Nasıl ikna ederim?

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
eşimin babası bize 100 bin tl veriyor ev almamız için ama eşim hala ev aşma fikrine sıcak bakmıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Krediye bulaşmazsanız 3-4 seneyi bulmaz evin parasını biriktirmeniz demek ki. Parayı biriktirip nakit almanın nesi mantıklı gelmedi? Şuan gençseniz 3-4 sene sonra yaşlanmayacaksınız, ne bu stres?

Iyi de boşu bosuna kira bedeli odeyeceginize üç dört yıl içinde ev sahibi olmak varken Eşinizin tepkisine anlam veremedim. Cok haklısınız da bazen bu erkekler insanı deli ediyor:(

Iki kati olacak ne olacak .zaten kredi cekersekte iki kati odeyecegiz diyor.bakalim belki parlak bir fikir gelir

eşinize katılıyorum :)
evet kira ödüyorsunuz ve ev fiyatları da artıyor ama bana nedense bunlar krediye faiz ödemekten daha makul geliyor, bankalara gıcığım ondandır belki :KK53:

Ben de eşinizin konumundayım, ikna edilemeyenlerden :)
Borç stresi en çok korktuğum şey, bu sürede ya işsiz kalırsak, ya hastalanırsak çalışamazsak diye diye soru işaretlerim gitmiyor. Bir de krediyle 2 katı fiyatına borçlanmaktansa, o evin parasını biriktirmek daha cazip geliyor.
Hem stres yok, hem de herhangi bir durumda birikmiş param hazır.

eşinize katılıyorum :)
evet kira ödüyorsunuz ve ev fiyatları da artıyor ama bana nedense bunlar krediye faiz ödemekten daha makul geliyor, bankalara gıcığım ondandır belki :KK53:
Bende katiliyorum pelinim ama baska carede yok hem kira hem birikim cok zor kiraya bir kira daha katip odenebilir ama ayni hesap diyor sevgili enisten:KK70:

Bende katiliyorum pelinim ama baska carede yok hem kira hem birikim cok zor kiraya bir kira daha katip odenebilir ama ayni hesap diyor sevgili enisten:KK70:

aman ne bileyim tam iki ucu pis değnek, ya ev sahibine yedireceksin ya bankaya,
şimdi ben de diyorum ki mesela ayda 4 bin atsak bankaya, 5 yılda faiziyle yaklaşık 300 bin liram olacak,
ama 300 bin lira kredi çeksem ayda 6500 tl civarı bir geri ödeme çıkıyor ve toplam 100 bin liraya yakın faiz, ben 5 yılda 100 bin tl kira ödemeyeceğim ki, alacağım dairenin değeri de o kadar artmayacak 5 yıllık daire alsam +5 yıl ile 10 yıllık artık eski bina kategorisine girecek.
aman işte karışık işler bunlar :confused:

şimdi ben de diyorum ki mesela ayda 4 bin atsak bankaya, 5 yılda faiziyle yaklaşık 300 bin liram olacak,
ama 300 bin lira kredi çeksem ayda 6500 tl civarı bir geri ödeme çıkıyor ve toplam 100 bin liraya yakın faiz, ben 5 yılda 100 bin tl kira ödemeyeceğim ki, alacağım dairenin değeri de o kadar artmayacak 5 yıllık daire alsam +5 yıl ile 10 yıllık artık eski bina kategorisine girecek.
Sorma cok karisik huzur bozuyor cidden dusun dusun bi sekilde para bir yere akacak mecburen

Krediye bulaşmazsanız 3-4 seneyi bulmaz evin parasını biriktirmeniz demek ki. Parayı biriktirip nakit almanın nesi mantıklı gelmedi? Şuan gençseniz 3-4 sene sonra yaşlanmayacaksınız, ne bu stres?

3-4 sene neden kira verelim sizce mantıksız değil mi? 1500 tl kira ödüyoruz her ay,

Kesinlikle aynı fikirdeyim
Bankaya ödenen faizler dudak uçuklatıyor nerdeyse bir ev daha alınır o parayla
Kazancınız iyiyse birikime devam edin, nasibinizde varsa bir yerden karşınıza çıkar hem de eşiniz de ikna olur

3-4 sene neden kira verelim sizce mantıksız değil mi? 1500 tl kira ödüyoruz her ay,
Ödeyeceğiniz Faiz ne kadar? Biz öylesine baktık 400 bine 700 küsür geri ödeme istendi. Yazık değil mi o faize gidecek paraya kirada daha avantajlısınız.

Bankacı bir arkadaşınız varsa eşinize anlatıp, soracağı soruları hesaplayarak ona göre cevaplayip ikna etsin. Tanışıyor olsak eşimi yollardım inanılmaz ikna eder :))

kız ben araba bile almıyorum para birikmeden almim dedim
kazanıyorsanız biriktirin alın borç harç sıkıntı stres ancak ;)

Ben kesinlikle haklı buluyorm sizi banka faizleri yüksek evet ama ev fiyati da artacak üstelik eviniz olmuş olacak.kiraya para yagdirmak akıl işi değil imkanınız varken almalisiniz

3-4 senede ödeyecekseniz ev almak daha mantıklı olabilir. Kredi süresi kısaldıkça ödenen faiz azalıyor. Biz şubat ayında 50binlik bir ihtiyaç kredisi çekmiştik. 1 yıl için toplam 2bin faiz ödüyoruz. Ama ben ülke koşullarına baktığımızda ev almak yerine nakitte kalmayı tercih edenlerdenim. Eşim çok ısrar etti ama boşver dedim. Faiz yerine uzun vadeli başka şeylerde değerlendirebilirsiniz paranızı.

Ödeyeceğiniz Faiz ne kadar? Biz öylesine baktık 400 bine 700 küsür geri ödeme istendi. Yazık değil mi o faize gidecek paraya kirada daha avantajlısınız.

Krediyi sadece 3 senelik çekeceğimiz için faiz kira bedelinden az çıkıyor.

3-4 senede ödeyecekseniz ev almak daha mantıklı olabilir. Kredi süresi kısaldıkça ödenen faiz azalıyor. Biz şubat ayında 50binlik bir ihtiyaç kredisi çekmiştik. 1 yıl için toplam 2bin faiz ödüyoruz. Ama ben ülke koşullarına baktığımızda ev almak yerine nakitte kalmayı tercih edenlerdenim. Eşim çok ısrar etti ama boşver dedim. Faiz yerine uzun vadeli başka şeylerde değerlendirebilirsiniz paranızı.

Canım eşim zaten faize de koydurtmuyor parayı, dolara koyduk oda düştükçe düştü, inatçı bir adam. Krediyi çekince ödediğimiz faiz kiraya ödeyeceğimiz tutardan daha az oluyor ama ne dediysem ikna olmadı.

Back
X