Nasıl ikna edebilirim?

Önemli olan sizin mutluluğunuz. Tanıştırmak için acele etmeyin. Ben statü farkı göremedim. 🤷🏻‍♀️ Olsa bile sorun teşkil etmiyor bana göre. Umarım ileride tanıyınca ön yargısı kırılır. Önemli olan güzel giden bir birliktelik ve sizi incitmiyor oluşu annenize önemli olan şeyin sizin mutluluğunuz olduğunu izah edin. Çok yanlış düşünüyor.

Annenize söyleyin çok hevesi varsa kendisi doktorla diş hekimiyle evlensinn yada evlenseymiş madem :) Bence istiyorsanız pasif kalmayın ben bir fark göremiyorum sevgilinizle aranızda. Anneniz bu duruma bu şekilde müdahele etmemeli.

Daha yeni mezunsunuz, çok matah mesleği var diye düşündüğü kızına peşpeşe asgari ücret teklif ettiklerinde onun da aklındaki eczacı figürü yıkılır,merak etmeyin. Ya da kendi eczanenizi açmak için merkezi bir yerde ödeyeceğiniz yüksek kira hariç sırf eczane açmaya birkaç yüz bin TL harcaması gerektiğini, o eczanenin yıllarca kâr etmeden sırf borç ödeyeceğini falan anladiginda
Benim de eczacılık okumus yakın arkadaşlarım vardi eskiden. Ananelerinin tansiyonunu ölçtü diye aileleri onları doktor statüsünde sayıyor. Ama bir süre sonra bu modları geçiyor, merak etme :)

Benim bir arkadaşımın annesi vardı arkadaşım doktor . Sevgilisi de acil doktoruydu. Annesi çocuğu acil doktoru diye istemiyordu 😂 Bilenler bilir acilin tusta puanı düşük . Yani cidden çok başka kafalar oluyor bazen ama tabi annedir saygı duymak lazım . Bence böyle durumlarda akışa bırakmak lazım . Anneniz sevsin diye sevgilinizi övmeniz , tanıştırma çabanız vs boş bence çünkü kafadaki notu vermiş zaten . Zamanla sizin mutluluğunuzu görünce içi ısınır onun da . Bi de bendem tavsiye sevgilinize bu konudan bahsetmeyin. Bir şey demese bile içten içe kendisine kurulabilir

Anneniz asla ikna olup mantıklı düşünecek gibi durmuyor.

Bu durumda kimle evlenirseniz evlenin annenize yakın yaşamayın. Her şeyinize karışmaya müsait bir yapısı var.

adam senden daha iyi bir durumda ki. sen bir eczacı olarak ne kadar ilerleyebilirsin? kendine bir eczane açsan, tıpkı bakkal sistemi gibi, normal esnaf gibi satış yapacaksın. eczacının bir kariyer imkanı yok. en büyük kariyer eczane zinciri kurmak falan olur herhalde. ama bu adam öyle mi, bugün uzman yardımcısı, bi bakmışsın seneler sonra şube müdürü, bölge müdürü...

adam okumamış olsa anlarım da ... ikinizinde mesleği gayet düzgün ki adamın mesleğinin önü daha da açık kusura bakmayın ama... annenize bunu anlatabileceğinizi sanmam tek sorun buysa annenize aldırış etmeyin

Merhabaa herkese,
1 yıllık ilişkim var. Ben yeni mezun olmuş bir eczacı sevgilim de bankada uzman yardımcısı. Aramızda 4 yaş fark var. Çok iyi anlaşıyoruz her ortamda gözlemleme fırsatım oldu. Bana saygısızlığı olmadı, olgun ince düşünen biri.
Evlenme konusunda acelem yok sadece öncesinde annemle dışarda tanışmasını istiyorum. Annemin hisleri gözlemlerini merak ediyorum.
Ancak annem bu konuda hep tepkili. Tanışmayı kabul etmiyor nedeni olarak da statü farkını öne sürüyor. Ben buna hiç takılmıyorum ama her gün size bu baskının da yapılması sizin de canınızı sıkar.
Bana işte akrabasını örnek gösteriyor lise mezunu bak nasıl avukatla evlendi. Arkadaşların doktor sevgilileri var. Çevrende ne güzl örnekler var diyor. Aramızdaki bu tartışma gerilimi ona da yansıtıyorum.
Sizce anneme sevgilimi nasıl kabul ettirebilirim çok dik başlı annem :KK43:
Adamda bankacı statu farkı nerden cıkıyor?Siz de kendınızı inandırmısınız yalnız:)Eczacılar 8 yıl mı okuyo,o da 4 yıl sizde?Sanırsın adam ilkokul mezunu:)

adam senden daha iyi bir durumda ki. sen bir eczacı olarak ne kadar ilerleyebilirsin? kendine bir eczane açsan, tıpkı bakkal sistemi gibi, normal esnaf gibi satış yapacaksın. eczacının bir kariyer imkanı yok. en büyük kariyer eczane zinciri kurmak falan olur herhalde. ama bu adam öyle mi, bugün uzman yardımcısı, bi bakmışsın seneler sonra şube müdürü, bölge müdürü...
Farmakolog falan olursa öyle kariyer yapar, gerisi maalesef esnaflık, dükkanın mevkii ve kendi çevresi ne kadar iyiyse o kadar para kazanır.

Daha yeni mezunsunuz, çok matah mesleği var diye düşündüğü kızına peşpeşe asgari ücret teklif ettiklerinde onun da aklındaki eczacı figürü yıkılır,merak etmeyin. Ya da kendi eczanenizi açmak için merkezi bir yerde ödeyeceğiniz yüksek kira hariç sırf eczane açmaya birkaç yüz bin TL harcaması gerektiğini, o eczanenin yıllarca kâr etmeden sırf borç ödeyeceğini falan anladiginda
Benim de eczacılık okumus yakın arkadaşlarım vardi eskiden. Ananelerinin tansiyonunu ölçtü diye aileleri onları doktor statüsünde sayıyor. Ama bir süre sonra bu modları geçiyor, merak etme :)

o parasıyla eczane açayım işleride geride kaldı artık bildiğim. öyle kafana göre ben şuraya eczane açayım yok.

Adamda bankacı statu farkı nerden cıkıyor?Siz de kendınızı inandırmısınız yalnız:)Eczacılar 8 yıl mı okuyo,o da 4 yıl sizde?Sanırsın adam ilkokul mezunu:)
Benim kendimi İnandırma değil ki mesele. Annenize bahsederken sevgilinizin adını bile ağzına almaması sürekli o diye hitap etmesi sizin de canınızı sıkmaz mı bir süre sonra.
Sevgilimden önce istediği statüye sahip olanlarla tanıştım ama hayat tarzlarımız uymuyor en basitinden ben alkol almayan biriyim çevremde sayılı insan kaldı alkol kullanmayan..

Ha evet işte bizim mesleğimiz de öyle standart bir yol yok. Sınava çalışayım atanayım gibi.
Dükkan açma meselesi artık rafa kalktı bilee

Back
X