• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl karar vermeliyim

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
Arkadaşlar gecen günde konu açmıştım doğumla ilgili taşındı bi sure sonra
Ve yine buda taşınacak biliyorum özür diliyorum mod lardan bunu bilerek tekrar konu acıyorum çünkü acil cevaplara ihtiyacım var ilgili yerde cevap cok az oluyor ya da cok geç geliyor lütfen bi sure burda kalsın konum cok rica ediyorum
Konuma gelirsem sekiz aydir kontrolümü yapan doktor beni Sezeryan fikrine alıştırıyor demiştim
Bebeğimin bas çapı 96 mm ve kilosu 3460 gr
Ve çocuğuma iri Bebek kafası büyük yorumu yaptı son iki kontrolünde
Dun başka bir doktora gittim ve o normal olduğunu normal doğurabileceğimi söyledi
Ve doğumun basından sonuna kadar yanımda olacağını o gün randevularını iptal edeceğini söyledi tabi 1500 lira alacak bunun karşılığında ve bide dogum yapacagım hastaneye de ayrı ödeyeceğim 3000 I bulacak
Esimde bende memuruz bu parayı ödeyebiliriz cok şükür
Ama diğer doktorun söyledikleri de kafamı karıştırıyor
Normal dogum diye ısrar edip risk mi alıyorum ben
Ya bebeğime bişey olursa
Ya da ben çok yıpranırsam
Sizce ne yapmalıyım
Öyle kararsız kaldım ki
Bi yandan da gidip Sezeryan olup biran önce bebeğime kavuşasım var
Çünkü normal dogum belirtimde yok
Gittikcede daha buyuyor içerde

aynı kararı vermek durumunda kaldım.

doktorum 3600 ü gördüğü an beni sezeryan fikrine hazırlamaya başladı.
zaten son ay büyümesi çok hızlı oluyor.
bana demişti ki sen 3800ü bile doğuramazsın, vücudun müsait değil.
ama yine istersen bekle, gel sancını çek, kaç saat istersen, ama sonuçta seni sezeryana alıcam, o bebek inmeyecek.

ben de kendimce 4 kg yi sınır kabul etmiştim, onun altında olursa sancımı çekecem, olmazsa sezeryan diye.
4 kg nin üzerinde ise hiç risk almıcam demiştim.
bunu da doktora söyledim.

son kontrolümde ultrasonda 4 kg yi gördük.
bir gün sonra sezeryanla doğum yaptım, 4250 olarak.

doktorum, hemşireler falan vay vay diyerek aldılar bebeği, doktorum bir de ameliyatta beni şikayet ediyordu diğerlerine, bir de normal doğum yapacam diyor diyerek :)

yani demem o ki, doktorunuza güven çok önemli.
elbette başka doktorlara da danışın ama aylarca gittiğiniz doktorun önerisini de göz ardı etmeyin.

Öncelikle stres yapmayın

Stres ile doğuramazsınız

Normal doğum adı üstünde normal ama uygun değilse de zorlamanın alemi yok

Arkadaşım tutturdu 41. haftada suni sancı ile normal doğurdu ama zor oldu dedi başı göğe mi erdi hayır

Ben doğururum normal vs diyordum ama doktor Sezeryan dedi işine geliyor planlı programlı bir de benimki tüp bebekti riske atamam dedi gece acilen suyun gelse de Sezeryan yaparım dedi bana

Bu kadar kaçıracak bir şey değil sonrasında da eskisi gibi sıkıntı yok eskiden efsaneler vardı Sezeryan oldu 6 ay kalkamadı vs 2. Günde eski hale döndüm ben birkaç gün sonra hissetmiyorsunuz kesiği

Ama ne olursa olsun ille de normal diye tutturmayın stresten de uzak olun sağlıkla kucağınıza alın

3. bir doktora gitmeni tavsiye ediorum mümkünse ozel olmayan bir yere bu durumdan h,ç bahsetme bakalım ne diycek?

Valla bilemedim ki bir doktora daha görünSeniz fena olmaz gibi....
En azından 3 doktorun fikri olur

Hamilelerin en büyük ikilemi bu konu :KK15:

Ben normal doğum taraftarıyım, doktorum da öyleydi. Birinci kızımı 40+1'de doğurdum, Allah'a şükür sorun olmadı.
İkinci 40+5'te normal doğuma başladım ama alnıyla doğum kanalına girince mecburen sezaryene döndü.

Yani doktorunuz sezaryen gerekli derse zaten yapacak onu, normal doğum diye ısrar etmek risk almak demek değil bence.

Bu arada her 2 kızımda da sarılık problemi yaşamadık, bunu da içimde yeteri kadar kalmalarına ve karaciğerlerinin gelişmesine bağlıyorum ben. Sezaryende sanki daha çok sarılık oluyor (bilimsel veri değil benimki)

Kızkardeşimin de belirtisi yoktu, 41+ gününü hatırlamıyorum, suyu gelmişti (42. haftanın içindeydi). Doktorumuz o zaman kadar beklemişti yani.

aynı kararı vermek durumunda kaldım.

doktorum 3600 ü gördüğü an beni sezeryan fikrine hazırlamaya başladı.
zaten son ay büyümesi çok hızlı oluyor.
bana demişti ki sen 3800ü bile doğuramazsın, vücudun müsait değil.
ama yine istersen bekle, gel sancını çek, kaç saat istersen, ama sonuçta seni sezeryana alıcam, o bebek inmeyecek.

ben de kendimce 4 kg yi sınır kabul etmiştim, onun altında olursa sancımı çekecem, olmazsa sezeryan diye.
4 kg nin üzerinde ise hiç risk almıcam demiştim.
bunu da doktora söyledim.

son kontrolümde ultrasonda 4 kg yi gördük.
bir gün sonra sezeryanla doğum yaptım, 4250 olarak.

doktorum, hemşireler falan vay vay diyerek aldılar bebeği, doktorum bir de ameliyatta beni şikayet ediyordu diğerlerine, bir de normal doğum yapacam diyor diyerek :)

yani demem o ki, doktorunuza güven çok önemli.
elbette başka doktorlara da danışın ama aylarca gittiğiniz doktorun önerisini de göz ardı etmeyin.
Canim doktorum hep böyle sezeryana yönlendiriyormuş ve onunda iki küçük çocuğu var normal dogum saati belli olmadığı icin ona külfet hep bunu söyledi tanıyanlar o yüzden güvenemiyorum
Bende senin gibi mi yapsam 4 olursa diretmiyim
Cok mantıklı geldi şuan

Ben bu konuda tecrübeli değilim ama bence
Normal doğum yapacağım diye riske atmayın
Sezeryan yaparsanız sadece ameliyat sonrası biraz daha ağrılı olacak ama normal doğum olursa belki çocuğunuz sıkışma yaşayacak o an dışarı çıkmadığı için oksijensiz kalacak
Annem beni normal doğumla kardeşlerimi sezeryanla dogurmus
Ben doğduktan sonra 10 gün ayağa kalkamamis kardeşlerimiz doğumundan sonra ise 3 gün içinde iyi haldeydi keşke sende de sezeryanla olsaydım der

Canım nst ye giriyorsundur,son günler de zaten hergün bakılıyor. Benim 39.haftamın sonlarıydı, normal olmasını çok istiyordum ama sezeryan olmak zorunda kaldım.Sebebi de sancım oluyormuş ve o anlarda bebeğin kalp atışları yavaşlıyormuş.doktor "yarın da nst bu şekilde çıkarsa seni doğuma almam gerekir,bebek sıkışıyor karnında" dedi. 4 kiloya yakındı ben de zayıfım,bebek aşağı bile inemedi. Artık doktor sezeryancıydı da beni kandırdı mı bilmiyorum ama sonuç olarak yavruma bir şekilde kavuştum :)

Hamilelerin en büyük ikilemi bu konu :KK15:

Ben normal doğum taraftarıyım, doktorum da öyleydi. Birinci kızımı 40+1'de doğurdum, Allah'a şükür sorun olmadı.
İkinci 40+5'te normal doğuma başladım ama alnıyla doğum kanalına girince mecburen sezaryene döndü.

Yani doktorunuz sezaryen gerekli derse zaten yapacak onu, normal doğum diye ısrar etmek risk almak demek değil bence.

Bu arada her 2 kızımda da sarılık problemi yaşamadık, bunu da içimde yeteri kadar kalmalarına ve karaciğerlerinin gelişmesine bağlıyorum ben. Sezaryende sanki daha çok sarılık oluyor (bilimsel veri değil benimki)

Kızkardeşimin de belirtisi yoktu, 41+ gününü hatırlamıyorum, suyu gelmişti (42. haftanın içindeydi). Doktorumuz o zaman kadar beklemişti yani.
Diger doktora güvenip ona mı teslim olayım sence
Çünkü oda normal dogum yanlısı ve yeni açmış muayenehanesini önce devletteydi
Bu yüzden cok ilgili davranıyor
Sancılarım başladığı an benimle olacak saatlerce ve kesinlikle ebelere bırakamam hep yanında olacağım dedi

Canım nst ye giriyorsundur,son günler de zaten hergün bakılıyor. Benim 39.haftamın sonlarıydı, normal olmasını çok istiyordum ama sezeryan olmak zorunda kaldım.Sebebi de sancım oluyormuş ve o anlarda bebeğin kalp atışları yavaşlıyormuş.doktor "yarın da nst bu şekilde çıkarsa seni doğuma almam gerekir,bebek sıkışıyor karnında" dedi. 4 kiloya yakındı ben de zayıfım,bebek aşağı bile inemedi. Artık doktor sezeryancıydı da beni kandırdı mı bilmiyorum ama sonuç olarak yavruma bir şekilde kavuştum :)
Aslında akisina bırakmalıyım ama iste hep tercih yapmak zorunda kalıyorum
Doktorumu değiştirmekle karsi karşıyayım

Ben bu konuda tecrübeli değilim ama bence
Normal doğum yapacağım diye riske atmayın
Sezeryan yaparsanız sadece ameliyat sonrası biraz daha ağrılı olacak ama normal doğum olursa belki çocuğunuz sıkışma yaşayacak o an dışarı çıkmadığı için oksijensiz kalacak
Annem beni normal doğumla kardeşlerimi sezeryanla dogurmus
Ben doğduktan sonra 10 gün ayağa kalkamamis kardeşlerimiz doğumundan sonra ise 3 gün içinde iyi haldeydi keşke sende de sezeryanla olsaydım der
İste herkesin bünyesi farklı karşılıyor dogumu
Simdi ilk bebeğim eğer çabalamadan Sezeryan olursam sonra pişman olmaktan korkuyorum

Canim doktorum hep böyle sezeryana yönlendiriyormuş ve onunda iki küçük çocuğu var normal dogum saati belli olmadığı icin ona külfet hep bunu söyledi tanıyanlar o yüzden güvenemiyorum
Bende senin gibi mi yapsam 4 olursa diretmiyim
Cok mantıklı geldi şuan

açıkçası şunu yap diyemiyorum, tıbbi bir konu olduğu için.

ben kendimce bu şekilde yaptım.

doktorumu seçerken normal doğum yanlısı birini seçmiştim ama. Hatta bir çok tanıdığım onda normal doğum yaptı, sezeryan isteyen kişileri bile normal doğuma yönlendirdiğini duydum. Bizzat tanıdığım biri tüp bebek nedeniyle sezeryan istiyordu, ona bile normal doğum yaptırdı. ama bana direk sen doğuramazsın dedi :) o yüzden sanırım güvendim, hiç başka doktordan fikir almadım.

sadece doktora şunu demiştim, işte ultrasonda öyle çıkıyor sonuç ama yanlış ölçüm olabiliyormuş. o da bana demişti ki, senin bebeğin büyük olduğunu bilmek için benim ultrasona ihtiyacım yok :) gerçekten de kocaman bir göbeğim vardı, ve doktorun bir ay öncesinden dediği şekilde bebek hiç aşağıya inmemişti, o rahatsızlığı hiç yaşamadım ben mesela, 40. haftamda rahat rahat dolaşıp işimi yapabiliyordum.
şimdi düşünüyorum da sanırım normal doğumu beklesem 5 kgyi görecekmişim :)

Neden diretiyorsunuz normal doğum diye? Ben de normal doğum diye başladım,her şey müsaitti,ama oğlum doğum kanalına bile girmedi gittim paşa paşa sezeryan oldum.

Geçen konunuzda da yazmıştım. Olabilecek en ufak bir durumda kendinizi suçlayacaksınız. Son bir doktora daha görünüp kararını o yönde ver diyorum.

Diger doktora güvenip ona mı teslim olayım sence
Çünkü oda normal dogum yanlısı ve yeni açmış muayenehanesini önce devletteydi
Bu yüzden cok ilgili davranıyor
Sancılarım başladığı an benimle olacak saatlerce ve kesinlikle ebelere bırakamam hep yanında olacağım dedi

Yani yaşınız çok ileri değilse, tüp bebek değilse direkt sezaryenle başlamak bana doğru gelmiyor.

Ne bileyim ben normal doğumda daha çabuk ayaklanmıştım, sezaryende daha zorlandım. Bir de 6 sene geçti doğum yapalı ama hala yatakta ani bir hareket yapsam kilitleniyorum, karnımın içinde bir sancı oluyor, diyorum kaç kat kestiler, kaç kat dikişler var, olacak.

Ben ilk doğumumu 2 saatte yaptım biliyor musunuz, hep derler ya ilk doğum daha uzun sürer diye. Hastane kapısından akşam 7'de girdim, 7 çeyrekte doğumhaneye aldılar, 9 çeyrekte kızım doğdu.

bence böyle muallak konularda 3.bir doktora gitmek en mantıklısı ama bu 3.doktor iyi bir doktor olsun ,paraya kıyın gidin ,o iyi doktor ne derse onu yapın derim ben size ,bazı doktorlar gerçekten para için sezeryana yönlendiriyor ..

Valla bilemedim ki bir doktora daha görünSeniz fena olmaz gibi....
En azından 3 doktorun fikri olur
Bi doktorun daha fikrini aldık aslında bi akrabamız kadın doğumcu başka sehirde ve o kafası büyük diye Sezeryan olmaz normal en güzeli kilosu 4 ü geçmedikçe normal deneyin dedi

Yani yaşınız çok ileri değilse, tüp bebek değilse direkt sezaryenle başlamak bana doğru gelmiyor.

Ne bileyim ben normal doğumda daha çabuk ayaklanmıştım, sezaryende daha zorlandım. Bir de 6 sene geçti doğum yapalı ama hala yatakta ani bir hareket yapsam kilitleniyorum, karnımın içinde bir sancı oluyor, diyorum kaç kat kestiler, kaç kat dikişler var, olacak.

Ben ilk doğumumu 2 saatte yaptım biliyor musunuz, hep derler ya ilk doğum daha uzun sürer diye. Hastane kapısından akşam 7'de girdim, 7 çeyrekte doğumhaneye aldılar, 9 çeyrekte kızım doğdu.
Maşallah ne guzel olmuş ilk doğumunuz kaç kiloydu
Digerinde neden Sezeryan oldu
25 yasındayım 74 kiloyum 10 kilo aldım toplamda ve öyle ufak tefek değilim normal dogurabilirim gibi geliyor

Bi doktorun daha fikrini aldık aslında bi akrabamız kadın doğumcu başka sehirde ve o kafası büyük diye Sezeryan olmaz normal en güzeli kilosu 4 ü geçmedikçe normal deneyin dedi

Ozaman sonuç normal doğum oluyor ama fikrini söylemiş doktor hanım BENCE yetersiz,
Yani Siz bizzat görünün derim yani her açıdan incelesinler diyorum,

bence böyle muallak konularda 3.bir doktora gitmek en mantıklısı ama bu 3.doktor iyi bir doktor olsun ,paraya kıyın gidin ,o iyi doktor ne derse onu yapın derim ben size ,bazı doktorlar gerçekten para için sezeryana yönlendiriyor ..
Ah Canim iste gidebileceğim iki iyi doktor bunlardı başka da yok bulunduğum yerde
Digerleri hemen Sezeryan diyecek doktorlar

Back
X