmiyor, kendi mesleğimi yapcam yine , nişanlıyken zaten kanına girdiler eşimin o da istemedi çalışmamı 3000 tl maaş alıyordum işim mükemmeldi, evet anneme de yardım ediyordum oh olsun, bu yaşıma kadar onun ekmeğini yedim o besledi büyüttü uykusuz kala kala , şehir değiştirince mecbur çalışamadım , ama burdan gidişte düşünüyorum, içimde de kalmıştır anneme yardım etmek şükür çok ta ihtiyacı yok ama bugünüme onun sayesinde geldim, bu gerçek, kendisi de yedirmiş yıllarca hepsine , kardeşlerine ev alırken evlenirlerken kredilerle vermiş toplu toplu karşılığında çöp görmedik hala ağzını havaya açmış bekliyorlar bişy düşermi diye, benim ailem aksine yardım etti ençok yerken iyilerde karşıya yedirirken kötüler zorlarına gidiyor nedense , helal yada haramı konusunda fikrim yok henüz ama kendi kazancın olunca olduğunu sanmıyorum, annenin duasını almak kv nin suratı için yalakalık yapmaktan çok daha önemli bence, sürekli taşınma sıkıntın yok anladığım kadarıyla bence önce işini kur her anlamda kadın yere sağlam basmalı, eşinde sözünün arkasında dursun , hayatını rayına oturtunca da çocuk yaparsın hemen, çocuğuna da annen bakar , o zaman da söyler sin bakıcı parası gibi düşün dersin , eşin neresi haklı anlamadımbaşta kabul etmiş sen varını yoğunu evinin rızkını taşısan eyvallah ama kısmen yardım ediyorsun gayet normal ,
Eşin,çalışmanı istemiyor olabilir mi ?
Belki işyeri açarsan evi ve kendisini ihmal edeceğini,uzun süre çocuk istemeyeceğini düşünüyordur.
Veya aslında kadının çalışmasına karşıdır,kıskançtır vs...
Eşin gelecek planlarını anlatırken,keşke "işimi hayırlısıyla açayım,hepsi sırayla olur inşallah" deseydin.
Çocuk mevzusu açıldığında,anneni öne sürmektense,daha erken,henüz işim bile yok gibi mazeretler söyleyebilirsin.
Bu şekilde eşin,annesi yüzünden istemiyor fikrine kapılmaz.
Sonuçta annenin durumu,1-2 sene idare edilecek geçici bir durum değil.
Annen için ertelemen,belirsizlik ve süreklilik hissi veriyor.
Bir de moralini bozmak istemem ama işyeri açmak,müşteri edinip kara geçmek o kadar kolay değil.
Bir süre başka alanda çalışmayı düşünmez misin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?